• 154
    sonucunda digiturk’ün yine kaybetmediği, ve sanılanın aksine de zarar falan etmeyeceği ihale.

    bu sezon için yayın haklarına ödedikleri para ile önümüzdeki dönem için ödeyecekleri parayı karşılaştırırsak, %126 lık bir artış var ki, bunun fiyatlara yansıyacağını düşünen birçok kişi vardır. durum öyle mi bakalım;

    digiturk ilk sene yayınlar için, 424 milyon dolar ödeyecek, ondan sonra her sene %10 artarak 5 sene de ödemeye devam edecek, de bu parayı nereden çıkartacak diye meraklananlar için önce birkaç bilgi verelim;

    digiturk’un abone sayısı sanıldığı gibi 800.000 değil, genel müdürünün* son yaptığı açıklamaya göre 2.2 milyon. 800.000 kişi lig tv abone sayısı olmakla beraber, bunların 100.000’i ticari üyelerden oluşmakta.

    şimdi bu digital platformu ticari olarak kullanan 100.000 kişinin ödediği bedelleri çıkartalım aşağıya;

    2008-2009 turkcell super lig sezonu için;

    kahvehaneler ve kıraathaneler için 5.830 lira
    içkisiz restoranlar, çay bahçeleri için 7650 lira
    barlar ve birahaneler için 9000 lira
    4 ve 5 yıldızlı oteller için 15400 lira

    şimdi ortalama bir fiyat vermek zor olsa da, ticari kullanıcıların çoğunluğunun kahvehane ve kıraathaneler olduğunu düşünürsek ortalama fiyatın 6-7 bin lira civarı olduğunu düşünelim; *

    sadece 100.000 üyeden elde edilecek gelir 650 milyon lira.

    bireysel kullanıcıların da net bir fiyatı yok, kurban pazarlığı gibi pazarlık yapabiliyorsunuz. haydi ona da yıllık ortalama 600 lira diyelim, **

    700.000 bireysel kullanıcıdan elde edilen gelir de 420 milyon lira.

    bunların yanlarına, reklam ve pazarlama gelirlerini de dahil ederseniz sonuç olarak çok paraya ulaşıyoruz. **

    farkettiyseniz daha lig tv abonesi olmayan ama başka paketlere üye olan 1.4 milyon tüketiciyi yazmadım bile. onları da hesaba katınca, gelirlerinin ne kadar fazla olacağını tahmin edebilirsiniz.

    digiturk bu lig yayın hakları ihalesini ilk 2001 yılında, teleon’un iflas etmesi üzerine 175 milyon dolara almıştı. tabii kriz döneminde dolar kurundaki dalgalanmalardan etkileneceği için ihaleden sonra dolar kuru ilk sene için 0.75 liradan sabitlenmişti. yani türk lirasına vurulduğunda çok yüksek bir meblağ değildi ödediği ve olması gerekenden çok kar etti geçen süreçte. **

    şu anda ödenecek tutarlar, sadece digiturk’ün kar marjlarını düşürür ama kesinlikle zarar ettirmez. ha bu %126’lık artışı, paketlere zam olarak yansıtırlar mı? bence hayır. hatta çok zor.

    bundan sonraki stratejilerinde, fiyatlara zam yapmaktan ziyade, sürümden kazanmaya yöneleceklerini düşünüyorum. lig tv insanlar için gereklilik olmadığı için, yapılan zamların kendilerine abone kaybı olarak döneceğini düşüneceklerdir. sonuçta talep elastikiyeti diye bir şey var iktisatta.

    ilk dönem için dediğimiz gibi, illa kar marjlarında bir düşüş olacak ama bunları kendileri sübvanse edeceklerdir, ki zaten ertan özerdem’in açıklaması da bu yönde.

    bundan sonraki stratejilerinin temeli, paket seçeneklerini arttırarak, üye sayısında artışa gitmek, daha fazla platform satıp, kanal alternatiflerini arttırmak olacaktır. bu süreç içerisinde eski karlarına ulaşamayacaklar belki ama, zarar da etmeyecekleri aşikar.

    d-smart ilk çıktığı zamanda, hatırladığım kadarıyla, digiturk’ün elinden belgesel kanallarını almıştı **. bundan sonraki süreçte, bu kanallar tekrar digiturk bünyesine geçer biz de d-smart’a hasta la vista baby deriz.

    her ne kadar eleştirsek de digiturk’ü *, rakipleriyle kıyasladığımızda *, kalitede bir standardı tutturduğuna inananlardanım. ha eleştirilecek bir konu varsa, biraz önce de bahsettiğim gibi paket fiyatlarında standardı tutturamamasıdır. onu da ben değil nkfvas eleştirsin. *

    bu ihalenin sonuçları bize kötü yansımayacak, turkcell süper lig'e de hayırlı olacak diye düşünüyorum.**

    onun için de (bkz: #285335)
  • 151
    vah benim güzel ve yalnız ülkemin yazık insanlarına dedirten “ilahi komedya” – divina commedia, dante, 14.yy- sürecine verilen isimdir. 14 ocak 2010 tarihinde yapılan naklen yayın ihalesi, bir milat olarak değil bence gözler önünde oynanan birkaç perdelik trajedyanın son sahnesi olarak algılanmalıdır.

    bundan aylar önce –ismi lazım değil- bir aptal kutusu canlı yayınında “güvenilir” uğur dündar, “nato müteahhidi” aziz başkan * ve “tuttuğu bal kavanozunun kenarından köşesinden bulaşan parmaklarını yalayan” şansal büyüka tarafından bu oyun başlatılmıştır. bu müselles etrafındaki oyunun üç köşesinde yer alan bireylerin hangi büyük camiaya gönül verdikleri, hangi büyük camia tarafında oldukları başka bir konudur, komedinin bir diğer paralel evren boyutudur, lakin o da bu tiyatronun ayrı bir promosyonu olarak zihinlerimizde kalsın, biz şu aşamada bununla ilgilenmeyeceğiz.

    o günkü yayında aziz başkan’ın, ta o günden dün yapılan ihalenin rakamını telaffuz edebiliyor olması değil, sayın büyüka’nın o gün o rakamlara büyük bir şaşkınlıkla verdiği cevaplardır beni hayretlere sürükleyen. yayında 400 milyon avroların “alenen” talep edilmesi; makro-ekonomi bilen, türk sporunun arz-talep dengesizliğine şahit olmuş, teknolojiyi hakim olmasa da takip edebilen, yıllardır tribünlere oynayan kaz kafalı yöneticilerin transfer ve yönetim yanlışlarına karşı çıkamayan ve gözlerini salt başarı hırsıyla boyayan tribünlerin varlığına inanan her bireyin, zaten halihazırda öngörebileceği rakamlardı.

    işte tam bu anda sayın büyüka bu rakamların asla ödenemeyeceğini, asgari ücretin durumunu, piyasa şartlarını, alım gücünü, insanların duygularını sömürmek suretiyle beyan etmiş ve “o gün geldiğinde her kim bu parayı ödeyebileceğini söylerse, iddia ediyorum o gün batışının, iflasının beyanını da vermiş demektir, yapma aziz başkan, ligimiz kabul edelim ki o kadar da kaliteli değil, bu paralar büyük paralar” diyebilmişti.

    dün ekranlarımızda saatler boyu koca koca adamlar, ellerinde çakma çin malı 8 digitlik hesap makineleri ile saatlerce 50 tl-100 tl’nin pazarlığını yapar gibi göründüler. aklı selim olan herkes, biraz bu piyasanın içinde olan son kullanıcı bile biliyordu “kaybeden” grubun “neden” orada olduğunu ve esasen bunun sonunda kimin kazanacağını. yani bu bir nevi james cameron’un oscarlı filmi “titanic” seyretmek gibiydi, filmin sonunda geminin battığı biliniyor ama öle bayıla o filmi görmeye gitmemiz istenebiliyordu, hatta zorlanabiliyorduk.

    ihaleyi dijital platform a.ş. “kazanır” gibi göründü. türk telekom, anlı şanlı tek markamız, en büyük gücümüz dediğimiz yıllık 39 milyon tl reklam geliri olan ortağıyla bu ihaleyi “kaybetmiş” göründü. tff başkanı, “çok başarılı bir pazarlama stratejisi ortaya koymuş” gibi göründü, sonra tüm bu ortada “mış gibi” yapanlar bir araya gelip 32 diş tekmili birden aptal kutularına pozlar verdiler. sonra bu filmin artistleri, kendi plazalarında “şampiyonlar” gibi karşılandı, “zafer” türküleri söylendi.

    gökmen özdemir dışında kimse, “bu kulüplerin uefa kriterlerini” sormadı. yönetimlerin başarısız transferlerini; juan fran’larını, vicente del bosque’lerini, luis aragones’lerini, pavel horvath’larını, idari hatadan kaynaklanan tazmin maddelerini, hatalı yönetimlerini, uefa’daki sefil durumumuzu ve hatalı kararlarını sorgulamadı. bunun yerine, “bu rakamlar nasıl ödenecek” diye sorulmasını da kimse beklemedi işin tuhafı! çünkü cevap belliydi ve bunu “şampiyon” canlı yayında “sirkatin söyleyerek” açığa çoktan vurmuştu bile!

    “sayın başkan konuşmasını yaparken, ben o sırada bu paraya kaç decoder satılır onun hesabını yapıyordum” diyebildi, ömer güvenç’in uzattığı mikrofona!

    işte o mikrofon, bizim damarlarımıza o günlerde bedavaya zerk edilen futbol zehri enjektörünün bugün geldiği “bedelli” yansımasıdır. ekranlardan süzülerek damarlarımıza girmiştir ve işin acı yüzü ortaya çıkmıştır, “bundan sonra isteyeceğin her doz için biraz daha cüzdanını açmak zorundasın!”. bunu bu denli yakınsal algılayabilecek başka bir metaforunuz var mı elinizde? kapitalizmin çarkları, a dostlar! (bkz: microsoft)

    ticarette yazılı olmayan bir kural vardır: “yiyemeyeceğin üzümlerin olduğu asma ağacının altına yatmayacaksın” denir. o gün –ismi lazım değil- bir aptal kutusu yayınında, sayın büyüka bir patron edasıyla konuşarak, kendi şirketinin menfaatlerinin dolayısı ile biz son kullanıcının savunuculuğunu yapmış gibi görünmüş ama bugün bir komutan edasıyla kazandığı zaferi kutlamıştır –dolmabahçe stadını bilenler için söylüyorum- küçük çiftlik parkının oralarda ekibiyle. sonuçta kimse; türk sporuna büyük(!) hizmet ettiği söylenegelen dijital platform a.ş’nin gırtlağına basarak bu ihaleyi kendilerine vermedi! bilerek ve isteyerek o 8 digit hesap makineleriyle koca koca adamlar, müthiş bir sahne prodüksiyonu önünde yerlerini aldılar, arada “heyecan katarak” –sen git abin gelsin- ağabeylerini bile aradılar ve istediklerini aldılar!

    kimin cüzdanındaki likitle, neyin pazarlığı, kimlerle yapılmıştır? işte filmin son ve acıklı sahnesi budur! clint eastwood, eli wallach’a söyler o meşhur cümleyi: “two kinds of people in life there are, those who have loaded guns in hands and those who have to dig” yani “hayatta iki tip insan vardır. silahında mermisi olanlar ve mezarı kazmak zorunda olanlar”.

    eğer üzümleri yenebilecek, gözlerine kestirdikleri bir asma ağacı olmasaydı, bir zarbaklı olarak kendimden o denli eminim, dünkü ilahi komedya bu sonla bitmezdi. o kadar güven dolu ve huzurlu bir ihale olmuştur ki, bu paraların nasıl ödeneceği ve kaynağı çok belli olmuş hatta bunu ikrar etmekte beis görülmemiştir.

    “ben bir söğüt ağacıyım gülhane parkında, ne sen farkındasın, ne de polis farkında”
  • 43
    molaları telekomun aldığı ihaledir. bu gidişle de sadece molaları almakla yetinecek gibi gözükmektedir. her ne kadar fiyat artışı kulubümüz için iyi olsada bunlar bizlere yani taraftarlara birer kazık olarak dönecektir.

    --- alıntı ---
    telekom: 221 milyon dolar
    digiturk: 222 milyon dolar
    telekom: 224 milyon dolar
    digiturk: 225 milyon dolar
    telekom: 228 milyon dolar
    digiturk: 229 milyon dolar
    telekom: 232 milyon dolar
    digiturk: 233 milyon dolar
    telekom mola aldı, 236 milyon dolar teklif etti
    digiturk: 237 milyon dolar
    telekom: 240 milyon dolar
    digiturk: 241 milyon dolar
    telekom: 244 milyon dolar
    digiturk: 245 milyon dolar
    telekom: 248 milyon dolar
    digiturk: 249 milyon dolar
    telekom: 252 milyon dolar
    digiturk: 253 milyon dolar
    telekom: 254 milyon dolar
    digiturk: 258 milyon dolar
    telekom: 259 milyon dolar
    digiturk: 263 milyon dolar
    telekom: 264 milyon dolar
    digiturk: 268 milyon dolar
    telekom ikinci molayı aldı, 269 milyon dolar teklif etti
    digiturk: 269 milyon 50 bin dolar
    telekom: 269 milyon 500 bin dolar
    digiturk: 270 milyon dolar
    telekom: 270 milyon 500 bin dolar
    digiturk: 271 milyon dolar
    telekom: 271 milyon 500 bin dolar
    digiturk: 272 milyon dolar
    telekom: 272 milyon 500 bin dolar
    digiturk: 273 milyon dolar
    telekom: 273 milyon 500 bin dolar
    digiturk: 275 milyon dolar
    telekom: 275 milyon 500 bin dolar
    digiturk: 277 milyon dolar
    telekom: 277 milyon 500 bin dolar
    digiturk: 280 milyon dolar
    telekom: 281 milyon dolar
    digiturk: 283 milyon dolar
    telekom: 283 milyon 500 bin dolar
    digiturk: 285 millyon dolar
    telekom üçüncü molayı aldı
    telekom üçüncü molayı aldı, 285 milyon 200 bin dolar teklif etti
    digiturk: 285 milyon 250 bin dolar
    türk telekom: 285 milyon 500 bin dolar
    digiturk: 285 milyon 550 bin dolar
    türk telekom: 285 milyon 750 bin dolar
    digiturk: 286 milyon dolar
    türk telekom: 286 milyon 250 bin dolar
    digiturk: 287 milyon dolar
    türk telekom: 287 milyon 250 bin dolar
    digiturk: 288 milyon dolar
    türk telekom: 288 milyon 250 bin dolar
    digiturk: 289 milyon dolar
    türk telekom: 289 milyon 500 bin dolar
    digiturk: 290 milyon dolar
    türk telekom: 290 milyon 500 bin dolar
    digiturk: 291 milyon dolar
    türk telekom: 291 milyon 500 bin dolar
    digiturk: 292 milyon dolar
    türk telekom: 292 milyon 500 bin dolar
    digiturk: 293 milyon dolar
    türk telekom: 293 milyon 500 bin dolar
    digiturk: 294 milyon dolar
    türk telekom: 294 milyon 500 bin dolar
    digiturk: 295 milyon dolar
    türk telekom: 295 milyon 500 bin dolar
    digiturk: 296 milyon dolar
    türk telekom: 296 milyon 250 bin dolar
    digiturk: 297 milyon dolar
    türk telekom 4. molayı aldı, 297 milyon 250 bin dolar teklif etti
    digiturk: 298 milyon dolar
    türk telekom: 298 milyon 250 bin dolar
    digiturk: 299 milyon dolar
    türk telekom: 299 milyon 50 bin dolar
    digiturk: 299 milyon 100 bin dolar
    türk telekom: 299 milyon 150 bin dolar
    digiturk: 299 milyon 200 bin dolar
    türk telekom: 299 milyon 250 bin dolar
    digiturk: 299 milyon 300 bin dolar
    türk telekom: 299 milyon 350 bin dolar
    digiturk: 299 milyon 400 bin dolar
    türk telekom: 299 milyon 450 bin dolar
    digiturk: 299 milyon 500 bin dolar
    türk telekom: 299 milyon 550 bin dolar
    digiturk: 299 milyon 600 bin dolar
    türk telekom: 299 milyon 650 bin dolar
    digiturk: 299 milyon 700 bin dolar
    türk telekom: 299 milyon 750 bin dolar
    digiturk: 299 milyon 800 bin dolar
    türk telekom: 299 milyon 950 bin dolar
    digiturk: 300 milyon dolar
    türk telekom: 302 milyon dolar
    digiturk: 303 milyon dolar
    türk telekom: 305 milyon dolar
    digiturk: 306 milyon dolar
    türk telekom: 306 milyon 50 bin dolar
    digiturk: 306 milyon 100 bin dolar
    türk telekom: 306 milyon 150 bin dolar
    digiturk: 306 milyon 200 bin dolar
    türk telekom: 306 milyon 250 bin dolar
    digiturk: 306 milyon 300 bin dolar
    türk telekom: 306 milyon 350 bin dolar
    digiturk: 306 milyon 400 bin dolar
    türk telekom: 306 milyon 650 bin dolar
    digiturk: 306 milyon 700 bin dolar
    türk telekom: 306 milyon 950 bin dolar
    digiturk: 307 milyon dolar
    türk telekom: 307 milyon 50 bin dolar
    digiturk: 307 milyon 100 bin dolar
    türk telekom: 307 milyon 150 bin dolar
    digiturk: 307 milyon 200 bin dolar
    türk telekom: 307 milyon 250 bin dolar
    digiturk:307 milyon 300 bin dolar
    türk telekom: 307 milyon 350 bin dolar
    digiturk: 307 milyon 400 bin dolar
    türk telekom: 307 milyon 450 bin dolar
    digiturk: 307 milyon 500 bin dolar
    türk telekom: 307 milyon 550 bin dolar
    digiturk: 307 milyon 600 bin dolar
    türk telekom: 307 milyon 650 bin dolar
    digiturk: 307 milyon 700 bin dolar
    türk telekom: 307 milyon 750 bin dolar
    digiturk: 307 milyon 800 bin dolar
    türk telekom: 307 milyon 850 bin dolar
    digiturk: 307 milyon 900 bin dolar
    türk telekom: 307 milyon 950 bin dolar
    digiturk: 308 milyon dolar
    türk telekom: 308 milyon 50 bin dolar
    digiturk: 308 milyon 100 bin dolar
    türk telekom: 308 milyon 200 bin dolar
    digiturk: 308 milyon 250 bin dolar
    türk telekom: 308 milyon 350 bin dolar
    digiturk: 308 milyon 400 bin dolar
    türk telekom: 308 milyon 500 bin dolar
    digiturk: 308 milyon 600 bin dolar
    türk telekom: 308 milyon 700 bin dolar
    digiturk: 308 milyon 800 bin dolar
    türk telekom: 308 milyon 900 bin dolar
    digiturk: 309 milyon dolar
    türk telekom: 309 milyon 100 bin dolar
    digiturk: 309 milyon 200 bin dolar
    türk telekom: 309 milyon 300 bin dolar
    digiturk: 309 milyon 400 bin dolar
    türk telekom: 309 milyon 500 bin dolar
    digiturk: 309 milyon 600 bin dolar
    türk telekom: 309 milyon 700 bin dolar
    digiturk: 309 milyon 800 bin dolar
    türk telekom 5. molayı aldı, 309 milyon 900 bin dolar teklif etti.
    digiturk: 310 milyon dolar
    türk telekom: 310 milyon 50 bin dolar
    digiturk: 310 milyon 100 bin dolar
    türk telekom: 310 milyon 150 bin dolar
    digiturk: 310 milyon 200 bin dolar
    türk telekom: 310 milyon 250 bin dolar
    digiturk: 310 milyon 300 bin dolar
    türk telekom: 310 milyon 350 bin dolar
    digiturk: 310 milyon 400 bin dolar
    türk telekom: 310 milyon 450 bin dolar
    digiturk: 310 milyon 500 bin dolar
    türk telekom: 310 milyon 550 bin dolar
    digiturk: 310 milyon 600 bin dolar
    türk telekom: 310 milyon 650 bin dolar
    digiturk: 310 milyon 700 bin dolar
    türk telekom: 310 milyon 750 bin dolar
    digiturk: 310 milyon 800 bin dolar
    türk telekom: 310 milyon 850 bin dolar
    digiturk: 310 milyon 900 bin dolar
    türk telekom: 310 milyon 950 bin dolar
    digiturk: 311 milyon dolar
    türk telekom: 311 milyon 50 bin dolar
    digiturk: 311 milyon 100 bin dolar
    türk telekom: 311 milyon 150 bin dolar
    digiturk: 311 milyon 200 bin dolar
    türk telekom: 311 milyon 250 bin dolar
    digiturk: 311 milyon 300 bin dolar
    türk telekom: 311 milyon 350 bin dolar
    digiturk: 311 milyon 400 bin dolar
    türk telekom: 311 milyon 450 bin dolar
    digiturk: 311 milyon 500 bin dolar
    türk telekom: 311 milyon 550 bin dolar
    digiturk: 311 milyon 600 bin dolar
    türk telekom: 311 milyon 650 bin dolar
    digiturk: 311 milyon 700 bin dolar
    türk telekom: 311 milyon 750 bin dolar
    digiturk: 311 milyon 800 bin dolar
    türk telekom: 311 milyon 850 bin dolar
    digiturk: 311 milyon 900 bin dolar
    türk telekom: 311 milyon 950 bin dolar
    digiturk: 312 milyon dolar
    türk telekom: 312 milyon 50 bin dolar
    digiturk: 312 milyon 100 bin dolar
    türk telekom: 312 milyon 150 bin dolar
    digiturk: 312 milyon 200 bin dolar
    türk telekom: 312 milyon 250 bin dolar
    digiturk: 312 milyon 300 bin dolar
    türk telekom: 312 milyon 350 bin dolar
    digiturk: 312 milyon 400 bin dolar
    türk telekom: 312 milyon 450 bin dolar
    digiturk: 312 milyon 500 bin dolar
    türk telekom: 312 milyon 550 bin dolar
    digiturk: 312 milyon 600 bin dolar
    türk telekom: 312 milyon 650 bin dolar
    digiturk: 312 milyon 700 bin dolar
    türk telekom: 312 milyon 750 bin dolar
    digiturk: 312 milyon 800 bin dolar
    türk telekom: 312 milyon 850 bin dolar
    digiturk: 312 milyon 900 bin dolar
    türk telekom: 312 milyon 950 bin dolar
    digiturk: 313 milyon dolar
    türk telekom: 313 milyon 50 bin dolar
    digiturk: 313 milyon 100 bin dolar
    türk telekom: 313 milyon 150 bin dolar
    digiturk: 313 milyon 100 bin dolar
    türk telekom: 313 milyon 250 bin dolar
    digiturk: 313 milyon 300 bin dolar
    türk telekom: 313 milyon 350 bin dolar
    digiturk: 313 milyon 400 bin dolar
    türk telekom: 313 milyon 450 bin dolar
    digiturk: 313 milyon 500 bin dolar
    türk telekom: 313 milyon 550 bin dolar
    digiturk: 313 milyon 600 bin dolar
    türk telekom: 313 milyon 650 bin dolar
    digiturk: 313 milyon 700 bin dolar
    türk telekom: 313 milyon 750 bin dolar
    digiturk: 313 milyon 800 bin dolar
    türk telekom: 313 milyon 850 bin dolar
    digiturk: 313 milyon 900 bin dolar
    türk telekom: 313 milyon 950 bin dolar
    digiturk: 314 milyon dolar
    türk telekom: 314 milyon 50 bin dolar
    digiturk: 314 milyon 100 bin dolar
    türk telekom: 314 milyon 150 bin dolar
    digiturk: 314 milyon 200 bin dolar
    türk telekom: 314 milyon 250 bin dolar
    digiturk: 314 milyon 300 bin dolar
    türk telekom: 314 milyon 350 bin dolar
    digiturk: 314 milyon 400 bin dolar
    türk telekom: 314 milyon 450 bin dolar
    digiturk: 314 milyon 500 bin dolar
    türk telekom: 314 milyon 550 bin dolar
    digiturk: 314 milyon 600 bin dolar
    türk telekom: 314 milyon 650 bin dolar
    digiturk: 314 milyon 700 bin dolar
    türk telekom: 314 milyon 750 bin dolar
    digiturk: 314 milyon 800 bin dolar
    türk telekom: 314 milyon 850 bin dolar
    digiturk: 314 milyon 900 bin dolar
    türk telekom: 314 milyon 950 bin dolar
    digiturk: 315 milyon dolar
    türk telekom: 315 milyon 50 bin dolar
    digiturk: 315 milyon 100 bin dolar
    türk telekom: 315 milyon 150 bin dolar
    digiturk: 315 milyon 200 bin dolar
    türk telekom: 315 milyon 250 bin dolar
    digiturk: 315 milyon 300 bin dolar
    türk telekom: 315 milyon 350 bin dolar
    digiturk: 315 milyon 400 bin dolar
    türk telekom: 315 milyon 450 bin dolar
    digiturk: 315 milyon 500 bin dolar
    türk telekom: 315 milyon 550 bin dolar
    digiturk: 315 milyon 600 bin dolar
    türk telekom: 315 milyon 950 bin dolar
    digiturk: 316 milyon dolar
    türk telekom 6. molayı aldı, 316 milyon 50 bin dolar teklif etti.
    digiturk: 316 milyon 500 bin dolar
    türk telekom: 318 milyon dolar
    digiturk: 318 milyon 350 bin dolar
    türk telekom: 318 milyon 400 bin dolar
    digiturk: 318 milyon 450 bin dolar
    türk telekom: 318 milyon 500 bin dolar
    digiturk: 318 milyon 550 bin dolar
    türk telekom: 318 milyon 600 bin dolar
    digiturk: 318 milyon 650 bin dolar
    türk telekom: 318 milyon 700 bin dolar
    digiturk: 318 milyon 750 bin dolar
    türk telekom: 318 milyon 800 bin dolar
    digiturk: 318 milyon 850 bin dolar
    türk telekom: 318 milyon 900 bin dolar
    digiturk: 318 milyon 950 bin dolar
    türk telekom: 319 milyon dolar
    digiturk: 319 milyon dolar 50 bin dolar
    türk telekom: 319 milyon 100 bin dolar
    digiturk: 319 milyon dolar 150 bin dolar
    türk telekom: 319 milyon 200 bin dolar
    digiturk: 319 milyon dolar 250 bin dolar
    türk telekom: 319 milyon 300 bin dolar
    digiturk: 319 milyon dolar 350 bin dolar
    türk telekom: 319 milyon 400 bin dolar
    digiturk: 319 milyon dolar 450 bin dolar
    türk telekom: 319 milyon 500 bin dolar
    digiturk: 319 milyon dolar 550 bin dolar
    türk telekom: 319 milyon 600 bin dolar
    digiturk: 319 milyon dolar 650 bin dolar
    türk telekom: 319 milyon 700 bin dolar
    digiturk: 319 milyon dolar 750 bin dolar
    türk telekom: 319 milyon 800 bin dolar
    digiturk: 319 milyon dolar 850 bin dolar
    türk telekom: 319 milyon 950 bin dolar
    digiturk: 320 milyon dolar
    türk telekom: 320 milyon 50 bin dolar
    digiturk: 320 milyon 100 bin dolar
    türk telekom: 320 milyon 150 bin dolar
    digiturk: 320 milyon 200 bin dolar
    türk telekom: 320 milyon 250 bin dolar
    digiturk: 320 milyon 300 bin dolar
    türk telekom: 320 milyon 350 bin dolar
    digiturk: 320 milyon 400 bin dolar
    türk telekom: 320 milyon 450 bin dolar
    digiturk: 320 milyon 500 bin dolar
    türk telekom: 320 milyon 550 bin dolar
    digiturk: 320 milyon 600 bin dolar
    türk telekom: 320 milyon 650 bin dolar
    digiturk: 320 milyon 700 bin dolar
    türk telekom: 320 milyon 750 bin dolar
    digiturk: 320 milyon 800 bin dolar
    türk telekom: 320 milyon 850 bin dolar
    digiturk: 320 milyon 900 bin dolar
    türk telekom: 320 milyon 950 bin dolar
    digiturk: 321 milyon dolar
    --- alıntı ---

    edit: *
App Store'dan indirin Google Play'den alın