resim
Pape Alassane Gueye
Takım:Villarreal
Mevki:Ön Libero
Yaş:27
Boy:1.89
Uyruk:Senegal
  • 202
    bir futbolcu için 30 milyon eurolar konuşuluyorsa ya geçmişinin bunu hakediyor olması lazım ya da potansiyel geleceğinin. herkesin bildiği bir şey bu sonuçta.

    bu arkadaşın geçmişine bakıyorum, daha iki sene önceye kadar marsilya'nın bile yüzüne bakmayıp bedelsiz gönderdiği ve kariyeri boyunca hiç bonservis ödenmemiş bir futbolcu görüyorum. hani bazı adamlar olur sözleşmesi bitince imza parasıyla vs transfer yapar hep onlara bonservis ödenmez ama gueye direkt şutlanmış geçmişinde.

    geleceğine bakıyorum, 27 yaşında ve bu kontrat çok muhtemeldir ki kariyer zirvesi olacak. oyuncunun 30lu yaşlarına yaklaştığında 30 milyon euro'ya alıcı bulabileceğini düşünmek aptallık olur.

    yani elimizde ne var, aslında yarım sezonluk bir performans var. allah akıl fikir versin. pek yetkili karar vericiler heralde transfermarkt'a bakıp 20 yazıyor o zaman 30 eder diye düşünüyorlar sanırım.

    kulübümüz bana göre singo'dan zarar edecek. uğurcan'dan kesinlikle zarar edecek. hatta seri ofsaytı göze alarak daha ileriye gideyim bence osimhen'den de, aldığı paraya satamayacak anlamında, zarar edecek.
    ancak bu oyuncular için uğurcan'ın geçmişi, singo'nun geleceği, osimhen'in geçmişi ve geleceği diyebiliyoruz rahatça. ama gueye...inanılmaz bir aptallık olur.
  • 203
    bir kere bahsedilen rakamlar çok yüksek, akıl karı değil. ha oyuncu bizde olur mu, olabilir kaliteli oyuncu. ama bu rakamlara olmaz.

    diğer taraftan, taraftarlarımızda hep bir lemina özlemi var. onun gibi birini arıyorlar. ama aradıkları lemina da mevcut lemina değil, 26 yaşındaki fişek lemina. hatırlatmak isterim ki biz uzun zamandır o lemina ile oynamıyoruz. lemina geldiğinden beri yani 1 yıldır klasik bir ön libero gibi oynuyor. hayal edildiği gibi hatları vura vura kırmıyor, topla çok nadir çıkıyor yani.

    bu arkadaş da yapmayacak bunları. yapacağı şimdiki lemina'nın yaptıkları. ama bunu 30-40 milyon euroluk mu yapacak? onda şüpheliyim işte.
  • 204
    kariyerinde olup olabileceği en pahalı haldeyken bu arkadaşı almaktansa 2 büyük kulübün gözü kapalı 50-60 milyon sıktığı 24 yaşında ugarte' ye sıkarım buna vereceğim parayı daha mantıklı olur. çok iyi futbolcu olabilir ama ons altın değil neticede 5000 dolar zirve derken 5300 olabilsin. lemina' yi kesecegi şüpheli adama bu paralar verilmez ya genç olsun bu parayı etsin ya da kalitesiyle parasına sonuna kadar değsin gelecek adam.
  • 205
    marsilya ve villarreal geçmişi olan, afrika kupa şampiyonluğu apoletine sahip futbolcu. kadromuzdaki 6 numaranın yanından geçeceğine inanmıyorum, anca antremanlarda formasını taşır. lemina’yi sakınarak dikkatli bir şekilde süre verip büyük maçlarda oynatalım, ligin geri kalanındaki orta ve alt kategori maçlarında da bir ikamesi olsun istiyoruz, o kadar. 30 milyonu bu kadar saçma aşkı nasıl oluştu anlamış değilim. 23 yaş altı 10 milyon civarına çok mu zordur oyuncu bulmak? en kötü maestro veya benzeri bir adam bulursun, hem kontenjandan yemez, hem de beğenmezsen elden çıkarman daha kolay olur. kasımpaşa’ya, antalyaspor’a mı oynamayacak? bir de gidip bu çocuğa 6-7 milyon maaş vereceğiz, yoksa neden gelmek istesin ispanya’dan.

    dikine giden, seri olan, top taşıyan bir gence 30-35 milyon basmak kulübün geleceği icin daha elzem şu an, bu oulai mi olur, küçük gedson mu olur, yoksa fransa liginden mi olur bilemem. ama ne olur galatasaray’ın geleceğini çöpe atmayın, bu takıma asset bir oyuncu alın. güzel günlerimizi hic etmeyin.
  • 207
    galatasaray taraftarı bu oyuncuda hemen hemen aynı noktada fikir sahibi olmuş.

    oyuncu kötü değil. gayet de iyi oyuncu. faydalı da olur. lâkin böyle yüksek bir miktarda bonservis verilecek oyuncu değil.

    çoğunluk haklıdır. ben de anlamıyorum. belli ki parayı orta sahaya gömeceğiz. hem genç hem de çok iyi oyuncular varken neden birkaç isme sıkışıyoruz? anlamak mümkün değil.
  • 208
    “ölüyü gösterip sıtmaya razı etmek” tabiri bir çalışma olduğunu düşünüyorum. yoksa gerçekten bu adama 40 milyon bayılacak değilizdir ya o kadar da transferden anlamayan bir kulüp olamayız. taraftara 40 milyona guaye almaktansa mesela 15-18 gibi onyedika aldık en azından buna da şükür dedirtmeye çalışıyorlardır umarım. yada 30-35’e oulai’yi aldık en azından genç potansiyeli var dedirtirler diye ümit ediyorum.
  • 212
    30 milyon avro vereceğimizi düşündüren şey yönetimin beceriksizliğidir umarım. 27 yaşında, oynadığı en elit takım villereal olan ve ingiltere'de hiç piyasası olmayan bir futbolcu için o kadar yüksek bir bedel çok yanlış olur.

    ederi olsa olsa en fazla 15-20 arası bir şeydir bence. evet iyi bir defans yapmamızı sağlayabilir ama 30 ve üstü vereceğiniz bir futbolcudan çok daha verim almanız lazım.

    inşallah öyle bir hata yapmayız. o mevkiye, o paraya eli yüzü düzgün en az 2 futbolcu bulabilirsiniz.
  • 214
    isin maddi kismindan bagimsiz konusmak gerekirse kendisini bu donem aldik aldik, almadik seneye manchester city, arsenal gibi devlerde izleriz. kendisi yaya toure'nin barcelona donemi performansini birebir sunuyor iki senedir.

    40m euro verilir mi verilmez mi bu apayri bir konu ki baskan cikip cok fazla almayacagiz dese hicbirimiz bir sey diyemeyiz. ancak oyuncu hic oyle bahsedildigi ve tipinden yargilandigi gibi bir oyuncu degil.

    maddi konulara gireceksek de bu para harcandigi an transfer anlaminda bize maddi bir geri donusu olmayacagini bilmemiz gerekiyor. sportif anlamda ise tek basina cok fazla sorunumuzu cozer.
  • 216
    bu arkadaşa 10 milyon euro ve üzeri bir para verilmesi, her ne sebeple olursa olsun, birilerinin cebine para girmesi anlamına geliyor diye düşünüyorum. yakın zamana kadar bedelsizken kimsenin yüzüne bakmadığı bu oyuncunun neresinde boncuk gördüler de bu kadar ısrar ediyorlar, gerçekten merak ediyorum. gerekirse o para christ ınao oulai için verilsin ama asla bu son kontratı alacak oyuncuya verilmesin.
    millet ndombele falan diyor ama bu arkadaşın onunla uzaktan yakından alakası yok. zira bu transferin kulübe toplam maliyeti; maaş, vergi ve bonservisle birlikte yaklaşık 70 milyon euroyu bulacak. prime kroos’un real madrid’e maliyeti bile bu kadar değildir. biz kimiz de bu oyuncuya bu paraları vermeye çalışıyoruz?
    merak eden varsa açsın şampiyonlar ligi maçlarını izlesin, villarreal performansını görsün. rezalet. okan buruk’un belirli dönemlerde böyle bir oyuncuya takılıp kalma huyu var, sonrası ise herkesin malumu. vakti zamanında aykut kocaman da krasic diye yıllarca tutturmuştu; şikeciler almıştı o adamı, sonrası ortada.
    bu adama verilecek her kuruş haramdır. fransa ligi’nde ilk 4-5 sıradaki takımlardan oyuncu alamıyorsak, gidin onların altındaki takımlardan iki tane orta saha alın. yaşları maksimum 22-23 olsun. bu oyuncu, öyle ya da böyle, takımın mali çöküşü demektir. hele ki okan buruk istiyorsa, o gün bu oyuncunun listeden çıkarılması gerekir.
    yalvarırım bu adam bize gelmesin. iki aylık cezam yeni bitti; bu transfer olursa bu kez hesabım süresiz kapanır. iyi oynaması bile fikrimi değiştirmez. çünkü 40 milyon euro korkunç bir para. fabian ruiz ile başlayan senaryoda geldiğimiz noktaya bir bakın.
    gidin trabzonspor’un getirdiği oyuncuları alın. gerekirse fazla verin. en azından 15 yıl oynar, olmadı satarsınız; zararına bile gitse bir mantığı olur. ama bu oyuncuyu almak akıl kârı değil. kanada alınan oyuncu için de aynı şey geçerli.
    okan buruk transfer yapmayı bilmiyor. bu çok acı ama net bir gerçek.
  • 221
    okan hocanın en çok istediği isim olduğu söyleniken oyuncu. alınsa hoca alın dedi de 35 verin mi dedi denilecek kulübünün 40 ta direttiği bilinmesine rağmen.
    alınmasa hoca istedi almadınız gittiniz x ismi getirdiniz denilecek.
    bence en temizi hocayı dinlememek. birkaç ay sonra 28 olacak adama geçen sene önerildiğinde almayıp bu sene 25 üstü sıkmak ziyan olur.
  • 222
    şampiyonlar ligi grup aşamasını 1 puan ile 35. sırada tamamlayan villareal’in 35-40 milyonluk(!) orta sahası.

    bayer leverkusen karşısında 83’te oyuna girip, hiçbir ikili mücadeleye girmemiş, savunma katkısı yapmamış.

    beli yavaş dönen, temposu yüksek olmayan oyuncuyla avrupa’da neler yaşayacağımızı bugğn gördük.

    (bkz: 28 ocak 2026 manchester city galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın