NBA Final İlk Maçı
04:00 Oracle Arena
104 - 89
  • 2
    okc serisinde sevmediğim adamlar vardı westbrook ve enes gibi lakin şimdi nefretim olan lebron'a karşı oynayacak gsw. her maç ayrı tecavüz bekliyorum. konferans finali ilk maçını içerde kaybeden warriors'un baştan asılıp bir mesaj vermek isteyeceğini düşünüyor, umuyorum.

    ayrıca bugün okuduğum bir bilgi doğruluğu hakkında bir fikrim yok nerede okuduğumu da net hatırlamıyorum. amerika'da yapılan bir istatistikte yüzde 50-50 çıkmış iki takımında nba şampiyonu olma ihtimali binlerce kişi üzerinden. 7. maça uzayacağı konusunda hem fikir gibi genel olarak çoğunluk. lakin ben açıkçası gsw'nin okc serisi kadar zorlanacağını düşünmüyorum 4-2 filan olabilir sanki. elin amerikalısından nba'yı iyi mi bilcen derseniz, haklısınız.
  • 4
    cavs iyi ama çok tutmayan tutmayacak bir savunma yapıyor. splash brothers'ı kestiler denebilir. ama populist yaklaşıyorlar. gsw'nin bir sistemi ve setlerk var. bu 2 birader evdeyken atmasada olur. gerekli anda çıkarlar. ama savunma bu kadar onların üstündeyken 2 kat yapıyorlar ve pivot hariç herkes oynan sette ki hücumlarını buluyor.

    oyun bu trendde giderse gsw alır. cavs ya düşünceyi değiştirmeli ya da performansı %50 arttırmalı. ama gsw tamamlayıcılardan ve yedekten bu katkıyı aldığı sürece biraderleri kitlemeişi gsw'nin işine gelir.
  • 9
    104-89 ile gsw seride 1-0 öne geçiyor. curry ve klay maç boyu ön plana çıkmasa da son çeyrekte 2 3lükle fişi çektiler yine de. livingston 10da 8 saha içi isabetle oynadı. kariyer rekoru kırdı yanlış görmediysem play-offlar için 20 sayıyla. ayrıca bogut okc serisinden sonra biraz kendisine gelmiş gibi göründü.

    cleveland cephesinde smith maçı 3 sayıyla tamamladı sadece. genel olarak düşük yüzdeyle oynadılar. bütün yüzdeler anlamında standartlarının altında kaldılar nitekim sadece 89 sayı bulabildiler ve 15 top kaybı yaptılar toplamda. 3. çeyrekte bir ara 1 farkla öne geçti cleveland seri basketlerle maç sürekli 1 sayı farkta kaldı. lakin sonrasında gsw bi anda yine ne olduğunu anlamadan farkı 20lere kadar getirdi.
  • 10
    eğer cavs bu kafayla giderse curryli gsw bunları mahfeder. neden özellikle curry yazdım? biraderleri durdurdular. ama stladıkları 3 tane olgu var.

    1) 20de 0 atsınlar en kritik anda yine doğru kararı alırbu biraderler. yanlış kararı alırlarsa en kritik yerde sokarlar.

    2) gsw özellikle içeride takım olarak coşan, takım olarak oynayan çok hızlı ayakları olduğundan çift yönlü ateşle domine eden bir takım. özellikle iggy ve livingston (her ne kadar livingston thunders serirsini kötü geçirse de) bu takımda biraderler ve manyak green'den daha güvenilir iki isim. biraderler risk alıyor, yüksek baskı altında yönlendirmeye çalışıyor takımı. bu ikisinin ne verecrğini bilirsin %80 verim verirler en kötü. bunun yanında karakter koyarlar.

    3) bu biraderler özellikle curry öyle silahlarki bu adamlar hiç bir şey yapmasa bu tarz bir savunmada iki kişi çekip diğerlerine alan veriyorlar. 3 pozisyom yazacağım. 1.'si curry sol dipten sağ dipe dip çizgiden bir koşu yaptı. greende sağ dipten sol guarda bir koşu yaptı. o kadar curry'e konsantre olmuşlarki... hem green'in hem de kendisinin adamını üzerine çektiğinden green boş şut buldu. diğer bir poziyonde sağ guarddaki green'in arkasına curry koşu yaptı. böylece green bomboş içeri devrildi. 3. ise curry içeri bir kat yaptığı an illa biri boş oldu. ve bunu o kadar çol yaptılarki.

    bu şekilde curryden 35 sayı yemezsiniz ama 4e 3 basketbol oynsrsınız.
  • 11
    malum yaş 30'a geldi içimde nba ateşi yansa da 12'de uykumun gelmesinden mütevellit kalkıp maçı izleyemiyoruz ama box score'a falan şöyle bir baktım, yorumları okudum. daha önce de yazmıştım bu sene gsw efsane bir sezon geçiriyor, 3-1'den batı konferans finalinde geri gelmek ve 73-9 ile nba rekoru kırmak dahil. bu gsw tahmin ediyorum ki cavs'i yer bitirir, seri 4-1 biter. lebron a.k.a "the king" bir kez daha eve döner.

    o değil de bu doğunun hali ne olacak?
App Store'dan indirin Google Play'den alın