151
montella ikinci yarıya hiç oyuncu değiştirmeden başlarsa maç sonunda hemen kendisini kovup son maça yardımcı antrenörle falan çıkmalıyız.
rezil etti bizi çakma italyan. adana demirspora çevirdi milli takımı.
152
kısa bir süre için umutlandığım maç. ilk yarının ortalarına doğru kerem sakatlık sebebiyle saha dışındaydı ama fırsatı yeterince iyi değerlendiremedik. bunları kaçırmamak lazım.
153
devre arasına ilk maçımızdaki yine 1-0 geride girdiğimiz müsabaka. yunus berbat oynuyor çıkması lazım. arda ve kerem de onun kadar kötüler ama onlara kolay kolay dokunmaz. ismail'i rakip cezasahasında gol araması yollamak yerine stoperlerimizin arasına sokup kalan 7 kişiyle baskı kurmamız gerekiyor. santrfor hamlesi yapmayan montella'ya tc vatandaşlığı verip hapse atmak lazım artık şu noktada.
rakip 10 kişi, ikinci devrenin 10 dk'sına 1 gol sıkıştırabilirsek rahat çeviririz. öteki türlü sürekli bloklanan şutlar, cezasahası önünde al-ver denerken yapacağımız top kayıpları, dar alana sıkışmış bir oyun izleriz. bana kalsa ferdi'yi de ilerde kullanıp sola sol ayaklı eren'i atarım. arda sen de dağa taşa vurma şu topları lan artık. zaten kanatta bir şey yaptığın yok merkezde bari bir şeyler oyna.
maç gergin geçecek bu arada. hakem iyi gidiyor ama eyyama da düşebilir biz rakibin gardını düşüremedikçe.
154
devre arasında bon jovi çalıyor ama zevk alamıyoruz...
157
adamlar 10 kişi biz ikinci yarıya forvetsiz başlıyoruz. şaka gibi.
158
sözlüğün eleşirilerine katılamadığım maç. avusturalya maçına benzer bir maç olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. avusturalya maçı yapısal olarak hatalıydı. sığ bir şekilde her yüksek topla oynama miktarına aynı oyun demeyelim. milli takımın zaten teknik oyuncusu bol. bir de bu turnuvada ispanya dışındaki çoğu takımda olduğu gibi geri düşen takım topla baş başa kalıyor.
avusturalya maçında 3 tane çok temel sıkıntı vardı. tek plan barış'a topu atalım. o da penaltı noktasıyla yay arasına top atsın. orası da dolarsa arkası boşalır oralara bir yere yükseltsin. yazarken bile saçma geliyor. rakibin en çok istediği savunma pozisyonlarına sebep vermiştik.
savunma ile orta sağ kopuktu. yerleşim denen bir şey yoktu. oyuncular üst üste biniyordu. at finke dercesine barış'a atıyorduk ama başka hareket edebilen yoktu bu yerleşim sebebiyle
3. plan için değil kafada kurulan kıymetler hiyerarşisine göre oyuncuların süre almasıydı. yani bir sol kanat oyuncusu olan kenan sakatlandığı için 10 numaranın sağ tarafa geçme zorunluluğu. normalde ben bunu sevmem diyemem. yaratıcı bir plan uğruna yerlerle oynanmasına kategorik olarak karşı değilim ancak zeitgesit'ta bir problem hissettiriyor bu durum. uzun uzun irdeleyemeyeceğim ne de olsa asıl konulmak gereken maç paraguay.
bu maç avusturalya maçına benzemiyor. bu maçta sahaya diziliş çok çok daha doğru. oyuncular üst üste binip tıkanmıyorlar. gayet de akışkan bir oyun oynuyorlar. en önemlisi enine alanlar geniş. koşu atılıyor bu maç. fatih hocamın cümlesini çalayım. bu sefer topla oyalanma yok. al ver al ver yapıyoruz eğer o aksiyondan bir şey çıkmayacaksa topu geri döndürüp açı değiştiriyoruz. imkan varsa da zorluyor ve 3. aksiyondan bir şeyler çıkarmaya çalışıyoruz. yayılım iyi olduğu için de top kaptırsak da kaptırdığımız yerde mücadeleye girebiliyoruz.
yediğimiz gol çok üzücü bir gol. rakibin istediğini yapmayı konuşuyoruz ilk maçtan beri. bu tanımlamayı seviyorum. çok da kullanırım futbol konuşurken. ancak rakibin istediği şey diye futbolun bağzı araçlarını hiç kullanmayacağız diye bir şey diyemeyiz. ne yazık ki rakip çok iyi şut çekti. şimdi rakibimiz 10 kişi. maç bambaşka bir hale alacak bence. bence avusturalya maçı temelde tartışılması gereken bir maçtı ancak bu maç ayrıntılarda tartışılması gereken bir maçtı. 2. yarı itibariyle bence ayrıntılar değil temellere geri döndük. ben de olsam barış'ı içeri atardım. enerji ve balyoz gerekiyor. en önemlisi keskinlik gerekiyor.
159
kerem aktürkoğlu yerine orijinal pozisyonu santrafor olan oyuncu girmeliydi.
160
ismail hâlâ neden oyunda? montella'nın bu inadı beni artık bitiriyor. rakip 10 kişi kalmış. geridesin. gole ihtiyacın var. üretmiyorsun. hücum oyuncusu at bari artık içeri.
161
arda korner bile kullanamıyor.
162
barış kerem olumlu ama yetmez. yunus/can, hakan/deniz gül değişiklikleri de gerekli çünkü hakan orta sahada direnç koyamıyor, oyunu hızlandırmıyor, ayaksız ismail ondan daha pasör takılıyor. onun merkezdeki görevini arda, arda' nin boktan şut performansını can yapmalı. deniz direk gibi dursa bile olur amaç kenan ve barış için alan açmak. ben bu montellayı hiç anlamıyorum. kereme sövdünüz biraz da barışa sövün diyor başka bir şey demiyor.
163
ooooo montella hocam dk 85 olmadan maça müdahale ediyor.
ikinci yarıda 10 kişilik paraguay ölümüne kapanacak, bizimkiler de yana pas yapıp rakibin üstüne şut çekip ara pasları rakibe atıp falan atak yaptım diyecek istiklal marşı kapanış. ondan sonra bir sonraki turnuvanın elemelerinde a101 sponsorluğunda haydi bizim çocuklar falan gaz gaz gaz.
164
bu takım sabaha kadar oynasa gol atamaz gibi duruyor. turnuvada bu kadar üretkenlikten uzak bir takım daha yoktur. turnuvayı golsüz kapatsalar zerre şaşırmam.
165
rakibin 10 kişi olduğunu spiker söyleyince hatırladım. hiç belli olmadığı için unuttum resmen.
166
deniz gül ve can uzun da oyuna girmeli. hakan ve yunus da çıkmalı. barış sağ kanada geçmeli. artık herkes kendi mevkisinde oynamalı. ama bizim kenardaki hoca da ne hakan'ı çıkaracak yürek var ne de taktik yeterlilik var.
167
ya yunus'u al, can uzun'u sok süre bitiyor.
cezasahasında denge bozacak adam lazım. barış'ın kanada geçmesi gerek. fiziğiyle yapar bir şeyler.
168
yok abi bizimkilerde maçı almak için hiç bir enerji, hırs, mücadele yok. biraz kenan, biraz ferdi. gerisi fasa fiso. olur da bir şans golü bulursak berabere biter.
169
oyuncular yerde kalıp faul bekleyemiyor yeni kurallardan ve hakemin tavizsiz yönetiminden dolayı.
tam yerde kalıp kıvranacak gibi oluyorlar, hemen ayağa kalkıyorlar.
170
hakanın şuta bak şaka gibi.
171
arda güler real madrid futbolcusu olmasaydı dakika 40 gibi oyundan çıkmıştı. çok vasat durumda.
172
"60 gibi yunus'u çıkartıp deniz gülü alacak ve barış'ı kenara atacak" dedim ikinci yarıya tek değişiklik ile başlayınca.
yani göre göre ikinci yarıda 15 dakikayı hiç etti montella.
173
şu yunus'un haline bak, sezon sonu yorgunluğu galiba gerçekten çok kötü durumda.
174
ismail çıktı şaka gibi. orta saha tek başına çalhanoğlu olmaz. kontradan yeriz.
175
deniz gül alın size dokuz numara tarzı bir vuruş yaptı.