*

resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:52
Uyruk:Türkiye
  • 18053
    https://x.com/...uirD-kHFHSOxYGZAx_iQ

    durduk yere neredeyse şunu söylemiş hocamız:
    “osimhen olmasa kısa top oynayacağız. osimhen olduğu için doldur boşalt yapıyoruz. benlik bir durum yok. “
    şu sahada suçu olmayan, hedef gösterilemeyecek ve en büyük kahraman olarak nitelendirilebilecek tek oyuncumuz var: victor osimhen. o var diye uzun top oynuyoruz lafı tam bir skandaldır.
    osimheni olmasa rezil haldeydik şu anda. ama okan hoca yerine bir başkası olsa belki şubat’ta 10 puan fark yapmıştık bunu unutmamak lazım.
  • 18054
    kendisi 2.5 yıldır takımın başında taraftarın kendisinden beklentisi elbette 2.5 yıldır takımda olan bir hocanın belli başlı şeyleri oturtmasıdır , her maçı elbette kazanamazsın ama sahada ne oynadığı belli olmayan oyuncu topluluğunu görünce taraftarın sinirlenmesi gayet olağandır. kendisi takımın hiç bir zaaflarına çözüm bulamadığı gibi freni patlamış kamyon gibi bir yere çarpana kadar son sürat gidiyor gibiyiz ne yazık ki kör çobanın sürüsünün akıbeti uçurumdur.
  • 18055
    kendisini hataları yüzünden çok eleştirdim ama bir konu var ki bunu aşmak çok zor. 2.5 senedir bu kulüpte olup da altyapıdan 1 tane futbolcuyu rotasyona sokamaması, sürekli oyuncu alıp göndermesi beni çok rahatsız ediyor.

    boey tarzı futbolcu transferlerinin olmadığı, futbol aklımızın hatipoğlu ve kavukçu gibi çapsız ve liyakatsiz kişilerinin eline bırakıldığı ortamda bunun sürdürülebilir hiçbir tarafı yok. altyapımızın verimliliği, hocalarının kalitesi vs her şey tartışılıar ama 2.5 senede 1 tane bile altyapı oyuncumuz bu takımın rotasyonuna giremiyorsa, hele hele hocamız galatasaray altyapısından çıkmış bir hocayken, komple kapatın altyapıları demek geliyor içimden.

    efe akman'ı saymıyorum çünkü kendisi torpilli oyuncu statüsünde ve hiçbir zaman rotasyona dahil olmadı.
  • 18056
    osimhen ile ilgili söylediği şey çarpıtılmıştır.

    aslında kısa oynayarak çıkmaya çalışıyoruz ama osimhenin varlığı bize uzun oynama imkanı da sağlayabiliyor tarzında bir açıklama yapmıştı. adamın niyeti belli başka cinliklere gerek yok.

    hoca çok formsuz ve takım iyi oynamıyor. avrupa'dan elenmesi, süper kupa maçı vs hep eksi. ama bu noktada onun istifasını istemek akıllıca değil. sene sonuna kadar hoca başımızda. önemli olan adam gibi eleştirip yaptığı yanlışları söylemek.

    bu kadroyla şampiyon olamazsak sene sonu işin zor hocam.
  • 18057
    sürekli yapılan transferlerin maliyetlerinden eleştirilmeye çalışılan teknik direktörümüz, fakat kendisinin şampiyonluk yarışında rakibi olan takımın son 3 sezonda 170 milyon euroluk sadece bonservise para verdiğini kimse dile getirmiyor. bu sadece malum sitede gösterilen miktar ki bunun yarısı kadar da dışarıdan sponsorluklarla karşıladıkları kısım vardır.
  • 18058
    kendisinin özellikle son dönemdeki berbat avrupa performansını çok eleştirmiş biri olarak biraz fikir jimnastiği yapmak istiyorum.

    diyelim ki kendisini acımasızca eleştirenler gibi hoca değil, plansız, osimhen olmasa hiç birisi olduğu düşünüldü ve yapılan baskılara dayanamayıp ya kendisi istifa etti ya da yönetim kendi beceriksizliğini gölgelemek için görevden aldı. peki sonra ne olacak? erden timur gittiğinden beri transfer döneminde taraftara mide sancıları geçiren, istediği neredeyse hiçbir oyuncuyu makul bedellere alamayan ya da çok geç alabilen bir yönetim okan buruk gibi iki sene üst üste şampiyon olmuş, üçüncüsü için de en güçlü aday olan hocayı gönderip yerine ondan iyi kimi getirebilir soruyorum size? hadi diyelim hocayı da getirdi. diyelim ki mourinho'nun karşısına bir şekilde ikna etti klopp'u getirdi. peki siz zannediyor musunuz hocamızı yıpratmak için dış aktörler her türlü baskıyı yapmayacak. bu baskıya kalkan olabilecek bir yönetici de yok. yani sonuç olarak okan hocadan daha iyisini bu yönetim getiremez. hadi es kaza getirdi o adamı kurttan kuştan koruyamaz. bizim için esas problem futbolcular değil okan hoca da değil. okan hoca saha dışındaki faktörlere de müdahil olmak zorunda kalıyor. çünkü bunu kendisinin yerine yapacak bir yönetici yok. ama şunu da unutuyoruz okan hoca bir fatih terim değil. saha içi-dışı her şeye yetemez. onu bu noktada destekleyecek birisi lazım. kısa vadede de erden timur'u çağırmayacaklarını bildiğim için abdürrahim albayrak olmalı bu isim. ama esas olarak da bu yetersiz yönetimin acilen bir seçim ile devrilmesi gerekiyor. başa önceliği galatasaray olan bunun için canını dişine takacak birisi gelmedikçe mutlak başarı sağlayamayız.
  • 18061
    okan hocanın ligde yaptıkları ortada zaten. avrupada ise daha yolu var. olumlu ve olumsuz eleştiriler yapılıyor. önemli olan yıkıcı değil yapıcı olmak.

    ben kendisine en çok kızdığım şey ise yönetimi idare etmesi. şu oyuncuyu alamadık bununla idare et olmamalı. bence okan hoca buna razı oluyor.

    zamanında fatih hoca, irfancan ve gedson ile birlikte bir orta saha daha alıp üçlü bir yapı kurmak gibi hayali vardı. o da istedikleri gelmeyince mecburi olarak razı oldu.

    okan hoca bu hataya her seferinde düşüyor.
  • 18062
    oyuncuların yerleriyle çok oynayan ve bu sayede oyuncunun performansını düşürmekle kalmayıp takımı da bozan teknik direktördür.
    bunu bu sezon özelinde açıklamak gerekirse:

    barış alper yılmaz: yeri geliyor sağ bek, yeri geliyor sol bek veya orta sahanın sağı, solu, kanat vs. her mevkide oynadı. tam 7 farklı mevki! adam iyi niyetli ve sürekli oynamak istiyor ama hocanın artık ayarı tutturması gerekiyor!

    elias jelert: sağ bek olarak alındı ama maç içerisinde kanat oynadığı zamanlar bile oldu. hatta kariyerinde ilk defa stoper olarak oynatıldı. düşünebiliyor musunuz, kariyerinde 150'den fazla kez maça çıkan oyuncuyu ilk kez okan hoca stoper oynatmış! sadece bununla da kalmamış, sezon içerisinde 5 farklı mevkide oynatılmış.

    berkan kutlu: asıl mevkisi orta saha olmasına rağmen, forma giydiği birçok maçta sol bek olarak oynatıldı. bununla da yetinilmedi, stoper oynadığı maç sayısı bile bir hayli fazla.

    kaan ayhan : stoper olarak alınan, kendisini orta sahada daha iyi hisseden adam yıllardır sağ bek oynatılıyor. sol bek oynadığı maçlar bile oldu.

    roland sallai: kanat oyuncusu olarak aldığımız adam tam 7 farklı mevkide oynatıldı. kariyerinde 250'den fazla maça çıkmış bir adam sadece 4 kez sağ bek oynamış ve o maçları da bizde oynadı. aynı şekilde 1 kez sol bek oynadı, onu da yine bizde oynadı!

    alvaro morata: kariyerinde 550'den fazla maça çıkmış ve bu maçların sadece 5'inde forvet arkası oynamış. bu 5'in 2'si bize geldikten sonra yaşandı! geri kalan 3'ü, 14 yıla yayılmış.*

    przemyslaw frankowski: takımımıza gelmeden önce 300 küsür maça çıkmış ve bu maçların sadece %7'sinde sağ bek oynamıştır. bize geldikten sonra bu oran neredeyse %100'e çıkmış durumda. yani kanat bekini, sağ bekte heba ediyoruz, daha doğrusu hoca heba ediyor. yüzde yüz eminim ki ilerleyen zamanlarda sol bek, stoper dahil olmak üzere birçok mevkide heba edilmeye devam edilecek.

    carlos cuesta: bize gelmeden önce 200 küsür maça çıkmış ve bu maçların %0.4'ünde sol bek oynamış. bize geldikten sonraki 4 veya 5. maçında sol bek olarak oyuna alındı! bununla da yetinilmedi, sağ bek olarak bile oynatılmış, hem de avrupa maçında! yani ömrü hayatı boyunca stoper oynayan adam, bize geldikten sonra sağ ve sol bek oynatıldı!

    daha da bir sürü örnekler verilebilir.
    cuesta'nın bek olarak oynatıldığı 2 maçtan da puan kaybettik. kaan ayhan'ın saçma sapan hataları o kadar fazla ki, bu uğurda iki kez avrupa'dan elendik. jelert'in sağ kanada geçtiği maçtan puan kaybettik.
    hoca kontrolü o kadar fazla kaybediyor ki, 1 aralık 2024 galatasaray eyüpspor maçının 30. dakikalarında abdülkerim sakatlanıyor ve yerine giren oyuncu kim biliyor musunuz?
    berkan kutlu!
    üstelik yedek kulübesinde nelsson gibi bir adam varken.
    alkmaar maçında stoper oynadı kaybettik.
    ajax maçında sol bek olarak oynadı kaybettik.
    türkiye kupası maçında bile sol bek olarak oynadığı maçta puan kaybettik ya.

    bu kayıplar elbette ki tek bir oyuncu özeline indirgenemez ama futbolcuları sürekli mevkisi dışında oynatmak, puan kayıplarını çağırmak demektir. bir değil, iki değil sürekli oyuncuları mevkisi dışında görüyoruz.
    tonla transfer yapılıyor, nice paralar veriliyor ama oyuncular her zaman alışılmışın dışına çıkartılıp farklı mevkide oynatılıyor.
    bak barış alper sürekli eleştiriliyor. morata 3. maçında futbolcu değil damgası yiyor. cuesta için kadro dışı bırakılsın deniyor. frankowski için dümdüz oyuncu yorumları yapılıyor...
    liste daha da uzar gider.
    bunun tek nedeni, sistemsizlikten önce, futbolcuların mevkisi dışında oynatılmasıdır. hocanın artık bu konuda kendini frenlemesi gerekiyor.
  • 18064
    aynı erden timur gibi yalnız bırakılıp itin köpeğin önüne atılan hocamız. başkan ve yönetim niteliksiz vasıfsız davranarak yalnız bırakıyor. yine onların niteliksizliğini bir nebze anlıyorum ama taraftar da yalnız bırakıyor ya ona çok üzülüyorum. taraftarın çok ciddi arkasında durması lazım çünkü ne kadar rezil, ahlaksız adam varsa karşısında birleşti.
  • 18065
    son 2 senenin sampiyonu ve suregiden sezonun da 4 puan onde liderinin hocasidir.
    13. sirada lig bitiren takimi almis, “toparlamamiz ve kupa icin yarismamiz noktasinda birkac sezona ihtiyacim var” dememis, rekorlar kira kira ilerleme yolunu secmistir.

    takim bu senenin avrupa kirilma maclarinda sinifta kaldi, bu dogru, hocanin daha ogrenecegi cok husus var, oyunu tutarak oynamayi da bilmek gibi, fakat yasi genc, azmi surekli.

    insanlar hata yapar, formsuz donemlerden gecer, performansi zayiflayabilir, fakat yapabileceklerini onceki senelerde hem galatasaray’da hem baska takimlarda gostermis birisine, hem de icimizden birisine, bu linc kulturu inanilmaz.

    dursun ozbek yonetimine ve karsi yakanin organize kotuluklerine ragmen hala yaristaysak, kusura bakmayin ama bu takimin hocasi tum elestirilerden sonra bir tesekkuru de hak eder.

    kaldi 9 mac, 8 tanesini kazansa fenerbahce’nin tarihinde olmayan 3 sene ust uste sampiyonlugu kazanacak. basarisiz olursa mi, gitsin o vakit, nasil olsa klopp ile gorusmelere coktan baslamistir hatipoglu. fakat en azindan o zamana kadar, hep destek, cok konsantrasyon;
    cunku galatasaray..
  • 18066
    sezonun geri kalanında 3'lü mü 4'lü oynayacaksak bu taktiği denemek için son şansı bu maç.

    (bkz: 14 mart 2025 galatasaray antalyaspor maçı)

    devre arası transferlerini(cuesta, frankowski) 3'lü oynamak için yaptırıp cuesta'dan patlayınca, rize'de ilk yarı çöp oldu diye vazgeçmek pek olmadı.

    bugün lemina'nın sağ stoper olduğu bir üçlü ile başlamasını diliyorum.

    elimizdeki en iyi oyuncuları ilk onbire sokabileceğimiz tek taktik üçlü savunmalı olanlar.

    3-4-1-2 veya 3-4-2-1

    -----------muslera----------
    ---lemina-davinson-apo---
    frankowski-sara-torr-barış
    -----------yunus-----------
    ----morata-----osimhen---

    ya da morata yerine mertens ile başlamak.

    eren elmalı üzerine plan yapılacak oyuncu değil, öylesine adık, maçlarda dörtlüye dönersek sol bekimiz olsun diye.

    sağ kanat-bek olacak frankowski'yi 4'lü sağ beki oynatınca verimi çok düşüyor. arkasında lemina varken sağda oynasın rahat rahat.

    hocam yap şunu.

    yapmazsan da canın sağ olsun, oyuncularla yaşayan sensin sezon sonuna kadar tek kelime etmem de, işin olurunun bu olduğu bariz.
  • 18067
    morata'dan, mertens yaratmaya çalışan teknik direktörümüz. alanya maçında bu işkenceyi yeterli görmemiş olacak ki, spor sayfalarının oluşturduğu tüm muhtemel kadrolarda yine aynı kurgu var.

    vallahi ne diyeyim bilmiyorum. alanya maçında morata'yı orta sahaya gelip top dağıtmaya çalışırken gördüğümde kahkaha atmıştım. dün gece biraz mutlu olduk ya, bugün hemen cezamız kesilecek belli ki.

    (bkz: 14 mart 2025 galatasaray antalyaspor maçı)
  • 18068
    hakkında sürekli 13. takımı aldı algısı yapılan teknik direktörümüz. sanki enkaz devralmış gibi lanse ediliyor. bir kere o takım avrupa liginde namağlup gruptan çıkmış ve barcelona'yı eleyecek kadar oynamıştır. terim'in ayrılışı torrent gibi alakasız birinin gelişi ve lige de çoktan havlu atmamız yüzünden takım o sezonu tamamen bırakmıştı. bundan kaynaklı bir sonuç o sonuç.

    kendisinin aldığı takım ile 13. bitirdi denilen takım aynı değil zaten. kaldı ki yukarıda da yazdığım gibi asla enkaz devralmadı. sadece abdülkerim eklemesi ile türk rotasyonunu( barış, yunus, kerem, berkan vs.) direkt kucağında buldu. taylan, emre kılınç vs. kendisi istemedi, gerek görmedi. 13. bitiren takımdan kalan kerem aktürkoğlu kendisinin geldiği sezonun yıldızı oldu ki bir sezon öncenin de takımın en iyisi idi. takımla yaz kampına katılmamış gönderilmek üzere olan yine bir sezon öncesinden kalan boey sezonun en iyilerinden oldu. yine bir önceki sezonun iyilerinden nelsson sezonun en iyilerinden oldu. aynı şekilde gomis ilk 7 maçı dahil olmak üzere sezonu kurtardı. ve en önemlisi marcao 12 milyon euro gelir getirdi. bu sayede uluslararası çapta topçular dahil edildi.

    burada erden timur gibi bir yöneticinin varlığı inanılmaz etki etti. kuş kadar bütçe ile inanılmaz bir transfer sezonu geçirmemizi sağladı. icardi ve mertens gibi 2 süperstar hücumcu kadroya dahil oldu. bunlar oynadığı zaman zaten takım seviyesi inanılmaz fark eder ki etti. torreira, oliviera gibi üst düzey orta sahalar takıma katıldı. ek bir sürü adam dahil edildi. rashica, midtsjö, fransa milli takım beki alındı boey yüzünden oynayamadı. seferovic benfica'dan geldi olmadı. yusuf demir 6 milyon euro'ya dahil edildi o da daha ortada yok. devre arası zaniolo geldi. yine kaan ayhan bedava geldi. mata bile vardı. hani hocanın bizzati kendisinin katkısının olduğu, alıp geliştirmek zorunda olduğu biri olmadı. hazır buldu hemen her şeyi geldiğinde.

    bunun yanı sıra o 13. bitirilen sezonun sonunda istenmeyen isimlerin hepsi gönderildi. emre kılınç, taylan vs. belki kalsa onlar da etkili olurlardı rotasyonda. zaten romenler, diagne, pva vs. hepsiyle bir şekilde yollar ayrıldı. yani pranga da olmadılar. ayrıca herhangi bir zorluk olmadı bu konuda.

    yani bu kadar detayın özü, kiminin hocayı savunması için söylediği, ya da zorda kalınca bizzati okan hocanın kendisinin ağzından da çıktığı gibi 13. çöp enkaz takımı aldım buralara kadar getirdim falan değildir. kendisi geldiğinde de şimdi de gayet iyi, kaliteli ve hazır takımlar buldu. ya da bir şekilde kaliteli kadro kuruldu. bu şekilde de başarılı oldu. durup durup bunu söyleyerek algı yapılması hem etik hem vicdani hem de gerçekçilik yönünden doğru bir yaklaşım değildir.
  • 18069
    iki senede 2 şampiyonluk yaşamış, ikinci senesinde bayern munih ve manchester united'a diş geçirmiş, arkasında durmamız gereken büyük hoca. üçüncü senesinde 10 hafta kala rakibinden 4 puan önde. bu 3 senede yanlışları var tabii. ancak başarılı mı? kesinlikle başarılı. ben açıkçası bir daha torrent, tudor, reinkerink gibi vasat altı teknik direktörleri istemiyorum. klopp seviyesinde herhangi bir felsefesi olan hoca gelmeyecekse, bu sene şampiyonluk kaçsa dahi okan buruk ile devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. iyi bir yönetimle avrupada da başarı geleceğinden eminim.

    böyle bir yönetimle çalışmak gerçekten zor olmalı. üstelik rakibinin sınırsız mali kaynağı varken.
    burayı okuyorsan hocam, lütfen sağlam şekilde konsantre olup beşinci yıldızı tak. seni seviyoruz ve arkandayız.
  • 18070
    ikinci senesinde bayern münih'e diş falan geçirmemiş hoca. bu züğürt tesellilerinden kurtulmamız lazım, zira kulüp kültüründe böyle bir şey yok. 2 maçta 2 mağlubiyet aldığın takım için diş geçirdim denmez, zorlayabildik denir ki onu celtic de yapmıştır hatta daha iyi oranda yapmıştır. iki maçtan birisinde mağlup edersin veya 2 maçta 2 beraberlik alırsın, o zaman bir şeylerden bahsedersin. ya da 2013'te olduğu gibi, şl çeyrek finalinde real madrid'in ayaklarını titretirsin o zaman olur.

    manchester united'a hiç girmiyorum. ten hag manchester united'ı o günlerde kendi evinde bournemouth ve newcastle'dan 3 yiyordu.

    sezon sonu ister 1 puan, ister 15 puan farkla şampiyon olsun, galatasaray'ın temel kulüp felsefesine geri dönmesi için son maçın ya da (olursa) şampiyonluk kutlamasının ertesi günü yolların ayrılması gerekmektedir, zira ortada ne bir oyun felsefesi, ne taktik disiplin ne de takım içi disiplin kalmıştır. bundan sonra da yapabileceği bir şey yoktur. 200 milyon euro bonservisli, 60 milyon euro maaşlı bir takımı, 10 milyon maaşlı, hollanda ligi 6.sı az'den 6 yiyecek hale getirmek için 1 sezon daha verilemez.
  • 18073
    hoca lemina'yı stoper oynatmak varken 11'den çıkarıyor, yunus verimsiz olduğu sağ açık mevkisine geçiyor, morata'dan hiç yapamayacağı mertens performansı vermesi bekleniyor, frankowski verimsiz olduğu bek pozisyonunda oynuyor ve vasat bir bek olan eren as bekimiz olarak maça başlıyor.

    belli ki lig sonuna kadar bu kadroyla devam edecek. herkes böyle düşünürken, o ne düşünüyor da bu kadroyu oynatıyor umarım açıklar da eleştirileri susturur. bizim de kendisine güvenimiz artar.
  • 18074
    14 mart 2025 galatasaray antalyaspor maçımnda 4-3-3 e karşı bildiği pres şekli birebir eşleşmeyi nasıl uygulayacak merak ediyorum. ya da zonal mi yapacak. eğer birebir yapacaksa franky orta sahalardan birine baskıya çıkacaktır.

    ayrıca bu maç özelinde leminaya kesik atıp torreira’yı oynatması oyuncuyu gerçekten istemediğine delalet olabilir. forma adeletinin olmadığı konusunda da şüphelerimi arttırdı.
  • 18075
    futbolcularını iyi tanıdığını düşünmüyorum. kafasında kırılamayacak kadar kalın bir şablon var. galatasaray o şablona uyabildiği kadar ilerler. üçlü sağ-sol kanat bekinden sağ-sol bek, ispanyol milli takım santraforundan 10 yaratma, en değerli oyuncularını ırgat gibi kullanıp, mental ve fiziksel olarak çökertmek… takımın yolunu kolaylayacak stratejik eşleşmelerde gerekeni yapamayıp, işleri herkes için zorlaştırma… paralel bir okan buruk evreni var, bu evrenin gerçekleri yaşadığımız dünyanın gerçekleri ile örtüşmüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın