resim
Wilfried Stephane Singo
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Bek
Yaş:25
Boy:1.90
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 827
    henüz bir yargıya varmak için çok erken. singo ile ilgili biraz sabırlı olmak lazım. oynadığı zaman inanılmaz güç kattığı bir gerçek. 30 milyon euro yatırımla 5 yıllık anlaşma yaptık. henüz yarım yılı bile dolmadı. daha uzun vadeli düşünmeliyiz. kadroyu rotasyonla daha iyi kullanarak kendisinden çok daha iyi verim alacağımızı düşünüyorum.
  • 828
    bu sene en sinirimi bozan transfer.

    bize çağ atlatabilecek potansiyelde bir sağ bek iken, 30 milyon euro yatırım yapılmışken bulduğu her fırsatta sakatlanmasıyla beni çileden çıkarmıştır.

    kendisine dökülen 30 milyon euro ile 3-4 sağlam takviye yapılabilirdi takıma, bu adam için yedek kulübesinden vazgeçtik.

    bu da bize şampiyonlar liginde union st gillois mağlubiyetine, deplasmanda fenebahçe beraberliğine mal oldu.
  • 830
    büyük maçlar dışında bek mevkisinde oynamaması gereken futbolcumuz.

    elit avrupa takımıyla oynuyorsam singo’yu beke çeker rahatıma bakarım. hücumda nakıstır ama savunmada güven verir bana. lakin ben süper lig’de singo’yu beke çektiğimde oyunu boş yere tıkıyorum ve singo’yu da sakatlık riskine sokuyorum. çünkü bek uzun metrajlı koşu atmak zorunda. stoperde koşu mesafen daha az oluyor.
  • 832
    stoperde çıktığı maç olan 18 eylül 2025 eintracht frankfurt galatasaray maçı'nda 5 yediğimiz oyuncumuz. bence akarı kokarı olmayan bir sağ bek. lig maçlarında genel anlamda çanakkale geçilmez'e karşı oynuyoruz, bu nedenle üretkenlikte zayıf görünmesi normal. aynı eleştiriyi sallai de alıyor açık oyuncusu olmasına karşın. kapalı savunmalara karşı oynamak zor iş. bunun için orta sahada çilingir özellikli oyunculara ihtiyacımız var. bunu da tek yapabilen şu anda yunus akgün.
  • 834
    verdiğimiz paralara göre çok vasat bir oyuncu aldık. 35 milyon euro verilen bir adam, hele ki bu fizik gücüyle öne çıkan bir oyuncuysa üst üste 2 defa adele sakatlığı yaşayamaz. bak dizi döner, bileği burkulur, ayağı kırılır vs hepsine tamam ama 35 milyonn euro verdiğin adam depar atarken adeleyi tutmaz, tutamaz.i, eşyabın tabiatıba aykırı.

    kimin adelesi atar peki? jakobs'un atar mesela, vermişsin 7-8 milyon euro, o paraya o kadar köfte. yav 35 milyon euro verdiğin adam, tekrarlıyorum, üstelik bu 35 milyonun 30'unu adamın fizik gücüne vermişken adele sakatlığı ya-şa-ya-maz. olmaz. çok büyük kazık yedik singo'dan. giden para değil, o parayı vermişken doğru düzgün bir oyuncu alamamak koyuyor bana.
  • 835
    asıl mevkisi stoper olan futbolcumuz. son 50 maçının 30’unda stoper olarak forma giymiş. o yüzden ben davinson alternatifi ya da davinson sonrası stoper olarak görüyorum kendisini. nasıl ki osimhen’in yedeği her ne kadar formuna kavuşmasa da icardi ise davinson’un alternatifi de kendisidir. ben artık torreira sakatsa berkan oynar denkleminden davinson sakatsa singo oynar denklemine geçmek istiyorum taraftar olarak.
  • 836
    en ideal yeri 3’lü savunmanın sağ tarafı olan fiziksel anomali sahibi fakat sık sakatlanan oyuncu.

    galatasaray atletik/fitness departmanı 2 şeyi iyi yönetemiyor. (iyi oldukları konu: sadece türkiye liginde marttan itibaren vites arttırıp türkiye’de lig şampiyonluğu alma. önemli ama yeterli değil. ne 300+ mişyon dolar kadro değeri için, ne de galatasaray gibi nihai hedefi avrupa olan kulüp kültürü için uygun) ama fitness departmanı, takım bütün olarak avrupa kupası/cl maçlarına hazırlamada( kasım-aralık-ocakta havlu atıyoruz) ve bazı fiziksel anomali sahibi siyahi oyuncuları sakatlıktan koruma konusunda son derece yetersiz/eksik. yurtdışından bu işi bilen trainer ve alet/ekipman takviyesi şart.

    osimhen de böyle, singo da böyle, jakobs da böyle, lemina da böyle. fark yaratmak için kaliteli afrikalı siyahı oyuncu almaya mecburuz çünkü avrupa pasaportuna sahip olup avrupa’da yetişmiş olanları türkiye’ye gelmiyor.

    mecburuz iyi siyahi afrikalı oyuncuya. o zaman da bari onlara uygun personal trainer bulalım. muhtemelen de onların fiziksel yapılarını dahi iyi anlayacak eğitimli ve tecrübeli onlar gibi siyahi trainer’lar.

    aftikalı siyahi oyunculara doğru antrenman yaptırmıyoruz, doğru şartlandırmıyoruz, doğru takip edemiyoruz.
  • 839
    muhtemelen orta/uzun vadeli planlamamızda sağ stoper olarak rotasyona yazılacak futbolcu. okan hoca da buna yakın açıklamalar yapmıştı eksikler sebebiyle sağ bek olarak kullanmak zorunda kaldık demişti. sanırım monaco'daki son dönemlerinde de sağ stoper olarak oynamış çoğunlukla. sağ bek olarak düzenli oynama güvenini vermiyor. inşallah bizi yanıltır ve o hayran olduğumuz performansı sıklıkla bize izletir.
  • 840
    üçlü sağ stoperidir. başka da bir yerde istikrarlı bir şekilde yararlanacağımızı düşünmemeye başladım. okan buruk kendisini transfer etmeden önce zaten tanımlamıştı: sağ bek oynayabilen stoper. peki sağ bekimiz de yokken neden direkt sağ bek demedi.
    burada 3 alternatifli ihtimal var, üçü de doğrudan olabilir.
    1- takım icardi'nin dönüşüyle birlikte çift forvet oynayacaktı. çift forveti kaldıran en iyi diziliş de üçlü dizilişlerdi. bu adam üçlü sağ stoperi için alındı. ancak o zaman sağ kanat bek problemi halen devam ediyor olurdu, oraya neden transfer yapılmadı diye sorabilirsiniz.
    2- dörtlü sağ beki olarak transfer edildi. asıl rolü sadece o. bilinçli dar kadro gereği stoperlerden biri sakatlanırsa singo stopere sallai sağ beke çekilecekti. böylelikle singo iki mevkiyi de dolduracaktı. ancak ne davinson ne abdülkerim sakatlandı. singo birkaç maç sağ bek oynayıp sakatlandı. davinson 2 maçta cezalıydı, onlarda da lemina stopere çekildi. yani singo sürekli sağ bekte oynarsa sakatlandığı gibi stoperin de beklenildiği gibi birinci yedeği olamadı.
    3- singo öncelikli olarak stoper olarak transfer edildi. popüler yanlış fikre göre bütün sorun yavaş abdülkerim'di. davinson ve singo bir ikili olarak şampiyonlar ligi maçlarında çözümdü. tek maçta denedik. frankfurt'tan 5 yiyince bu fikri terk ettik. fizik fetişisti taraftar bile tövbe dedi. bu alternatif fazla denenmeden terk edildi.

    ortada 3 ihtimal var. biri denenmeden üç ihtimal de başarısız. tabi singo sağlıklı kalmayı başaramıyor, ondan dolayı diyebilirsiniz. ama hayır. singo zaten geçmiş sezonlarda 2 bin dakikayı geçemeyen, yoğun maç temposunu deneyimlememiş bir oyuncuydu. galatasaray sadece ligin değil şampiyonlar liginin de en çok depar atan takımlarından biri. bu takımın topsuz temassız sakatlık yaşaması normal. bu takımın rotasyonu buna göre inşa edilmeliydi. dolayısıyla singo'nun sürekli depar attığı sağ bekte sakatlanıyor oluşu tesadüf değil, sadece şanssızlıkla da açıklanamaz.

    ona verilmiş 35 milyon euromuz var. maaşı da 5 milyon euroya yakın zaten. görmezden gelinecek rakamlar değil. ama okan buruk'un kullanım şekliyle de verim alınacak bir futbolcu gibi de durmuyor. hocaya tanımı üzerinden bir hatırlatma yapmam gerekiyor. sağ bek oynayabilen stoper. bu tanım her zaman versatil oyuncuya hitap etmez. ben burada dar bir rol görüyorum, o da üçlü sağ stoperi. nasıl olur bilemem.
  • 842
    kendisinin bonservisine net 30.769.230,77 milyon euro vermek yerine o parayla en az 3 tane asker futbolcu alınabilirdi diye düşünüyorum. ek olarak kendisinin garanti maaşı da 4.800.000,00 milyon euro. iyi veya kötü olmasından bağımsız bizim gibi bir takımın bir bek için bu paraları harcaması saçmalık. tek transfere ihtiyacın vardır o zaman gider bir beke bu kadar verirsin anlarım, ama iş öyle de değil.
  • 844
    30 milyon euro verdik diye düşünmek yerine 24-29 yaş arası en verimli 5 sezonunu senelik 6'ya kiraladık diye düşünerek kendinizi rahatlabilirsiniz. sonuçta boey'i de o paralara sattık ve adam bayern'e gidince sakatlandı. olur öyle şeyler, uzun vadeli düşünmek lazım. jakobs gibi sürekli sakatlanma riski varsa o zaman en fazla 10 milyon verecektin. sağlık ekibinde veya raporlamalarinda eksiklik varsa ona da yönetim el atacak.
  • 846
    kendisi bek değildir. fıkra bu kadar. eğer bek diye düşünüldüyse büyük kazıktır. evet fizikli, güçlü bir oyuncu. ama oynadığımız oyun da güreş değil. bizim gibi bir takım bir bek oyuncusuna bu kadar para verir mi? bu nasıl bir akılsızlık. vermen için prime roberto carlos olmalı ki belki dersin. buraya ondan sonra okan buruk ile ilgili tarihin en pahalı teknik adamı deyince, yok ya ona bağlayamayız bilmem şu bu yazanlara laf anlatamıyoruz sonra.
  • 847
    30 küsür milyon verdiğimiz 24 yaşında ki insan azmanı oyuncu. mostafa mohamed ahmed abdalla bize geldiğinde müthiş fizikliydi 6 ayda eridi. kendisi de öyle olma yolunda ilerliyor. zaten arap ligleri hariç parasını çıkarmamız imkansız. kendisini aldığımız rakama içlerinde yerli oyuncu olmak üzere 3-4 iyi oyuncu alabilirdik. maalesef kadro planlaması o kadar saçma sapan ki bu kafayla bu kadar oluyor...
  • 849
    sahaya çıkamadıktan sonra mr. olympia bile olsa bir işe yaramayacak oyuncu.

    fizikli oyun bizim herşeyimiz eyvallah ama bu şekilde 2-3 maçta bir bacağı tutup kenara gelecekse başlarız öyle işe.

    sakatlıktan döndükten sonra artık arka arkaya 8-10 maç sıkıntısız maça çıksın da görelim. yoksa kendisine dair bir umudum da olmayacak.

    sahadaki ve kulübündeki kadro kadar güçlüsin, toplamda 200 milyon değerinde oyuncuların dışarda sakatsa atıyorum o kadronun hiçbi değeri yoktur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın