resim
Yunus Akgün
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 1577
    neden bazı arkadaşlar yunus üzerinden fatih terim’e sallıyor?
    bu ne kızgınlık bitmek bilmeyen.

    terim antremanından kurtulup iyi futbolcu olmuş muş.
    bu mantıkla kerem terim antremanını yiyerek 3.lig topçusundan milli takım futbolcusu oldu ve bundesliga ekipleri kendini takip ediyor. keza ozan kabak terim antremanı sayesinde liverpool’a kadar uzandı vs…

    yunus’un geçen sezon adanademirspor’da veya atalay’ın adana’da kaç maçını izlediniz?
    memleketimin takımları adanaspor ve adanademirspor’u takip ettiğim için ben bir çok maçlarını izledim.

    yunus kiralık gitmeden önce de çok iyi futbolcu idi. bu yüzden belçika takımları alt yapıda iken milyon euro’luk bonservis önerdiler.
    yunus’un defoları, topu ayağından ne zaman çıkaracağını ayarlayamamak, top kaptırınca rakibi kovalamamak ve bencil oynamaktı.

    geçen sezon bu yüzden hem ümit özat’tan hem
    samet aybaba’dan bayağı fırça yedi.
    bugün yaptığı asistleri geçen sezon bencilce harcıyordu.

    zaten boktan haftalar geçiriyoruz. bırakın bari topçularımızın gelişimine sevinelim. her şeye hemen negatif bir kulp yapıştırmayın ya.

    edit: düzeltme
  • 1579
    22 ocak 2022 adana demirspor fatih karagümrük maçında da goruldugu uzere 2 gol 1 asisti gectim bunlar olmadan bile mukemmel performans gostermis altyapi cikisli oyuncumuz. bu cocuklarin bu seviyeye 19 yasinda gelmesi lazimdi. bu sebeple 17 yasinda da duzenli olarak oynamaya baslamasi gerekiyordu. futbol hayatindan 2 yil calanlar utanir mi bilmem ama isleyen demir isildiyor. yata yata sadece karpuz buyuyor.

    (bkz: #2711169) burada fatih terim hakkinda 2019 yilinda yazdigim entry. nasil farkli acidan bakarak savunmusum degil mi? beklentilerim yuksek, ama guvenim tam.

    simdi (bkz: #3215234) st. johnstone maci ozelinde 2021 yilinda yazdigim entry'e bakalim. olmayacak diye artik kanaati belirtmisim.

    benimki fatih terim nefreti degil! fatih terim'in basarisizliklarini ulu orta soylemek! bu kadar. nefret edecek kadar bile deger vermiyorum yani kendisine. gecmisteki basarilari vs. eyvallah. allah razi olsun. ama artik miadi gecmistir.

    son olarak sene basinda yunus'u da atalay'ı da ilk 11'e yaziyordum. ama su bir gercek. bu adamlarin gelisebilmesi icin bol sureler almasi gerektigi konusunda artik hemfikirizdir. yunus galatasaray'da olsaydi hala dogru durust sure alamiyor olurdu. cunku beklentiler, oyunculari kullanim mantigi ve bu cocuklar hata yaptiginda aciklarini kapatacak diger oyuncular kendi açıklarıni kapatmakla mesgul. o sebeple hic kendimizi kandirmayalim. galatasay oyuncu yetistirme konusunda fecaat!

    edit: imla.
  • 1580
    senelerdir ligin içinden geçen edin visca'nın sezon sonu istatistiklerine daha sezon ortasında yetişmiş oyuncumuz. bu istatistiği biz burada yaptırabiliyor olsak, sadece yunus değişikliği ile bugün 14.lük değil en kötü 4.lük hesabı yapıyor olurduk. bizim en çok skora katkı yapan oyuncumuz kerem aktürkoğlu onun da ligde 5 gol 2 asisti var ama neredeyse metin oktay'ın yanına heykelini dikecek haldeyiz.

    biz 10 yaşından beri besleyip büyüttüğümüz oyuncudan nasıl verim alamıyoruz da çoğumuzun adını 3 ay öncesine kadar duymadığı vincenzo montella yunus akgün'den 24 maçta 8 gol 12 asistlik verim alabiliyor araştırılma konusu olur. dahası hemen hemen herkes yunus yerine 5m euro sayıp aldığımız morutan'ı adana demirspor alsa onun da bu istatistikleri yapacağından, yunus'un burada nal toplayacağından emin. çok enteresan...
  • 1584
    kendisi gibi futbolcular, üç büyüklerin, altyapılarından çıkan yetenekli futbolcuları as takıma hem süre olarak ve de en kritiği, zihinsel olarak yerleştirmesine dair süregelen sorunlara güzel örnek oluyor. yunus, şu anki galatasaray'da bu sezon gösterdiği performansı gösteremezdi bence. galatasaray 22 lig maçına 22 farklı dizilim ile çıktı, böyle bir ortamda genç futbolcu filan yetişmez.

    (bkz: #2507379)
  • 1586
    attığı gollerde ve yaptığı asistlerde resmen sahip olduğu bütün yeteneklerden ortaya karışık resital sunan yerli griezmann. 22 ocak 2022 adana demirspor fatih karagümrük maçındaki gol ve asistlerinde öyle şeyler yapmış ki adam eksiltme var, top sürme var, bitiricilik var, tek hareketle 2 oyuncuyu oyundan düşürmek var, saymakla bitmiyor.

    ele avuca sığmıyor resmen aslanım benim. umarım bu yükselen kariyerine, formamız altında yanına kupalar ve şampiyonluklar ekleyerek devam eder.
  • 1587
    kendisinin uçtuğu takım (bkz: adana demirspor) son yıllarda yokları oynayan gökhan inler, kariyerinde ilk süper lig maçına 27 yaşında çıkan samet akaydın, hovardalığıyla bilinen mario balotelli, galatasaray’dan kovalanan belhanda, yine galatasaray’dan teneke bağlanarak gönderilen tarık çamdal‘dan da verim almaktadır.

    bu işler takımın başındaki hocaya da bağlıdır. futbolcuların birbirini tamamlamasına da bağlıdır, onların sahip oldukları rollere de.

    hatta onlara verilen rollerin, yeteneklerine uygunluğuna çok çok çok daha fazla bağlıdır.

    2 sene önce yunus’un soso yerine tercih edilmesi gerektiğini, şampiyon olmazsak bile bu adamın oynaya oynaya mininum 5-6 milyon €’luk değeri olacağını söylemiştim. yanılmışım.

    bizde kalsaydı bir morutan bir emre kılınç onu kesecekti. takımdaki rolü tam oturur gibi olduğunda hocası onu “rotasyon” diyerek 5 hafta kenara alacaktı.

    iyi ki gitmişsin.

    daha önce şunu da söyledim yunus; çalışmayı bırakma, oldum da deme öldüm de. çalış ve herkesi utandırmaya devam et.
  • 1589
    harika bir kararla adana demirspor’a kiralık gönderilen altyapı ürünümüz.

    bir kanatta kerem, diğer kanatta yunus izlemeyi çok istiyorum. asıl planlama sadece kısa vadede değil uzun vadede yapılırsa değerli olur. bu takıma pivot bir santrafor kazandırılıp bu kanat ikilisine takım hücumu teslim edilmelidir. galatasaray’ımızın asıl geleceği kerem ve yunus gibilerinin takımın totti gibi vazgeçilmesi çok zor oyuncularla bezendiğinde oluşacaktır. kontratı bizde olan bir oyuncuya dahi yurt dışına gitmesiyle ilgili imalarda bulunmak bağlandığımız bu renklerin ne misyonuna ne de vizyonuna uymaz. yunus avrupa’da sarı kırmızı renkleri temsil etmesi için altyapımızda yıllarca yoğruldu. ozan kabak bile yunus’un yanında sönük kalacak. yunus’a inancım tam.
  • 1591
    yunus’un kiraya gidip gelişmesinde hiç sıkıntı yok, sıkıntı bizde neden gelişmiyor.
    veya barış alper’e 2,5 milyon euro verip takımda tutuyoruz ama yunus’u neden yolluyoruz.
    yunus’un oynadığı bölgede bizde morutan oynuyor. bonuslarla beraber 5 milyon euro verdik.
    diyelim seneye yunus geri döndü ve takıma girdi.
    morutan ne olacak? sonuçta 5 milyon euro bonservis verdik.
    veya yunus’u 5-6 milyon euro bedelle sattık diyelim.
    aslında aldığımız bonservis bedelini morutan’a vermiş olacağız.
    yunus’un gelişmesi çok güzel ama sorunumuz bu değil.
    sorunumuz bir sürü plansız programsız iş yapmak.
    çok yazdım ama yine yazmak istiyorum. galatasaray takımı alt yapısında alpaslan, ömer, aytaç, assunçao, emre kılınç, barış alper ve oğulcan kadar rotasyona girecek yetenekte futbolcular var.
    ihityaç olan tek şey onları doğru planlama ile geliştirecek, oynatacak cesur bir hoca.
    oynatamıyorsak da gerekirse maaşını ödeyip oynama garantisiyle doğru takıma kiraya vermek gerekiyor.
    faydası olmayan adamlara verecek paramız kalmadı artık.
  • 1593
    adana demirspor ile galatasaray seviyesi farklıdır. yıldız oyuncu, maç çeviren oyuncu değilsen yani hagi, sneijder değilsen ve galatasaray forması giyiyorsan kosacaksin ve defansa yardım edeceksin. hele ki genç oyuncuysan kosacaksin. bu kadar. hele ki terim takımında isen kesinlikle kosacaksin.
    dolayısıyla ben kendisinin asist gol degerlerinden ziyade takım defansına katkısına önem veriyorum. mesela onyekuru ilk geldiği zaman defansa ciddi katkı yaparken sonrakilerde yapmadı ve takım savunması aksadı.
    kısacası istatistikleri kadar takım savunmasına katkısına bakarım ben.
  • 1594
    vallahi dünkü 22 ocak 2022 adana demirspor fatih karagümrük maçında balotelliye yaptigi asisti izlemek adeta beni mest etti. messinin, robbenin, salahin rakipten siyrilmalarina benzer bir hamleyle muthis bir sekilde rakiplerini ekarte etti. gercekten ozguvenini kazanmis, birseyleri denerken tribunden tepki gelmeyecegini bilmenin rahatligiyla ekstrem seyler denemeye de cekinmeyen bir oyuncuya donusmus durumda. bu noktada bence adana demirspora gitmesi kesinlikle cok dogru bir karar olmus. bizde olsa kesinlikle 2 kisinin arasina girmeye cesaret edemeyecekti, 30 metreden kaleye vuramayacak yakinindaki bir arkadasina garanti bir pas atacakti. o yuzden suan icinde bulundugumuz olumsuz kosullarsan hareketle gitmese daha iyi olacakmis gibi senaryolar yazilmasini dogru bulmuyorum. umarim seneye galatasarayda uzerine koyarak devam eder. zamaninda ardada gordugumuz esintileri 15 yil sonra baska bir altyapi urunumuzde gormek beni heyecanlandiriyor.

    bu arada not da duseyim mart ayinda milli takima alinmazsa kuntz hoca ayip eder. seneye seni bekliyoruz cocuk, basarin daim olsun.
  • 1595
    adana demirspor'da iki yıldır kiralık olan ve iki yıldır çok iyi gelişim gösteren genç ve yetenekli oyuncumuz.
    yunus zaten yetenekliydi ama galatasaray'dayken defansa yardıma gelmiyordu ve mental olarak da pek hazır değildi ama bu sezon görüyoruz ki bu konularda bir hayli gelişme göstermiş ve takıma katkı verecek seviyeye gelmiş. yunus'un bu sene pek forma şansı verilmeden kiralık gitmesi konusunda fatih terim'in eleştirmesi çok doğal çünkü fatih terim, sağ kanatta sol ayaklı oyuncu istiyordu ve elindeki bu yeteneği göremedi. sondaki cümlemden morutan'ın alınmasını eleştirdiğim düşünülmesin çünkü morutan'ın daha potansiyelli ve yetenekli olduğunu düşünüyorum ama uzun bir maratonda olacağımız sezon başında da belliydi ve yunus ile morutan sağ kanatta, sonunda galatasaray'ın kazandığı bir rekabete girebilirdi.
  • 1597
    bizdeyken calim atabiliyordu ancak gectigi adam tekrar yetisiyordu kendisine. fiziksel olarak su an cok daha diri ve hizli gorunuyor.

    bir de bizde topu aldiginda hem kaleden simdikine gore uzak oluyordu, hem onunde oturmus savunma buluyordu. adana demirde biraz daha bu konularda sansli gibi.

    gelistigi asikar ve boyle bir kiralik hamlesi yaptigimiz icin cok mutluyum. ne yazik ki dondugu zaman yukarda saydigim sebeplerden oturu kendisini yine cok acimasiz elestiriler alacaktir. olusan ortamdan kendi payimizi cikarmamiz lazim.
  • 1598
    bugün galatasaray'da olsaydı asla ama asla adana'daki performansını gösteremez ve yeteneksiz diye eleştirilirdi. dünyanın 50 60 tane çok özel oyuncuyu bir kenara koyarsak bir oyuncunun yeteneklerini gösterebilmesi için onun yeteneklerini parlatabilecek iyi işleyen bir sisteme, oyuncuların bu sisteme duyduğu inanca; kendilerine, arkadaşlarına ve teknik ekibe duydukları güvene falan ihtiyaç vardır. galatasaray'da bunların hiçbiri yok.
  • 1599
    kendisinin gelişimi için övülecek tek adam vardır, o da vincenzo montella'dır. büyük takımda yapar yapamaz bilemem ama adam kendi oyuncularının çoğunun olduğu gibi yunus'un da seviyesini yükselmiştir. kendisinden başkasını övmek adamın emeğine saygısızlıktır. zira yunus adana'ya plan program dahilinde falan gönderilmedi. başka takım denk gelse başka takıma gönderirlerdi ama montella'nın sonrada gelmesi şansı oldu.

    kendisinin kiralanmasını eleştirmiyorum. zaten kadroda fazla olan genç oyuncular kiralanmalı. asıl kötü olan yıllardır galatasaray'ın oyuncuların üzerine koyamaması. gelişen oyuncu o kadar az ki bunlar da muhtemelen kendilerinin çok çok çalışması ile ilgili.

    2000'li yıllar boyunca galatasaray'ın oyuncu geliştirebilecek kapasitede profesyonelleri olmadı. çalışan ekipler de muhtemelen ahbap çavuş ilişkisiyle onun bunun adamı olması vasıtasıyla görev aldılar.
  • 1600
    adana demir spor’da döktüren futbolcumuz. benim anlamadığım bu kadar maymun iştahlı olmanın anlamı var mı? yani adanademirspor’da tam anlamıyla özgüvenini kazanmış şekilde dönmesini beklemek varken, niçin kaos dolu bir ortama çağırmaya çalışıyoruz ki? şu an zaten ligde bir iddiamız yok. yunus akgün gelirse avrupa ligini alacağımızın da bir garantisi yok. gelişim, gelişim diye tutturuyoruz. iş gelişime gelince önünü tıkayıcı her şeyi deniyoruz. enteresan gerçekten…
App Store'dan indirin Google Play'den alın