• 137
    ıngiltere'de su anda jamie carragher onderliginde tartismaya acilmis konu. ıngiltere'niin teknik direktoru ingiliz olmali deniliyor. konunun asil muhatabi ise chelsea gorevinden ayrilmasindan sonra hala londra'yi terketmemis olan thomas tuchel.

    turkiye'de nasil yerli hoca daha cok is yapiyorsa ıngiltere'de durum tam tersi.

    son premier lig sampiyonu ıngiliz teknik direktor, tam 31 sezon once 1991-92 sezonunda leeds united'i sampiyon yapan howard wilkinson. son sampiyon kulupler sampiyonu ıngiliz teknik direktor ise 1983-84 sampiyon kulupler kupasi'ni liverpool ile kazanan joe fagan.

    iste bu istatistikler sebebiyle yerli teknik direktor fikri buyuk tepki topluyor. pek bir sonuca da ulasamayacak gibi de duruyor zira dunyanin en irkci milleti gorunen, somurgelerinden topladigi futbolculari ayni bayrak altinda birlestirip her turnuvada sampiyonlugu kovalayan fransa'ya elenen bir ulkenin futbol aklinin, asil sorunun yabanci - yerli teknik direktor olmadigini gormesi gerek diye dusunuyuorum.

    edit: thenirvana7 sagolsun uyardi, premier lig'in kurulus tarihi 27 mayis 1992. daha oncesinde football league first division var. yani halihazirda premier lig'i kazanan herhangi bir ingiliz teknik direktor de yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın