• 378
    (bkz: rezalet) rezalet sonuç. 1 hafta dinlendiğin haftada hiçbir varlık gösteremeden rezalet oynayarak 2 puan bırakıyorsun. iki rakibine kendi sahanda 4 puan vermek rezalettir. kim ne derse desin. beraberlik trabzonspor’un işine yaradı. ben sonuçtan mutsuzum. diğer bir rezalet barış alper yılmaz’a ıslandıktan sonra tezahürat yapılmasıdır. ben arkadaşlarına ihanet edercesine trip atan, taraftarı karşısına almaya cesaret eden adamı bu forma altında görmek istemiyorum.

    futbolcularda, teknik heyette maça iyi hazırlanmamışlar. maçtan önce beraberlik verseler tamam derdi okan hoca. benim kabul edemediğim bu.
  • 379
    avrupa maclari oncesi sonrasi derbi oynarsak bu skorlar normal.

    altyapimiz da iyi oynadi dogruya dogru.

    ben acikcasi cok kizamadim. zor macti. biraz da sanssizdik. neyse sanssizligi bu macta atlatmis olalim yeter ki.

    yalniz cihan aydin'in adi galatasarayliya çıktığı icin butun pozisyonlarda aleyhimize hareket etti. bekliyordum bunu da.

    tek kizacagim nokta baris denen zararliyi neden ikici devre oyuna cikardi hoca? anlayamiyorum. adami kazanacagiz diye sacmaladikca sacmaladi. yerden orta atacagina yukaridan, yukaridan atacagina yerden. sacma sapan top kayiplari. resmen 10 kisi oynadik.

    onun haricinde onuachu azman, onuachu super falan gecelim bunu. galatasaray gercekten savunma yapmayi biliyor. gecen seneki takim olsa garanti 1 tane yemistik belki.

    ha unutmadan ilkay yoktu, singo yoktu, davinson yoktu. haliyle oyun kurulumunda ozellikle davinson ve ilkay bizi gercekten yukari tasiyor.

    saglik olsun. yenemiyorsan yenilmeyeceksin. bu kadar.
  • 381
    savic sakatlandı çıktı, oulai en az 3 dakika yerde yattı, 8 tane değişiklik yapıldı ve 4 dakika uzadı maç.

    4. hakem ya saymayı bilmiyor ya da kafası karışık. çok garip bir karar.

    sağlık olsun, trabzon iyi bir takım kurmuş. barışın berbat hali ve ilkay'ın yokluğu bizi bozuyor. devre arası böyle maçlarda sahaya atılabilecek bir kanat takviyesi lazım.
  • 382
    rezalet bir futbol. birkaç oyuncu dışında kimse konsantre olmamış. inanılmaz laubali bir hava var takımda. kaç tane bomboş alan bulduk saçma sapan tercihler, hatalar. rakip yarı sahaya yerleşip pas yapamıyor takım hemen kaleye gidecek. şu trabzon savunmasına bu kadar saçmalamak inanılır gibi değil. bjk ve ts maçlarına içeride 4 puan bıraktın. sanki lig bitmiş gibi hava var herkeste. ligin ikinci yarısı bütün zor maçlar deplasmanda neredeyse. trabzon çok daha istekli ve konsantreydi. sallai’ye kim duran top kullan diyor nasıl izin veriliyor ben anlayamıyorum. tarihin en yüksek bütçeli takımı trabzon gibi savunmadan pasla çıkamıyor. sürekli içeri orta yapıyor, ileri dikiyor. bu sezon yine doğru düzgün top oynadığımız yok. trabzon 2. sırada olabilir ama senden fersah fersah düşük kalibrede bir takım. ben anlayamıyorum bu oyunu. hala takımın set oyunu oynayamıyor olması saçmalık.
  • 383
    icardi oyuna girerken olan sara'ya oldu. madem risk alıyorum 4-4-2 oynayacağım diyorsun o zaman kaan'ı almayacaksın oyuna, sara-torreira yapacaksın, barış-sane kanatları olacak, ilerde de osimhen icardi olacak. yunus sakatlandığı an al o zaman oyuna icardi'yi, kaan tercihi niye yani? sanırsın dalga dalga üzerimize geliyorlar, bir şey oynadığı yok zatn rakibin, hala kaan ayhan ile ortasahayı tutayım derdinde okan hoca. tuhaf tuhaf değişiklikler yaptık valla, hiçbir şey anlamadım maçtan.
  • 385
    dengeli bir oyun oynadık. şampiyonlar liginde düğüm maçımız öncesi gayet anlaşılabilir. rakipte deplasmanda ve kendisinden güçlü bir takıma karşı oynadığının bilincinde oldukça temkinliydi. kapanan rakibi açmada mahir bir takım olmadığımızı hepimiz biliyoruz zaten.

    iç sahada derbi beraberlikleri kağıt üstünde can sıkıcı olabilir ancak ben o kadar dert etmiyorum bu durumu. tam tersine iç sahada bizde top oynamalıyız derdinde olan rakipleri daha kolay avlarız derbilerde.

    son olarak, barış alper, sara ve ahmed kutucu olumsuz anlamda en çok göze batan isimlerdi. sara saç baş yoldursa da yapabildiği işler de var sahada. ahmed zaten bizim takımda süre alabilecek bir isim değil gibi görünüyor. barış alper ise hem vücut dili hem sahada ayakta duramaması hem de topu ayağına alınca ciddiyetsiz hareketleri bardağı taşırmış durumda. duruma müdahale edilmeli çünkü taraftarın gram sabrı kalmadı.

    olumlu anlamda ise lemina stopere +1 alternatif ben varım dedi. sorun şu ki orta alanda kendisinin görevlerini yerine getiren bir +1’imiz yok en azından devre arasına kadar.
  • 386
    kişisel sebeplerden aşırı dikkatli izleyemedim ancak dikkat edebildiğim kadarıyla güzel maç oldu. karşılıklı pozisyonlu heyecanlı bir maçtı. açıkçası ben beraberliğe gayet de okayim. kazanmanın getirisi çok yüksekti ama bu rakibe karşı bu yoğun fikstürde 1 puan öp başına koy benim için. göztepe trabzon ajax maçına 5 puan benim için iyiydi. 7 puan çok iyi 9 puan zaten muazzam akli melekeyi kenara bırakalım seviyesiydi. şu ajaxtan 3 puanı alabilirsek ben çok mesutum bu 3 maçtan
  • 387
    saçma sapan bir puan kaybı oldu. hiç efor sarfetmeden maçı bitirdik. ne pres ne top kapma ne de başka bir şey. lemina ve torreira hariç herkes kötüydü. sertlik koyamadık, ikili mücadelelerde çok sakındık.

    ajax maçı 4 gün sonra. bu takvim nedeniyle kendimizi sıkmayalım diyemezsiniz. her maç çok önemlidir. bir oloui midir nedir baş edemediniz. bir tane top alamaz mı bir takım şu adamdan. yıldız yaptınız bravo.

    okan hoca sana da ayrı parantez açmak lazım. yunus sahada yoktu resmen nasıl dayandın o kadar. icardi'yi alıp set hücumu denemek yerine durup durup orta açtırdın. çözmen lazımdı bu maçı.
  • 388
    takıma bu kadar yüklenmek doğru değil. zorlu bir fikstür ve çok dişli bir rakiple karşılaştık. beraberlik anormal bir sonuç değil. şampiyonlar liginde bu kadar önemli bir maçımız varken bu maçta bir puanı riske edecek şekilde saldırgan oynamaya gerek yoktu. yarın fener en az bir puan bırakırsa ve hafta içi ajax deplasmanından iyi bir sonuç çıkarırsak, bu maçtaki puan kaybını unuturuz.
  • 390
    niye totalde kaan giriyor ve daha sonra sara çıkıyor!!! maç yine saçma değişikliklere kurban edildi. ahmet kutucu istasyon dahi olamıyor vasat ötesi özgüveni de gitmiş elle benim üzerimden gelmeyin diye işaret ediyor. takım oyunu çok kötü olduğu için isteksiz barış'ın yard alması bile işimize geldi. oshimen ve pres takımıyız possesion oyunu hiç oturmamış.
  • 391
    ilk yarıda en az 3 dakika uzatma verilmesi gerekirken 1 dakika verildi. ikinci yarıda en az 6 verilmesi gerekirken 4 verildi ve o 4'ün 1 dakikası oynanmıştır aşağı yukarı.

    bizim oyuncuların kafası sahada değil gibiydi. ne şutlarımız şuttu ne de ortalarımız ya da paslarımız düzgündü. bireysel olarak uzun zaman sonra ilk kez oyuncuların pas yerine uzaktan şutu çok fazla denediğini gördüğüm bir maç izledim. maçta koşmadık gibi bir şey oldu sanki. çok yavaştı maç. birkaç pozisyon bulduk buna rağmen. rakip de buldu. biz saçma şekilde fırsatları teptik. iki golümüz ofsayttı. biraz daha dikkatli olmalıydık. işte biraz oyuncularımızın kafası sahada olup konsantre olsalardı maçı 3 puanla bitirebilirdik.

    bir de bizim oyuncuların 3 günde bir maç temposundan haftada bir maça dönünce ilk maçlarda ritimleri bozuluyor. bugün öyle de oldu gibi göründü.

    trabzonspor iyi takım ve iyi oynuyor. stoper eksiğimize rağmen az da pozisyon verdik. eksik olmasak daha iyi bir sonuç bizim için olabilirdi. sahamızdaki iki derbinin ilki bjk'ye karşı liverpool maçı sonrası oynamıştık ve yorgunduk. bugünse stopersiz ve ilkay ve singo gibi oyuncularımızdan eksik kalınca takımın orta sahası bozuldu.

    sahamızda iki derbi kazanamamanın sıkıntısını sezonun geri kalanında çekmeyiz umarım. kaybetmemek önemli elbet ama bir tanesini kazanmamız gerekirdi. koca sezonda bir tek fb ile sahamızda oynayacağımız bir derbi kaldı geriye.
  • 392
    bugünkü maçı kazanamamızın sebebi kulübedir. son yıllarda yapılan transferler ile ilk 11 kalitemiz çok yükseldi fakat yedek kulübesi hala berbat seviyede. ben anlamıyor kaan'dan hala ne bekliyoruz? ya da berkan'dan, kutucu'dan ne bekliyoruz? barış'ın muadili bir ismimiz yok kulübede. gidip mecburen eren'i öne atıyoruz. bu kulübe seviyesi yükselmedikçe daimi başarımız mümkün değil. kaan, berkan, kutucu, yusuf'tan hemen çıkıp ilk 11'i zorlayacak isimler transfer edilmeli.
  • 393
    ligde bizi zorlayabilecek 2-3 takımdan biri trabzonspor, mağlubiyet olmadığı sürece kağıt üzerinde beraberlik beni üzmüyor açıkçası. herhangi bir takımın şampiyonluk yarışında bize rakip olabileceğini düşünmüyorum bu sene. avrupa maçları öncesinde saçma sapan iç saha kasımpaşa beraberliği, alanyaspor beraberliği gibi maçlar yerine trabzonspor, beşiktaş maçlarıyla takımın uyarılmasının, gerekli kişilerin hak ettiği tepkileri almasının iyi olduğunu düşünüyorum. yarın beşiktaş bir sürpriz yapıp fenerbahçe'den puan aldığı anda davinson-ilkay-singo gibi direkt 11'den 3 oyuncumuzun da olmadığı haftada kayıpsız tertemiz geçilen bir hafta olur.
  • 397
    ezberlediğimiz oyun sahada yoktu bunda trabzonspor'un da payı var. pozisyonlara girdik ve değerlendiremedik. beklediğimiz coşkulu oyunu sahada pek göremedik. sezon içinde böyle maçlar olacaktır. karalar bağlamanın lüzumu yok. barış alper meselesi de pamuk ipliğine bağlı olarak devam ediyor. kendisi taraftarın iyice hedef noktası haline geldi. leroy sane de sallai de eren elmalı da barış alper kadar kötülerdi fakat barış çok göze batıyor. bu meselenin kökünden çözülmesi için adım atılması gerekiyor.
  • 399
    kendi takımımızı ya da okan hocayı eleştirecek bir durumun olmadığı maç. liverpoolu saymazsak uzun zamandır ilk defa gerçekten iyi bir rakibe karşı oynadık. fatih hoca dersini iyi çalışmış belli ki. taş gibi takım olmuşlar ve yapmaları gereken şeyleri iyi yaptılar. fener yine ittirilmezse bu trabzon feneri çok rahat altına alır ligde. bizde ise eksikler, barış'ın faydasız futbolu ve kafaların biraz da avrupada olması nedeniyle tam bir konsantrasyon yoktu diyebiliriz. iki takımın da ne kazanmayı ne de kaybetmeyi hak ettiği bir maç oldu. bu tarz kayıplar illa ki olacak. ileriye bakmak lazım.
  • 400
    kazanmamız gereken, kazabilecek pozisyonları da bulduğumuz ama 1 puanla ayrıldığımız müsabaka. hadi jk maçı 1 saat 10 kişi oynadık, ona rağmen geriden gelip maçı berabere bitirdik ama bu maçın ilk yarısının büyük kısmını, ikinci devrenin ise neredeyse tamamını gerekli tempoda oynamadığımız için 1 puana razı geldi takım. kendi evimizdeki büyük maçları kazanmamız gerekiyor, jk ve ts gitti fb kaldı.

    zaten trabzon 1 puana razı, sadece onana'nın tek başına en az 7-8 dk çaldığı maçta +4 oynatan hakemler razı, okan hoca da son 10-15 dk'ya kadar onların işini bozamadı. ilkay, singo, dave olmamasına rağmen şu maçı kazanabilirdik. taç çizgisinde top tutamayan ahmed bile osimhen'e asisti yapıyordu az kalsın. ofsaytlar, direkler, kaçan goller, gollük pozisyon olmak üzereyken yapılan hatalı son tercihler... resmen kendi ayağımıza sıktık.

    ayrıca şu maçta hiçbir hücumcumuzun düzgün bir ön direk koşusu atmaması da ayrı sinirlendirdi beni. sane sağda 3 kişiyi oyundan düşürüyor ön direkte kimse yok, eren veya barış soldan top getiriyor yine ön direkte kimse yok... oysa bu ön direk koşuları özellikle 22-23 sezonu şampiyonluğumuzun önemli detaylarından biriydi, azala azala bitti resmen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın