• 1
    doğu ikincisi toronto raptors kendi evi air canada centre'da batı lideri golden state warriors'u ağırlıyor.

    stephen curry yaşadığı bilek sakatlığını atlattı. dün oynanan milwaukee maçında da oynamak istemişti fakat art arda oynayacakları maçlar sebebiyle koç steve kerr tarafından riske edilmemişti.

    raptors kyle lowry'den yoksun fakat demar derozan; bu sene, repertuarına iyiden iyiye yerleştirdiği üç sayılıklarıyla birlikte çok formda.

    toronto ilk beşi; delon wright, demar derozan, og anunoby, serge ibaka ve jonas valenciunas,
    warriors ilk beşi; stephen curry, klay thompson, kevin durant, draymond green, zaza pachulia.

    golden state'in 0-7'lik mini serisinden sonra maçın ilk molası toronto koçu dwane casey'den gelirken ilk çeyreğin bitimine 7:45 var. 11-17

    demar derozan her ne kadar üç sayı çizgisi gerisinden kullandığı 3 şutu kaçırsa da 14'te 7 saha içi isabetle 19 sayıyla bitirdi çeyreği.
    iki takımın da karşılıklı yüksek skor bulduğu ilk çeyrek 35-43 warriors üstünlüğü ile geçildi.

    derozan'ın dışarda olduğu 2. çeyreğe gsw 2-16'lık bir seri ile başladı ve 2. kez toronto molası geldi. devre bitimine 7:31 kala 37-59.

    derozan girdikten sonra da pek bi' şey değişmedi zira gsw tarafında da steph, durant ve draymond oyuna girdi.

    ilk yarıda gerçekleşen en enteresan durum şuydu muhtemelen... https://youtu.be/9qSQC4WgN9Y

    raptors adına derozan ilk yarıda 25 sayı atarken gsw adına klay 20, durant 15 sayı kaydetti.

    warriors deplasmanda soyunma odasına 54-81 önde gitti. 81! devreye...

    edit: ekleme
  • 2
    2. yarıya savunmada daha konsantre, daha sert başlayan raptors, 27'ye çıkan farkı, 3. çeyreğin bitimine 3:40 kala 9'a kadar indirmeyi başardı. air canada centre da havaya girmiş görünüyor. cümlem biter bitmez durant 2 üçlük sokuverdi.

    3. çeyrek sonuna 1:37 kala 87-100. mola...

    moladan 2-8'lik bir seri ile döndü warriors ve son çeyreğe girilirken skor 89-108.

    bu arada ekleyim; ilk yarıda gsw 81 sayı bulurken yalnız 1 top kaybı ile oynadı.

    curry ve durant'in dışarda olduğu 4. çeyreğin ilk dakikalarında warriors genel olarak içerde david west'i buldu fakat west bu dakikalarda düşük yüzde ile oynayınca raptors rotasyonu, maçın bitimine 7:52 kala farkı 12'ye indirdi.

    mola dönüşü david west içerden 2 şut daha kaçırdı, üzerine kd'nin üçlüğü de kaçtı ve bu üç hücumun dönüşünde 7 sayı bulan toronto farkı 5'e indirdi. bitime 6:32 kala 108-113.

    farkın kapanmasıyla gsw hücumu giderek teklemeye başladı.

    4:17 kala 112-115.

    kevon looney warriors adına çizgiden 2'de 1 attı.

    fred vanvleet toronto hanesine bir 3 sayı yazdırdı. cevap curry'den geldi 115-119.

    david west, backdoor'la savunmacısından kurtulup çembere yönelen steph'e topu aktarmak yerine dışarı attı. devamında demar derozan üzerinde david west ve draymond green varken inanılmaz zor bir turnike bıraktı. klay orta mesafeyi buldu. derozan tekrar drive etti ve bir turnike daha! derozan 40 oldu. durant'le gsw bir orta mesafe daha kaydetti. cj miles üçlüğü gönderirken faul yapıldı kendisine! yalnızca 1 isabet buldu 3 atıştan cj miles. steph'le yine bir orta mesafe denedi gsw ama bu kez kaçtı şut, dönüşünde derozan floater'ı kaçırdı, o hengameden kendi hücum ribaundunu aldı ve tek elle bıraktı. basket! 27 sayılık fark 1'e indi!

    steph dip çizgiden turnikeye giderken jakob poeltl'ın bloğuna faul çaldı hakemler. curry çizgide. 45,2 kala 122-123. curry 2 atışını da kaçırdı! dwane casey hemen molayı aldı!. has*ktiriniz efenim neler oluyor???

    toronto hücumu olacak moladan sonra...

    derozan, durant'in üzerinden stepback jumper'ı kaçırdı dönüşünde ise durant, pascal siakam üzerinden orta mesafeyi soktu. 21.3 saniye kala 122-125. mola.

    toronto cj miles'ı buldu zor pozisyonda, süre giderek azalırken miles üçlüğü kaçırdı ribaundu draymond aldı fakat norman powell, draymond'un elindeki topa yapıştı. hava atışı kararı çıktı. son 8.6 saniye...

    hava atışından sonra inanılmaz işler gerçekleşti top ordan oraya sekerken oyuncular yerlerde yuvarlandı ta ki son 2.5 saniye kalana kadar. önce dışarı çıkan topu toronto'ya verdi hakemler fakat pozisyonu tekrar izlediler ve karar değişikliği geldi. top, çizgi üzerinden dışarı doğru kaymakta olan derozan'a değdi en son. warriors hücumu...

    gsw topu kenardan oyuna soktu ve direkt curry'yi buldular. hemen faul geldi. curry 2 atışında da isabeti buldu. fark 5'e çıktı. dip çizgiden gsw sahasına fırlatılan topu vanvleet yakalayıp üçlüğü gönderdi, isabeti de buldu fakat tabii ki yeterli olmadı * *

    warriors adına klay %68.8 ile 26, durant %55.6 ile 25, curry %50 ile 24 sayı (9 asist) kaydederken toronto'da da demar derozan %54.8 saha içi isabetle 42 sayı kaydetti. (o kadar derozan, repertuar, 3'lük falan dedik herif yayın gerisinden 4'te 0 attı*)

    maç 125-127 golden state warriors üstünlüğü ile sona erdi.

    edit: maçın geniş özeti... https://youtu.be/Nhd5w5LxVU4
App Store'dan indirin Google Play'den alın