51
bazen olmayınca da olmuyor dediğim maç. 1-1 iken karşı karşıya kaçırdılar, yaydan bir şut direk içine çarparak oyun alanına geri döndü falan. o top birkaç santim uygun yere kaysa bambaşka şeyler konuşuluyordu. bir duran topta city li oyuncu elini bayağı açarak havaya zıpladı, top beline çarptı falan . azıcık daha yukarıdan gelse top eline çarpacak, penaltı. yani, bazen de kader mi desek şans mı desek bilemiyorum. tabii daha oynanacak maçlar var ama city sadece puan olarak değil psikolojik olarak zaten olayı bitirdi gibi bir şey.
52
arteta için bölüm sonu canavarı daima city oldu.
maçta topu hep citye verdi.
guardiola kurt adam. istediğini alacak oyunu daima oynatıyor. arteta ve çıkan 11 vücut diliyle bu maçta bir şey yapamayacaklarını hissettirdiler. uzatmaları katarsak son 10 dakika kıpırdandığı futbolu ikinci yarı bir türlü oynayamadı. arsenal yıllardır yaptığı gibi mevzuyu kendi adına zora sokarak bu maçı bitirdi.
53
havertz topçu mopçu değil, mahvetti maçı.
54
arsenal de fb gibi bir takım. bu ne loserlık. fark 12 olacaktı, nerelere geldi.
55
müthiş bir mücadeleye sahne olan maç. izleyenleri mest etmiştir. hakemin bu maçtaki payı çok büyük, müthiş maç yönetti. süper ligde hakemlerin hinliklerinden oyun zevki falan kalmıyor.
56
bugün izlediğim en güzel maçtı. havertz son dakikada kafayı yere doğru vursa muhtemelen 2-2 bitecekti. ben anlamıyorum o anda bomboş kalmışsın topa niye havadan gidecek şekilde vurursun. garantici bir şekilde yere doğru vur gitsin.
o kadar gün lider götürüp, belki de son 4-5 hafta kala ilan edeceği şampiyonluğu kaybetmek üzere arsenal. arteta nisan ayına gelince dağıtıyormuş dedi spiker. bari bu sene dikkat etseydiniz.
premier lig'de ikili averaj son hamle olarak bakılıyormuş. kalan 5 maçta her iki takım da puan kaybetmezse genel averaj işi bitirecek. orada da çok yakınlar.
57
maçta bence arsenal daha net fırsatlar buldu ama puan alması gereken maçtan, direkt şampiyonluk rakibinden eli boş döndü. arsenal'in oraya gidip kaybetmememesi gerekiyordu, tam olarak bunu yapamadılar. başarısız oldular, bu maçtan arsenal'e çıkarılacak hiçbir olumlu şey yok. sezonu belirleyen devasa bir yenilgi aldı arsenal.
ivme artık city'den yana ki city'nin buralarda olumlu hafızası var. arsenal'in ise travmaları var.
şampiyonlar liginde devam eden arsenal de city adına avantaj. atletico eşleşmesi büyük yıpratır arsenal'i. ne yazık ki soluklanacakları bir aralık da yok. paramparça bile olabilir arsenal.
arsenal bu seviyelere yıllardır ilmek ilmek geldi, sürece baktılar, hep sabır dendi, hep bu sefer oluyor dendi. gerçekten oluyordu da. city ise yeniden yapılanan bir takım. kadrosundaki bernardo-rodri-doku-haaland dışında eski çekirdekten bir şey taşımıyorlar. mesela devre arası transferinde guehi ve semenyo'yu alıp direkt 11'e atan takım. city bile kabullenmişti bu sezonun kayıp olduğunu. ama heveslendiler, heveslendirildiler. seneye daha güçsüz bir city olacağını hiç sanmam. cherki-khusanov-o'reilly gibi isimler kendilerini daha da geliştirebilir. arsenal için bu sezondan daha iyi bir fırsat olamazdı. bazen olmayınca da olmuyor işte. tüm arsenal camiasına geçmiş olsun.
58
2. yarısını izlediğim ve belki de şampiyonluk düğümünü çözen maç oldu.
arteta'ya ve arsenal ekibine, yıllardır sabırla yürüttükleri proje ve adım adım kurdukları kadrodan dolayı hayranlık duyuyorum. yıllardır şampiyonluk yarışı için de kalıp da son haftalarda rakibine şampiyonluk verdikten sonra, aynı motivasyon ve istekle mücadeleye sıfırdan başlayabilmek hiç kolay değil. arteta hocam bunu defalarca yaptı ve yapıyor.
ama gelin görün ki winner karakter pep hocam'ın ve city'nin karşısında yine varlık gösteremediler. skorun 1-1 olduğu dilimde eze'nin ve rice'ın direkten dönen 2 topu var ki belki de şampiyonluk o anda direklere takıldı.
her şeyi bir kenara koyuyorum, arteta hocamın oyuncu değişikliği tercihleri, belki de arsenal'in yıllardır neden şampiyon olamadığının özeti mahiyetindeydi. 2. yarının en kötüsü martinelli'yi sırf kaleci hatasından dolayı gol attı diye sahada tutup, sahanın arsenal adına en iyilerinden olan eze'yi çıkarmak ve gole ihtiyacın olduğunda gyökeres'i 85'e kadar kenarda tutmak "şampiyon hoca"nın yapacağı türden aksiyonlar olamaz. 22 yıllık şampiyonluk hasretini dindirmeye bu kadar yaklaşmışken üstelik.
hem declan rice hem de arteta, şampiyonluk yarışının hala bitmediğini söylediler maçtan sonra ama bu sözleri ben tamamen kendini kandırmak ve teselliden ibaret görüyorum...