2020 NBA Final 6. Maçı
02:30
93 - 106
  • 2
    başlamasına dakikalar kaldı.

    heyecanlı bir 5.maçı geride bıraktık. lebron ve lakers için epik bir son olabilirdi ama bu fırsat kaçtı. son hücum hala tartışılıyor. ne olursa olsun lebron denemeliydi diyenler olsa da büyük çoğunluk olabilecek en iyi pozisyonu hazırladı ama kaçan şut ve sonrasında morris'in akıl tutulması yaşamasına yapacak bir şeyi yoktu dendi.

    iflah olmaz bir lebron hayranı olarak ben de son hücumun lebron tarafından kullanılması gerekiyordu diyorum ama bu şekilde değil. rondo'nun hazırlayacağı bir pozisyonda, ki hazırlamaktan kastım lebron'u 1 veya 2 perdeden sonra topla buluşturmak, lebron hücumu daha rahat bitirebilirdi. savunma dengesini bozmadan lebron'un orda dribling üzerinden bir şey çıkarması çok zordu. vogel bence molada hiçbir şey çizmemiş zira şu hücum planlanmış olsa tepedeki en son isim danny green olurdu. sonuçta sezonun en iyi oyununu oynayan lebron lakers'a yetmedi.

    şimdi 6. maç. lebron'un 5.maçtan daha iyi oynamasına imkan ihtimal yok bence. sebebi de üçlükler. lebron artık yaşlandı, 2018'deki lebron gibi bile değil. her 2 hücumda bir içeriyi zorlarak maçı bitiremez. şut atmak zorunda, bol bol şut atmak zorunda hem de. ve sanmıyorum ki bir daha 9'da 6 üçlük atabilsin. ayrıca 6 isabet lebron'un finallerde bulduğu en yüksek üç sayı isabet sayısı. 10 final 54 maçtan bahsediyoruz. özel bi geceydi 5.maç ama dediğim gibi yetmedi. lebron yine 25-26 atacak. burda asıl soru davis ne yapacak. kuzma, morris, green, rondo, carruso ne yapacak? belki de tek güvenilir isim kentavious pope. bir şekilde 10-15 sayı bulacak.

    miami'de butler istikrarlı oyunuma devam ediyor. takımda iyi şutörler var. yani her an 2 dakikada 3-4 tane üçlüğü potanıza gönderebilecek isimler var. duncan robinson 5.maçın adamıydı. bu maçta da üzerine düşeni yapacaktır. joe crawder kötü bi 5.mç geçirdi buna rağmen kazandı heat. bu maç o da atacaktır.

    açıkçası bu maçta ibre heat'e daha yakın. lakers 5.maç sonrası bayağı sallandı. tekrar ayağa kalkmaları için belki de daha sağlam bir yumruk yemeleri lazım. bu maç o yumruk olabilir. gerçi 7. maça gittikten sonra sahada ogm ormanspor da olsa hiçbir takım o maça favori çıkamaz.

    sonuçta serinin 3-3'e gelmesini bekliyorum.

    edit: bir ekleme yapalım; lakers'da carruso dwight howard yerine ilk 5 başlayacak. miami'de değişiklik yok. dragic aktif olarak kadroda ve yedeklerde ama oynayıp oynamayacağı belirsiz.
  • 6
    lakers bu maça kadar normal sezon ve playofflarda 91 maç oynadı. hiçbir maçta bu maçtaki seviyeye çıkamadılar. özellikle 2. periyotta yıktı geçti lakers. tabi lakers bu; maçta fark açılınca gevşeyip saçmalıyorlar her zaman, belli olmaz ama sanki bu maç o maçlardan değil gibi.

    erik spoelstra şu an en iyi koç bana göre. çok iyi işler yaptı bu sezon da. fakat bu maçta kelly olynyk'in oyuna girmesi gerekiyordu. bam adebayo ile ikili oynuyorsun ama bitiremiyor, şut hiç atmıyor ve savunmada da anthony davis'i bire birde almıyor. e o zaman neden bu kadar ısrar ediyorsun? adebayo sahadayken daha rahat savunma yapıyor davis. halbuki davis'i olynyk sayesinde dışarı çıkarsan içeriden çok daha rahat oynarsın. bütün oyuncularının sıkışmasını sağlıyorsun. ikinci yarı belki dener ama iş işten geçmiş olabilir.

    bu arada rajon rondo efsane oynadı. bu sezonun büyük bölümünü kaçırdı, döndüğünde de kötü oynuyordu ama playofflarda iyi oynamaya başlamıştı. final serisinde ise sadece 2. maç iyiydi ama bu maç farkın bu denli olmasında 1. aktör kendisi oldu. en iyi zamanlarındaki gibi oynuyor.

    edit: ikinci yarı adebayo sonunda oynaması gerektiği gibi oynadı, olynyk de girdi oyuna ama biraz geç kalındı. lakers hem oyunu yavaşlattı, hem de savunmada gevşemedi ve farkın kapanmasına izin vermedi.

    bu arada jimmy butler çok etkisiz bir maç geçirdi. serbest atışlarda bile kötüydü. ama bu da çok normal. çok üst düzey bir seri geçirdi. hem savunmada hem hücumda takımın en iyisiydi ve neredeyse hiç çıkmadan oynadı. gücü kalmadı artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın