resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Al-Sadd
Yaş:61
Uyruk:İtalya
  • 4151
    geçen sezon, hocaların hocası ordinaryus profesör "sir" hamza hamzaoğlu haşmetlisinin çalıştırdığı akhisarspor'u 6-1 yenen takımın çapsız(!) bir o kadar karizmatik hocasıdır. mancini'yi fanboyları dahil bütün dünya takip ediyor. peki hamza hamzaoğlu'nu kim tanıyor?** inter ile beraberliğe oynadığı ligde galatasaray olarak yer alsak küme düşeriz. bu kafayla anca mersin'i falan çalıştırırmış. (bkz: elalem gider mersin'e biz gideriz tersine)
  • 4152
    dünyada aktif hocalardan en iyi 10 listesine giren hocadır, adam premier ligde şampiyon olmuş.. yok ya yıldızlar varmış felan filan chelsea sanki para harçamıyor veya manchester united... mençester'in başında sir alex vardı..roberto şampiyon olurken. bizim son 10 senedir doğru dürüst planlama olmadığından adama transfer yapacak parayı bulamadık daha doğrusu adam shaqiri'yi istiyordu biz ona al sana shaqiri'yi alamayız ancak onun boyunda göbekli möbekli ama olsun olcan var.. gecen sezon trabzonspor'da 10-15 asist felan yaptı diyerek olcanı aldık.. herkes bu adamın galatasaray'a zarara soktu diyorda.. adam veysel sarıyı salihi malihi nereden bilecek, bizimkiler ona demese bak böyle böyle oyuncu var işine yarar mı diye.. bunlara scout ekibide onay verince oda tabi ki tamam demiştir sonuç olarak yabancı sınırlamasınıda unutmayalım. elbet bir gün tekrar geleceksin bizim ülkeye.. galatasaray'da tekrar hocalık yapacaksın.
  • 4155
    "ama ingiltere'de şampiyonluğu vaaaaar :( " şeklinde savunulan italyano.

    üst düzey hocaymış da, elinde kadro olsa ortalığı dağıtacakmış da vs. vs. duy da inanma. frank rijkaard bu adamı donunda sallar. hem rijkaard'ın la liga şampiyonlukları dışında baba gibi şampiyonlar ligi şampiyonluğu var. ayrıca ellerindeki kadroları kıyaslama dahi yapmayacağım.

    rijkaard, mustafa sarp, servet vb. adamlarla oynamaya zorlanmış bir adam. mancini ise şampiyonlar ligi çeyrek finalisti takıma gelip, lige favori başlayan takımı fenerin 10 puan gerisinde zar zor 2. yapabilmiş biri.

    shaqiri'yi istiyormuş bir de. fatih term zamanıda shaqiri isteniyordu ama necati'yi alıp şampiyon olduk, bahaneye bak bahaneye. yazık lan valla hala dileniyorlar bu adama; italya ligini eskisi kadar takip etmiyorum ama şöyle bir puan durumuna baktım inter 8. sırada, sonra inter'in kadrosuna baktım özellikle ortasaha ve ileri uçta hiç fena adamları yok, hatta bizden çok daha iyi hücumcuları var ama durum 8.'lik.

    astronomik transfer bütçeleri bulamadığımız için başarısız olan, ubermensch teknik direktör kendisi. o yüzden berbat adamlara devre arasında saçma salak paralar verip, bu sezonun yaz ve devre arası transferlerinde fiyaskolarla sezona başladık.

    ondan sonra umut neden tek forvet? çünkü kanser olmak bizim hobimiz hamza hamzaoğlu'nun da hobisi. saçma sapan adamlara para dökmek yerine akıllı hamleler yapsak en azından düzgün bir santraforumuz olurdu. en basitinden geçen sene ocak transferlerini yapmasaydık bir de üzerine tüy diker gibi financial fair play cezasından da yırtardık belki.

    bütün bunlar bir yana, kendisini en çok drogba-ceyhun gülselam değişikliğiyle hatırlayacağım.
  • 4156
    zamanında forvet hattına alıp çöp ettiği adamlar nedense kendisinden sonra gelen manuel pellegrini tarafından hala keyifle ilk 11 başlatılmaktadır. farkında mısınız bilmiyorum ama city kendisinden sonra transfere ihtiyaç duymamıştır. çünkü maliyetli olsa da genç ve sağlam bir kadro kurmuştur mancini...

