resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:52
Uyruk:Türkiye
  • 18301
    gerçekleri kabullenmek gerekiyor ki çok ama çok kötü bir teknik direktör. şu haliyle akhisarapor’daki halinden bile kötü durumda. elinde tek bir puan kaybı hakkı kaldı ama kalan 8 haftada 7 maçı kazanma ihtimali yok maalesef. tek çare fenerbahçe’nin de puan kaybetmesi. umarım trabzon ya da beşiktaş fenere kadıköy’de çelme takabilir. değilse okan hoca kafasında bu şampiyonluğu çoktan kaybetti.

    29 mart 2025 beşiktaş galatasaray maçını ekran başında çaresizce izleyen bütün galatasaraylılar mağlubiyetten emindi. takım bir saniye bile olsun ben bu maçtan puan alırım hissiyatı vermedi. aynısını alkmaar maçında da yaşamıştık. resmen çaresizce maçı izledik. ben artık bu çaresizlik hissiyatından sıkıldım. konyaspor’un 9 kişi yendiği takımdan, üstelik skoru 1-1 yapmışken, 10 kişiyle puan alamıyorsan dönüp bir kendine bak hocam. lütfen yat kalk fenerin puan kaybı için dua et. çünkü şu berbat halinle elinden daha fazlası gelmez hepimiz biliyoruz.
  • 18302
    29 mart 2025 beşiktaş galatasaray maçı’nda yaptıklarının hiçbir açıklaması olmayan td.

    ilk yarıda torreira’nın inanılmaz golüyle büyük bir şans ayağımıza gelmişken 10 kişi takımı çift forvet oynattı.

    tutmadığını, beşiktaşın boşlukları çok rahat bulduğunu, golün adeta bağıra bağıra geldiğini görmesine rağmen moratayı çıkarmamasını akılla mantıkla veya başkaca hiçbir şeyle açıklayamıyorum.
  • 18303
    okan hoca gs birlikteliği zaten son demlerinde. kalkıp 8 hafta kala hoca değiştirmek gibi absürd düşünceleri söylemek komik oluyor artık. taraftar artık toksikleşmeye başladı tamamen. bu noktadan sonra ilişki pek düzelmez. neyin doğru neyin yanlış olduğunu seneye başka hocayla yeni sezonda göreceğiz zaten.

    bu arada fm sevdalısı dostlara şunu da demek gerekir; mevcut yönetimin şuanda hangi hocayı getirebileceklerini umuyorlar merak ediyorum
  • 18304
    kafasında şampiyonluğu vermiş teknik direktörümüz. sadece hangi maçla fenere liderliği vereceğini bekliyoruz. eyüpspor deplasmanına ite kaka götürür orada liderliği bırakırız gibi.
    olay sadece sahadaki futbol değil. takımda bir uyumsuzluk var. birbiri için mücadele eden bir ekip gibi oynamıyoruz. bu sezona baktığımızda geçen iki yılda bunu sağlayan adam icardi'ymis. okan hocanın bütün eksikliklerini gizlemiş adam.
  • 18305
    ortalamanın oldukça üstünde (bkz: maç başına alınan puan ortalaması) ve oldukça başarılı (galatasaray 2 başakşehir 1 akhisarspor 1 kupa) bir teknik direktördür. ama...

    1)2024-2025 sezonunda taktik açıdan ne yaptıysa olmadı. ne denediyse, ki ortalama bir taraftar olarak hala gerçekten ne denedi anlamakta güçlük çekiyorum, olmadı.

    2) transferlerin hepsinde kamuoyunun bildiği kadarıyla onayı var (lemina hariç). bu durumda transferler her ne kadar kötü olsa da yönetimle sorumluluğu paylaşıyor.

    3) 2 sezondur en çok övüldüğü nokta olan oyuncu yönetimi konusunda sınıfta kaldı.

    4) maç sonu açıklamasında sırıtan, espiriler yapan, genel olarak centilmen bir hava veren yapıdan sürekli rakip takıma sallayan, saha dışına odaklanan ve en önemlisi sonuçları yanlış sebeplere bağlayan bir hale büründü

    sezon sonu her ne olursa olsun kendisiyle yollar ayrılmalı diye düşünüyorum. kendisinin biraz tatile ihitacı var. yerine de yabancı ve kariyerli bir hoca görmek isterim.
  • 18306
    29 mart 2025 beşiktaş galatasaray maçında 10 kişi kaldıktan sonra bizim ceza sahası çizgisi ile orta saha arasındaki 35-40 metrelik alanın ortasında eksik kaldığımızı göremedi. yanındaki adamlar ne diyor hocaya çok merak ediyorum.

    devre arası en ideali morata-lemina değişikliğiydi ama yapmadı.

    hocam zaten takım bir şey oynamıyor bari oyuncuları doğru değiştir.
  • 18308
    hala lideriz ve galatasaray buradan da şampiyonluk vermez diye güveniyoruz ama okan hoca bu sezon galatasaray da olmaz denilen birçok şeyin olacağını bize gösterdi.
    hoca ve yönetim bizi unutamayacağımız bir yıkıma doğru götürüyor. bu sene de şampiyonlar ligi geliri olmazsa feda sezonu yaşarız. üstüne bı de fenerin önünü açmış oluruz.
    futbol tarihindeki kırılma sezonlarından birini yaşıyoruz. en azından futbolcular bı kendine gelse keşke.
  • 18310
    kendisine verilen bu kadro ile 28 maçta 22 galibiyet 5 beraberlik ve yalnızca 1 mağlubiyet almıştır. bu dünyanın her yerinde büyük bir başarı, muhteşem birseydir, sadece türkiye'de böyle bir istatistik yapan hocanın istifa etmesi gerektiğini düşünen bir güruh mevcuttur. boş yapan bir guruh istedi diye koskoca bir camianın hocası istifa etmez. bir başka büyük teknik direktörümüz mircea lucescu'nun dediği gibi köpekler istedi diye atlar ölmez.
  • 18311
    öncelikle kendisi özelinde belirtmek isterimki maalesef galatasaray taraftarının birkaç yıllık başarısızlık ve sürünme zamanı gelmiştir, içim elvermese de bunu söylemeye bu böyledir. üşenmeden madde madde yazacağım.

    öncelikle kendisi hoca değildir değil, hocanın kralıdır. dişiyle tırnağıyla emeğiyle buralara gelmiş, sıradan anadolu takımlarıyla kupalar kaldırmıştır. galatarasarayımızda da iki sezonda iki şampiyonluk almış, üçüncünün de en kuvvetli adayıdır. iyi kadrolarla çalıştığı doğrudur ama tarih dünyada da türkiyede de ne iyi kadroların nasıl başarısız olduğunu defalarca görmüştür. açın bakın rvpli nanili fb’ye, hatırlarsınız. fatih hoca bile çok iyi kadrolarla başarısız olduğu olmuştur, dolayısıyla başarısını direk kadroya indirgemek en basit ifadeyle haksızlıktır.
    bu sene çok kötü olduğu önermesi yanlıştır. ligin ilk yarısında icardi, yunus, jacobs sağlıklı iken, mertens hayatta iken gayet müthiş bir oyun bulmuş, bizi ardarda galibiyetlerle taşımıştır. bu puan farkı da gökten zembille inmemiştir. ancak kötü olduğu dönemler olmuştur, özellikle de şl elemeleri ve kiev maçı dönemleri, oturur rahat rahat da eleştiririz, ama bu sene çok kötü olduğunu göstermez.
    değişikliklere üzerinden eleştiriye sözüm yok, orta saha boşaltmalar, dakikalarca gol yemeyi beklemeler, bunu maalesef ben de anlamıyorum. akıl tutulması ya da elindekiler özelinde çözüm bulamaması olarak görüyorum, ama bi morata-lemina yapmak bu kadar zor olmamalı.
    transferde tamamen hatalı olduğu yanlıştır, zira maalesef bu konudaki gerçeği bilmiyoruz. hiçbir hoca ki takımını kulübünü düşünen hoca, alınmış oyuncuyu ben istemedim demez, dememeli de. dolayısıyla cuestayı jelerti o mu istedi bilemeyiz, burdan da vurmak yanlış.
    çok ama çok büyük bir finansal ve futbol politik gücüyle yönetimsiz boğuşmak zorunda olmak belliki çok yoruyor hocayı. yahu adamı tffsi, bjk twitterı, spor yazarı direk hedef alıyor, yanında duran tek bir allahın kulu yok. etse kavga eder yönetimle, ama uyumlu diye burdan bile vuruluyor. herkes bir ft değil işte, kolay da değil o işler; kaldıki yönetimle kavga etmek doğru mu o da tartışılır. maymun dendiği yerde bu hakareti yapan insan müsveddesiyle aynı cezayı almış bir adamdan bahsediyoruz, bırakın da biraz etkilensin.
    karşındaki tarihin maalesef finansal ve politik en güçlü fbsi var. ya adamlar kart görmüyor, hakem getiriyor, rakip bağlıyor, yok yok. onlarca oyuncu alıyor bildirmiyor limit yok ahlak yok, her maç sövüyor dövüyor ceza yok. bu ortamda her ama her maçı kazanman gerekiyor, ve arka arkaya üç senedir bu böyle. oyuncusundan hocasına gerçekten kolay değil arkadaş, ama yine de uğraşıyor adam. ya şuanki kadroyla denemediği ne kaldı da bu kadar yerden yere vuruluyor. sara lemina torr yaptı, üçlü yaptı, 4-4-2 yaptı, tıkandı işte, ama çözecektir, mertensi olsa dönecek beşli 4-2-3-1 yok demekki yapamıyor. biraz salalım, yapamazsa zaten gider.
    ha yok siz hala neden 30 puan fark atmıyor her maçı kazanmıyor diyorsanız, yarın kovulsun, yerine getirirler bi torrent rahatlarız mis gibi.
  • 18312
    formsuz hoca. formsuz olmaya hakkı var mı. tabi ki var. lakin görülüyor ki galatasaray ile okan hocamın ilk dönemi için şampiyon olsakta olmasakta yolun sonuna geldik. kan değişimi hem hocalar hem takımlar için faydalıdır. nihayetinde futbol profesyonel bir iştir. okan hocamda daha yolun ortalarında yani daha çok yolumuz kesişir. bu meseleleri abartıp başka yerlere çekmeye gerek yok.

    hee şuna varım. sezon sonu şampiyon olsak veya olmasakta hoca ve yönetim çıkar biz şu kadar vadeli bir plan yaptım. yol haritamız bu , oynayacağımız top bu der.bu plan mantıklı görülür. bütün taraftar destek verir.
  • 18313
    takımımızın teknik direktörü.

    kendisinin gelmesini o dönem destekleyenlerden biriydim, lakin bu sene yaptıkları ve transfer obezliği okan hoca ile bir gelecek görmemi engelliyor maalesef.

    geçen seneki kopenhag maçından bu yana kazanmamızın şart olduğu neredeyse hiç bir maçı kazanamadık (belki fb deplasmanı hariç). bir çırpıda aklıma gelenleri yazayım,

    kopenhag
    s. prag
    içerideki fb maçı (2024 ve 25)
    young boys
    az alkmaar
    kiev

    yine bir çırpıda aklıma gelen bahaneleri yazayım:

    1. irfan hocanın kasımpaşa stad akustiğinden bahane bulması
    2. isviçre takımının maçına alman hakem verdiler
    3. isteyen man city'yi tutsun
    4. atatürk olimpiyat stadında maç oynanmaz (5-0 yenildiği maç sonrası)
    5. zahaya taktiği ilettim ama o yanlış aktardı.
    6. nelson üstünü gereken sürede değiştirmedi.
    7. çimler uzundu, saha sulanmadı. vs vs.
    8. milli takıma fazla oyuncu gönderiyoruz (bunu diyen hoca yıllardır torreira musleraya mt izni verip, kafa darbesi nedeniyle orada oynayamayacağı belli olan sanchez'i dahi getiremiyor)

    şimdi gelelim hocanın fantastik transfer harcamalarına. yedekte çürüttüğü ve dalga geçer gibi 'sakatlığı olmasa daha çok şans verecektim, çok iyi çalışıyor' dediği yusufu vs geçiyorum. sadece defans hattına yapılan transferleri yazayım.

    sol bek/kanat bek
    1. angelinho (3'lü)
    2. köln (3'lü )
    3. jacops
    4. eren (4'lü)
    5. hatay'dan gelen kanadalı eleman
    6. kazımcan

    sağ bek/kanat bek
    1. aurier
    2. jelert (3'lü)
    3. frankowski (3'lü)

    stoper
    1. cuesta
    2. davindson
    3. apokerim.

    şu pakete harcanan bonservis (bonuslarla birlikte) 55-60 milyon euro minimum. hoca üçlü oynayacağım diyor, adamlara telefonda sizlerle üçlü oynayacağız diyor. kendisinin onay verdiğini söylediği 8 milyon euroluk voyvoda'nın kazığı cuesta denilen kişi beklenildiği gibi amatör küme stoperi gibi oynadığından onu oyuna al-a-mıyor. böyle olunca da yapılan tüm harcama/planlama boşa gidiyor. bazı renktaşlarım bu puanları hoca aldı, ona sahip çıkalım falan diyor ama, kimse kusura bakmasın. 2 sene ıcardi/mertens, bu sene olursak da osimhen sayesinde şampiyon olunacak. ıcardinin avrupa'daki son durağı gs. onu pışpışlayınca (hem taraftar hem de yönetim/hoca) şampiyonluk geldi. bu sene osimhen gibi rüyada görsen inanmayacağın adam sırf napoli'de ona yapılan haksızlığa karşı isyan ettiği için zirvedeyiz.

    yönetime ayrıca geleceğim ama, bir takımın başında 3. senesine giren bir hocanın yaptığı transferlerde bu kadar karavana atması ve 3. senesinde işe yarayan bir sistem bulamayışı çok normal değil.

    hocanın da şampiyon olsa da olmasa da bu sene sonu ayrılması gerektiğini düşünüyorum.+
  • 18314
    forma adaletini kaybetmiş bir hocadır kendisi.
    çok alakasız bir şekilde aynı oyuncuyu adeta "oyuna sokmak zorundaymışçasına" anlamsız anlarda ve dakikalarda oyuna alıyor sürekli.
    ya da mertens, yahu koca sezonun ilk 30 maçlık kısmında adam pert olana kadar kupa, avrupa demeden oynatıyorsun. sonra bir kesiyorsun adamı bu sefer de kimi zaman hiç oynatmayıp kimi zaman 3-5 dk süre veriyorsun. bunun ortası yok mu? ya 90 dk ya 5 dk.
    insanı çıldırtan saçmalıkta bir tavır.
    son maçta abdülkerim'in çıktıktan sonraki tepkisi de gösteriyor ki oyuncular da bunun farkında. acilen toparlanmak zorunda.
  • 18315
    orta sahaya inanmayan teknik direktör. beraberliğe oynatmayı bilmeyen teknik direktör.

    arkadaş, real madrid, bayern münih, inter gibi takımlar bile yeri geliyor siktiret beraberliği alayım yeter diyebiliyor. senin neden böyle bir stratejin yok. neden her maçı ya ölürüm ya kalırım haline getiriyorsun.

    1 ay önce herkes mourinho'yu eleştirmişti neden 0-0'a razısın diye de adam mantıklı davranmış, yenilsem şubatta lig bitecek, daha 3 ay var niye risk alayım dedi. biz kadıköy'e 6 puan geride gitsek bu arkadaş maçı rus ruletine çevirir muhtemelen gelen mağlubiyetle ligi 12 maç ve 4 ay kala bitirirdi.

    orta sahayı 3'lemekten öcü gibi kaçan biri. yahu prime barcelona xavi, iniesta ve bosquets ile 3'lü oynuyordu, real madrid kross, modric ve casimiro ile 4 tane şampiyonlar ligi kazandı. sende nasıl bir inat nasıl bir kibir var ki ölürüm de orta sahayı kalabalıklaştırmam diyorsun, daha 1 ay önce başına güneş geçti, fener karşısında lemina ile başladın da evinde 4 tane yemekten sadece lemina sayesinde kurtuldun. ne takımı çalıştırıyorsun ne rakipleri analiz ediyorsun. koca koca aralarda ne yapıyorsunuz anlatın da.

    galatasaray'ın ilk fırsatta kapının önüne koyması gerektiği kişisin sen. ufkun anca basaksehir, orda da santrfor crivelli'yi 10 gibi kullanacağım diye diye az daha takımı küme düşünüyordun da hadi kardeşim deyip yol verdiler sana.
  • 18316
    rakip kim olursa olsun önde baskıyı oyuncuların aklına koyan ama bu baskı kırıldığında arkadaki boşlukların ne olacağını hesap edemeyen, alternatif hücum senaryoları geliştiremeyen , elindeki 100 milyon euroluk kule gibi forveti kullanamayan hoca. yahu en kötü bir tane orta açabilen adam getirirsin bu kuleye bol bol kafa vurdurtursun beşiktaş şenol güneş döneminde tam da böyle sampiyon oldu. kötü giden şeyleri düzeltmeye yönelik uğraştığını da düşünmüyorum çünkü çözüm çok basit bunu göremediğimize göre demek ki uğraşmıyor. biz başakşehir değiliz galatasaray 8 puan öndeyken şampiyonluk veremez hoca bunu aklından çıkarma. vermez demiyorum bak veremez. herkes kendine gelsin.
  • 18317
    29 mart 2025 beşiktaş galatasaray maçında 11 kişiyken de bir şey oynamıyorduk. 10 kişi kalınca ise morata'yı çıkararak hamle yapmak yerine kanata çekti. morata da neye uğradığını şaşırmıştır. şu beşiktaş'tan puan alamamak inanılmazdı, aklımdan bile geçmezdi. bayram günü hala kafayı toparlayamadım. muslera'yı keserek işe başlasa hiç fena olmaz. radikal kararları bir türlü alamayan hoca.
  • 18318
    b planı yok, b planı olmadığı gibi a planı da artık işlemiyor. bireysel yeteneklerle o gün maçı çözerse çözebiliyor.
    takımda disiplin yok, muhtemelen antrenmanlar da verimli geçmiyor.
    oyunu okuma-doğru değişiklik yapma, maça etki etme koca bir sıfır.
    koskoca sezonda fenerbahçe deplasmanı ve tottenham maçı hariç taraftarı memnun eden tek performans yok.
    3'lü mü 4'lü mü oynatacağını kendisi de bilmiyor.
    aynı transfer döneminde frankowski ve eren elmalı'yı aldıran hocayı zaten ben aynı dakikada yollardım da yanak okşatmaktan takımla ilgilenemeyen yönetimde o vizyon da yok.
    madem 3'lü oynatacaktın köhn-angelino'nun suçu neydi?
    niye bunları gönderip de 8 milyona sakat jakobs'u aldırdın?
    kendisi ve yönetim bu sene şampiyonluğu satmıştır ve umarım mayısta el ele defolup giderler.
  • 18319
    oyuncu değişikliklerini niye parça parça yaptığını bir türlü anlayamıyorum. önce bir oyuncu değişikliği ile komple formasyonu ve taktiği değiştiriyor, sonra ona uygun oyuncuları sokmak için 10 dakika bekliyor. o arada golü yiyince de bu sefer bambaşka bir şey oynatmaya çalışıp saçmalıyor. nedir hocam bunun sebebi, aklından geçenleri gerçekten anlamak istiyorum. mesela 29 mart 2025 beşiktaş galatasaray maçında madem lemina'yı oyuna alıp takımı geri çekecektin morata'yı sol kanatta neden tutuyorsun? morata'yla defans mı yapacaksın, kontratak mı kovalayacaksın? lemina'nın yanında at berkan'ı, mertens'i vb. sahaya çanakkale geçilmezi oyna taktik ona döndüyse.
  • 18321
    insanın yaşattığını yaşamadan ölmeyeceğinin bir başka örneği hocamız.

    okansız lakabının çıkışına sebep olan ankaragücü maçında yeni açıkta gözlerim dolmuştu sinirden. emre abisi ile inter macerası öncesi sorun yaratmaması adında maçta neler yaptığını benim gibi dinazorlar iyi hatırlar. üst üste 5. şampiyonluk avuçlarımızdan koparılırken kendisi bayrak taşımıştır.

    şu anda ise takım kendi teknik direktörlüğünde üst üste 3. şampiyonluğa dolu dizgin giderken birden işler tersine dönmüş, iddialara göre camia içinden şampiyonluk satanlar sessizliğe bürünmüştür. erden timur bir cisim yaklasiyor derken sadece dis dusmanlari kastetmedigini de umarim anlamistir.

    herkese her seye ragmen insallah takim icinde hala inat eden gurur yapan birileri vardir ve bu pis oyunlari bozar yoksa forma adaletini kaybeden, hedef maclari artik kazanamayan ve surekli ezilen bir okan buruk'a inancim kalmadi.
  • 18324
    herkes her şey bize karşı. insanın güvendiği dağlar olurmuş, bir tanesi de okan buruk. o dağa da kar yağdı maalesef. ah hocam ah. ağzıma bile getirmek istemiyorum ama 8 puandan şampiyonluk verirsen işin biter hocam. kalmış 8 maç, artık iyi oyun da bekleyen yok. hala bir sistemin varmış gibi ezbere bir şeyler yapmaya çalışıyorsun. taktik antrenman yapamıyorduk, zamanımız yoktu diye yalan, bahane sıkıyordun ama koca 1 ayda 2 maçın vardı. beşiktaş ve samsunspor. beşiktaş maçında kaleye bile gidemedik. samsunspor maçına bari hazırlan, olur mu? en azından takımın şampiyonluk için mücadele etsin, olur mu? şampiyonluk bize göz kırpıyor ama bu takım nasıl şampiyon olacak, en ufak bir fikrim yok. sayende hocam sayende.

    ben böyle bir galatasaray istemiyorum. kalan fikstürde rakiplerin senden zayıf takımlar. galatasaray buradan şampiyonluk vermez. bunu en çok sen bilirsin hocam. unutmuş gibi davranıyorsun, hatırlatayım dedim. üç sezonluk emeğin var bu kulüpte. ama kimseye zerre güven vermiyorsun. nereden nereye hocam. galatasaray taraftarı olarak son uyarılarımız: lütfen artık kendine gel.
App Store'dan indirin Google Play'den alın