resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:52
Uyruk:Türkiye
  • 5051
    kendisini övmeye cümle bulamıyorum artık. yani ne yazsam hakkını teslim edemeyecekmişim gibi hissediyorum. bazen gerçekten neler başardığının ve başarabileceğinin tam olarak farkında değiliz sanki.

    öncelikle covid öncesi kısa bir dönem ve geçen seneki uefa maçları dışında son birkaç senedir galatasaray'ı izlediğim maçlarda hep sıkıldım. izlediğim çoğu maçın tamamını izleyemiyordum bile çünkü kazanmak kaybetmekten çok sahada ortaya bir şeyler koyabilen, gelişmekte olan bir takım görmek önemliydi benim için. bu anlamda okan hoca çok şey kattı. sene başından beri oynattığı futbol sürekli gelişiyor. öyle bir noktaya geldi ki maç özetlerini izlerken bile keyif alıp heyecanlanıyor insan.

    yani tamam bu takıma çok transfer yapıldı, çokça yıldız oyuncu alındı. ancak uzun yıllardır ilk defa takım halinde hareket eden, presi bile bilinçli, takım halinde ve sürekli yapan, kazandığı toplarla takım halinde hücum yapan bir takım izliyoruz. üstelik eline verilen kadro her ne kadar kaliteli olsa da transferlerin birçoğu geç yapıldı, yazın kamp yapmamış, maça çıkmamış oyuncular da getirildi. ancak okan hoca tüm takımın kondisyon seviyesini arşa çıkardı resmen. birkaç kişi dışında hem genç hem de yıldız oyuncuları oynatmak istediği futbola ikna etti ve ortaya baya baya modern futbol oynayan bir takım çıkardı.

    geçen sene yüzüne bakılmayan barış alper'den çok büyük verim aldı, baya baya çok büyük potansiyeli olan bir oyuncuya dönüştü barış alper. berkan şu an takımın en verimli oyuncularından. kerem kötü bir dönem yaşadı ancak takımın yıldızlarından biri tekrardan. muslera bu yaşta iyi pas atmayı öğrendi resmen. daha önce futbol uleması torrent adlı çalıştırıcının yüzüne bakmadığı sacha boey'den bir canavar yarattı. kazımcan'ı korkmadan oynattı ve o da müthiş bir gelişim gösteriyor. en ama en güzeli ise altyapıdan çıkan futbolcularımıza bu takımda bir gelecekleri olabileceği umudunu verdi. yıllardır ilk defa altyapıdan gelen oyuncuları izleme şansı buluyoruz ve onlardan gerçek anlamda bir şey bekliyoruz.

    bu takımda oynayan hiçbir futbolcu gömüldüğü kadar kötü değildi aslında. ya doğru sistemde doğru rolde oynamadıkları için yada forma için hiçbir şey yapmasa bile sahaya sürülen ve modern futbolda hiçbir şekilde yeri olmayan veteranları taşımaya çalışırken kötü gözüktüler. uzun yıllardır ilk defa formayı hak edenin ve çalışanın giydiği bir takım izliyoruz sonunda. kimse kusura bakmasın ama fatih hoca formayı sadece isimlerin giydiği, dolayısıyla kimsenin inanmadığı bir galatasaray yaratmıştı son dönemde.

    okan hoca önü kesilmezse, rahat bırakılırsa, şampiyon olsun/olmasın arkasında durulursa çok büyük işler yapacak galatasaray'da. hiç abartmıyorum yeni bir efsane doğuyor. fatih terim'in 2000 dönemi gibi bir hoca olacak okan hoca.
  • 5055
    8 ocak fenerbahçe galatasaray maçında olası bir kötü sonuçta gomis ya da icardi'nin yedek kalması çok konuşulacaktı ama resmen görüyorum ve artırıyorum diyerek resti çekti. çok emek verdiği o kadar belli ki lig sonunda başarırız başaramayız oraya daha çok var ama kesin olan şu ki şuan takımın başında inanılmaz bir adanmışlık var. hoca istiyor, demek ki alacak.
  • 5056
    kanatli takimlarin yillardir bir fatih terim yaratmaya calisip bir turlu beceremedigi ve cikarttiklari profillerin her daim galatasaray tarafindan tokatlandigi bir dunyada; fatih terim'in veliahti olarak icimizden cikan yeni nesil teknik direktorumuz. belki fatih hoca kadar basarili olamayacaktir (belki de olur kimbilir) ancak o kadar olumsuzluga ragmen gostermis oldugu performans ile net sekilde rakipciklerin kimyasini bozmustur ve sene basindan beri uzerine neden bu kadar gelindigini gostermistir. zaten seninleydik bundan sonra da seninleyiz hocam. umarim galatasaray ile bu sene ilk sampiyonlugunu yasayip, sonrasinda da cok daha buyuk basarilara imza atabilirsin.
  • 5057
    en sevdiğim yönü başarıya aç olması. başarılı bir hocalık dönemi geçiriyor. zaten en başından beri de belliydi böyle olacağı. inşallah şampiyon da olacağız ama şuna eminim tek sezonluk bir başarısı olmayacak sergen yalçın gibi.

    her şeyiyle kendini kanıtladı artık. cesaret ve taktik konusunda. ne diyeyim inşallah mayıs ayında da seviniriz böyle. sonrası da artık avrupa. başakşehir ile yaptıkları aklıma gelince en çok ona heyecanlanıyorum.
  • 5059
    anadolu'da diyar diyar gezdirip yendiği kanatlıları çocukluk aşkı galatasaray ile çıktığı ilk kadıköy deplasmanından sahada silen ligin en iyi hocası. elinde icardi ve torreira gibi yıldızlar varken fatih hocanın bile denemek istemeyeceği bi şeyi yaparak berkan ve barış alper'i oynatıp evire çevire yendi kanatlıları. takımın bütün oyuncularından tek tek verim alıyor, yıldızından askerine hepsine aynı aidiyeti aynı sorumluluk duygusunu aşılamış hoca. valla ben oyunlarda bile böyle cesur hamleler yapamazken okan hoca ezeli rakibin evinde korkusuzca bi kadro çıkarttı ve fişi çekti. önce askerlerle rakibi hırpaladı vezirlerle nakavt etti. konuşmak için henüz erken evet ama ligdeki her zorluğun üstesinden bu kadar rahat geliyorsa bu adam bence biz şimdiden büyük hayaller kurmaya başlayalım. ligde kimsenin durduramayacağı bi takım yaratmış durumda, ayağına taş değmesin hocam yanındayız her zaman.

    (bkz: 8 ocak 2023 fenerbahçe galatasaray maçı)
  • 5060
    güvenimizi ve yüzümüzü kara çıkarmadığı için teşekkür ettiğim teknik direktörümüz. okan buruk/@makedonyali

    inşallah galatasaray'ın efsanevi teknik direktörleri arasına adını yazdırır. son zamanlarda oyun içi hamlelerini çok eleştirdiysem de, 8 ocak 2023 fenerbahçe galatasaray maçında bu konuda çok başarılı bir çıkardığını söylemek lazım. maç içi hamleler muazzam ötesiydi. yürüyedur hocam.
  • 5061
    çoğu deplasmanda olmak üzere çok zor bir fikstürden 4 puan farkla, alnının akıyla lider olarak çıkmıştır. fenerbahçe ve başakşehir deplasmanları ve evimizdeki beşiktaş maçında toplam 12 gol atıp 1 gol yedik. üstelik bunu yoğun taraftar baskısı ve aleyhimize çıkan hakem kararlarına rağmen gerçekleştirmiştir. inşallah sezon sonu şampiyonluk kupası ellerinde yükselecektir.
  • 5064
    adam yönetimini başka bir seviyeye çekmiştir. imparator da böyleydi. bu konuda direkt veliahtıdır. bana göre ileride arda turan da böyle olacak. taktik falan bahsetmiyorum. teknik adamlığın %60’lık kısmı management kısmından oluşur. iyi bir lider değilsen, çalışanlarını anlayamazsan, teknik adamlık konusunda başarılı olman mümkün değil. bunu bir kez daha bize kanıtlamıştır.

    kolay değil, icardi, mertens, gomis, mata, muslera, torreira, oliveira gibi yıldızları aynı anda mutlu ediyosun. taviz vermen lazım, taviz verirken de onlara inandığı için taviz verdiğini gösteriyor. bu da futbolcularda “bu adam bize güveniyor, güvenini boşa çıkarmayayım” içgüdüsünü doğuruyor.

    uluslararası şirketlerde çalışanlar bilirler. süresiz yıllık izin diye bir şey vardır. kafan mı attı, izin kullanıyosun. kız arkadaşından mı ayrıldın, müslüm baba rehabilitasyon süreci için izin kullanırsın. yani herhangi bir kısıtlama sağlamıyor şirket sana. arayıp durumunu söylemen yeterli. tüm seneyi izinli geçirebilirsin teoride ama pratikte öyle olmuyor. çalışanlar, şirketin değer verdiğini hissettiği için en ufak bir suistimal göstermiyorlar ve araştırmalar gösteriyor ki sınırsız ücretli izin hakkı tanıyan şirketlerde çalışanların çıktığı izinli gün sayısı 14, 21 artık neyse, o kadar izin günü tanıyan şirketlerde çalışanların çıktığı izinli gün sayısından daha az.

    icardi gibi bir adam düşünün. özel hayatını netflix belgesel yapsa izlenme rekorları kırılır. okan hoca git dedi, gel dedi, adam oynadığı bütün büyük maçlarda iz bıraktı. sakatım diye arjantin’de manitayla takıldı, geldi 20 dakika oynadı, 1 gol, 1 asist ve 2 net pozisyonla maçı tamamladı. eğer tudor gibi bir adam olsaydı, icardi daha ikinci haftadan süresiz kadro dışıydı. aradaki fark bu işte. hep diyorum, taktik falan önemsiz detaylar futbolda. motivasyon, inanç vs gibi şeyler çok daha önemli.

    değilse taraftar tarafından ıslıklanan, gönderilse milletin göbek atacağı donk’u şampiyonluğun mimarı yapmak işte maharet. 3-5-2, 4-4-2 değil. okan hoca da bunu uyguluyor işte.

    okan hoca çok doğru yolda ve sürekli kendini geliştiriyor. az dilenmedim burda kendisine.

    mahçup etmedi, etmeyecek de.

    bu yolun sonu şampiyonluk inşallah.
  • 5065
    sezon başlarında heyecanlı genç kardeşlerimize "okan hoca'ya güvenin, zamanla yeni transferler takıma uyum sağlayınca işleri rayına oturtacaktır" dedik ve şu an o kadar hakem katliamına rağmen takımı getirdiği seviye ortada. son olarak jesus'un "uçan kaçan" talebelerini de harika bir taktisyenlikle kadıköy'de paramparça etmiştir.

    tebrikler hocam, sana güveniyoruz. umuyorum ki şampiyonluk kupası ellerinde kalkacak, sana çok yakışacak..
  • 5068
    açılın kendisini hiç bahsedilmeyen bir konuda daha övmeye geldim.

    medyada sürekli akhisar ve başakşehir'deki başarıları konuşuluyor ama göztepe'yi tff 1. lig şampiyonu yapan hoca da kendisidir. direkt olarak ilk ikiye girme şansı azalınca istifa etmişti. sonrasında play-off'a giden takım yılmaz vural ile süper lig'e yükselmişti. herkes biliyor ki istifa etmese zaten play-off'u alacak kalitede oynatıyordu takımı.

    yıllardır patlaması beklenen halil akbunar'ı, hala süper ligde şans bulan umut nayır'ı kendisi süper lig futbolcusu yapmıştır. bir dönem ismi bütün büyük kulüplerle anılan jahovic'i de keşfedip özellikle isteyerek lige getiren kendisidir.
  • 5069
    okan hocam maşallah vura vura gidiyorsun ama senden bir beklentimiz daha var. o da şu; 13 ocak 2023 galatasaray - hatay maçı ile birlikte, her maç olmaz muhakkak ama şöyle 4-0 lı galibiyetler de alalım artık. deplasmanlarda, büyük maçlarda zaten iyiyiz. bu konuyu hallettin. artık sıradaki konu; içerde oynanan anadolu maçlarında zorla şerle gelen galibiyetleri, farklı galibiyetlere çevirmen olsun.

    üzerine koya koya, rakiplere vura vura gidiyorsun maşallah. bu konuyu da çözmeni bekliyoruz.
  • 5071
    bir tebriğide yönetim tarafından kendisine tahsis edilen yardımcılarla çalışma konusunda, kapris yapmaması için hakeden teknik direktör. başka hoca olsa, onu istemem buna gerek yok diyebilirdi. ekip çalışmasına işinde ehil olanların bilgisine ve fikrine değer vermesi ise başka bir artısı.

    ne demiş george bernard shaw

    "akıllı adam aklını kullanır. daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanır”
  • 5072
    son 10 yılda galatasaray'a en aklı başında topu oynatan hoca. yıllardır başı kesilmiş tavuk gibi oradan oraya koşuşturan, hiçbir plan program olmadan bireysel yeteneklerle ve olağanüstü çabalarla sonuca varan galatasaray'ı unutturdu bize. takımı öyle bir diziyor ki sanki her maç 1 kişi fazla oynuyoruz. her dönen top bizde kalıyor. bunu da istikrarlı bir şekilde yaptırabiliyor. dönem dönem konsantrasyon seviyesi düşük maçlarda kötü top oynatacaktır muhakkak ama artık anladık ki konsantrasyon seviyesi yüksek maçlara lafla sözle değil oyunuyla aklıyla hazırlanıyor. bu iş bu kadar işte. yıllardır getirilemeyen mantalite bu kadar hızlı getirilebiliyor. takımın sahada ne oynadığını herkes görebiliyor.

    bir hakem hatası yüzünden sezonu kapatan galatasaray da gitti artık çok şükür. eskiden olsa alanyaspor maçından sonra bu takım sezonu kapatmıştı. ancak kendisi alanyaspor maçından sonra oynadığı tüm maçları kazandı. nazar değmesin önümüzdeki yıllar çok başka olacak çok. adını en başından beridir bağıra çağıra söylediğim için o kadar mutluyum ki.
  • 5073
    ic sahada gorece zayif ve kapanan takimlara karsi da daha guvenilir bir oyun gelistirirse, ligi 6-7 hafta oncesinden sampiyon kapatabilecek hocadir. zira ligin ikinci yarisiyla beraber bu tip maclar fiksturumuzde cogunlugu olusturacak ve bu avantaji iyi kullanmaliyiz. su ana kadar derbiler ve gorece zor deplasmanlarda iyi oyunlar sunduk ve tatmin edici sonuclar aldik. evimizdeki maclar ise zaman zaman sıkıntılı gecti ve cogu zaman sans da yanimizdaydi. sampiyonlugu bu maclar belirliyor ve sans her zaman yanimizda olmayabilir bundan sonra.

    derbilerde sapkadan tavsan cikarmak ne kadar ise yariyorsa, kolay gozuken maclarda da ezberlenmis oyun sistemi daha kritik hale geliyor. ozellikle alanya macinin ilk yarisindaki oyunu bu tip maclarin tamamina yayabilecegimizi dusunuyorum.
  • 5075
    direkt rakiplerine karşı;

    28 ağustos 2022 trabzonspor galatasaray maçı abdullah avcı'yı oyun olarak grogi etse de skor olarak nakavt edememişti. sonra gidecek mi şöyle mi böyle mi olacak denilerek çıktığı 5 kasım 2022 galatasaray beşiktaş maçında şenol güneş'i oyun ve skor olarak yendi. daha sonra eski takım arkadaşı ve yakın dostu emre belözoğlu'nu 12 kasım 2022 istanbul başakşehir galatasaray maçında tamamen sürklase etti. şimdi ise ülkemizde futbolun yaratıcısı olduğu iddia edilen, yaptığı her şey ile fazla fazla övülen jorge jesus'u tam anlamıyla çaresiz bıraktı. *

    ayrıca takımı tüm hatlarıyla geliştirmeye devam ediyor. takım duran toptan gol atamıyor, yılların kronik sorunu hâline geldi diyorduk çözdü. bu sezon attığımız dördüncü ya da beşinci duran top golümüz oldu. çok pozisyona giriyoruz ama atamıyoruz diyorduk. son iki üç maçtır o konuda da büyük gelişim gösterdik. ilk etapta aklıma gelen berkan kutlu, barış alper yılmaz gibi geçtiğimiz sezon eleştirilen isimlerden fazlasıyla katkı aldı ve almaya devam edecektir.

    şimdi kaldı tek problem set oyununu bir miktar üst seviyeye çıkarmak bunu da hallederse kimse önünde duramaz.

    respect hocam, çok seviyoruz!
App Store'dan indirin Google Play'den alın