    çöp edilen forvet oyuncularında kasıt sanırım liverpool'un balotelli'si ve juventus'un tevez'i :(
  • 4158
    millet hergün ingilterede şampiyon oluyo ya birde adama çamur atmalar başlamış. araştırmadan etmeden transferlerinde çöp ettiği oyunculardan bahsediyolar. adamın transfer ettiği forvetler aguero dzeko ve balotelli. ingilerede şampiyon olmuş teknik adamları sayın desek ferguson ve mourinho'dan başkasını söyleyemeyecekler. zaten başka da yok. istediği kadar futbolcuyu çöp etsin. futbolcular da suçu biraz kendilerinde arasınlar arkadaşım. adama burada kin kusacağınıza 44 yıl sonunda şampiyon olmuş city taraftarına sorun roberto mancini'yi!
  • 4161
    ingilteredeki transferleri zerre umrumda olmayan; ama galatasarayın kendisi döneminde devre arası transferleri hiç iç açıcı olmayan eski teknik direktörümüzdür:

    salih dursun, lucas ontivero, izet hajrovic, umut gündoğan, veysel sarı neredeyse sıfıra yakın katkı ile takımdan ya kaçtılar, ya güzelce gittiler ya da habire bir yerlere kiralanarak bir daha asla galatasaray forması giymeyecekler.

    kiralık olarak gelen guillermo burdisso ya değinmek bile istemiyorum. bunun dışında katkı alıp alamayacağımızı bilmediğimiz oğuzhan kayar manisaspor'da kiralık. 6 milyon euroluk telles ve 2.5 miyon euroluk koray günter rotasyon oyuncusu oldular, düzenli olarak 11 de görev almasalar da iyi kötü katkı verdiler. ne var ki özellikle telles kendisi gittikten sonra gerek yabancı sınırı, gerek takımdaki dengesizlikler yüzünden beklenen katkıyı veremedi.

    keşke yukarıdaki özellikle ilk listedeki oyuncuların kaçının transferini kendisinin istediğini bize net bir şekilde açıklasa. mesela hajrovic ve ontivero transferlerinde ne gibi bir rolü oldu, ondan habersiz birileri kulübün paralarını indiragandi yapmak için mi bu adamları zorla aldı bir açıklasa ve ona göre kendisi ile ilgili düşüncelerim olumlu veya olumsuz yönde değişse.
  • 4162
    fatih terim fanboyları tarafından yerin dibine sokulan teknik adam. o fatih terim'e italya'da galliani ve cecchi gori 1-2 sene zor dayandı. çünkü italya'da "bam bam bam basıyoruzlu gaz futbolu" sökmez. italya'da kimse "ama bana eleman dedi" diye kapris yapmaz. italya'da kimse bir takımın sözleşmeli hocasıyken başbakanla milli takım pazarlığı yapmaz. türkiye gibi sonradan görme futbol ülkesi değildir italya. fanboylar, fatih terim ile mancini'yi kıyaslasalar mancini zaten hoca moca olamaz onlara göre. (bkz: mancini adam mıdır)

    galatasaray-milli takım arasında mekik dokuyan terim'in, 2006, 2010, 2014 yıllarında milli takımın başındayken dünya kupalarına katılamadığımızı hatırlatınca sus pus olur bu fanboylar. şu anki milli takımın halini herkes biliyor zaten. disiplin sembolü, otoriter fatih terim, otel odasında takım arkadaşını silahla tehdit eden futbolcuyu, kadıköy'de maçtan kaçan kaleciyi savunan bir fatih terim haline gelmiş. şike olayları için "konuşacağım" deyip susmasını hiç unutmadım. "aslolan galatasaray" deyip, tüpçü "bakın imzalar gerçek" deyince sırıtan halini ise hafızamdan tamamen sildim. olmaz olsun öyle efsane. işte bu fatih terim'i hala savunabilen ender kişilerden biri, bakın mancini hakkında ne demiş?

    --- alıntı ---

    rijkaard, mustafa sarp, servet vb. adamlarla oynamaya zorlanmış bir adam. mancini ise şampiyonlar ligi çeyrek finalisti takıma gelip, lige favori başlayan takımı fenerin 10 puan gerisinde zar zor 2. yapabilmiş biri.

    --- alıntı ---

    niye "mancini, kendi sahasında real madrid'ten 6 yemiş takıma geldi" diye yazmıyorsun, canım fanboy? ne oldu? o maçtan 1 hafta önce toz kondurmadığın fatih hocan milli takımla antremanlara çıkıyordu. sözleşmeli takımı galatasaray ise 6 yediği r.madrid maçına fatih terim'siz hazırlanmıştı. ne oldu unuttun mu bunları? yoksa işine mi gelmiyore? yoksa hafızana toz mu kaçıyore?
  • 4163
    bana göre bize yakışan teknik adamdı. hem de fazlasıyla yakışıyordu lan ne yalan söyliyim. ve yine "bana" göre gitmeyip kalsaydı bizde; gözümüz kapalı şamiyonluğa gidebilirdik. şampiyonlar liginde de prandelli gibi bi ezimet uğrattırmazdı bize. hamza hoca'yı kötülemiyorum asla ancak bana mancini mi hamza hamzaoğlu mu diye sorarlarsa benim ilk terciğim bir çoğunuzunki gibi mancini olurdu.

    ve eminimki en az bizim kadar, kendisinin de içinde ukte kalmıştır, kuş beyinlilerin kağıt dolaştırarak şampiyonluğu göstermesine. en azından benim kaldı bilmiyorum. zaten böyle bi düşüklüğü de anca onlar yapardı.

    takımı çok değiştiriyo diye hep şikayet ederdik. adam takımı o kadar değiştirmesine rağmen oyuncular yine de çok fazla sırıtmıyordu. şimdi en iyi örnek (bkz: 14 mart 2015 galatasaray başakşehirspor maçı) olur. sadece bi yasin-cemal değişikliği bile takımı mahvetti. az kalsın 1 puan bile alamıyorduk. bilmiyorum bu adam belki gerçekten çok büyük bütceler istedi galatasaray'dan ancak yapılan transferlerin de zaten kendisinin isteyipte yaptığını ben pek zannetmiyorum.. zannedenler varsa da oturup konusabiliriz bu konu hakkında. yani ne bileyim ben mancini'nin kendi evinde oynarken üstelik 2-0 gibi bir skor yakalamışken geriye yaslanıpta 2-2'ye getirdiğini hatırlamıyorum. eğerki yanlış hatırlıyorsam düzeltelim hemen. aksine adam 3'ü 4'ü attırırdı. zaten galatasaray'a yakışan da bu bence.

    takımdan ayrıldıktan sonra bile instagramda filan paylaştıkları, likeladıkları gönderiler ile benim gönlümde bir kere daha taht kurmuştur bu adam kim ne derse desin.
  • 4164
    kariyerini asla ve asla tartışmayacağım eski teknik direktörümüz. galatasaray'dan ayrılırken patırtısız gürültüsüz ayrıldığı için kendisine ayrı eten bir saygım var. gel gelelim bizle neler yaptığına, ilerde drogba gibi bir kule varken deplasmanlarda çok sıkıntı çektik şimdi ilerde top tutamamanın sıkıntısını öyle çok çekiyoruz ki şişirerek uzaklaştırdığımız yada atak yapmak için gönderdiğimiz topların hepsi bize karşı geri atak olarak dönüyor ilerde top indircek top tutacak forvet olmadığı için mancini ile bu sıkıntı yoktu ama başka sıkıntılar vardı önceliği savunma sonra hücumdu.

    kandırmayalım birbirimizi içerde ki bir kaç maçtan başka ve son haftada ki trabzon maçından başka handikap yaptığımız takım yok gibi bir şeydi. neyse artık bunların hiç bir önemi yok o sezonda gitti şampiyonluk yok ikinci yaptı falan böyle bir savunma olmaz söz konusu galatasaray. şimdi 1 yıl öncenin teknik direktörü üzerinden yenisini eleştirmek ya da methiyeler düzmek yerinde güzeldir her dakika her dakika o bunu yaptı şu bunu yaptıydı demek, kin kusmak yada göklere çıkarmak olmaz arkadaşlar.

    ben mancini'yi hep ercan taner'in "allaaaaahıııımmmmm goooooll" dediği günle hatırlamak istiyorum sizde öyle yapın deneyin boşverin şu adamı artık yolu açık olsun.
  • 4165
    ota boka fanboy diyen bir takım yazarların efsane hocası. bir de konuyu çarpıtıp "ama fatih terim böyle böyle yaptı" diye savunmaya çalışıyorlar. ben mancini'yi eleştirirken fatih terim'in avukatlığını yapmak zorunda mıyım? kendimde öyle bir misyon görmüyorum.

    mancini'yi de sonuna kadar eleştiririm. çünkü rijkaard gibi adamların ne kadrolarla oynadığını biliyoruz çok şükür, fanboyluksa rijkaard fanboyuyum haydi bakalım. var mı itirazın?

    şunuda söyleyeyim; fatih terim'in real madrid'den 6 yemesi bir galatasaray taraftarı olark bende etki yaratmaz çünkü kredisi vardır fenerden de 6 yemiştir ancak kimse galatasaraylılığını askıya almamıştır. alan varsa da galatasaraylı değildir zaten. mancini'nin geldiği takım belli bir seviyededir, öyle yalayıcılarının söylediği gibi enkaza falan gelmemiştir. zaten mancini enkaz aldıysa prandelli sonrası hamza hamzaoğlu ne aldı siz düşünün artık.

    neyse ingiltere de tarih yazması galatasaray kariyerini zerre etkilemez sonuçta. bu şekilde savunmayın komik oluyorsunuz. mancini'ye hala toz kondurmayıp neyin peşindesiniz çok merak ediyorum. ünal aysal-mancini elele bu sezonda fenere 4. yıldızı tepside verirdik, çok şükür ikisi de ayrıldı gitti. şimdi en azından biraz daha umudumuz var şampiyonluk için.

    sen o düşük zeka seviyenle onu bunu fanboy diye yaftalayacağına, önce otur insanlarla düzgün iletişim kurmasını öğren.
  • 4169
    fm'ci ergenlerin hiç sevmediği antrenör. çünkü para harcayarak iyi futbolcu alıyor. halbuki gönder scout'unu arjantin'e veya brezilya'ya. o sana bulsun 5 yıldızlık topçuyu, sen de 1 milyon euro'ya onu kap demi. ah keşke bu işler öyle kolay olsa genşler. eğer birinci sınıf bir kulüp yönetiyorsan, gerçek hayatta agüero gibiler 45 milyon euro ediyor, hatta daha fazlası. bu adam inter ve m.city gibi dönemlerinin en paralı kulüplerini yönetti ve transferde az hata yaparak mourinho ve pellegrini'ye güzel miraslar bıraktı. galatasaray'da her teknik direktör transfer hatası yapıyor. bruma ve amrabat'tan sadece 20 milyon euro bonservis bedeli olarak kazık yediğimizi kimse unutmasın. kimdi teknik direktör? yüce tiran fatih terim.

    bu yüzden oyun sistemini ve tercihlerini eleştirebilirsiniz ama kadro mühendisliğini tartışamazsınız. diyelim ki paralı bir kulübün başkanı oldum, teknik direktör veya sportif direktör olarak ilk tercihim mancini olurdu. ayrıca adamın dibidir, terimistlerin zoruna gider bu.
  • 4172
    adının fatih terimle kıyaslanmasında hiçbir sıkıntı yoktur. biz bu başlıkta bir tarafı ilah yapıp diğer tarafı yerin dibine sokmaya çalışırsak bazı şeyleri boşuna yazıyoruz. fatih terim ile manciniyi tartışmayı bırakın gidin elinizdeki hamza hamzaoğlu gibi değerlere sahip çıkın. ülkede teknik direktörleri kıyaslarken oyuncu değişiklikleriyle iyi veya kötü teknik direktör diye değersizleştirirsen boşuna futbol maçı izliyorsun.
  • 4173
    benim de basimizda iken kısmen sevdigim eski hocamız.

    ama arkadaslar siz bu adamı ontivero kazıgına ragmen halen nasıl sevebiliyorsunuz? adam resmen menajere para yedirmek icin ontivero gibi adamı aldırdı bize. galatasarayın parasını hic etik olmayan sekilde car cur etti. nasıl seviyorsunuz oglum siz bu adamı halen? bakın bu transfer hatası degil, hilesidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın