resim
Okan Kocuk
Takım:Samsunspor
Mevki:Kaleci
Yaş:30
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 828
    galatasaray'daki yanlış kadro planlamasının en son örneği. 20-21 sezonundaki muazzam hataları nedeniyle fatih öztürk gözden çıkarılmış uefa listesinde ismi yok fatih'in. berk balaban ve diğer kaleci ismail'in de şu an için galatasaray kalesini koruyamayacağı çok belli. o halde, okan kocuk nitelikli tek yedek kalecin. onu neden daha işler tam olarak netleşmeden takımdan gönderiyoruz ? diğerleri tamamen yetersizken neye dayanarak sadece muslera'ya güvenilip yola çıkıldı anlamak mümkün değil? yani galatasaray çapında bi' takımda bu tip amatörce hataları kabul edilir gibi değil.
  • 830
    son yıllarda sinan bolat ile yakaladığımız eli ayağı düzgün 2 yedek kaleciden biri.

    kaliteli 2. kaleciyi bu kadar zor buluyorken yollamanın gereği neydi. kendi gitmek istediyse hemen başka kaleci ikame edecektik. ismail çipe ve fatih öztürk'ü zaten geçiyorum berk de kapalı kutu. onun da fiziği de eray işcan'ı andırıyor ya sonu benzemesin.

    gitmeyecektin be koçum bak nando da formsuz. yabancı sınırı da açılmışken rotasyonda daha sık oynardı.
  • 832
    muslera sonrası kaleye geçebilecek yerli bir kaleci konuşulurken okan kocuk neden yok sayılıyor anlamıyorum.

    okan, muslera'nın sakatlığı sonrası kaleyi devraldığı 2019-2020 sezonunda kötü bir performans gösterip güven vermemiş ve sezon sonunda fatih öztürk transferinin yapılmasına sebep olmuştu ancak sonrasında yedek başladığı 2020-2021 sezonunda fatih'ten formayı alıp çok iyi maçlar çıkardı. "fatih'ten sonra gözümüze iyi geldi" algısı mı oluştu bilmiyorum ama okan gerçekten yabana atılacak bir performans göstermedi geçen sezon. sakatlıktan dönüp gelen birinci kalecimiz, muslera gibi büyük bir isim olmasa kalede devam dahi edebilirdi, ki muslera iyi dönse de devamında iyi bir sezon geçirmedi ve bence sezon reytinginde okan'ın gerisinde kaldı. yine şampiyon beşiktaş'ın kalecisi ersin'den de daha aşağıda bir sezon geçirmedi oynadığı maçlarda.

    ben kendi altay'ımız ya da uğurcan'ımız için uzağa gitmeden okan'a güvenmemiz gerektiğine inanıyorum. uğurcan'ı dışarıda bırakırsak altay ve ersin okan'dan çok daha genç kaleciler ancak kaleciler için konuşurken yaş durumuna daha esnek bakmalıyız. bakınız onur kıvrak 10 yıl -birinci kaleci olarak- trabzonspor kalesini koruduktan sonra 31 yaşında futbolu bırakırken mert günok ona yakın yaşlarda asıl çıkışını yapmıştı. ki bize 24 yaşında transfer olan okan'ın son iki yıldır muslera gibi bir ismin yedeği olmaktan başka bir şansı yoktu zaten.

    umarım giresunspor'da iyi bir sezon geçirerek döner ve kalemizi uzun yıllar korur.
  • 835
    geçen sene* kendisi yerine fatih oynaması sebebiyle avrupa ligine veda ettiğimiz kaleci. bu sene de yine kendisini gönderip kalede berk ve ismail’i oynatıyoruz. yine hatalı gol yedik. umarım sonu geçen seneki gibi olmaz. bu kadar kötü bir takıma elenmeyi kaldıramam.

    yani bir hatayı bir kere yaparsın anlarım, ikinci kez olur şanssızlık falan derim. ama ısrarla elindeki en iyi yedek kaleciyi göndermek çok ilginç bir tercih.

    muslera bu formsuzlukla devam eder, yedekler de kendi çizgilerini korursa sene sonuna kadar okan’ın çok kulaklarını çınlatırız maalesef.

    (bkz: 12 ağustos 2021 st johnstone galatasaray maçı)
  • 840
    kendisinin kiralık gönderilmesi süreci tam anlamıyla rezalet olan futbolcu. galatasaray için en fazla mükemmel bir yedek kaleci olabilecekken 2 sene sonra muslera’dan kaleyi devralması için “oyuncunun isteğiyle” kiralık yolladık. gerçekten muslera gibi bir efsane sonrası okan’ı mı yakıştırıyorsunuz galatasaray’ın as kalecisi olması için? işin daha da komik tarafı yıllık 4 milyon tl verdiğimiz “veteran” fatih’i listeye kaydedecek 4 oyuncudan biri olacak kadar bile kaliteli bulmayışımız.
  • 843
    giresunspor'a kiralık olarak yolladigimiz kaleci. sözlükte okan koçuk başlığında bir kaç gün geriye gidilirse giresunspor'un fenerbahçe ile yaptığı hazırlık maçında yediği hatalı golden dolayi kendisi ile ilgili yapılan yorumları okumak mümkün. yedek olarak beklemek istemedi ve gitti, bu neden bu kadar dert ediliyor anlamıyorum. muslera sakatlanmadigi sürece bir sene içinde yedek kaleciye ne kadar ihtiyaç duyacağız ki. berk ve fatih bizi bir şekilde idare eder. herkes yedek kaleci olmayı kabul etmez, okan koçuk galatasaray kalecisi olacaksa, muslera ile sözleşme imzalamayacaktik.
  • 846
    giresunspor'a gidişiyle başlı başına facia bir transfere konu olan kalecimiz. giresunspor gibi ligde kalma adına safi kapanacak, rakibi bekleyecek bir takıma gönderilmesinin nedeni neydi acaba? oynayan, oynamak isteyen bir takıma gönderilmesi çok mu zordu? biraz ileri saralım: okan giresunspor kalesinde, topu oyuna geç sokuyor, oyunu hızlandırmak adına tahminimce çok büyük isteği olamayacak ve yavaşlatmak için oyun içindeki her yolu deneyecek. bir sene sonunda yine çizgide bekleyen, hızlı oyun kurma, ayakla çıkma konusunda kendini geliştirememiş bir kaleci olarak geri dönecek. benim oynamak istediğim oyun tarzı bu mu peki? bir de transfer tahtasının kapanmasına daha 2 ay varken yangından mal kaçırır gibi gönderilmesi mevzu bahis. (bkz: 12 ağustos 2021 st johnstone galatasaray maçı)na ismail çipe çıkmamız tamamen plansızlık, programsızlık örneğidir. 8 yabancı garabetiyle birlikte süper ligdeki 20 takımın en az yarısında banko oynayabilecek bir kalecinin henüz avrupa maçları oynanırken gönderilmesini anlamlandıramıyorum. hele hele covid gibi bir baş belası varken. muslera'nın olası bir hastalığı durumunda gerçekten elimizdeki ismail çipe'ye mi güvendik? benim nazarımda gençlerbirliği'ne bile gitmesi bizim için çok daha olumlu bir hamle olurdu.
  • 847
    muslera sonrası için as kaleci olarak düşünenlere anlam veremiyorum, hoca dahil. herkes okan'a çok genç bir kaleci gibi davranıyor ancak bu adam 26 yaşında. bu yaşına kadar geldiği seviye belli. sürekli oynadıkça biraz daha gelişir belki ama benim kafamdaki kaleci profiline uyum sağlamıyor. muslera'nın sözleşmesi bittiğinde okan 29 yaşında tecrübeli bir kaleci olacak. takımda tutup muslera'nın arkasında yedek tutsak körelecek, kiralık göndersek nando'nun sözleşmesi bittiğinde dediğim gibi 29 yaşında olacak.

    şöyle 20'li yaşlarının başlarında potansiyelli yerli bir kaleci almamız gerektiğini düşünüyorum. doğan alemdar ideal bir tercihti. muslera'nın sözleşmesi bittiğinde doğan 21 yaşında olacaktı. yaptığımız yeni yapılanmayla da uyumlu bir hamle olacaktı.

    okan geçici çözüm olur bize muslera sonrası. iyi durumdaysa bir kaç yıl oynar, gelir de elde edemeyiz. kaleciler futbol piyasasında gerçekten değerli. bir sezon oynayan 18 yaşındaki doğan alemdar 3.5m €'ya fransa'ya transfer yapıyor. altay ve uğurcan'ın piyasaları çok kısa sürede uçtu. kulüpleri satmak istese ikisinin de değeri minimum 15m €, daha da fazla olabilir. altay ve uğurcan profilinde bir kaleci almamız daha doğru olacak nando ayrıldığında. takımda tutmak istersen yıllarca tutabileceğin ve üst düzey verim alabileceğin bir isim olmalı. nando gibi bir isim yani, 10 yıldır üst seviyede katkı veriyor, geldiğinde 24 yaşında genç bir kaleciydi. prime dönemlerinde satmak istesek 15-20m € gibi bonservislerle elden çıkarabilirdik. yine böyle bir isme yönelmemiz gerekiyor. okan bu isim değil, 29 yaşına geldiğinde gerçekten iyi bir seviyedeyse, ki bizim kaleci için iyi seviye tanımımız muslera olmalı, 3-4 yıl verimli olur maksimum, elden çıkarıp para da kazanamazsın.
  • 848
    alacağın hiçbir yerli kaleci potansiyel olarak okan'ın önünde olmaz, fenerbahçe'deki altay hariç. okan çok yetenekli bir kaleci ve oynadıkça ben muslera sonrası kaleyi ona bırakabileceğimizi düşünüyorum yeter ki 3 sene düzenli oynasın süper lig'de. kaleye geçtiğinde kaç yaşında olacağı önemsiz. 30 yaşında gelsin as kaleci olsun, 35'e kadar 5 sene oynasın, sonra da 2 sene yedek olsun. bu zaten müthiş bir senaryo olur.

    buradaki mesele okan'ın muslera gidene kadar düzenli olarak hep oynaması ama. zaten o süreçte kaleyi emanet edip edemeyeceğini de görürsün böylece.
  • 849
    badem gözlü olmasını gerçekten anlamadığım giresunspor'daki kiralık file bekçisi. hayır, ben okan için umut besleyen birisiyim, öyle bir çırpıda biletini kesen bir taraftar değilim. bu tutumu da genelde her futbolcuya uygulamaya çalışırım. okan konusundaki beklentim de ölçülü; yani ne muslera kadar üst seviye bir file bekçisi olur ne de arada kaybolur ama kalede sırıtmaz, ligimizde formamızı layıkıyla taşır, bizde tutunamasa bile ligde çok rahat oynar ve başarılı bir profil çizerse de avrupa'da iyi kötü bir kariyere de sahip olabilir. ama anlamadığım nokta şu, geçen sene takım formsuzken yerden yere vurulan, burun kıvırılan, formanın çok görüldüğü bir ismin şimdi bu kadar revaçta ve elzem olmasını anlamıyorum. galatasaray'ın okan kocuk'un yokluğunu tolere edemeyecek kadar aciz bir takım olduğunu düşünmüyorum; ama kopan yaygaraya, yangına anlam vermek mümkün değil.
    ve son olarak kendisinin düzenli forma giyebileceği bir kulübe kiralık gönderilmesi doğru bir hamleydi. maç istikrarı, kariyerine tecrübe eklenmesi ve potansiyeline ulaşması için gayet yerinde bir hamle oldu bu kiralık işi. efsanemiz muslera bile ki sözlükte başlığına fazla girdi girmemem onu eleştirmediğim anlamına gelmiyor, hatalarıyla ağır fatura çıkarırken ve bunlar bir şekilde tolere edilirken kendisinin kiralık serüveni üzerinden eleştirinin dozajının artırılması ve mesnetsiz olması ziyadesiyle can sıkıcı ve tutarsız bir durum.
  • 850
    bonservisi hala galatasaray'da olan file bekçisi.

    yedek kaleci dediğin (yerli veya yabancı olmasından bağımsız) ya carrosso gibi eskinin iyisi tecrübeli, olgun bir kaleci olacak ya da okan kocuk gibi yetenekleri sınırlı olsa da ortalama üstü bir performansla oynayan bir kaleci olacak.

    okan kocuk'tan birinci kaleci olmaz. olmayacak da. adam zaten gelmiş 26 yaşına. muslera'nın şampiyonlar ligi çeyrek finali oynadığı yaşta. ama okan birinci kaleci sakatlansa asla ecel terleri döktürmez. st johnstone maçında olsa daha rahat olurduk. ismail'le kıyaslanamaz bile.

    bizim hatamız yedek kaleci olayını ciddiye almayıp bu ilk paragrafta dediğim durumlara uymadan altyapıdan 18'lik 19'luk bebeleri göstermelik üçüncü kaleci yapmak ya da kaleci olamayacak eray işcan, ismail çipe gibi adamları yedek kaleci yapmak. ya da carrosso'daki tecrübe yetisini fatih öztürk gibi başarısız eldivenlerde aramak. tüm bunlar kadro mühendisliğinde yedek kaleciyi sallamamanın sonuçları.

    galatasaray macera aramamalıdır. muslera sonrası okan kocuk rüyası görmemelidir. okan kadromuzun daimi ikinci kalecisi olmalıdır. adam bunun için doğmuş bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın