resim
Okan Kocuk
Takım:Samsunspor
Mevki:Kaleci
Yaş:30
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 292
    kendisine kızmaya gerek yok.

    uğurcan çakır'ın geçen sezon veya ondan önceki sezon iç sahada bir alanya maçını hatırlıyorum. allah affetsin, halı sahada kaleye çağrılmayacak kadar kötü kaleci izlenimi vermişti. şimdi bakıyorum, of çekiyorum içinden.

    oynayarak açılır oyuncular, hata yapmasına izin vermek lazım. kritik bir noktada bayrağı devraldı ve çok kötü performans da göstermiyor. destek olmak gerekir.
  • 1374
    süper lig 2022-2023 sezonu şampiyonluğunda payı olan yedek kalecimiz.

    muslera'sız çıktığımız 25 aralık 2022 galatasaray istanbulspor maçı performansı ve son dakikalardaki epik kurtarışı, nando'nun sakatlanıp oyundan çıkmak zorunda kaldığı 5 şubat 2023 galatasaray trabzonspor maçında verdiği güven kendisinden 23. şampiyonluğumuz adına akılda kalan detaylar.

    sanıyorum sözleşmesi sona eriyor. bu zamandan sonra gidip oynamak istemek hakkıdır. çünkü kalecilik öyle bir iştir ki bir yaştan sonra oynamadıkça körelirsin ve futbol oynamak isteyenlerin oyunu olarak kalmalı.

    ayrılacaksan bile yolun açık olsun benim temiz yüzlü güzel abim.
  • 300
    21 haziran 2020 galatasaray gaziantep fk maçında hatasız oynamış kalecimizdir.

    yediğimiz ilk golde belhanda'ya açık bir faul var, sonrasında gelen kafa şutunu hiç bir kaleci çıkaramaz.
    ikinci gol çok net ofsayt. kalecinin görüşünü engelleyen bir oyuncu var. bu golün varda iptal edilmemesi başlı başına skandaldır.
    üçüncü gol ise kural hatası yapılarak art niyetle uydurulmuş bir 6 saniye cezası ardından gelen penaltı.

    kalecimize sahip çıkalım. nasıl taraftarız ben anlamıyorum ya.
  • 956
    8 ocak 2022 galatasaray giresunspor maçıyla galatasaray'a devre arasında dönme ihtimali varsa da onu yok etmiş futbolcudur.

    yanlış anlamasın iyi oynadığı için yok etmedi. sırf zaman geçiriyor diye yok etti. ben şahsen zaman geçirmesine de kızmıyorum. giresun'un futbolcusu ve içerde galatasaray'a karşı 1-0 önde. giresun nereeee galatasaray nere.

    ama hocanın kenarda zaman geçiriyor diye kızması vardı. izleyenler görmüştür. o sinirlenmeden sonra asla okan geri dönemez. hoca gerekirse ismail ile küme düşürür de okan'ı geri almaz artık.
  • 848
    alacağın hiçbir yerli kaleci potansiyel olarak okan'ın önünde olmaz, fenerbahçe'deki altay hariç. okan çok yetenekli bir kaleci ve oynadıkça ben muslera sonrası kaleyi ona bırakabileceğimizi düşünüyorum yeter ki 3 sene düzenli oynasın süper lig'de. kaleye geçtiğinde kaç yaşında olacağı önemsiz. 30 yaşında gelsin as kaleci olsun, 35'e kadar 5 sene oynasın, sonra da 2 sene yedek olsun. bu zaten müthiş bir senaryo olur.

    buradaki mesele okan'ın muslera gidene kadar düzenli olarak hep oynaması ama. zaten o süreçte kaleyi emanet edip edemeyeceğini de görürsün böylece.
  • 651
    her ne kadar fatih öztürk'ün galatasaray çapında bir kaleci olamayacağını düşünsem de aralarındaki rekabetin okan'a olumlu yansıdığını düşünüyorum.
    futbolcudan ve karakterinden bağımsız, rekabetin olduğu yerde kalite vardır. hatta, muslera'nın arkasında bekleyeceğinden emin olan bir okan performansıyla, fatih öztürk'ten eldiveni kapabileceğini bilen okan performansı da aynı değildir.

    bu durum türk oyunculara da has değil. manchester united hücumcu bek olarak telles'i transfer etti. yerini kaybetmek istemeyen luke shaw üst üste asistler yapmaya başladı.
  • 223
    fenerbahçe ve real madrid deplasmanlarına kalede, oynadığı süre boyunca hiçbir kurtarışını görmediğim eray işcan ile çıkmış bir takımın kalesini, ligin kalan haftalarında korumak kendisine düşüyor. şunun için yazdım; eray işcanı izlemiş taraftar karpuzcuyu bile kalesinde kabul eder. stres yapma, sen yeter ki elinden geleni yap kardeşim. iyi kalecisin biliyoruz, göster kendini.
  • 107
    --- alıntı ---

    - birçok kulüpten teklif aldın. ve son anda galatasaray’dan bir girişim oldu. teklif aldığında neler hissettin?

    evet birkaç kulüpten teklif aldım. tabii ki galatasaray’dan teklif gelince hiç düşünmedim. çünkü ben galatasaraylı ailenin, galatasaraylı bir çocuğuyum. fatih hocanın istemesi ile birlikte o anda kararımı verdim. buraya geldiğim için de çok mutluyum.

    - imza töreni sırasında başkan mustafa cengiz ile bir diyaloğun oldu. 'bu benim ilk galatasaray formam değil; ama en özeli' demiştin. bu ifadeyi bizim için açabilir misin?

    çocukluğumdan beri ailece galatasaraylıyız. her zaman galatasaray’ı destekledik ve o sevgiyle büyüdük. ve birçok kez galatasaray forması almıştım. bu yüzden böyle bir cümle kullandım başkanımıza. galatasaraylılığımı belli etmesi adına! orada güzel bir cümle olduğunu düşünüyorum.

    - aslında cesur bir karara imza attın, bir kaleci adına... muslera’nın arkasında yer almak kolay iş olmasa gerek... bu sende endişe yaratmadı mı?

    hayır, muslera bu ligin tartışmasız en iyi kalecisi! bence bu konu tartışmaya açık değil.

    ve avrupa’da da, ilk 10 kaleci arasında bana göre. onun deneyim ve tecrübelerinden bir şeyler öğrenmek benim için çok önemli. burada yapacağım antrenman, takımla geçireceğim vakit, muslera’dan öğreneceğim her şey bir artıdır. bunu düşünerek geldim. bende genç bir oyuncuyum kendimi geliştireceğim. tabii ki muslera çok üst düzey bir kaleci. ondan sonra kaleye geçmenin tabii ki dezavantajları var ama ben de onu aratmamaya çalışacağım tabii ki... bir türk kaleci olarak kaleyi devralmak neden olmasın!

    - muslera ile forma rekabeti için neler söylersin. bu yarışı kazanabilir misin? birinci kaleci mi, yoksa muslera arkasında oturmak için mi geldin?

    tabii ki şu anda bakarsanız muslera kariyeri ile çok önemli bir kaleci. gerçek konuşmak gerekirse onunla rekabet edecek düzeyde değilim, tabii ki. ama ondan ve hocalarımdan bir şeyler öğrenmek için buraya geldim. ilerde bir türk kaleci olarak galatasaray kalesini devralmak neden olmasın.

    - galatasaray’ın son 25 yıllık tarihine baktığımızda simovic, taffarel, mondragon, muslera gibi yabancı kaleciler tarihi başarılara damga vurdu; bu geleneği bozabilir mi okan kocuk?..

    tarihte yabancı kaleciler hep galatasaray’a büyük hizmet etti. inşallah ben bu geleneği bozacağım.

    - galatasaray adına şampiyonluğun en kritik maçı 3-2’lik bursaspor deplasmanı idi. feghouli çok şık bir gol atmıştı. harun da geçen yıl neredeyse aynı golü yemişti. neler söylersin?

    çok enteresan bir maçtı. gerçekten iyi başladığımız bir karşılaşmaydı. ilk yarı sonunda bir gol yedik ve soyunma odasına giderken demoralize olmuştuk. feghouli’nin topa vururken o şutu çıkarmasını beklemiyordum. o mesafeden o şutu çıkaracağını tahmin etmiyordum. vurdu, uzandım ama gol oldu. hakikaten çok güzel bir gol attı. ama o gün benim açımdan kötü bir gündü...

    - türkiye’de kaleci yetişmiyor derken geçen sezon altay bayındır, uğurcan ve sen ön plana çıktınız. neler söylersin bu konuda...

    önemli olan gençlere güvenmek! bence bir sürü genç oyuncu ve kaleciler var. bu senede çok iyi kaleciler ve yerli oyuncular çıkmaya da devam edecektir. ama önemli olan deneyimli hocaların bizlere, genç oyunculara güvenmesi ve korkmadan formayı verebilmesi. formayı da hoca vermez, bana göre oyuncu alır. çünkü antrenmandaki performansınızla bir şeyler gösterirseniz hoca da size güvenir, formayı verir. bizde çok çalışarak onları mahçup etmemeye çalışıyoruz.

    - geçen sene bir kaleci olarak seni en zorlayan hücum oyuncusu hangisiydi?

    feghouli beni zorlamıştı gerçekten. attığı o gol özellikle... ligin ilk yarısında galatasaray’a karşı eren derdiyok ve belhanda beni çok zorlamıştı. luyindama ile karşı karşıya kalınca sıkıntı yaşıyorsunuz.

    - galatasaray savunma ikilisi için neler söylersin? marcao-luyindama...

    bence ikisi de çok kaliteli stoperler. uluslararası seviyede iki oyuncu ve çok daha iyisini başarabileceklerini düşünüyorum. ben de onların arkasında oynayacağım için bir kaleci olarak şanslıyım. özellikle rakip olarak luyindama ile karşı karşıya gelince sıkıntı yaşıyorsunuz. ikinci maçta da bursa’da yaşamıştım ve bir top indirmişti, ndiaye ise golü atmıştı. dediğim gibi, bu savunma hattının arkasında kalede görev alacağım için şanslıyım.

    - 19 kupa, 8 şampiyonluk...fatih terim ile çalışacaksın...

    türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi, önemli teknik direktörü. uluslararası düzeyde de bir sürü başarısı var. onunla çalışacak olmak onur, gurur verici bir olay. ondan bir şeyler öğrenmek için buraya geldim. inşallah onunla birlikte kupalar kazanmak için geldim.

    - şampiyonluk yarışı ve rekabeti için neler söylersin?

    galatasaray her zaman şampiyonluğa oynar, şampiyonluk için oynar. bu sezonda önemli bir rekabet olacaktır; ama hedefimizden şaşmayacağız. şampiyonluk için savaşacağız. yine şampiyonluğun favorisi galatasaray’dır.

    - peki taraftar için neler söylersin?

    geçen sezon 1-1 biten maç mesela aklımda. öyle bir baskı vardı ki statta, o taraftar desteğini görünce rakip takım oyuncusu olarak ‘biz buradan çıkamayız’ dedirtiyordu insana. maçı kaybedebiliriz düşüncesi sarıyor sahadaki oyuncuyu... gerçekten çok zor anlar yaşamıştık.

    - bir kaleci olarak hücum oyuncularının neler yapabileceğini görebilirsiniz... babel için örneğin neler söylersin?

    babel gerçekten kendini kanıtlamış bir oyuncu zaten. premier lig’den geldi. çok kaliteli, yetenekli bir futbolcu. bu sezon bence galatasaray’a çok yararlı olacaktır. lige damgasını vurup öne çıkacaktır.

    - belki diğer kulüplere gitsen 1. kaleci olacaktın. galatasaray’da muslera’nın arkasında olacaksın. bu sence risk değil mi?

    futbolda her zaman risk vardır. hangi takıma gidersen git futbolda oynama garantisi diye bir şey yoktur. iyiysen oynarsın. galatasaray gibi bir camiadan teklif gelirse reddemezsiniz. kariyerim açısından doğru karar verdiğimi düşünüyorum. çünkü burada üst düzey oyuncular, kalitesi uluslararası bir kaleci ile çalışacaksınız. burada oynayacağınız 10 maç, orada oynayacağınız 30 maça bedeldir.

    - muslera kampa geç katılacak. süper kupa finalinde belki sen kalede olacaksın. hazır mısın galatasaray kalesine geçmeye?

    tabii ki! ne zaman bana şans verilirse ben hazırım. en iyi şekilde değerlendireceğim şansımı.

    - bugüne kadar 8 yıl içinde muslera geldikten sonra arkada bekleyen kaleciler ileri gidemedi...

    benim bir endişem yok. genç bir kaleciyim ve kendi potansiyelimin farkındayım. potansiyelli bir kaleci olduğum için tercih edildim. kendimi de geliştireceğimi biliyorum. bu konuda hiç bir şüphem yok. şampiyonlar ligi her futbolcunun hayalidir. tabii ki heyecanlıyım.

    --- alıntı ---

    http://www.hurriyet.com.tr/...-diyemezsin-41282619
  • 635
    daha ilk günden söyledik okan varken fatih'e ihtiyaç yok diye. terim'den iyi mi biliyorsunuz diye sayfalarca yazıldı sonra. okan oldukça gelecek vaat eden potansiyelli bir kaleci. bugün* hatalı bir gol yedi ama onun haricinde muazzam bir maç çıkardı. yediği hatalı gollerin sayısı da tecrübesi arttıkça azalacaktır.

    okan'a güvenip desteklemeye devam edilmeli. çok daha fazlasını verebilir okan. geçen sene altay bayındır'ın ne kadar hatalı goller yediği ortada, bu sene ise fener'i kurtardığı maçlar var. olay bu kadar basit aslında. özellikle kaleciler için maç tecrübesi ve özgüven çok önemli. okan da sürekli ileriye giden, kendini geliştirdiğini gösteren iyi bir galatasaraylı. sonuna kadar güveniyorum.
  • 868
    yahu lütfen akıl tutulması yaşamayalım. günümüz türkiye düzeninin futbola yansıması hepimizin malûmu. okan bu maçta kazara yapacağı bir hata ligin 34. haftasında bile konuşulacaktı. çocuk ister istemez kendi gösterebilmek, kanıtlayabilmek için kiralık gittiği takımda hele de bize karşı full konsantrasyonla oynaması çok doğal değil mi sizce de ? bize böyle karakterli futbolcular lazım. napsaydı zamanında emre belözoğlu'nun başakşehir'de oynarken fenerbahçe'ye attığı gol sonrası gibi ağlasa mıydı? penaltı sonrasında verdiği reaksiyon da kendi adına bu kadar kritik bir maçta yaptığı başarılı bir kurtarıştan sonra o anın heyecanıyla verdiği tepki olabilir ki tekrar söylüyorum bu gayet normal bir durum. sözün kısası çok sevgili yazar arkadaşlarım burası galatasaray, buraya gelenler yetenekleriyle gelir, iz bırakanlar karakterleriyle iz bırakır. lütfen bu tarz olaylara dar pencereden bakıp da lüzumsuz yere olumsuz algı yaratmayalım.
    (bkz: 16 ağustos 2021 giresunspor galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın