• 2
    --- alıntı ---

    galatasaray takımının 2009 2010 sezonunda da yaşadığı başarısız sezon yüzünden, yine transferler havada uçuşuyor.
    kişisel scout ekibimden müthiş bir futbolcunun bilgisini aldım. kesinlikle galatasaray’a transfer edilmeli.
    izledim mi, evet. gerçi izlemesem ne olacak, menecerlik oyunları ne güne duruyor. oyunda takımıma alırım, bakarım nasıl, ona göre transfer yaparım.
    gerçi, bakalım oyunda iyi de, galatasaray takımının oyun şekline, istanbul şehrine, türk mutfağına uyum sağlayacak mı gerçek hayatta. belki rakı balık bağımlısı olacak, her idmana, her maça çocuğu boğazdaki restoranlardan toplamak zorunda kalacağız.
    ama olsun fm diyorsa doğrudur. sevmez o, rakı, balık, kavun, roka, cacık, pilaki, haydari, paçanga böreği, midye tava, kalamar, kokoreç, makul bir peynir, bostana, acılı ezme. aslında ben ne yapayım ağzının tadını bilmeyen adamı ya, top oynasın diye alacağız. çıksın topunu oynasın, gollerini atsın, gol paslarını versin, işini yapsın.

    bu süper yetenek hakkında aldığım bilgiler şöyle: ayağına hakim, her türlü rakibine çalım atabiliyor. hem sağ hem de sol çizgide oynayabiliyor. santrafor arkasında forvetin oyun kurucusu işini yapabiliyor. oynadığı ülkede asist kralı olmuş. korner ve yan top kullanabiliyor. çok zorda kalınırsa bek bile oynar, zamanında oynamış. halen ilk lisansının çıktığı kulübün futbolcusu. bugüne kadar sadece yarım sezon başka bir takımın formasını giymiş. kısa sayılmayacak bir zamandır ülkesinin a milli takımında oynuyor. lisansının çıktığı günden beri mili zaten, bütün alt yaş grupları milli takımlarında oynamış. sadece yetiştirme parasıyla bile alınabilir. gerçi kulübü uyanıklık yapıp uzun vadeli sözleşme imzalamış ama, ekonomik olarak zayıf bir ülkeden olduğu için batı avrupalı meslektaşlarına göre bonservisi ucuz.
    zeki, fırlama bir tip. sanatsever aynı zamanda. sinemaya gitmeleri ülke ve taraftarı açısından çok olumlu karşılanıyor. kitap okuyan, mesleğinin gelişmelerini takip eden biri aynı zamanda, röportajlarından anlaşıldığını söylüyor benim scout ekibi. fm’de bununla ilgili bilgi yok. ülkesinin güzel ve tanınan hatunlarından biriyle birlikte, fm’de bununla ilgili de bilgi yok.
    iyiydi de çevresi kötüydü diye bir yorum geldi bizim ekipten. tanımıyorum bahsedilen arkadaşlarını. biri televizyoncu biri de ezeli rakibin futbolcusuymuş dediler, ne bileyim ben bilmediğim ülkenin tanınmış simalarını, çok da umurumda değil zaten. nasılsa burada en fazla telefonla veya webcam üzerinden görüşür onlarla.

    yaşı da genç sayılır. genç deyince 20’den küçük sanmayın. kendi ülkesinde 30’a kadar genç diyorlarmış, bizim çocuklar bu bilgiyi de verdi. ama en azından, takımının kaptanlığını yapmak için gençmiş.

    normalde biz bu tip oyuncuları alamayız biliyorum. genelde ya işi bitmiş, ya düşüşe geçmiş oyuncular geliyor bize. hala milli takımında oynayanlar bile asıl takımlarında oynayamayıp, sürekli forma giyebilmek için geliyorlar, biliyorum elbette. hagi, popescu, taffarel, elano, ribery, jo, dos santos, jardel, baros, kewell gibi örnekler var. bu efsanelerin hepsinin geldikleri yerlerde sorunları vardı. halis türk çocuğu altıntop kardeşleri bile alamıyor takımlarımız düşünsenize.
    “ey captano, nasıl alıcaz o zaman biz bu topçuyu?” dediğinizi duyuyorum. bir kere bu çocuk daha tam keşfedilmemiş, ikincisi çok popüler bir ligde oynamıyor, üçüncüsü taraftarıyla sıkıntı yaşıyormuş.

    hocamız rijkaard, yardımcısı bile neeskens. galatasaray hala dünyada tanınan takımlardan biri. bu işleri takip eden adam da haldun üstünel. bence bu iş olur. ilerleyen günlerde ismini vereceğim. belki kulübe özel olarak bilgi veririm.
    nitekim artık sözlük takip ediliyor biliyorsunuz. aceto bile burayı izlediğini söyledi. kimse uyanmadan bu işi bitirmek lazım. hele ki, 2 dakika timsah yürüyüşü yapanlar bu sene herkesi almak isteyecekler. bu arada bursasporlu futbolcuların bile timsah yürüyüşü 2 dakika sürmüyor.

    --- alıntı ---

    http://captano.blogspot.com/...5/super-yetenek.html
  • 3
    bir sol bek, iki çift yönlü ortasaha bir de ofansı yüksek fiziği kuvvetli oyuncuyu içermesi gereken listedir. hiç bonservis bedeli verilmeden aşağıdaki kadroyu kurabiliriz. verdiğim kadroda hamit hariç yazdığım her oyuncu rijkaard faktörüyle güle oynaya bize gelir. peki kadroya kimleri yazdım ? aha da o yazdığım adamlar

    1- fabio aurelio- sözleşmesi 30.06.2010 da bitecek
    2- simon vukcevic- sözleşmesi 30.06.2010 da bitecek
    3- jonathan de guzman- sözleşmesi 30.06.2010 da bitecek
    4- hamit altıntop- sözleşmesi 30.06.2010 da bitecek

    defansın ortasında lucas-ali ikilisi zayıf kaldı biraz. hakan balta-lucas defansın ortasına yazılabilir.

    http://this11.com/boards/1274911070918930.jpg
  • 4
    listede olduğuna inandığım kim kallström'ün alınması önerisine kesinlikle katılıyorum. bununla birlikte scoutgs blog'unda da belirtildiği üzere juan pablo pino transferinin gerçekleştiğini varsayarak kendimce bir kadro oluşturdum. fakat bir mevkiyi boş bıraktım ki o mevkiye şu an en çok yakışan oyuncuların başında bana göre kallström geliyor. eğer olmazsa biraz da arda-elano-pino ve baroş'un özgürce hücuma konsantre olmaları adına yine defansif özellikleri daha ağır basan anthony annan umarım bu listede kallström'den sonraki sıradadır. (tabi ronaldinho falan yoksa :p)

    can sıkıntısından oluşturduğum 30 kişilik kadro ve 4-3-3 sistemine göre saha içi dağılımları şöyledir;

    http://i.imgur.com/Dzlvm.png

    not: unutmadan söyleyeyim, savunmada ali turan ya da servet seçeneği form durumlarına bağlı olup, ayrıca servet'e yedek kulübesinde bir yer açmayı beceremediğim için üzgünüm. soru işareti olan yere ise kim kallström gelirse total futbol, anthony annan gelirse hücumcular ve savunmacılar şeklinde ikili blok futbolu olur;* ikisi de ayrı ayrı zevk verir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın