• 1
    hepimizin bildiği gibi, pazar günü yaşanan olaylar sonucu galatasaray tribününün 15 genç emekçisi gözaltına alınmıştır. maçtan bir gün sonra kulüp tarafından yapılan açıklamada ise beşiktaş kulübü ile ortak bir açıklama yapılması gerekliliği hissedilmiştir. işin ilginç tarafı bu açıklamanın "ortak" olduğu söylenmesine rağmen, beşiktaş kulübü resmi internet sitesinde yer almamıştır.

    şartlar ne olursa olsun, şu anda hayatlarının dönüm noktasında olan bu 15 gencin tek gayesi galatasaray'ın tüm branşlardaki takımlarına destek vermektir.

    bizlere düşen ise onlara yalnız olmadığını hatırlatmak, camia ve kamuoyu nezdinde masum olduklarını kanıtlamaktır. bunun için başta galatasaray spor kulübü olmak üzere şube sorumlusu sayın murat özyer'e tepkilerimizi iletmeliyiz ki, onlar da yapılan bu yanlıştan bir an önce dönsünler.

    kulüp merkezi
    genel sekreterlik
    telefon : 0 212 305 19 05 / 305 19 01
    faks : 0 212 273 28 59

    galatasaray dergisi
    tel: 0 212 260 40 00
    faks: 0 212 258 72 69
    e-mail: dergi@galatasaray.org

    https://twitter.com/coachozyer
  • 2
    sonuna kadar destekleyeceğim kampanya olacaktır. bu olaylardan sonra kararlarda bir yanlılık oldugunu dusunuyorum zaten ulke adaletine pek bir guvenimiz kalmadı en azından kamuoyu yaratılabilirse belki daha aklı basında davranacaklardır...

    15 arkadaşımızın kamuoyu önünde tek başına bırakılması da galatasaray spor kulübüne ne kadar yakıştı bilemedim.

    (gbkz: ayrıca dergi'ye atacağımız mesajlar gerekli yerlere iletilecek mi ki ? başka bir mail hedefi bulunabilir mi ? yönetime doğrudan ulaşılabilecek türden.)
  • 3
    barbarizmin hiç bir türlü savunması olmamalı.
    9 aralık 2012 pazar günü tekerlekli basket maçında olaylara karışanlar hangi takımın taraftarı olduğuna bakılmadan geri dönüşü olmaksızın spor izlemekten men edilmeli. nitekim durum emekçi denerek falan legalleştirilemez.

    alınan arkadaşlar masum mudur?
    bunu bilemeyiz. ne suçlu olduklarını bilebiliriz ne de masum olduklarını. buna karar verecek olan yargı makamlarıdır.
    ama sırf galatasaraylı diye hiç bir barbarın cezasını çekmemesini istemem.
    o yüzden işi yargıya bırakıp, kesinlikle olumlu yada olumsuz destek vermeyeceğim kampanyadır.

    p.s: ha bilmediğimiz özel bir durum varsa açıklansın da ona göre tavır alalım.
  • 6
    bu kampanyayı destekleyenler ile metris'teki aziz yıldırım'ı destekleyenler arasında hiç bir fark yok. galatasaray'ın adını bir şekilde böyle bir rezalete karıştıran kişiyi veya kişileri desteklemem ben.
    kardeşim olsa desteklemem.
    emekçi imiş... sorun bakam o 15 emekçiden kaçı biletli girmiş oraya?
    tribündeki reisleri tekerlekli sandalye maçına gitmeye tenezzül etmediğinden salona beleş giriş ve "aslansın kaplansın" övgüleri karşılığında tribüncülük oynayan heyecanlı "stajyer" arkadaşlardan ibarettir söz konusu gençler.
    orada o rezilliğe karışan herkes suçu var ise cezalandırılmalı.
    şeriatın kestiği parmak acımaz.
  • 8
    https://twitter.com/...992128/photo/1/large

    (bkz: sedat incesu)

    https://pbs.twimg.com/...ddCIAA6VE6.jpg:large

    (bkz: ismail ar)

    http://www.youtube.com/...amp;feature=youtu.be

    (bkz: fikri gündoğdu)

    konu hakkında hiç yorum yapmayacağım. çünkü gerek kalmıyor. bu takımın önemli parçaları zaten gerekli şeyleri söylemişler.
    lakin son olarak o maç beşiktaş seyircisine yasak bir karşılaşma idi. bunu da belirtmek isterim.

    edit: bize dünya kupası getiren insanlar anlatıyor. beşiktaş'tan hiç muhatap bulabildiniz mi bu süreçte?
  • 9
    bazı şeyler bir çırpıda anlaşılmıyor galiba. birde şöyle açıklayalım. burada bu kampanyaya destek verenler bu 15 gencin suçsuz olduğu varsayımından yola çıkarak bu desteği veriyor. tıpkı desteklemeyeceklerini soyleyen yazarların suclu olduklarını varsaydıgı gibi. ortada sakıncalı bir durum varsa herkes gereken tepkiyi verecektir zaten.

    sucu ispatlanana kadar herkes sucsuzdur... hemen gömmeye başlamadan sağduyulu yaklaşmakta fayda var gibi ne dersiniz ?
  • 10
    sonuna kadar desteklediğim olaydır.

    desteklemeyen arkadaşlar şunu da bilsinler, beşiktaş taraftarının o maçta yeri yoktur. karşılıklı anlaşmalar gereği deplasman takımının taraftarlarının maça alınmaması kararı sabitti. oyuncularımız da, televizyondaki tarafsız yayın yapan medya organları da, koçumuz sedat incesu da bu konuları belirtmiştir. yani olaya şu gözle bakın, oradaki galatasaray taraftarları beşiktaş seyircisinin alınmayacağı bir maça takımımız boş tribünlere oynamasın diye destek amacı ile gitmiştir.
    siz en son ts basketbol takımımızın hangi maçına gittiniz?
    soruyu değiştiriyorum; siz en son erkek/kadın basketbol takımımızın hangi maçına gittiniz?
    tekrar soruyu değiştiriyorum; siz en son futbol takımızın haricinde diğer branşlarımızdan sporcularımıza destek olmak için nerede bulundunuz?

    not: yazdıklarım tutukluları savunmak amacı ile değil olmaları gereken yerde olduklarını, olayların orada olmaları "yasak" olan, güvenlikleri tehdit edip içeri zorla giren, maça gelmemeleri gerektiği için az sayıda alınan güvenlik önleminden yararlanarak bu olaylara sebebiyet verenlerin karşı taraf olduğunu açıklamak amacı ile yazılmıştır.
  • 11
    napiyosunuz la devrimciler adlı arkadaşın attığı maildir.

    malumunuz olduğu üzere galatasaray tekerlekli basketbol takımımız ile beşiktaş arasında 9 aralık pazar günü ahmet cömert' te oynana maçta olaylar çıkmıştır. saldırıya uğrayan ve kendisini savunmaktan başka bir şey yapmayan tribün emekçilerimiz, sadece bjk tv 'nin görüntüleri referans alınarak göz altına alınmıştır. mağdur olan taraftarlarımız, aynı zamanda günah keçisi olmuştur. ulusal kanalların gösterdiği, çarpıtma içerikli görüntüler kamu oyu nezlinde bütün suçu taraftarımıza yıkmıştır. beşiktaşlı yöneticiler suçu olduğu gibi kulübümüze atmış, buna karşılık bizim yöneticilerimiz kendileriyle ortak açıklamada bulunmuştur.bu olayların rengi yoktur, holiganizme karşı ortak irade yürtmeliyiz söylemleri bu son yaşanan olaylar için geçerliliğini kaybetmiştir. daha önce belirttiğim gibi hem mağdur hem de günah keçisi olan bizim taraftarımızdır. olayları fişekleyen beşiktaş kuübü ve taraftarıdır. o yüzden pazar günü yaşanan olayların sorumlusu da onlardır. yönetimimizin taraftarımıza sahip çıkması, bir galatasaray taraftarı olarak en doğal talebimizdir. sahip çıkmıyorsa bile, en azından kamu oyunun önüne atarak taraftarını satmamalıdır. bunu direk kulübün değil, sizin mail adresinize atmamdaki sebep sizin galatasaray spor kulübü ve tribünleri için olan hassasiyetinize güvenmemdir. eğer kulüp yöneticilerimiz bu tavrını sürdürürse, şampiyonlar ligini alsak dahi galatasaray tarihinde kara bir leke olarak isimleri anılacaktır.

    ben napiyosunuz la devrimcilerdeğilim, cezalı olduğum için arkadaşım lmfaonun bilgisayarından da giriş yapmadım, iftira atmayın.

    edit: mail dergiye atılmış.
  • 12
    desteklenmesi gerekendir. suçlu olan cezalandırılmalı elbet, fakat bu 15 arkadaşımızın yanlı medya tarafından kamuoyu önüne atılmaları, daha neyin ne olduğu belli olmadan suçlu muamelesi görmeleri, en kötüsü de destek olmak yerine " kesin suçludurlar hıı " gibi saçma sapan önyargılı taraftar profili, insanı çileden çıkartır, kafayı yedirtir. arkadaş bi dur sallamadan önce, sonra mahçup olmayasın, di mi ? hiç mi düşünmüyorsun " yahu neden yanlı medyanın görüntüleri baz alınarak özellikle bu 15 arkadaşı kamuoyunun önüne atılıyorlar " diye. suçlu varsa cezalandırılsın elbet, ancak ortada büyük bir komploya benzeyen bir olay için kendi taraftarına sallamak da nedir allah aşkına ? umarım suçu olmayan herkes bir an önce aklanır, suçu olan da cezalandırılır.
  • 13
    aşağıdaki mail ile destek olduğum kampanyadır.

    subject: 9 aralık 2012 engelsiz aslanlar- beşiktaş maçı sonrası yönetimimizin tutumu hakkında

    text:malumunuz olduğu üzere engelsiz aslanlarımız ile beşiktaş tekerlekli basketbol takımı arasında 9 aralık pazar günü ahmet cömert spor salonunda oynanan maçta rakip takımın seyircisinin maça alınması yasak olmasına rağman sahaya girmelerine izin verilmesinden sonra olaylar çıkmıştır. saldırıya uğrayan ve kendisini savunmaktan başka bir şey yapmayan arkadaşlarımız, sadece bjk tv 'nin görüntüleri referans alınarak göz altına alınmıştır. mağdur olan taraftarlarımız, aynı zamanda günah keçisi ilan edilmiş ve yönetimimiz tarafından yapılan bir açıklama ile toplum önünde yalnız bırakılmışlardır. oraya takımını desteklemek amacıyla giden gençlerimize zorbalık uygulanmış ve yaşanmaması gereken olaylar yaşatılmıştır. holiganizm'e karşı galatasaray kulübü olarak hep beraber mücadele edeceğiz ancak buradaki durum biraz farklı. arkadaşlarımızın salona gitme sebebinin olay çıkarmak olmadığı su götürmez bir gerçek. daha önce yaşanan olaylarda olduğu gibi hem mağdur hem de günah keçisi olan bizleriz. olayların bu noktaya gelmesinin sebebi beşiktaş taraftarının aşırılıkları, kurallara uymamaları ve yöneticilerinin tedbirsizliğidir. o yüzden pazar günü yaşanan olayların sorumlusu olarak galatasaray spor kulübü veya taraftarı gösterilemez. bir galatasaray taraftarı olarak bu ve bu gübü olaylarda yönetimimizin bizim arkamızda olmasını temenni ediyoruz. galatasaray yönetiminden galatasaray yönetimine yakışır şekilde davranmasını ve bu konuda gerekli hassasiyetin gösterileceğini ve yönetimimizin galatasaray'ın bir halatı hep birlikte çekenlerin, hep birlikte üzülüp, hep beraber sevinmesini bilenlerin takımı olduğunu hatırlamasını umuyorum.
  • 14
    her galatasaraylı taraftarın katılması gereken mail kampanyasıdır.

    abuk subuk yazan 1-2 tipe uzun uzun yazasım vardı ama kaçtı lan. bu tribün zaten biraz da böyle sırf bık bık bık konuşan ama başka haltlar yaramayan koca karı tiplerden çekmedi mi senelerce?

    ya arkadaş, susun ya da bisiktirin gidin! zate tribünde yoksunuz, ki zaten tribünde olsanız bu gözaltına alınan çocukları tanırsınız. ulan şu alemde galatasaray tribüncüsü kadar yalnızı yok ulan yok! camia ayrı dışlar alaylı oldukları için, yönetimi dışlar, tribüne haim grubu dışlar. bu çocukları tanısanız biraz, galatasaray'a zarar vermeyecek kadar adam akıllı olduklarını, armaları için cehennemin dibine kadar gidebilecek yürekte olduklarını bilirsiniz, ki bu çocukları tanımanız için sizlerin de biraz tribün çocuğu olmanız gerekiyor.

    yok lan yok, konuşun sadece.konuşmaktan başka bir sikin başına tarak olmadınız yıllarca şu tribünde. hani bizim tribünde bir küskünler ordusu varya, işte o küskünler hakikaten delikanlı adamlar. tribünde yanlışa yanlış demeyi tribünde dile getirebilecek kadar yürekliler, bunun sonucunda ağır krşılık ve yaptırım bulma ihtimallerine rağmen. bir de geri kalanlar var, sadece konuşan koca kar tipler işte...ama genelde sanalda ya da sığ köşelerde, yüreksizce!

    bisiktiringidin lan!
  • 15
    her galatasaraylının katılmaması gereken mail kampanyasıdır.

    ben kendi gözlerimle görmediğim hiçbir şey olay için bir yere adımı vermem. görmeden kimseyi savunmam. sorumluluk sahibi her insanın yapacağı gibi.

    camia kimseyi dışlamaz. dışlıyor diyenin alnını karışlarım. bilmeden konuşmak kolay.

    galatasaray tribüncüsünün yalnız olma sebebini merak edenler lütfen avrupa deplasmanı fiyatlarına baksın. ua avrupaya satılan atkıların fiyatlarını araştırsın. hani herkesin gözünün önünde istanbulda 20tlye satılan atkıyı orada elden 20 euroya satılması falan.
  • 16
    pankartlarını koruyanların, armasına sahip çıkanların, her hafta sonu engelsiz aslanların yanında olan kişilerin, sırf rakip takım televizyon kameralarının yanlı çekimi ve isimlerin emniyete verilmesi nedeniyle içeri alınmasına tepki olarak; en azından istanbul'da olmayanların, işi gücü, okulu olanların, internetten destek olması gereken kampanyadır.

    tamam ultraslan sevilmiyor, ama en azından şu kampanyaya destek olun. hatta ultraslan'a laf giydirenler özellikle destek olsun bak. merak etmeyin borsacılar, beyaz şapkalılar zaten bu maçlara gelmiyor. hatta bu adamların, yıldız teknik'in sevilmesinin nedenlerinden biri de bu. her şeye rağmen yaptıkları el emeği pankartlarla oradalar her zaman.

    en çok üzülünen nokta da onların içinde olay çıkartmaya gitmeyenlerin, oyuncumuz fikri gündoğdu'nun da belirttiği gibi sırf bu takıma, amatör branşlara öncelik veren adamların olması.

    tamam eleştiri olur her zaman ama sapla samanı karıştırmak yakışmaz.
  • 17
    elit ve farklı taraftarın hoşuna gitmemiş bu kampanya. giderse ekime gitmezse kasıma. konuyla ilgili o kadar görüntü, twit ve açıklama var. hiçbiri yetmiyorsa bu olayların geçmişi var. ama yok benim entel taraftarım farklı düşünür her zaman.

    direk galatasaray.org'a gönderdim. murat özyer'e göndermeyin o adamdan bir cacık olmaz. ortak açıklamaymış. güldürmeyin adamı.

    edit: okuyun

    https://pbs.twimg.com/...ddCIAA6VE6.jpg:large
  • 19
    sonuna kadar destekledigim kampanyadir.

    nedense artik hic sasirmiyorum bazi seylere. ihaleyi yine bizim cocuklarin uzerine birakmislar. her yerde oldugu gibi. nedense hep biz dayak yiyoruz polisten, baska stadlarda olmayan uygulamalar bizim stadimizda oluyor misal, hayvanmisiz gibi muamele goruyoruz.

    burada tribun emekcisi, ultraslan falan muhabbetine girmeye gerek yok. bu adamlarin iceride olmamasi gerekiyor. ne suclari olacak allah askina ya, adamlar deplasman yasagi olmasina ragmen 500 kisi baskina gelmis. vandallik, hayvanlik burada asil neyin sportmenligi? herifler olaydan sonra twitter`a girip cimbomlunun engellisi olmaz dayaktan mahrum birakmamak lazim diye haykirdilar, ovunduler yaptiklari isle. ama onlar sucsuz, sazan gibi bizim yonetim aciklama pesinde kosuyor.

    her neyse, galatasaraylilarin galatasaraylilara bu kadar uzak durmasinin nedeni ultraslan`dir, onlarin kafa yapisidir ama bu konuda bence butun taraftarlarimiz birlik olmali, yapilacak ne varsa yapmali. bizim cocuklari iceriden cikaralim, sonra diger meseleler nasil olsa tartisiladurur, sorun yok.
  • 20
    oncelikle söze bildiğim şeyi yazmakla başlayayım: içerideki arkadaşlar yıldız teknikten. eğer böyle ise yorumlardan anladım ki sözlüğün geneli tribünden bihaber. neymiş belesci tayfaymis, beyaz sapkalilarmis... su tribünde üç-beş maç geçiren adam bile bilir ki, içerideki bu arkadaşlar, bahsettiğiniz adamlardan, onlar da bu arkadaşlardan hazetmez. sözlüğü daha iyi tanımaya fırsat olmuştur, kendi adıma.

    destek verilmesi gereken kampanyadir.
  • 23
    (bkz: #1113325)
    http://www.youtube.com/...amp;feature=youtu.be

    bir kez dahi engelsiz aslanların maçı için salonda yerini almış herhangi bir taraftarımız, muhakkak üstlerini çıkarmış, kendilerini kaybedercesine galatasaray marşları söyleyen bu adamlara denk gelmiştir.

    başarıyla sürdürdükleri üniversite eğitimlerinden çalarak, çoğumuzun ev sahibi olduğumuz maçlarda bile bir bahanemizin olduğu ortamda, tekerlekli sandalye basketbol takımımızın peşinde deplasmana giden bu adamlar benim nazarımda armanın gerçek sevdalılarıdır.

    gsbasket.org dün bir açıklama yaptı, durum ile ilgili tüm bilgiler o açıklamada mevcuttur.
    hagi vatani görevi için bulunduğu şırnak'ta nete girebilmeyi becerebilseydi, aynı açıklama galatasaraysozluk'un de girişinde olacaktı.
    bu adamlar kurunun yanındaki yaş bile değil, tribünün güzel geleceğine dair tek umudumuz.

    lütfen..
  • 24
    neymiş katılmaması gereken kampanya imiş. beleş biletmiş.
    ulan bi kere o maçın bileti yok. varsa da maksimum 5 lira bişeydir o da salona giriş parası.
    ek olarak şu maça beşiktaş taraftarının gelmesi yasak ulan yasak. bırak 150kişi 1 kişi bile giremez beşiktaşlı.
    her maç engelsiz aslanların yanında olan üniversiteli arkadaşlar içeride şuan?
    destekleme amınakoyim sen zaten destekleme lan. bi bok bilmiyosun madem destekleme.
  • 25
    her şartta, her durumda takımını destekleyen taraftarların içeride olmasına, gencecik insanların, durup dururken suçlanmasına, hapse atılmasına, bu olayların tek sorumlusuymuş gibi gösterilmelerine, sicillerine işlenmesine karşı olduğum için katıldığım kampanyadır.
    katılmayanların sebeplerini de okudum çoğunlukla beleş bilet ve ''barbarizm'' ön planda. tabi, olaylara bakış açınız ntvspor'un size gösterdiği kadarıyla sınırlı olduğu için böyle düşünmeniz normal. önceden ilgilenmiyorsanız bile, insanları itham etmeden önce bir araştırın, bakın bakalım, bilet satılıyor muymuş engelsiz aslanların maçlarında. barbarizmi hiç tartışamayacığım şekerim. bunları derbiden önce locamda şampanyamı yudumlarken konuşmak isterim.

    edit: şampanyayı yanlış yazmışım :(.
App Store'dan indirin Google Play'den alın