resim
Umut Bulut
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:-
Yaş:43
Uyruk:Türkiye
  • 1502
    oyuna sonradan girip attığı gollerden sonra buradaki çoğunluk gibi ben de kendisine ilk 11'de yer verilmesini ve haksızlık yapıldığını düşünüyordum. fakat 2 mart 2014 çaykur rizespor galatasaray maçında verilen bu şansı inanılmaz kötü değerlendirdi ve skandal derecede kötü oynadı.
    bu saatten sonra yine oyuna sonradan girip katkı vermesini temenni ediyorum , şayet galatasaray'da ilk 11 oynayacak kalitede olmadığını dün acı bir tecrübeyle bize kanıtladı.
  • 1503
    iyi gun kotu gun taraftarlıgı yapmıyorum ama kendisi dun belki de bizi şampiyonluktan etmiştir. acı ama gercek. daha önce sene basında ozellikle sacma sapan maclarda sacma sapan puanlar cok kaybettik, özellikle burak yılmazın atamadıgı rize antalya macları. ama dunku mac 3 puanlık degil 10 puanlıktı. kötü oynarken yenecektik, deplasmanda haftalar sonra yenecektik, haftaya fenerbahceden once oynayıp 3 puan aldıgımız takdirde aramızda 1 puan bırakacaktık ve fenerbahce strese girecekti muhtemelen trabzon deplasmanında. ama dun oyle kritik bir macta bize puan kaybettirdi ki umut, cok pahalıya maloldu o atamadıgı pas ve bos kaleye vuramadıgı sut.
  • 1504
    bizi şampiyonluktan eden futbolcu değildir. dünkü rize deplasmanında kendisini burak ile ilk 11'de başlatan ve kötü oyununu görüp ikinci 45 dakikada oyundan almayan teknik heyet suçludur. bu adamın kazma olduğu belli. belli kullanım durumu olan futbolcu. sen adamı gidip bu kazmalıkla yapamayacağı bir pozisyonda ve sahada burak gibi ikinci bir kazma varken oynatırsan yenilmeyi göze alacan. yoksa gol kaçırması felan önemli değildir. golü atsaydı, yönetimsel olarak bu kadar hata yaptığımız maçı şans yardımı ile alacaktık.
  • 1506
    ilginçtir, 2 defa yazdıklarımı yayınlayamadım bile teknik sebeplerle.
    umut bulut'un kötü oynadığını görebilirsiniz ama hiç kimse umut için "şu maçta yeterince mücadele etmedi" diyemez.
    allah çarpar.
    umut bulut, didier efendi gibi sahada gezip, 40 metreden frikikleri piç edip, şut atamayıp, top indiremeyip, adam geçemeyip, kısacası hiçbir halta yaramayıp üstüne oyundan çıkartılırsa kimseye surat yapmaz kendini bilinen evrenin merkezi zanneden ergen kızlar gibi, haftalarca yedek bekler de ayaklarını sürümez, kendini galatasaray'dan üstün görmez, ilerki maçlara saklamaz kendisini; o an ne maçı oynanıyorsa allah ne verdiyse kendine yansıtır sahaya.

    ben de ilk 11 başlamaması gerektiğini düşünenlerdenim. ilerde tek burak ve arkasında wesley ile izet şeklinde başlamamız gerektiğini düşünenlerdenim.
    ama bu adam zorla oynattırmadı kendini ilk 11'de.
    adamı ilk 11'e koydular. bu adamın yapabildikleri de belli yapamadıkları da.
    kötü oynadı kabul.
    ama kötü oynadığı maçta bile ilk yarı arka direğe kestiği topta burak veysel'e bıraksa, ikinci yarı karşı karşıya kaçırmasa ve sino'ya verdiği pas golle sonuçlansa, bugün bilal'in iq'sunun 100'den aşağıda olduğundan emin olduğum kadar eminim ki farklı şeyler konuşuluyor olacaktı.

    ben "drogba'nın önemi" blöfünü görüyor ve artırıyorum; ilgili rize maçı'nda kendisinin yerine drogba olsa, daha ilk yarıda geriye düşer ve muhtemelen 2 farklı yenik kapatırdık maçı.

    diğer koşulları bir kenara bırakırsak, az biraz futboldan anlayan bir futbolsever, drogba ile umut'u karşılaştırmaz;
    bunlar birbirlerinden çok farklı tipte futbolcular. bunları doğru kullanmayı -deplasmanlar için söylüyorum- maalesef becerememiş teknik kadroyu eleştirmek gerekir.

    hadi illa futbolculardan birini eleştireceksem de daha az ter akıtan, kendini galatasaray'dan büyük gören, 40 metreden frikik atan, batırdığı maçta oyundan alınınca trip atan didier efendi'yi eleştiririm.
    canını dişine takan umut'u değil.
  • 1507
    teknik açıdan galatasaray'ın futbolcusu düzeyinde olduğuna inanmadığım futbolcudur. teknik eksikliğini mücadele ederek kapatmaya çalışır. iyi niyetlidir, özverilidir. küsüp çalışmayı bırakmaz, ciddiyetsiz tutumlar sergilemez. karakter açısından düzgün bir insandır ve bu karakterini de sahaya yansıtır. fakat umut bulut, taa trabzonsporyıllarında da %100 dediğimiz golleri kaçırırdı, biraz sakar futbolcu. bu onun teknik açıdan eksikliğinden kaynaklanıyor. kendisinin 4 adet ciğeri vardır ve fizik olarak hep diridir.

    fakat kendisinin de uzun süreden sonra sahaya çıktığını da unutmamak gerekiyor.* yedek oturmak kendisinin özgüvenini düşürmüş olabilir ve aklında bu varken rahat bir vuruş sergilememiş olabilir. ne olursa olsun o golü atmalıydı fakat olmayınca olmuyor işte. ayrıca, kendisinin gol açısından epey verimli bir dönem geçirmesinin ardından kulübeye hapsolmasını da unutmamak gerekir.* psikolojik olarak zorlu günler geçirmiş olabilir.
  • 1509
    rahat uyuyup uyumadığını merak ettiğim futbolcu.

    edit: şikeye, kişiliğe, adamlığa, halı saha maçına kadar gitmiş olay :(
    adam forvet. gol atmak için para alıyor. gol attı diye el pençe duracak değiliz. sadaka gibi ayda yılda bir gol atıyor. ayrıca kendisine tepkim atamadıkları için değil kaptırdığı topun dönüp kalede gol olmasıdır ki birçok kez kaptırdı aynı şekilde.
    ben rahat uyuyamıyorsam, sinirden kendimi sikecek gibi oluyorsam umut'un uykularını merak ederim arkadaş.
  • 1510
    sen, ben, biz ya da umut bir pozisyonu kaçırdığında "ah ulan keşke gol olsa" diye düşünmekten uyuyamıyor olabilir.

    fakat bu konu "rahat uyumak" terimine gelirse bu işin rengi değişir. takımını, formasını, arkadaşlarını satmadığına göre rahat uyuyabilir.

    zaten genel olarak müthiş bir futbolcu olmadı hiçbir zaman umut bulut. fakat bu sene gerek çok az süre alması olsun, gerek forvet değil de kanatlarda oynatılması olsun, gerek bireysel formsuzluğu ve takımın formsuzluğu olsun kötü bir sezon geçiriyor. 90+1. dakikada bile girse motivasyonundan hiçbir şey kaybetmeyen, tokat maçında nasıl koşuyor çabalıyorsa juventus maçında da aynı şekilde oynayan çalışkan bir futbolcudur umut.
  • 1513
    herhangi bir uyku problemi çekmediğini düşündüğüm futbolcumuzdur*. hem neden uyku problemi çeksin ki? adam altı üstü iki net pozisyonunu heba edip gole çeviremedi. öyle olsa burak yılmaz'a insomnia teşhisi konurdu.

    neyse, inşallah ligde ve şampiyonlar liginde geri kalan maçlarda üzerine düşen her vazifeyi layıkıyla yerine getirip bizim kaçan uykularımızı yerine getirecektir*.
  • 1514
    karakterle aldığı parayı hakketiğini görmemizi sağlayan futbolcu. arkadaş bu nasıl iştir ya biri bana gelsin anlatsın. karakterliymiş. lan bu dünyada karakterli olup zar zor karnını doyuran milyonlarca insan var. senelerce en kral bölümlerde okuyup iş bulmak için kapı kapı gezen adamlar var. bu arkadaş para kazandığı mesleğini bile daha doğru dürüst yapamıyorken nasıl oluyor da aldığı parayı hakediyor biri bana açıklasın bunu. aldığı para helali hoş olsun. ama aldığı paranın neredeyse %80'ini haketmeyen topçudur.
  • 1515
    rahat uyuyup uyumadığını sorgulamak art niyettir, kendisinin bazı hataları kasıtlı olarak yaptığını ima etmektir ve insan eti yemekten daha büyük bir günahtır
    daha önce de yazdık ve ofsayti yedik (bkz: #1436056); evet karakteriyle haketmektedir.
    karakteri gereği mücadele etmekte, elinden geleni yapmaktadır.
    "rahat uyuyor mu?" diye sorduğunuz adam, dün takıma katılmış eski fenerli colin kazım olsa, yine de tasvip etmemekle birlikte hadi anlayabiliriz diyelim ama umut bulut bu lan.
    hani son dakikada juve'ye çakıp seni havalara uçuran, fenere çakıp kupa getiren, bütün forvetlerin formsuzluktan sıçarken takımı sırtlayan umut bulut.

    bazen diyorum sürekli drogba oynasın, içine sıçsın maçların ama dünya umrumda olmasın, 40 metreden frikik atsın, yürüsün sahada falan ve göz göre göre şampiyonluk gitsin de görün dünya kaç bucak da arada biz de yanacağız.

    ne umut bulut'muş arkadaş.
    insaflı olun biraz.
    kendi takımınızın oyuncusu bu adam.
  • 1517
    iyi insan kötü topçu. 2 gün boyu sayıp sövdüm kendisine ama milli takım kampında dün çekilen fotoğraftaki yüz ifadesini görünce kendimden utandım açıkçası. zaten dünkü halısaha maçında kaçırdığım goller de kendisinin ahını aldığımın bir göstergesiydi sanırım. çok iyi niyetli bir adam olduğuna kefilim ancak bu kendisinin galatasaray seviyesinde bir futbolcu olmadığı gerçeğini değiştirmiyor.

    fotoğraf demişken, bahsettiğim fotoğraf bu: https://pbs.twimg.com/media/Bh3SapTIEAAwFBG.jpg
  • 1518
    yerden yere vurulan oyuncumuz.
    ne yaptı bu adam şerefsizlik mi yaptı? şike mi yaptı? gs formasına yakışmayan herhangi bir harekette mi bulundu?
    e tamam gol kaçırdı. o an sinirlendik bitti, yeter yahu yok yakışmıyor yok bilmem ne. herkes gol kaçırıyor o çok sevdiğiniz dünya yıldızları da kaçırıyor messi bile saçma sapan gol kaçırıyor yahu.
    bu arada;
    yarın obur gun kendisi chelsea'ye falan son dakikada sıkıştırırsa , ya da fener'e falan, hani olur da onun golüyle şampiyon falan olursak, buradaki bir çok arkadaşı fener sözlüğe davet edeceğim. *
  • 1520
    bonservisine 10'larca milyon euro ödenmiş olan bir futbolcu olduğundan ötürü, her şutunun gol olmasını beklediğimiz oyuncudur. başka takımlar 2.7 milyon euro bonservis ödeyip mükemmel forvetler aldı, gidip turu getiren golleri attılar şampiyonlar ligi'nde. schalke, real madrid, juventus gibi kulüplere hem de bu goller. bu kadar bonservis veriyoruz bu adama, gidip de rize'ye atamıyor ya golünü pes. tek taraflı kontrat feshi paklar bu durumu sadece.
  • 1521
    yeteneklerinin el verdiği ölçüde katkı sağlayan forvetimiz.

    dün 15 senedir aralıksız yaptığımız bir pazartesi halısaha maçını daha yaptık. 9-4 yenildik. 4 golü de ben attım. şaşılacak bir durum değil, genelde en yüksek skora ben ulaşıyorum zaten de benim yaşadığım şey şuydu bu sefer, çok fazla gol kaçırdım. basit 1-2 ayak içi plaseyi, köşe yerine kalecinin üstüne vurdum. göğsümle rahatça alabileceğim topları çeneme,suratıma çarptırarak kontrol edemedim. çok basit son pasları yanlış verdim ve en az iki kontra golün sebebi ben oldum.

    buraya kadar okudun ve diyorsun ki bu başlık altında ne işi var arkadaş bunun, olsun devam ediyorum, ilgiyi ayakta tutalım.

    normalde kişi başı 20 topluyoruz, kaybeden takım da 30 veriyor. (herkes istediğini içiyor hesabı, bira dahil) ve bu sefer o parayı verirken içim çok acımadı, çünkü hak ettim.lakin arkadaşlarımın 10'ar lira fazla vermesi, içimde bir çentik bıraktı. gece yatakta uzun sürdü uyumam. çok kaçırdım ve buna ben sebep oldum sayılır. gevşek kaleci bir şeyler kurtarıp bizi gaza getirseydi de olurdu misal ama olsun, sıkıntı bende.

    yani neymiş ben halı saha topçusuyum, ortalama üstü sayılırım, resmi halı saha liglerinde gol krallıklarım falan var. sıçtığım birçok maç oluyor falan filan....bu halde bile,yeri geliyor o sıkıntılar uyutmuyor işte

    gelelim başlık sahibi arkadaşa. bi kere bu adam galatasaray'da oynuyor bir de üstüne para alıyor. tabii ki nefesini tüketene kadar koşacak, fiziksel olarak maksimumunu verecek. sıkıntı işte yetenekte, umut bir pazartesi akşamı bizimle oynasa eminim yıldız olur, tek başına da 10 gol falan atar lakin bizimle değil galatasaray'da rize'ye karşı oynuyor ne bileyim yarın belki chelsea'ye karşı oynayacak, olmayacak duaya mütemadiyen amin demekten sıkıldım artık...o da rahat uyusun, biz de.
  • 1522
    tıpkı burak yılmaz gibi kaval kemiği ile top kontrol eden forvet ekolündendir. üst düzey bir futbolcu değildir.

    ama biz kendisini takıma kazandırırken bunlar zaten kendisinin mevcut özellikleri idi. ileride iyi basan, pres yapan, kötü oynasa bile bazıları gibi ruhsuz, gamsız olmayan, yeterli süre alırsa sezonda 10-15 gol arası katkı veren birisidir ve bu yüzden galatasaray'dadır.

    ayrıca iki senedir attığı ekstra goller mevcuttur. bu anlamda takıma azımsanmayacak ölçüde katkısı vardır. hatta bu katkılardan biri sayesinde şu an şampiyonlar liginde yolumuza devam ediyoruz.

    kimse kendisinin 1. sınıf forvet falan olduğunu söylemiyor zaten. kariyeri de böyle olmadığını ortaya koyuyor.

    karakteri, mücadeciliği ve kısıtlı yeteneğiyle (bence) takımda yer alması galatasaray için avantajdır.

    itin bir tarafına sokulmayı hak etmeyendir.
  • 1523
    son oynadığımız 8 mart 2014 galatasaray akhisar belediyespor maçından sonra artık hakkında sahip olduğum bir düşüncemin doğrulandığı maçtır. düşüncemde şudur ki kendisi kukladır. evet yanlış duymadınız kukla. kesinlikle çatıda birisi umut bulut'u yönetiyor iplerle. çünkü ne zaman top umut'a gelse kolları garip bir şekilde sağa sola açılıyor. özellikle kafa toplarında çok belirgin bu durum. bir daha ki sefer dikkatle izleyin siz de farkedeceksiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın