Türkiye Süper Lig 35.Hafta Maçı
15:30 Bursa Atatürk Stadyumu
0 - 1
  • 3
    1986 bursaspor – galatasaray : 0-1 meksika dalgası, meksika 86’dan önce hem de

    galatasaray’ın yenilgisiz ikinci olduğu sezon bursa deplasmanında oynadığımız lig maçı.
    1-1 biten beşiktaş maçından önce oynamıştık.
    10-12 kişilik bir grup sabaha karşı yola çıkmıştık, o zamanlar otogar topkapı’daydı. sabaha karşı derken, aslında sahurda binmiştik otobüse, nitekim ramazandı.
    bursa’da eski otogarda (santral garaj) inip stada kadar yürümüştük. sıcaktı çok. kuyruğa girip bilet almak büyük eziyetti. istanbul’da gişe ile stada giriş aynı turnikedendi. ama bursa’da bileti başka yerden alıp stada başka yerden giriliyordu. o zaman bize çok saçma ve zor gelmişti bu uygulama. şimdi hepsi zor gelir:)

    stada ne zaman girdiğimizi hatırlamıyorum doğrusu. ancak tribünde arkamızda çingene bir grup vardı, bursa’nın ilçelerinden birinden gelmişlerdi. döner ekmek yaptırmışlar yiyorlardı. oruçluyuz arkadaş biz, nasıl canım çekmişti.

    maçtan önce bir dalgalanma oldu bursa tribünlerinde. bütün tribün bölük bölük sırayla ayağa kalkıyor, ayağa kalkarken ellerini de havaya kaldırıyorlardı. bütün stadı dolaşıyordu bu hareket. bir iki defadan sonra bizde öğrenmiş ve katılmıştık buna.
    aradan sanırım bir ay falan geçtikten sonra 1986 dünya kupası’nda meksika’da da yapıldığını gördüm. bütün dünyaya meksika’dan yayıldı ama ben daha önce görmüştüm bunu.

    bütün maç tek kale oynamış bir türlü golü atamamıştık. son dakikalarda bir frikik oldu şimdiki teksas’ın olduğu kaleye doğru. erhan önal topu çatala taktı ve maçı aldık.

    çok yorgun ama şampiyonluk umudumuz artmış halde istanbul’a dönmüştük. güzel günlerdi be!
App Store'dan indirin Google Play'den alın