• 2
    hagi ve hakan ünsal'ın golleriyle son dakikalarına 2-1 önde girdiğimiz; son dakikasında ise tafferel'in alacağı topa okan buruk'un kafasını sokmasıyla seken topa, boliç'in yaradana sığınıp yaptığı vuruşla 2-2 berabere biten maç. maçtan sonraki kutlamalarda zamanın fenerbahçe başkanı ali şen'in, yardımcısı vefa küçük'ün düz zeminli ve saçsız kafasında rakı bardağı koyup oynatmışlığı vardır. he sonuçta noldu? o sene de biz şampiyon olduk.

    düzeltme: kalecimiz tafi değil, mehmet bölükbaşı idi. teşekkürler metin kurt.
  • 6
    şimdi efendim faruk süren başkan 20:45 te lideriz demişti ya hani aslında adam bildi galatasaray o gün 20:45 itibari ile liderdi fakat biz golü 20:47de yeyince liderlik gitti neyse bu zeka özürlü karşıyakadakiler ali şenin evine gittiler televoleler falan bir makara yaptılar kendilerince neyse bir hafta sonra bunlar kadıköyde kayserisporla oynarlar ve tribünler maç öncesi jay jay okochayı başta olmak üzere tek tek tribine çağırıp

    - vaaaat taaaym iiis it cey cey , cey cey ? şeklinde tezahurat yaparlar.

    o gün maç biter hala oğlunun zorlaması ile bende maçtayımdır skor mu 1-2 kayseri lehinedir.

    ben de o gece ağzımdan hiç düşürmeyeceğim şekilde çıkarım stadtan

    vaaat taaaym iiis it cey cey , cey cey ?

    benim için bu maçın anısı bir haftalıktır anlaşılacağı üzere.
  • 9
    hesap ortada kaldı ( 2 - 2 )

    müthiş bir atmosfer yaşandı dün ali sami yen stadı'nda. iki takımın da önemli eksikleri sorundu. ama yine de g.saray - f.bahçe rekabetinde stres, heyecan, coşku ve karşılıklı atılan goller vardı. önce f.bahçe öne geçti, sonra g.saray. ama son sözü yine sarı - lacivertli takım söyledi, ezeli mücadelede skora eşitlik geldi. böylece zirvedeki yarış iyice kızışırken, fener koltuğunu korudu, trabzonspor averajla ikinci sırada yer aldı, cim - bom ise rakiplerini bir puan farkla takip etmeye başladı
    taraftarlarının büyük desteği ile maça başlayan sarı - kırmızılı takım, rakibi karşısında baskı kurdu, üst üste pozisyonlar buldu. ancak buna karşılık gol f.bahçe'den geldi, 32. dakikada okocha çaprazda kazanılan serbest vuruşta topu kaleye yolladı, kaleci seyredince ağlar havalandı. cim - bom bundan sonra baskısını daha da artırdı, 42. dakikada arif'in düşürülmesinden kazanılan penaltıyı hagi gole çevirdi. 57. dakikada k.hakan takımını öne geçirdi. 88. dakikada boliç maçın sonucunu ilan etti

    hakemler: oğuz sarvan (***), aykut gümülü (***), engin çırakoğlu (***)
    galatasaray: mehmet (*) - bülent (**), popescu (***), filipescu (**) - okan (***), ergün (***), tugay (**), hagi (***)(emre dk.81), k.hakan (**) - b.hakan (*), arif (**)(vedat dk.84)
    yedekler: volkan, osman, feti, mehmet, lutu
    fenerbahçe: rüştü (**) - ilker (**), k.saffet (***), högh (*), mustafa doğan (**) - tayfun (*)(kubilay dk.70 (*), tuncay (*)(taner dk.58 (***), okocha (***), erol (***) - boliç (**), b.saffet (*)(faruk dk.81)
    yedekler: murat, halil ibrahim, atilla, serkan
    sarı kart: k.hakan (g.saray), tuncay, mustafa doğan (fenerbahçe)
    goller: okocha (dk.32), hagi (dk.42 - pen.), k.hakan (dk.57), boliç (dk.88)
    paf ligi: galatasay - fenerbahçe: 2 - 0

    notlar

    ümit'in gözyaşları
    gaziantepspor maçında diz bağları kopan ve uzun süre sahalardan uzak kalacak olan ümit de dünkü maçı izledi. maç öncesi saha kenarına gelerek tüm futbolcularla kucaklaşan ümit, gözyaşlarını tutamadı.

    kart iddiası
    galatasaraylı yönetici ve teknik adamlar penaltı pozisyonunda arif'i düşüren högh'ün son adam olduğu ve bu nedenle kırmızı kart görmesi gerektiğini ileri sürdüler. atış öncesi futbolcuların uzun itirazları sonuç vermezken, orta hakem oğuz sarvan bu nedenle tribünden de büyük tepki aldı.

    terim: yazık oldu

    g.saray teknik direktörü fatih terim, oyunun genelinde üstün oynadıklarını belirtirken, sonuç için de "yazık oldu" ifadesini kullandı. terim, "muhteşem seyircimize teşekkür ediyorum. onları mutlu gönderemediğimiz için üzgünüz. ama futbol bazen hakedenleri kazandırmıyor. maalesef inanılmaz kişisel hatalarımız devam ediyor. kendi işimizi kendimiz hallediyoruz. benim takımım kazanmayı haketmişti. her şeyimiz iyiydi, sadece eksik olan üç puandı. son hızla şampiyonluk yarışa devam edeceğiz" dedi

    g.saray liderliği unutsun

    f.bahçe teknik direktörü otto bariç, g.saray başkanı faruk süren'in maç öncesi verdiği "20.45'te lideriz" demecine karşılaşma sonrası yanıt verdi ve "g.saray bu sezon liderliği unutsun" dedi. oyunun hakkının beraberlik olduğunu belirten bariç, "son 20 dakika bütün riski göze alıp, altı forvet oyuncusuyla maça devam ettik. şimdi kalan 12 ciddi maçımıza hazırlanacağız. bundan daha fazlasını yapabiliriz. lig devam ediyor ve biz pozisyonumuzu koruyacağız. yeni başkan ile bu puanı kazanmaktan mutluyuz" diye konuştu

    kaynak: milliyet
  • 11
    fenerbahçelilerin beraberliği son dakikada kurtarınca şampanya patlattıkları maç.

    bugün fenerbahçe ikinci başkanı nihat özdemir "galatasaraylıların beraberliğe sevinmesi normaldir" manasında açıklamalar yaptı.

    ama sanırım bu maç sırasında başka yerdeydi. yurtdışı olabilir, askerde olabilir, poliste ifade veriyor olabilir, bilemiyorum şimdi.

    çünkü şekil 1-a da görüleceği gibi beraberlikte şampiyonluk sevinci yaşamak dışında beraberlikte şampanya da patlatmış bir kulübün mensubudur kendisi.

    bir de hep merak etmişimdir, fenerbahçe kulübü bu tip adamları özellikle mi seçiyor. fenerbahçe yöneticileri ve futbol şubesi sorumlularına kısa bir göz atalım : ali şen, aziz yıldırım, mahmut uslu, ömer çavuşoğlu, murat özaydınlı, nihat özdemir...daha gider bu...

    şekil 1-a http://img840.imageshack.us/img840/4508/fenevv.jpg
  • 12
    maçin hakemi oğuz sarvan'dı. 2 dakika sabredemeyip boliç'in golünü yiyince maç berabere bitmiş ve liderliğimiz 2 hafta gecikmişti. ibne basın 24 ekim 2010 fenerbahçe galatasaray maçında alınan beraberliğe sevindiğimizi ima ediyordu. ama asıl sevinenler bu maç sonunda belli olmuştu. hem ali sami yen'de berabere kaldıklarına hem de faruk süren'in dediği "20:45" olayını gerçekleştirmedikleri için sevinmişlerdi.

    (bkz: tarihte bugün)

    --- alıntı ---

    iki hafta gecikmeli liderlik

    galatasaray’ın üst üste dört sezon şampiyonluğu yakaladığı 1996-2000 yılları arasında en çekişmeli mücadelelerden bir tanesi 1997-98 sezonunda yaşanmıştı. sezon başında istediği performansı sergileyemeyen galatasaray, ligde ilk yarı biterken fenerbahçe’nin 9 puan gerisinde kalmıştı.

    ilk yarı biterken galatasaray’ın şampiyonluk yolunda havlu attığı yorumları yapılmaktaydı. fakat sezonun ikinci devresinde alınan üst üste galibiyetlerle galatasaray zirve yarışına ortak olmuş ve ligin 22. haftasında oynanacak fenerbahçe maçı öncesinde karşılaşmadan galip ayrıldığı takdirde lider olma şansını yakalamıştı.

    dönemin başkanı faruk süren, bu maç öncesinde “15 şubat pazar günü saat 20:45’te lideriz” diyerek takımına olan güvenini dile getirmişti. bu atmosfer altında ali sami yen stadı’nda oynanan galatasaray-fenerbahçe maçında ilk golü fenerbahçe okocha ile 32. dakikada buldu. bu gole 42. dakikada hagi cevap verdi. ikinci yarıya hızlı başlayan galatasaray, hakan ünsal’la 57. dakikada bir gol bulmuş ve 2-1 öne geçmişti.

    karşılaşmanın geri kalanında taraftarın da desteği ile çok rahat bir oyun sergileyen galatasaray, karşılaşmanın son dakikalarına girilirken, kalesinde beklemediği bir gol görmüş ve karşılaşma 2-2 berabere sonuçlanmıştı.

    teknik direktör fatih terim maç sonrasında karşılaşmayı, “yazık oldu” diyerek özetlemiş, fenerbahçe teknik direktörü otto bariç ise maç sonunda “galatasaray bu sezon liderliği unutsun” demişti.

    galatasaray, o hafta amaçladığı liderliğe ulaşamamış, fakat iki hafta sonra oynanan beşiktaş maçını 3-2 kazanarak zirveyi yakalamıştı. 24. haftada yakaladığı liderliği sezon sonuna kadar sürdüren galatasaray, 12. şampiyonluğuna ulaşıyordu.

    galatasaray: mehmet - bülent, popescu, filipescu - okan, ergün, tugay, hagi (emre dk.81), hakan ünsal – hakan şükür, arif (vedat dk.84)
    yedekler: volkan, osman, feti, mehmet, lutu

    fenerbahçe: rüştü - ilker, saffet akbaş, högh, mustafa doğan - tayfun (kubilay dk.70), tuncay (taner dk.58), okocha), erol - boliç, saffet sancaklı(faruk dk.81)
    yedekler: murat, halil ibrahim, atilla, serkan

    goller: okocha (dk.32), hagi (dk.42 - pen.), k.hakan (dk.57), boliç (dk.88)

    --- alıntı ---

    *
  • 18
    özetini youtube'a yüklediğim maç;
    https://www.youtube.com/watch?v=6t5QAV5C1Jk

    1997-98 sezonunun 22. haftasına girilirken fb 44 puanla lider, gs 42 puanla ikinci. gs başkanı faruk süren galibiyetten emin "20.45'te lideriz" diyor. baştan sona üstün oynadığı mücadeleyi son dakikalarda yediği golle 1 puanla kapatan galatasaray liderliği alamıyor ve fenerbahçeli teknik ekip, futbolcular ve yöneticiler sahada ve soyunma odasında şampiyon olmuşçasına kutlamalar yapıyor. öyle ki, ali şen soyunma odasında şampanya patlatıyor, yardımcısı veli küçük'ün kel ve düz başına rakı bardağı koyuyor. bir hafta boyunca da 20.45 muhabbeti ile eğleniyorlar. maç sonu basın toplantısında otto bariç "gs bu sezon liderliği unutsun diyor"
    ancak, bir sonraki hafta fenerbahçe, o sezon küme düşecek olan kayserispor'a kendi sahasında 2-1 mağlup oluyor ve liderliği kaybediyor. sezon sonuna dek 1'er haftalığına iki kez daha liderlik koltuğuna oturan fb, sezon sonu gs'nin 4 puan gerisinde 2.oluyor.
  • 21
    boliç yavşağı son dakikalarda fb'nin beraberlik golünü atınca bir hafta epey bir sinir olduğumu hatırlıyorum. sonrasında ali şen ve köpeklerinin beraberliği kutlamaları falan cabası.
    neyse ki sonraki hafta fb kayseriye mi ne kendi evinde yenilmiş ve biz bir hafta gecikmeli de olsa liderliği devralıp sezon sonunda şampiyon olmuştuk.

    kutlama yapan fb'liler ise yine göt olmuştu.

    edit: ayrıca ali şen ve faruk süren arasında saat kaç polemiği bu maç ile başlamıştı.
  • 22
    28 eylül 2019 galatasaray fenerbahçe maçı yaklaşırken maçın senaryosunun en çok benzeyeceğini düşündüğüm maçtır maalesef.

    ligin ilk yarısındaki maçı 3-1 kaybetmiştik. bu maçta herkes net bir galibiyet bekliyordu. ancak klasik fener maçı şanssızlığı ortaya çıkmış ve bir sürü pozisyon harcamıştık. hakan şükür net kafa toplarını gol yapamamış, buna rağmen, golü yiyip 1-0 geri de düştükten sonra hakan ünsal'ın palet gibi o sol ayak dışıyla kalenin sağ köşesine astığı golle öne de geçmiştik. şu maçın nasıl 2-2 bittiğine hala bugün bile anlam veremiyorum.

    neyse ki "galatasaray liderliği unutsun" diye zırvalayan fenerbahçe teknik direktörü otto bariç'i sadece 1 haftada göt etmiştik. sene sonunda aziz yıldırım'a ilk şampiyonluğunu hediye etmiştik.
  • 24
    xg nin canına okuduğumuz bir başka fener derbisi.
    büyük hakan net fırsatlar kaçırsa da küçük hakan'ın trivelası yerini bulmuştur.

    maçı hatırlanır kılan ise volkan demirel'in atalarının maç sonu beraberliğe yarınlar yokmuş gibi sevinmesidir.
    hakikaten de fener için yarınlar yoktu şampiyon yine biz olmuştuk.*

    (bkz: vefa küçük'ün kafasındaki rakı kadehi)
    (bkz: tarihte bugün)
  • 25
    rakip takım maç öncesi ısınma amaçlı sahaya çıktığında, bir hafta önce kupa maçında sahadan çekildikleri için(çünkü teknik direktörlerinin sırtına nükleer başlıklı füze ?? atılmıştı) "sahadan çekilin o.çocukları" diye dakikalarca bağrılmış,
    kapalı tribünde yakılacak onlarca meşale için bir gün öncesinde akmerkez'in otoparkında dağıtım yapılmış, numaralı kenarda şişme bebeklere(ne için bir insan bunu alır ki acaba:) fener forması giydirilip deplasman tribününe doğru gösterilmiş, yine klasik bir fener derbisi şeklinde kaçan onlarca gole rağmen sadece 2 tane atıp son dakikalara doğru beraberlik golünü yediğimiz maçtır.

    ayrıca fener tribünü 60 lı dakikalarda onlarca meşale yakıp kendi önlerinde duran" bartın kumlucalılar" set pankartlarını yakmışlardır. maç sonu ise tüm camiaları bir bütün halinde sevinmiş olup, caddeyi trafiğe kapatacak kadar kendilerinden geçmişlerdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın