• 26
    (bkz: galatasaray yavrusu)

    proje güzel. bazı arkadaşların aksine büyük bir şehirdense nispeten küçük bir şehrin takımı olması bence daha iyi. şehrin futbolseverlerinde heyecan uyandıracaktır ve gidişat iyi olursa tribünler de dolacaktır. bir ikincisi bu takımımızın maçları mutlaka galatasaray tv’den verilmeli kanımca. iyi proje, dilerim üstüne düşülür.
  • 27
    daha önce altınordu spor kulübünün pilot takımı olan kulüp. niğde anadolu 2. lig b grubunda mücadele ediyor. maçlarını ömer halis demir üniversitesindeki stadyumda oynuyorlar.

    ural aküzüm başkan olduktan sonra renk ve logo değişimi için tff'ye müracaat edilecekmiş. teknik direktörlüğünü, galatasaray'ın alt yapısında teknik direktörlük görevini yürüten ceyhun müderrisoğlu olacak. müderrisoğlu, 11 yıldır florya'da görev yapıyor. ozan kabak, mustafa kapı, yunus akgün gibi altyapı oyuncularını yetiştirmesiyle biliniyor.

    burak elmas'ın seçim döneminde vaadettiği projelerden biri olan 1481 futbol grubu'nun, bir şirket olarak halen galatasaray'da yöneticilik yapan ural aküzüm'ün de içinde olduğu galatasaraylı işadamları tarafından kuruldu.
    burak elmas ve ekibinin seçim kampanyasında bahsettiği city football group modelini örnek alan 1481 futbol grubunun türkiye, avrupa ve afrika bölgesinde başka yatırımlar yapacağı ve galatasaray'a hizmet edecek bir profesyonel futbol ağı kurmayı hedeflediği söyleniyor. umarım galatasaray için devrim niteliğinde bir adım olur.
  • 28
    düşünce güzel ama uygulanacak şehir konusunda büyük soru işaretlerim var. niğde çok küçük bir yer. oraya gidecek isimler her ne kadar genç de olsalar sosyalleşebilecekleri alan arayacaklar. bunu niğde ölçülerinde bulabilirler mi? oraya gitmek, kalmak, vakit geçirmek isterler mi beni düşündürüyor.

    yaklaşık şöyle bir yerden bahsediyoruz;
    https://twitter.com/...7mLYY3lvkEg&s=19
  • 29
    galatasaray gençlerinin şark görevlerini yapacağı yer.
    vallaha genç olsam herhalde gitmeyek isteyeceğim ilk 15-20 şehir arasına girmez bile. umarım bundan bir kaç yıl sonra "nigdespora kiralanan futbolcu depresyona girdi" falan duymayız.
    acaba gençlere "çalış, a takıma yüksel yoksa..." derken yoksa olarak sunulacak takım mı?
    tinder açmak isteyen genç yeteneklerin tandırla geceyi bitirmesini sağlayacak yeni pilot takım.
  • 30
    süreç iyi yönetilirse gençler için avantajlı sayılabilecek bir şehir bile olabilir. daha kendilerini karakter olarak tamamlaya yaklaşamadan çok büyük paralar kazanmaya başlayan futbolcuların kariyerlerindeki en büyük sorunlardan biri bu gücün getirdiği olumsuzluklarla baş etmek olabiliyor. açıkçası bir taraftar olarak 18 yaşındaki topçumun menajer kucaklarında istanbul gecelerine akmasındansa takım arkadaşıyla bozkır manzaralı penceresine sırtını dayayıp playstation oynamasını yeğlerim. boş vakitlerinde de kapadokya'ya falan gitsinler işte. aptal partilerde vodka kokteyli yerine günbatımında kaliteli şarap içer aslanlarım.

    ama yukarıda dediğim gibi süreçleri iyi yönetilmeli. istanbul'dan sonra niğde kanı kaynayan delikanlılar için kısıtlayıcı gelebilir. uzmanlar eşliğinde psikolojileri, gelişimleri, yemeleri-içmeleri her şeyleri izlenmeli. şehrin sunmakta eksik kalacağı sosyalleşme ortamlarını da mangal partisi olur takım gezisi olur doğa yürüyüşü olur kulüp bu çocuklara sağlamalı.

    profesyonel hayata birlikte adım atmış yıllarca omuz omuza oynamış genç jenerasyonların a takıma adapte edilmesini de kolaylaştırır böyle projeler. ama unutulmaması lazım. öyle aldık denilip köşeye atılmaması lazım bu projenin. tesisinden sahasına, aşçısından bekçisine, hocasından antrenman malzemelesine yatırım şart.

    niğdesporsözlük 1. nesil üyesi* conte bildirdi.
  • 32
    şehir olarak niğde'yi kim bulduysa tebrik ederim. istanbul - izmir gibi popüler şehirde olsa gençler, gezmek tozmak dahil yüzlerce aktive yapabilirlerdi. farklı açıdan bakın, niğde'ye bir amaç için gönderiliyorsunuz. gençler tıp, mühendislik için eve kapanıp senelerce ders çalışıyor. bu arkadaşlar da sosyal hayatlarından feragat edip paso futbol düşünüp, ona çalışsınlar. ne güzel eziyet çocuklara. biz bu işi çocukken bedavaya yapardık oysa onların elinde ileride milyon dolarlar kazanıp, trilyoner olma şansı var!
  • 33
    aslında kulüp tesisleri bir kampüs veya askeri üs gibi yapılsa ama halka da açık olsa bu durum hem şehire hem de kulübe faydalı olabilir. bünyesinde sinema, bir kaç kaliteli restoran, coffe shop, spor mağazası vs olsa, bu alışveriş bölümleri halka da açık olsa gayet sevimli ve pozitif olabilir. hem gençler hem halk için bir enerji noktası haline gelebilir kulup tesisleri.
  • 34
    beni çok heyecanlandıran bir projenin öznesi futbol kulübü. o ligde oynayan diğer takımlarla da görüşüldüğü kanaatindeyim her kulübün kabul edeceği bir ortaklık değil bu yöneticilerin de dahil olduğu bir proje çünkü. niğdespor yerine bir istanbul takımı, aynı gruptaki sarıyer gibi, olması beni çok daha mutlu ederdi açıkçası ancak gelecek için başarılı bir hamle olduğu çok açık. emeği geçenlere teşekkür ediyor, ortaklığın iki taraf için de olumlu sonuçlar doğurmasını diliyorum.
  • 35
    niğde'de 1990 yılında kurulmuş olan futbol kulübü.2018-19 sezonu öncesinde takımın altınordu tarafından 2 milyon tl borcun ödenmesi koşulu ile altınordu takımına devredilmiş ve altınordu'nun pilot takımı haline gelmiştir.
    2021-2022 sezonunda ise galatasaray altınordu ile anlaşarak pilot takımı haline gelmiştir.
    başkanlığına sportif a.ş. yönetim kurulu üyesi ural aküzüm gelmiş, teknik direktörlüğüne ceyhun müderrisoğlu getirilmiş.

    kişisel yorumum: ilk haber, duyduğumda altınordu'nun bu projeden neden vazgeçtiğini düşündüm. küçük bir araştırma yaptığımda şu habere rastladım: https://www.fanatik.com.tr/...lici-cikmadi-2166045

    tıklamak istemeyenler için :" hazırlayıcı takım konusunda açmaza girdiklerini belirten başkan özkan, iki sene önce niğde belediyespor'u 3 milyon tl borçla aldıklarını söyleyerek, "birinci yıl genç ve tecrübeli karma takım yaptık. ligde tutunduk. ikinci yıl bir anlamda u19 takımımızı 2. lig'de oynattık. genelde takım oyunu performansımız iyi olmasına rağmen, gol atmayı beceremedik. 28 maçta 21 mağlubiyet aldık. düştük. pandemi yetişti, düşme kalktı, sevindik. ancak ortada bir gerçek vardı. biz uzun vadeli bir plan düşünürken, niğde şehrinin insanları takımlarının puan cetvelindeki yerlerinden mutlu değillerdi ve mutlu olmak istiyorlardı. mutlu olmak herkesi hakkı. ama mutlu olmak için emek vereceksin. emeği de planlı, programlı, sistemli vereceksin. sabredeceksin. sabrın sonu selamet" ifadelerine yer verdi.niğdeli dostlarımıza dedik ki, 2 sene önce kulübü alırken 3 milyon tl vermiştik, 2 sene içinde de 12 milyon tl harcadık. bu 12 milyonun içinde 8 milyonu yıllık giderler, 4 milyonu fiziki yatırımlar. biz yıllık giderler kısmını istemiyoruz, sadece fiziki yatırım tutarı 4 milyon, kulübü alırken verdiğimiz 3 milyon olmak üzere toplam 7 milyon tl bedelle alın kulübü, 7 ayda ödeyin. yok, çıkaramadılar. sonra kayserispor talip oldu, onlara da aynı şeyleri söyledik. onlar da çok istemelerine rağmen, başlarına sıkıntı olacak düşüncesiyle girmediler. sonuç olarak 1 sezon daha niğde'deyiz."

    başkanın bahsettiği sıkıntıları bizim aşacağımız düşünülmüş olacak ki projedeki o takım olarak niğde karar kılınmış. ben altyapı oyuncuların a takımdan bu kadar uzakta pişeceklerine olgunlaşıp as takıma çıkacaklarına inanmıyorum. altyapı oyuncularımız as takımla daha çok içiçe olmalı , bazı antrenmanları beraber yapmalı, as takım oyuncularından bir şeyler öğrenmeli belki beraber yemekler filan yenmeli. he tabi u19 takımımızdan değil de 19 yaşını geçmiş süper lig için istenen seviyede olmayan oyuncularımız için düşünülüyorsa onu da bilemem. hayırlısı olsun.
  • 37
    şu anda tff 2. lig kırmızı grupta oynadığı 12 maçta topladığı 5 puanla 20 takım arasında 18. sırada bulunan pilot takımımız. geride daha 26 hafta var ama takımın iyi bir görüntü sergilemediği gerçek. zira 12 maçta 30 gol yiyip sadece 7 gol bulabilmişler.

    eğer devre arasında gerekli takviyeler yapılmazsa 3. lig'e yani profesyonel liglerin en alt seviyesine düşecekler. bu da projemiz için oldukça kötü bir durum olur.
  • 38
    tahmin edildiğinden ve dile getirildiğinden çok daha fazla öneme sahip olduğunu düşündüğüm projenin ilk adımını attığımız kulüp.

    türkiye'de ne yazık ki alt yapılardan neredeyse hiç bir oyuncu yetişmiyor. alt yapıdan gelen oyuncular en az 1-2 sene yedek kulübesinde oturmadan a takım seviyesine ulaşamıyor. bizden avrupa'ya giden oyuncuların orada aynı sıkıntıyı yaşadığını da hesaba katarsak, alt yapıdan çıkan bir oyuncunun bizim gibi büyük takımlarda oynayabilmesi için en az 3-4 yıl futbol öğrenmesi gerekiyor. taylan- oğulcan ve nice örneklerde gördüğümüz gibi ki onlar bile gerçek anlamda futbolculuğu bizde öğrendi. potansiyelleri ve yetenekleri farklıdır ama gerçek futbol oynamayı yeni yeni öğrendiler. bu kadar seviye varken, alt yapılarda neredeyse hiç bir şey öğretilmezken bu alt yapı oyuncularının direkt olarak takımlarda oynamasını beklemek zaten hayalcilik.

    bununla alakalı ılgaz çınar hem sosyal medyada hem de yaptığı programlarda u-19, u-21 gibi ligler yerine bu takımların profesyonel liglerde kendi adıyla oynaması gerektiği söylemişti. biz genç oyuncuları anca buralarda oynatarak futbol öğretebiliriz demişti. aslında 2. paragrafta anlatmaya çalıştığım olayda tam olarak ılgaz bey'in demeye çalıştığı şey. biz bu çocuklara futbol oynatmalıyız, mahalle maçı değil. ne yazık ki üst yönetimler bunu önemsemediği, hatta türk futbolunu önemsemedikleri için bu konuya kafa bile yormadılar.

    bu bağlamda bizim niğde anadolu fk'yı alt yapı takımımız gibi görmemiz gerekir. zamanında yaptığımız anlaşmalar gibi takımı kendi haline bırakırsak bu projenin hiç bir önemi kalmaz. biz zaten 2. ligden, 3. ligden sivrilen oyuncuyu alabilecek bir kulübüz. yani bizim amacımız niğde anadolu fkyı bize oyuncu verecek bir alt lig takımı gibi görmektense alt yapı takımı gibi görmeliyiz.

    aslında bunun için yapılması gereken ilk adımı attık. nedir o ilk adım. anadolu fk'nın teknik ekibi. yıllardır bize alt yapıda hizmet etmiş ceyhun hoca'yı niğde anadolu fk'ya hoca yaptık. ceyhun hoca konusunda çok fazla bilgiye sahip değilim ama en azından a takımın ne oynatmaya çalıştığını bilen bir hoca. yani ilk adımımızı isimlerden bağımsız çok doğru bir şekilde attık.

    şimdi sırada daha da önemli olan 2. adımı atmak var. nedir bu 2. adım? oyuncularımızı bu takıma göndermek. burada önemli husus şu? belki de 1. lig takımlarında oynayabilecek oyuncularımızı daha alt lige gitmeye ikna etmek. bu ilk başta kulağa biraz saçma geliyor ama düşünülünce aslında saçma olmadığı ortaya çıkıyor.

    o zaman sesli düşünelim. şuan alt yapımızın en değerli oyuncusu kim? bartuğ elmas. yine sözleşme şartlarından bağımsız bunu yazıyorum. şuan bartuğ herhangi bir ptt 1. lig takımına kiralamak istesek kiralayabilir miyiz? muhtemelen evet. peki sonrası ne olacak? tamamen muamma. x bir takıma x bir hocanın isteğiyle bartuğ'u kiraladık diyelim. bartuğ zaten savunması zayıf bir oyuncu. 1. ligde de fizik ve sertlik istenen şartlardan bir tanesi. bartuğ'u isteyen ve oynatan hoca 3 hafta sonra kulüpten kovulsa kim şaşırır? kimse şaşırmaz. bu gelen hoca kovulmamak için ne yapacak? senin 17 yaşındaki oyuncunu yetiştirip geliştirmektense atıyorum kadir bekmezci'yi oynatacak. bu sefer ne diyeceğiz? " kadir bekmezci'yi bile kesemeyen orta saha oyuncusunun bizde ne işi var, zaten seviyesi oymuş. " bunu duyan, gören, oynayamayan ya da oynadığında verim veremeyen oyuncumuz ne olacak? psikoljik olarak daha da geriye gidecek ve gelişimini durduracak. aslında bunu 2020-2021 sezonunda atalay ile gördük. yani doğru bir sistemde oyuncular oynamazsa aldıkları süreler oyuncuları geriye götürebilir.

    bu tarz ikilemlerin son bulması için teknik ekibin bizim olması ve bu teknik ekibin işinin son verilmesi başkasına bağlı olmaması çok önemli. oyunculara da bu durum spor psikologları eşliğinde anlatılmalı ve takibi yapılmalı. bu şekilde de oyuncularımız 2. lige gitmeye ikna edilmeli.

    somut örnekler vermek gerekirse biz niğde anadolu fk 'ya 2021-2022 sezonunun ikinci yarısında, berk balaban, jankat yılmaz, ışık kaan, atalay babacan, bartuğ elmas, eren aydın, mehmet aslanboğa hatta kiralık durumları konuşulup, süleyman luş ve mahmut keskin'i göndermeliyiz. * süleyman luş 1 ligde caner cavlan'ın yedeği olarak bekleyeceğine 2. ligde oynasın. demeye çalıştığım gibi aslında galatasaray alt yapı takımında oynasın.

    3. aşama ise bize bu takımın unutturulmaması gerekiyor. 2. lig yayın haklarını bilmiyorum ama bir şekilde bu takımın maçlarını gs tv youtube hesabından yayınlamalıyız. hem bu oyunculara göz önünde olduğu mesajını vermek hem de gerçekten görmek için bu bunu bir şekilde çözmeliyiz. gs tv'de alacağı reklamlarla bu yayın işinden zararsız bir şekilde yürütebilir. tabi dediğim gibi 2. lig yayın hakları hakkında bir bilgim yok ama zor olmadığı düşünüyorum. bazı yerel kanallar bile bu maçları yayınlıyor çünkü. galatasaray'ın u-19 maçlarını ve genç oyuncu görmek için hazırlık maçlarını izleyen taraftarlar bu maçları da izler. başarı gelirse niğde'nin yerel halkının da desteğini alır aynı zamanda. yani zarardan daha çok kazan- kazan gibi bir durum bile olabilir.

    zaten oyunculara bu vizyonu anlatabildikten ve uygulayabildikten sonra oyuncuların da kendi potansiyellerine yaklaşabileceklerini düşünüyorum. o oyuncular olur olmaz, sonraki aşama en azından potansiyellerini görürüz.

    ben açıkçası bütün planlamaların yapıldığı düşünüyorum. eğer bu projeden başarılı olup aynısını yurt dışında bir kaç kulüpte daha yaparsak hem yabancı hem de yerli oyuncularımızı hazır bir şekilde a takıma monte edebiliriz.

    bu projeye çok fazla inanan ve destekleyen bir taraftar olarak umarım bu sevincim kursağımda kalmaz.
  • 42
    açıkçası logosunun değişmesini ne gerekli ne de anlamlı buldum. pilot takımımız oldular, gayet güzel fakat bu kulübün kendine ait bir geçmişi, bulunduğu şehirle bir -illaki- ilişkisi var. yanlış hatırlamıyorsam önceki logoları niğde'yi temsil eden çift başlı kartaldı. belli ki mitolojiden esinlenmişler, zaten birçok farklı ülkede buna benzer birçok farklı logo görmek de mümkün. bıraksaydık öyle kalsaydı, ne olurdu? keza renkleri için de düşüncem böyle.

    yani yüz yılın en saçma hareketi demiyorum elbette ama açıkçası bir takımın safî pilot takımımız olduğu için logosunu ve renklerini değiştirmesini ben çok da gerekli görmüyorum, naçizane. ha, bunun yasal zorunluluk gibi bir durumu olabilir, ona da zaten yasal zorunluluğun saçma olması dışında bir şey diyemem.

    velhasıl, olan oldu zaten. umarım yeni logo ve renkler pilot takımımıza başarı getirir.
  • 45
    kırmızısını ateşten, sarısını güneşten alan ve memleket gençlerine ışık saçan pilot takımımız.

    heyecanlarının ve yeni logolarının hayırlı olmasını diliyorum. umarım niğde anadolu fk gibi kulüplerimiz yurdun dört bir yanında çoğalır ve ülkemizin her yerinden gelecek vadeden gençlerimizi hem takımımıza kazandırır hem de kendilerine ön ayak olup hayallerini gerçekleştirebiliriz.
  • 47
    burak elmas yönetiminde ortaya çıkan son olaylar (istifalar, "benim kararım" diyip ceo getirmek, ceo'nun eşinin firmasına iş yaptırmak istemesi, tff'ye karşı minnoş olmaları) sonrasında eminim ki elimizde patlayacak yatırım.
    ben bundan 2 sene sonra aynı altınordu gibi elden çıkarmaya çalışacağız diyorum. daha ana kulübü düzgün yönetemeyen ekipten bu takımdan bir şey yapmasını beklemek benim için komik olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın