• 1
    2018 kasım ayının ve bence yakın tarihin en önemli maçı. selby-ronnie ikilisi uzun süredir oynamıyor. genel olarak baktığımızda selby, ronnie'ye ters gelse de ronnie'nin kendisiyle oynadığı maçlarda kendisine karşı üstünlüğü mevcut. tabii ki ronnie'nin elinden dünya şampiyonluğunu almış birisi selby. mental olarak çok kuvvetli ama artık kırılamaz değil. mental kırılamazlığını "herkes bana karşı iyi oynuyor" yakınmasıyla kendi elleriyle mahvetti.

    kuzey irlanda açık sıralama turnuvasının en değerli maçı gözümde. çeyrek finalde ronnie, gilbert'ı kendi performansının %10'u ile mahvetti. ki o %10'da bile yağ gibi aktığı anlar vardı. kendi %30-40'ı en iyi gününde olmayan bir selby'ye yetecektir. ronnie şampiyonlar şampiyonu turnuvasını bu sene yine kazandı. bir de çin'de davet turnuvası kazanmıştı. henüz sıralama turnuvası yok bu sene kazanılmış. 1000. yüzlük serisine az kaldı.

    yani, ronnie'ye sevgimiz neredeyse snooker'a sevgimizden büyük. ronnie-gilbert çeyrek final maçı yapılırken yan masada iranlı bir sporcu ile tavernacı rory mcleod'dan da sıkıcı peter ebdon oynuyordu. ebdon 4-1 öndeyken allaha, isa'ya, uçan spagetti canavarına, inanılacak ne varsa onlara çok çükür 5-4 kaybetti. trump-ebdon maçı izlemek komik olabilirdi gerçi. birisi vuruş başı 2-3 dakika bekleyen, birisi "ya hak" diye toplara gelen iki sporcu...

    ronnie-selby maçında selby'ye dönelim. 16 kasım 2018'deki maçtaki ronnie, biraz dinlenip biraz kendini yukarı çekemezse, iyi bir selby kendisini yiyebilir. selby 3-0 geriye düşse de 3-3 için savaşabilecek, oradan da maçı tekrar başlatabilecek bir oyuncu. ancak selby'yi de izledim. turnuvada asyalı rakibine karşı iyi değildi.

    en iyi oyuncular, en iyi hallerinde olmayacaklar büyük ihtimal. old man ronnie'nin turnuvada kendisinin bile atamadığı -gerçekten, denedi ve atamadı- vuruşlar vardı. yani oyunu hala çok, çok, çok iyi ancak bunu tüm maça ya da turnuvaya yansıtamıyor. çünkü yorgun. ama sıralama turnuvasını istiyor. öte yandan selby de maçı kazanmak istiyor çünkü ronnie'yi yenmek bence turnuvayı kazanmaktan mühim bir mesele. çünkü ronnie'nin ismi, snooker'ın isminin üzerinde duruyor.

    keyifli bir maç olacaktır umarım. safımızı belli edelim, go ronnie go!

    maç içi edit:

    1-0 selby öne geçti. ronnie fatih terim modunu açtı, fotoğrafını çeken fotoğrafçıyla kapıştı biraz, dikkati dağılmış. kaçırdığı vuruşu buna bağladı, geriye düştü. ronnie için güzel bir sinyal değil bu, oyunda kalması lazım. frame'i çalma şansını tepti.

    1-1 oldu, ronnie yüzlük seri yaptı ve 25 yüzlük seri sonrasında 1000. yüzlük seriye ulaşmış olacak. dangalak dangalak konuşup 999 yüzlük seride bırakacağım şakası yapıyor, yaparsa buradan o siyah topa bir koyarım evi yıkılır, uyarıyoruz. neyse, ronnie kendisinin %60'ıyla bu frame'de yer aldı ve 135'lik bir seri üretti.

    2-1 ronnie önde. yine yüzlük seri. yürü be oğlum!

    dördüncü frame yeniden dizilimle geçildi, yeniden oynanacak. ulan ebdon olsa o frame 251 saate falan uzardı kesin.

    ronnie'nin ince bir vuruşla seriye başladığı frame'de devamı gelmedi, dördüncü frame 2. kez yeniden açılıyor.

    2-2, sonunda selby kazandı. gayet iyi oynadı ve seans arasına gidiyoruz. selby çok sağlam durdu bu frame boyunca.

    3-2 ronnie. seans arasından harika döndü ve yüzlük seriye giderken yüzlük seriden oldu... son kaçırdığı siyahla biraz yüzü düştü.

    4-2 ronnie. bu sefer yüzlük seriyi de kaçırmadı.

    4-3, selby. klasik selby'yi izledik. maçtan kopmadı, maçın kopmasına izin vermedi. temposu da iyiydi, güzel bir oyun oynadı.

    5-3 ronnie. yüzlük seriden oldu üstelik. belki son topu sol orta cebe kesmeyi düşünebilirdi, yine de frame ronnie'nin oldu. finale bir frame uzakta ama buralardan geri dönmeyi en iyi bilen adam selby. gerçi yüzünde çok donuk, yorgun bir ifade var selby'nin ama selby selby'dir.

    5-4 selby. güzel güvenli vuruşlarla başlayan selby, güzel de bir seri inşa etti.

    5-5 selby. harika bir frame oldu. şu saatten sonra selby kazanırsa da üzülmem. ahmak gibi kolay bir mavi kaçırdıktan sonra rakibin hatasına bel bağlayarak maç kazanacaksa ronnie, kazanmasın.

    6-5 ronnie. of of of. bakmayın selby kazanırsa da üzülmem dediğime, son frame selby seri inşa ederken tırnak yiyordum. ronnie yargı dağıttı. 5-5'e gelen selby oyunu çevirse, iyice artık selby = geri dönüşte galibiyet diyecektik. ronnie adeta magnus carlsen'den de iyi bir oyun sonu oynadı. snooker pozisyonunu birkaç denemede hiç vazgeçmeden çözdü, gidip potla çözdü sonra. ronnie ara ara %60'larına çıksa da maçı %40-45'inde geçirdi. ama o snooker'ı pot yaptığı pozisyon şans değildi. aynı şeyi birkaç kere denedi ki o vuruş ronnie o'sullivan'ın %100'üydü işte. o vuruşu judd trump dahil kimse yapmaz. kimse denemez. işte ronnie o'sullivan.

    ronnie o'sullivan yargı dağıtarak finale gitti. finalde büyük ihtimalle judd trump ile oynayacak. judd-ronnie finali... 300 kilometre hızla geçen bir final olacaktır. go ronnie go!
App Store'dan indirin Google Play'den alın