resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:52
Uyruk:Türkiye
  • 18526
    takımı hazırlamışsın taktik gereği rakibi zorluyorsun en basitinden adam yaptığı faul sonrası sarı kart alarak sonraki hamlelerinde daha temkinli olacakken ve dolayısıyla bu durum senin oyuncularının daha rahat oynamasını sağlayacakken oyna devam.. sonrası nasıl olsa kart yok rahatlığıyla sertlik dozunu arttıran rakipler.. bak konu nereye geldi. rakibe çıkmayan kırmızı kartlara penaltılara girmedim bile. sonra hakemi de yenmek zorundasın!! niye kardeşim hakkımı versene..

    hocayı eleştirelim eleştiri ileri taşır ama linç başka. ve her maç yaşanılan şu durumu göz ardı etmeyelim derim.
  • 18528
    konuk olduğu lig üçüncüsünün sahasında kalesine şut çektirmemiş harika teknik direktör (bkz: 11 nisan 2025 samsunspor galatasaray maçı)

    yıllarca fobi haline gelen kadıköy deplasmanına 4 kez çıkıp hiç yenilmeyen müthiş deha.

    2025 yılında süper ligde aktif en iyi müslüman teknik direktör.

    (kendisi için nasıl eleştiriyi abartıyorsak, övgü işini de abartmamız gerektiğini düşünüyorum. zira yeteri kadar hakkı teslim edilmiyor.)

    yolun sonu şampiyonluk olsun.
  • 18530
    son 3 sezonda her rekoru kırarken çok özel maçlarda saçma hatalar yaptı. ben mesela son 3 sezonda çok net 3 maç sayacağım.
    ilk yıl deprem sonrası çıktığımız konyaspor maçı, geçen sene evimizde 0-1 yenildiğimiz fener maçı ve bu sene deplasmanda 2-1 kaybettiğimiz bjk maçı. bazı maçlar göre göre bile bile hoca veriyor hissi geliyor. yani en son bjk maçında takım bas bas bağırıyor 442 oynamam ben diye. 1 puan için skor da almışsın anlık şartlara göre, tek yapacağın oyunu tutmak olacak. artık buna inat mı denir, isteksizlik mi denir bilemiyorum. sonrasında bir bakmışsın uçan kaçan fener'i tuz buz ediyor. bu sene o kadar uç performanslar gösterdi ki acaba birilerine mesaj mı vermek istiyor düşüncesine kapılıyorum ara ara.
    dünkü maçta da gördük ki lemina'nın bu lig özelinde alternatifi ve bir benzeri yok. 2 savunmacının önüne yıllardır bu denli topla arası iyi, sağlam, dikine giden bir adam istiyorduk. kendisi tor ve yardımcıları olarak gördü bu işi ancak ne zaman ki lemina geldi tor'da kendine geldi. çok seri şekilde ön alan baskısı yapar oldu. sara bana göre bu senenin karavanalarından biri. saman alevi gibi. onu da kendi isteğiyle hat kırıcı paslar atsın diye aldı ancak formu gün geçtikçe düşüyor. sadece fener seviyor sara. samsun dün helva gibi orta sahada sazı eline alıp 2 şut 1 ara pas atar diye düşünüyorsun bir bakmışsın götünü rakip kaleye dönüp yana oynuyor. hocam sara konusunda bence önlem almalısın. mertens tamam yaşlı, ayakları gitmiyor ve zaten bunu 3 yıldır söylüyoruz. ancak bir maç lemina tor mertens çıkıp sara'ya o pozisyonda neler yapması gerektiğini anlatmalısın.
    son zamanlarda hoca yoruldu sezon sonu bırakacak gibi şeyler duyuyoruz. bunlar tamamen mental olarak saldırılardır. 51 yaşında son 2 senenin şampiyonu ve bu meslekten para kazanan bir adam olarak neden bıraksın? he tamam allah korusun şampiyonluk kaçar o zaman hayıflanır gider.
    neyse hocam son düzlükteyiz, allah yar ve yardımcın olsun.
  • 18531
    fatih hoca'nin 4 sene üst üste şampiyonluk rekorunu kırmadan bir yere gitmemesi gereken canım hocamız. allah'ın izniyle bu sene şampiyon olduktan sonra takım büyük bir revizyona girecek. futbolu bırakacaklar (muslera,mertens) ayrılması kuvvetle muhtemel (demirbay, yusuf demir, lucas (?), bay (?), osimhen vb.) çok isim var. okan hoca takım iskeletini çok sağlam kurdu ve 3.senesini bitiriyor. böyle yoğun bir revizyon döneminde de istikrarı bozmadan takımı en iyi bilen kişiye anahtarı teslim edip devam etmek lazım. eleştiri çok normal ve saygı duyulacak bir şey. ama bu takımın 13. olduğunu, torrentleri unutmamak lazım. direkt şampiyonlar ligi'ne katılacağımiz para girdisi ve transfer piyasasında elimizi güçlendiren detayların bol olduğu bir sene gelecek. bekleyip görelim. ayrıca en uzun galibiyet rekoru onda, en fazla puan toplayarak şampiyon olma rekoru onda, derbi maçlarında ezici üstünlük onda. bu seneyi iki kupayla kapatacak. böylelikle birch dönemindeki üst üste 3 şampiyonluk rekorunu egale edecek. bunu başaran lig tarihindeki 3. hoca olacak.
    transfer konusuna gelince hatalar var. bu da gayet normal. muslera- davinson (nelson)-apokerim (kaan)-lucas - sara(oliviera,demirbay) - icardi(osimhen) bu iskelet neredeyse hiç değişmedi. 3 sezon 141 maç. senin şampiyonlukta yarıştığın rakibin bak bakalım bu iskeleti kaç kez değiştirdi,? kaç farklı oyuncu ile oynadı? kaç parasını çöpe attı?
    bek transferleri + cuesta dışında zaha, ziyech, zaniolo, batshuayi vs. kimden zarar ettik. üstelik hepsi de şampiyonluk ya da şl performansı olarak da katkı verdi. boey satışı, bay ve yunus performansı da kendisine yazar. transferlerden dolayı eleştirilen adam rezerv takımda çürüyen adamı 35 milyonluk yaptı. her maç sövülen barış ile potansiyeline ulaşamayan yunus akgün'ü ligin en iyi futbolcuları yaptı. ama onlar bireysel çalışmıştır, boey zaten bekleniyordu vs. eleştiri yapalım ama yarın bir gün hocayı ararız. hakkını verelim hocamızın. elalem kendi fatih terim 'ini aradı durdu 35 sene sen yine camiandan dominant bir hoca çıkardın.
  • 18532
    büyüklüğünü, yüceliğini yerine gelecek kişilerin başarısızlıklarında daha net anlayacağız. okan hocam bu sezon, bu yönetime rağmen bizi şampiyon yapacak. yerine gelen kişi ise üst üste 3 sene şampiyon olamadığı her senaryoda “başarısız” sayılacak.

