• 372
    lucescu sonrası galatasaray'da zuhur etmiş olan bir olgu var. ben adına sistem diyorum.
    okan hoca bir sistem takımı kurmayı başardı. ilk yılın özellikle 0-7 skorlu başakşehir maçı sonrası artık biz ne oynuyoruz sorusuna cevap buldu. bu oyuna göre de sistem oturttu. peki sisteminin ana hatları nelerdi? ön alan presi, hücumcu kanat forvetler, orta yapmayı bilen orta sahalar, ön alan presine katılan orta sahaların sırtına yakın stoperler ve geri dönüşlerde atletik bekler. mücadele gücü yüksek, teknik kapasitesi iyi, alan savunması vasat dahi olsa yapmasını bilen orta sahalar oynattı. ne kadar pas oyunu oynuyoruz gibi gözükse de asıl bizi tehditkar yapan hep geçiş oyunumuz oldu. oyuncu profillerini buna göre seçme şansı verildi mi, gelen oyuncularda ne kadar dahli var bilmiyorum.
    ancak şu bir gerçek ki oynattığı bu futbol çok eforlu ve yüksek riskli. burada dört adam var kritik rolde. iki bekin ve iki orta saha göbek oynayan adamın.
    eğer bu sistemin geçerlilik kazanmasını ve başarılarla devam etmesini istiyorsak bu dört adam kondisyon açısından zengin, pozisyon alma konusunda usta, teknik açıdan yeterli olmak zorunda.
    sadece iş bu dört adamla bitmiyor. bu adamların birer ikamesi de olmak zorunda. aynı tip oyuncular olduğunu varsayarsak birer adet ikame ve yine göbeğe ek bir çapa lazım gelir ki bazı maçlar ihtiyaç olur.
    fakat öyle bir olaylar döngüsü var ki sürekli hem hocayı hem taraftarı taca atıyor. bu sene üçüncü sene ve bu istenilen oyuna en uygun profiller hiç olmadı. hep bir yanımız eksik kaldı. hadi ilk sene 13. olmuşsun, yönetim ve teknik ekip yeni. ikinci sene kendine bir hedef koyup bankalar birliğini kapatacağız ona göre gelir gider yapalım diyerek bonservis harcamaktan çekinmişsin. peki bu sene bizi gerçekten sistem oyununa uygun adamlar almaktan alıkoyan nedir?
    cevabı soruda gizli. adam almayı bilmeyen transfer komitesi burada suçludur. tabi ki bunu söylerken yapılan işlere bakıyoruz. şimdi transfer yapamayan bir yönetim, takımı sürekli zirveye oynatan winner bir hoca ve artık can çekişen bir oyuncu grubu var. aksayan bölgeler, eksik kalan bölgeler, değişmesi gereken bölgeler var. biz hangisini tespit edip yapabildik? d-hiçbiri.
    bu kompozisyonda okan hocama sitem içermekteyim. sayın okan buruk siz artık kendinizi ispat etmiş, rekorlar kırmış ve hala daha gelişime açık bir teknik direktörsünüz. sizin elinizi, dilinizi bağlayan bir şey mi var da transferler için yönetimi basın önünde eleştirmiyorsunuz? bu adamlar yarın ilk başarısızlıkta sizi kapı dışarı etmek için bahane uyduracaklar.
    yarım gol averajıyla şampiyonluk gitse üzülen taraftar yollanan siz olacaksınız. bu adamlarla çalışmanın zorluklarını bizler televizyon başından anlayabiliyoruz.
    13 ocak 2025 tarihinde açılan transfer sezonunda bir sağ bek ve bir orta saha aldıramamak size de yazar kusura bakmayın.
    ben şu platformda dahi sizi hep transfer süreçlerinde eleştirdim ve o gün yine geldi çattı. bu akşam ölüm kalım maçı gibi bir müsabakaya çıkacağız ve herkes istim üstünde. aman yenilirsek ağzımızın tadı kaçar antep maçı riske girer diyerek bakıyor. bir ay öncesine kadar uefa kupası hayalleri kurarken şimdi aman ne olursa olsun şampiyon olalım düşüncesine geldik. bunun sebebi yetersiz kadro. ibrahim bey çıkıp bu çocuklara ayıp değil mi diyor. bu çocuklara asıl yapılmayan transferler yüzünden ayıp. buraya kadar onlar getirdi ancak destek lazım, güç lazım, kuvvet lazım.
    ne olur kimselere kızıp 12 kişi mi oynayacağız deme, sakat sağ bek isteme. bize çivi gibi 2 adam aldır ve yolumuza bakalım. sendeki ve takımdaki potansiyeli bildiğimiz için taraftar olarak hezeyan yaşıyoruz.
    on yedinci iş günü bugün ve ıkınarak ahmed'i aldı bunlar sana. gözünü kapat ve uefa kupasını altından bir kere daha havaya kaldırdığını hayal et. yaptığın ve yapacağın eylemlerle bu yolu sen belirleyeceksin.
    allah yardımcın olsun.
  • 373
    okan buruk:

    --- alıntı ---
    "mikautadze beğendiğimiz oyuncu. beğendiğimiz oyuncu olduğu için teklif yaptık."
    --- alıntı ---

    sayın hocam, mikautadze beğendiğimiz bir oyuncu profili iken ne oldu da alvaro morata'ya gidildi. bu elma ve armut kadar farklı profilde iki oyuncuyu birden siz istemiş olamazsınız diye düşünüyorum. ikisi bambaşka oyunların oyuncuları zira. sırf yöneticiler taraftara hoş gözükecek diye yapmaya çalıştıkları şov transferlerine sessiz kalmayın hocam. bu akşam için de ayrıca başarılar hocam.

    saygılar.

    (bkz: 30 ocak 2025 ajax galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın

Güvenlik hatası! (Ref)