• 2
    üye ülkelerin katılacağı toplantı. boşuna bizimkileri davet etmesinler. çünkü bırak b, c, d planını daha a planlarının bile olmadığına eminim. biz burada liglerin akibeti için kafa patlatırken onlar tek bir plan bile yapmamıştır. işte bu toplantıda sizin önerileriniz ne diye sorsalar bizimkiler sağdan soldan kopya bekler. şşş kenya, kenya! ne oluyor? tarzı bir durum oluşur.
  • 3
    uefa'nın temmuz ayında bile olsa liglerin oynanarak tamamlanması yönünde fikir beyan ettiği toplantı.

    ligin olduğu gibi tescillenmesi ya da playoff gibi hayalleri bulunan çevreler aradığını bulamadığı için gündeme bile gelmemiştir türk futbol medyasında...

    henüz nisan ayının ikinci günündeyiz. ülkemiz adına konuşursak ilk vakadan bu yana 23. gündeyiz. bu iki aylık sürede bu salgını kontrol altına alabilirsek, haziran başı takımlar toparlanıp hazırlanmaya başlarlarsa haziran sonunda başlayacak haftada çift maç oynanan 4 haftalık bir programla ligi tamamlamak şu an için imkansız bir projeksiyon değil.

    biraz sinir harbi olsa da yetkililerin mümkün mertebe küçük ertelemelerle beklemeye devam etmesi gerekiyor. en iyimser senaryo nedir şu an için, salgının türkiye'deki pik noktasının dün olmasıdır. bu senaryoda 22 gün sonra başladığımız noktaya iniyoruz. üzerinde de bir 15 gün süre koyduğumuzda mayıs ortası gibi en azından sporcuların bir araya gelip çalışmaya başlaması mümkün oluyor. 3 haftalık bir yükleme ile haziranın ilk haftasonu gibi ligin başlayıp temmuz başı gibi lig tüm maçlar oynanarak bitebilir.

    bir mucize olsa ve bugün bu salgın bu ülkede kaybolsa bile takımların maç oynayabilecek hale gelmesi minimum 3 hafta. bu hazırlanma süresini daha da uzatmamak için oyuncuların hazırda beklemesi gerekiyor. bu yüzden de tablolar ne kadar kötü olsa da böyle kademe kademe açıklama ve planlamalar yapılması doğru tercih.

    tabi yavuz hırsızlar çıkıp ev sahibini bastırmaya çalışmazsa ya da yine birileri sırf birilerine inat olsun diye bir eyyam yapmazsa...
App Store'dan indirin Google Play'den alın