    --- alıntı ---

    george gardi: "osimhen'i önerdiğimde kulüp içinde ıcardi ve batshuayi’nin yeterli olduğu görüşü hâkimdi. okan buruk’a bu operasyonu anlattığımda konunun büyüklüğünü hemen kavradı ve kulüp içindeki bazı şüpheci seslere rağmen ilerleme kaydedebilmemiz için bana destek verdi."

    --- alıntı ---
  • 18539
    18 nisan 2025 galatasaray bodrum fk maçından sonra niye başlığına geliniyor anlamıyorum. iki takım arasında ciddi seviye farkı var. tabiki de bizde oturmuş bayağı kaliteli bir takım güzel bir iskelet var bu ayrı. ama bu seviye farkı her türlü bu maçı kazanacak. hoca hata da yapsa kazanacak. saçma değişiklik yapsa da kazanacak. bu başlığa gelip ne övmeye ne yermeye gerek var mı? böyle bir maçı kazanmak veya iyi oynamak zaten bu işin fıtratında olmalı. artık bunu anlamak zor olmasa gerek.
  • 18541
    rakip takıma tek bir şut bile çektirmeyince hakkında 12 saat boyunca tek kelime edilmeyen, ligin ve türk hocaların açık ara en iyisi.

    dediğim gibi çok normal, timsahların gözleri yaşlı bir puan kaybında çullanayım diye bekleye dursun. ancak okan buruk bir takımın başındaysa o takım şampiyon olur bu kadar açık ve net.

    kendisini sevmeyenler hocamın yerine gelecek yeni adamı ne kadar başarısız olursa olsun üretecekleri bahanelerini hazırlasın. ama şunu demek yok “okan buruk gitsin dedik ama …… gelsin demedik” bu bahaneyi saymıyoruz, okan buruk gitsin demeyecektin zaten sorun orada başlıyor.
  • 18542
    türkiye liginin şifresini çözmüş teknik adam. bu ligde başarısız bir sezonu yok yahu. inanılmaz bir istatistik. tıpkı fatih hocanın ilk yılları gibi.

    tek eksik var o da avrupa'da başarı. avrupa'da başarı yok diye isyan edenler fatih hocanın 96-2000 döneminin sonunda başarıya ulaştığını, ondan önce hiç bir somut başarısı olmadığını, hatta son sezon dahil şampiyonlar ligi guruplarından dahi çıkamadığını ya bilmiyorlar ya da unutmuş olmalılar.

    uzun sözün kısası okan buruk başarısız dahi olsa "ben bırakıyorum" diyene kadar devam etmeli.
  • 18543
    bodrumspor gibi ne idüğü belirsiz bir takıma şut attırmadığı için elit ilan edilen hoca. işler kötü giderken çözüm üretemeyişi, saçma sapan 4-2-4 takıntısı yüzünden kaybedilen tonla puanlar, berbat kadro planlaması, avrupa’da biraz organizasyon kırıntısı gösteren takımlara karşı müşkül duruma düşmemiz bodrum ve samsun maçlarıyla unutulmamalı.

    okan buruk galatasaray kadrosuna seviye atlatabilecek bir antrenör değildir.
  • 18545
    dün sara'yı oyundan alması büyük risk oluşturdu. okan hoca sırf morata'yı oynatmak için yaptığı bu hamleyle farklı kazanmamız gereken maçta puan kaybetmemize sebep olabilirdi. allah'tan bodrum şut bile çekemeyecek futbol oynadı da şanslıydık. okan hoca'nın değişikliklerdeki saçmalıklarını bir kenara bırakacak olursak çok güzel bir oyun seyrettik. takım şampiyonluk modunda oynadı. işte istediğimiz galatasaray bu. bu şekilde oynarsak kaybedeceğimiz puan olmaz.
  • 18546
    torreira ve sara ikilisi sadece bu ikili olarak aynı anda bu takımın orta sahasını taşıyamaz. bir lemina'lı torreira'ya bakın, bir de sara'lı torreira'ya bakın. arada dağlar kadar fark var. bu takım gelecek sezon da üçlü orta saha oynamalı, hatta biz sezon başından beri böyle oynamalıydık. bu takım avrupa ligi'nde bu kadar gol yiyecek bir takım değil normalde. ya da az alkmaar'a iki maçta 10-15 net pozisyon verecek takım da değil. bunlar hocanın net hataları oldu maalesef. eren'in ve lemina'nın takıma güç kattığı kesin. tabi hoca bunları sezon ortasında değil sezon başında bulsaydı durum daha farklı olurdu. hocanın da geçerli mazeretleri muhakkak vardır.

    öte yandan üçlü orta saha da allah'ın emri değil. maç içinde üçlü defans, çift forvet seçenekleri her zaman olmalı. 18 nisan 2025 galatasaray bodrum fk maçında da hoca morata'yı alıp çift forvete döndü ve bence oyunculara mesaj verdi. ikinciyi atın dedi. 1-0'a razı değilim dedi. hoca hala cesur hoca. 100 teknik direktörün 95'i o hamleyi yapmaz. mantıklı da değil ama anlamak lazım. hayat denilen şey yüzde yüz rasyoneliteyle ilerleyen bir şey de değil.
  • 18548
    dün oynadığımız harika oyundan sonra tekrar söylüyorum. maalesef kendisine tamamen güvenemiyorum.

    kendisine neden tam güvemediğimin nedenlerini tekrar yazayım. avrupa da başarı oranı çok düşük. baskı anında kontrolsüz açıklamaları var. transferlerde başarı oranı maalesef düşük. oynattığı oyunlar ile aldığı oyuncu stilleri farklı olduğu için bazen sürekli formasyon değişikliğine gidiyor. bu sebeple taktik olarak takık oturmuyor. teknik ekip kadrosu bizim seviyemizin altında.

    bence iyi hoca ama şu an başarının büyük bölümü oluşturulan kadroların. kendisini geliştirdiği anda bambaşka bir şeye dönüşebilir galatasaray. maalesef takımda osimhen olmasaydı bugün buralar istifa olarak dolardı.

    geçen divan toplantısında da söylendi. bu kadar parayı lige harcamak mantıksız. fatihi olduğumuz avrupa günlerine geri dönmemiz gerekiyor. young boys, kiev, rfs, kopenhag vb takımları bizim zorlanmadan geçmemiz gerekiyor.

    beşiktaş maçları, kasımpaşa, ve bir kaç maçı maalesef kendisi kaybettirdi.

    kadromuz ferrari ama biz 80 ile gidiyor diye seviniyoruz maalesef. ya bu sorunlara çözüm buluruz yoksa sene boyunca büyük dalgalar yaşarız. transfer işleri için gardi yetkili olması, teknik ekibin güçlendirilmesi ve baskı altında sakin olmayı öğrenmesi gibi çözümler üretilmeli.

    tabi en büyük artısı bu beceriksizlerle çalışıyor olması.
  • 18550
    onca olan şeye rağmen okan hocamızın 3 sene üst üste bizi şampiyon yapmak üzere olduğu sezon.

    fakat yaşanılanlar her seferinde unutulup herhangi bir avrupa maçından sonra ligdeki bu başarısı küçümseniyor ve sahip olduğumuz kadro ile herkesin şampiyon olabileceği savunuluyor.

    (bkz: 20 nisan 2025 başakşehir gaziantep fk maçı)
    (bkz: 26 nisan 2025 gaziantep fk fenerbahçe maçı)

    geçen sene 102 puan almak zorunda kaldı bu adam. hani suyun karşı tarafı diyor ya ben daha ne yapayım 99 puan aldım şampiyon olamadım diye. okan hoca 102 puan toplamak zorunda kalıyor şampiyon olabilmek için. öyle bir lig yani.

    uefa avrupa kupasında yarı final oynatıp, süper ligi kaybetse sezon sonu gönderileceğini biliyoruz zaten. kimse avrupa'da bize yarı final oynattı demez yani. galatasaray'ın yeri avrupa'dır kardeşim diyen adam süper ligde şampiyonluk gelmeyince başkası gelsin diyor sonra.
App Store'dan indirin Google Play'den alın