resim
Leonardo Neoren Franco
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:Atlético B
Yaş:47
Uyruk:Arjantin
  • 554
    nasıl sizler o'na güvenemiyorsanız, o da daha düne kadar size/bize güvenemiyordu. yeni transfer olarak gelmişsin memlekete, teknik direktörün rijkaard. hedefler kulübün tarafından belirlenmiş. avrupaya göz dikilmiş. rijkaard ve müthiş isimlerden oluşan kadro yapmışsın. takımının avrupa mazisi, yeni teknik direktörü ve yıldız isimlerden oluşan kadrosu sayesinde gözler üzerinizde. ve sen daha ligin ikinci yarısının ilk haftasında gönderilme korkusuyla maça çıkıyorsun. her an bir telefon gelebilir ve gud bay leo denilebilir. biz bu adamın bir insan olduğunu düşünürsek-ki öyle, zor iş vesselam.

    ideallerin, dün kurduğun hayallerin, arda'nın uefa kupasını kaldırdığı resimde poz vermeyi hayal etmen yerle bir olabilir, her an hem de. bekliyorsun bekliyorsun bekliyorsun... telefon çalıyor, götün üç buçuk atıyor. hocan sana bir kaç şey söylemek için leo diye sesleniyor; senin suratın bembeyaz oluyor, dizlerinin bağı çözülüyor. her an gud bay leo denmesini bekliyorsun. helal olsun leo, bunların altından kalktın ya sana benden bir tane bravo var. bu adam insan güzel arkadaşım. bu adam senin benim gibi etten kemikten olma bir adem oğlu. ailesi, evi, çocukları var. planladığı bir geleceği vardır bir de.

    oynadığınız oyunlar fm,cm,dm,sm,om,km her ne ise ondaki gibi olmuyor işte bu işler. bunu gönderelim, yerine valdesi alayım amk. demekle olmuyor. şu benim tahmin ettiğim ruh haliyle bile sahaya çıktı ya daha ben diyecek bir şey bulamıyorum leo ya.

    en son kaleciliği hakkında da iki kelam edeyim bari bir futbol uleması(!) olarak.
    kaç tane hatalı gol yedi bu adam bilmiyorum. sezonun kupa/uefa/lig olmak üzere tüm maçlarını ikişer kere seyrettim, son kayseri maçı hariç. bu adamın yediği 4 tane hatalı gol say deseniz sayamam. çünkü ben sadece leo yüzünden hatalı yediğimiz 4 gol görmedim.
    ee denizli* maçında leo ya hal hatır soracak kadar yakın bir adamın attığı kafa golünü, leo nun hatası yüzünden yediğimizi düşünüyorsanız o ayrı. o ayrı, sen ayrı, ben ayrı. burada hepimiz birbirimizden ayrılıyoruz işte.

    bu adamın biz de oynadığı süre içinde yapacağı hata belli. aldığı geri paslarında, ara sıra bize korku yaşatacak. belki bir gün kaptıracak. kimi zaman önünde ceylan gibi seken rakip futbolcuya çarptıracak. bu. bunlardan ibaret. eee o kadar da olsun be güzel kardeşim. aldığı yüzmilyoncuk tane geri pasından bir kaç tanesini de kullanamasın, ne var yani bunda? yüzmilyoncukeksibir tanesini doğru kullanıyor ya. ha sikinin doğrusuna vursun, banane a.q diyorsanız ona da eyvallah. vursun aq . vursun, top rakibe gitsin. rakip tekrar kaleye gelsin. leo tekrar vursun. tekrar rakibe gitsin. rakip gelsin bir daha. ordan tekrar... tenis maçı izler gibi izleyelim biz de. gerçi siz o zaman da eleştirirsiniz bu adamı. vurduğu toplar taca çıkıyor, siki yamuk dersiniz.
  • 406
    http://captano.blogspot.com/...2-3-galatasaray.html

    --- alinti ---
    tartışılan kaleci leo franco konusu da ilginç. hata yapmadan gol yiyen bir kaleci leo. ama gol yemesi çok sayıda eleştiri alması için yeterli.

    arka arkaya yediği 2 gol var leo’nun. iki top da uzak köşeye gitti. golü atan futbolcuların boş pozisyonda kaleye rahat vuruşlar yaptıklarını görüyoruz. nedir kabahati leo’nun bu gollerde.

    hem savunma oyuncularını hem de kaleciyi suçlamak nasıl bir mantık içermektedir , bu açıklanması gereken bir çelişki değil mi?
    --- alinti ---
  • 649
    mantıksız sebepler yüzünden eleştirilen kaleci.

    ulan adam maç sonrası kendi soyunma odasını bırakıp rakip takım soyunma odasına mı gitsin ? o zaman şerefsiz herif satmış maçı diye dedikodu çıkarmayacak mıydı zihniyetsiz insanlar ? ayrıca bir mondragon rakip takım kalecisi olarak bize karşı mücadele ettiğinde gelip bizim futbolcular'a sarılsa öpse vay şerefsiz mi diyecektik ? hepsini geçtim , bu kan davası mı ki adam eski takım arkadaşlarını öpmesin , tebrik etmesin ?

    işte bu yüzden türk futbolu aynı yerde. erdoğan arıca gibi tipler çıkıp bize şov yapacağına avrupa maçlarında oynasın diye lincoln'u eleştirdiği , üzerine yürüdüğü için. ya da bizim kaleci dediğimiz adam 5 yıl boyunca aynı takım'da oynadığı arkadaşlarını kutladığı zaman onu ıslıklayan taraftarlar yüzünden. hayır adam kötü oynasa yine tamam diycem. herif sezon başladı başlayalı en iyi maçlarını oynadı şu iki maç boyunca ama yine de abuk sabuk şeyler yüzünden tepki alıyor. pes yani. ama 2010 değil. *
  • 292
    8 kasim 2009 diyarbakirspor galatasaray maci'nda ne hata yaptığını merak ettiğim kaleci. elbette saygımız var karşıt görüşlere. ama yapmayalım arkadaşlar. yediğimiz golde hakan balta'nın hatası var iken leo franco'ya bütün ihaleyi yıkmak ayıptır. bugün ne yaptı franco. pozisyon görmedik zaten gol dışında neredeyse? bugün kendisine ne olumlu ne olumsuz bir eleştiri getirmek saçmalıktır.
  • 250
    kendisini eleştirenlere 2. fatih terim zamanındaki mondragon'un istatistiklerine bakmalarını tavsiye ederim. eğer mondi o dönem gelseydi ne kadar kötü kaleci denirdi. türk seyircisinin öğrenmesi gereken bir şey var kaleciyi kaleci yapan önündeki savunmadır. yoksa casillas'ta barça'dan 6 yemiş bir kaleci. bundan iyisini alamayız beyler. bundan iyisi cech,buffon,casillas.
  • 454
    pat diye gönderilmesi beklenen futbolcu. 3 senelik sözleşmesi olan adamın sözleşmesini fesh etsek ödeyeceğimiz tazminatla jo'nun bonservisinin büyük kısmını çıkartırız kimsenin haberi yok. satsak da yarım sezondur oynattığın adamı nereye satıyorsun, adam galatasaray'dan iyi bir takıma gitmeyecekse neden gitmek istesin? düzenini kurmuş, yeni bir hayata başlamış... bazen taraftar futbolcunun da insan olduğunu unutuyor, şaşıyorum.**
  • 349
    volkan demirel'in son haftalardaki durumunu gördükten sonra daha bir sahiplenmemiz gereken kalecidir. seven sever, sevmeyen sevmez. sevmeyene de niye sevmiyorsun kardeşim diyemezsin. lisedeyken ben de öyle bir tipe uyuz olurdum nedenini bilmeden. eleştirenlere de ortaya doğru doneler koyarlarsa lafımız yok ama bu kaleciyi nereden bulmuşlar bıdı bıdı bıdıcılar siz orada durun bir dakika, size bir çift lafım var:

    1) bu adamın bu sene "ulan bu gol de yenir mi?" dediğiniz bir golü yazın özel mesaj atın tartışalım. yenecek golleri yediği için de bir kaleci eleştirilmez bir kere mantığa aykırı zaten
    2) ey futbol profesörleri madem bu kadar futboldan kaleciden anlıyorsunuz niye sözlükte yazı yazarsınız? gidin amatör kümede gönüllü kaleci antrenörlüğü yapın bu bilginizle sizi havada kaparlar veya ispanya'da atletico madrid'e bir sorun bu adam coupet'yi bu yeteneksizlikle nasıl yedeğe itti? o ligde nasıl oldu da en çok forma giyen yabancı kaleci ünvanına sahip oldu. kısaca adamların bir bildiği gördüğü var heralde değil mi? hatta bu adamlar senden veya sizden daha çok futboldan anlıyor olsa gerek...

    yaşım gereği simovic'i pek hatırlamam ama bu galatasaray kalesinde de bir çok yabancı ve türk kaleci gördüm. benim gördüğüm en iyisi mondragon arkadaş nokta. mondi olsa hemen geçsin kaleye ama bu şartlarda bu savunma anlayışıyla kalecimize atıp tutmak ayıptır günahtır.
    yarım sezonluk periyotta görünen şu ki, karşı karşıyalarda soğukkanlı ve başarılı klasik bir güney amerikalı kaleci gibi, yan toplarda zayıf ancak kalede iyi yer tutan bir kaleci izlenimi vermektedir.
  • 723
    3 sezon önceydi, yani 2007 senesi. 6 sezon boyunca kalemizi bir iki maç dışında hiç büyük hata yapmadan başarıyla koruyan, taraftara güven veren, taffarel'i bize unutturabilen mondragon gitmişti kulüpten. o sezon orkun usak transfer edildi, sezon başında sıçışlara başladı, bursa maçında topu içeri alıyordu az kalsın servet çıkardı. deliydi, cepheden gelen toplarda fena değildi ama yan topları hiç yoktu, ne yapacağı belli olmuyordu. sanırım kasımpaşa maçından sonra aykut'a verdi kaleyi. iyiydi aykut, çizgi kalecisiydi belki ama 8 maçta 1 gol yedi, şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu. geçen sezon başında de sanctis geldi, takım elbisesiyle daha ilk günden mest etti. ama onun da ne yan topları iyiydi, ne de maçlara damga vurabildi. bize yadigar kalan ilk maçında kayserispor'a karşı çıkarılması imkansız olan top, benfica maçındaki refleksi ve gençlerbirliği maçında kemal akbaba'ya attığı tokattı. o da gitti, bu sezon haberlerini alıyoruz değerini şu fiyata çıkardı diye.

    bu sezon başında leo franco geldi, 4-1'lik maçın kalecisiydi, 1-0 geriden başladı zaten istanbul kariyerine. hiç kabullendiremedi kendini taraftara. başlarda iyiydi, o da deliydi panathinaikos maçında çok riskli bir hareketle almıştı topu mesela rakip oyuncudan. ilk atletico ve iki beşiktaş maçında iyi oynadı sadece. uzun boyuna rağmen yan toplara hiç çıkmadı, taraftara kendini hiç sevdiremedi. bugün de son nokta oldu belki de yaptığı hata, taraftar yuhaladı golden sonra. hatalıydı bence yuhalanması evet ama galatasaray'la uyuşmadı. sezon sonunda gitmesi de muhtemeldir sanıyorum bu maçtan sonra.

    kim kaldı geriye? bu sezon başında alınan ve iyi bir potansiyeli olan ufuk ceylan ve son şampiyonluğumuzun mimarlarından biri olan aykut. karşı yakanın takımı yıllardır türk kalecilerle mücadele edip milli takıma kaleci verirken, bizim yapmamız gereken de bu ikisine şans vermek belki de.

    adios leo franco.
  • 315
    şimdiye kadar tek başına ne maç yakmış, ne de tek başına maç kurtarmıştır. ne çok kötüdür, ne çok iyidir. ne kariyerine laf atan vardır, ne de vay kariyere bak diyen. ne süper atletiktir, ne de hantaldır. ne aşırı güven verir, ne de korkudan tırnak yedirir. ne her maç 5 gol yer, ne de gol yemediği maç vardır. ne hayran kalınır, ne de nefret edilir.

    işte sorun da tam olarak budur. tam olarak orta şeker bir aslandır. eminim ki iyi de bir insandır yüzünden de belli, zaten kimse tü kaka demiyor, git başımızdan demiyor. gönül istiyor ki madem arada fark yok, arkada bekleyen türk kalecilere de bu kadar şans verilsin kalemizde yerli olsun ya da bi taffarel, mondragon ayarında kaleci bulalım o gelsin kalemizde dursun.
  • 457
    iyi kalecidir, tecrübeli kalecidir. ama yabancı sınırlaması olan ülkemizde, eğer kalene casillas'ı buffoon'u koymuyorsan yabancı kaleciye gerek olmadığını düşünüyorum kendi adıma. hele ufuk gibi genç, fiziği tam bir kaleci fiziği olan ve tüm bunların üstünde iyi bir kaleci adayın varsa, hatta aykut gibi yıllardır vaz geçmediğin dönem dönem kaleni teslim ettiğin bir kalecin varsa, yabancı kaleci kullanıp yabancı hakkını doldurmak fazla lüks geliyor bana. eğer ki takımının sistemi oturmuş, orta sahası hücum oyuncuları defansına yardımcı oluyor, defans kurgusu da oturmuş bir takım isen, kaleye beni de koysan 2-3 top kurtarırım. o yüzden ne bilim şu şartlar altında kimi yollamak istersin deseler bana, ilk sıraları zorlar kafamdaki sıralamada.
  • 1021
    muslera öncesi karanlık çağın öznelerinden olan kaleci.

    leo franco kaleye gelen topları gol yiyerek savuştururdu. rakibin her atağında "ulan bu sefer nasıl saçmalayacak" diye parmaklarımızı yiye yiye izlerdik kendisini. yalan yok arada iyi maçlar çıkardığı olurdu az gol yiyerek. zaten bahsedilmiş ama 28 mart 2010 galatasaray fenerbahçe maçında selçuk şahin'den yediği gol gözümün önüne geldi yine. tadım kaçtı. adını bile anmak istemiyorum. yine de bir ismail çipe değil tabi.

    https://youtube.com/...mnvbik?feature=share

    biz nelerle sınanmışız ya rabbi. allah muslera'ya sakatlık kaza bela vermesin.
  • 573
    tanım: galatasaray'a gelmiş ne en iyi ne de en kötü kaleci.

    hakkında sözlük içerisinde takımımıza yakışmadığı söylenen kalecimiz. biraz ağır olacak ama bunu söyleyen ve kendi topçusuna hakaret eden adamın galatasaray'da işi yoktur gözümde. kendi futbolcusuna küfür eden, döven taraftarlardan bir farkı yoktur. daha yeni takıma katılmış ve rakip takımda 5 senelik geçmişi olan bir futbolcudan ne bekliyorsunuz ileri zekalılar. adam ne yapsın? size yakışan topçu çubuklu tosun gibi "doğduğumdan beri x takımlıyım" mı desin atletico'dan transfer olduğu gün? zavallısınız be abi. utanıyorum sizden. gerçekten. aynı havayı solumaktan utanıyorum. umarım muhteşem oynar leo bugün, hepinize kapak olur inşallah.

    bu saatten sonra sizin gibi taraftar müsvetteleri ile nereye gidebilir galatasaray zaten, onu da düşünmemiz lazım.
  • 657
    maç dışında duygusal yönünü tartışmamamız gereken kalecidir. kendisi ilk maçta da ikinci maçta da gerçekten çok iyi performans sergilemiştir. özellikle ikinci maçın atl. madrid için kırılma noktası olan, reyes'in * leo'yla karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ayağından çekip almıştır çok iyi bir zamanlamayla. * ha maç bittikten sonra yaptıklarını konusmak gerekirse , tabiki eski takım arkadaşlarını kutlayacak tebrik edecektir uzun zaman sonra onlarla konusmak onu mutlu edecektir elbetteki. ha zamanlaması biraz yanlış olmuştur evet, herkesin yıkıldığı bir anda olmuştur olay ama yinede abartılmaması gerekendir. bu yüzden leo suçlanmamalıdır. aynı şekilde mondragon da bize karsı oynasa biz onları elemiş olsak tabiki maçtan sonra gelip arkadaşlarıyla konusacaktır o zamanda mondragonu yuhlayacakmıyız ? maçı sattı diyecekmiyiz acaba ? biraz da objektif yaklaşmak lazım diye düşünüyorum.
  • 1
    leo franco kimdir?

    tam adı: leonardo noeren franco
    yaşı: 31
    ülkesi: arjantin (5 maç)
    boyu: 1.88
    pozisyonu: kaleci
    kulübü: atletico madrid (152 maç)
    forma no: 25
    önceki kulüpleri: real mallorca (151 maç), merida (-), independiente (2 maç)

    ---------------------------alıntıdır----------------------------

    kalli, gspurning´i önerdi, “daha iyisini bulmalıyız” diyen başkan polat, haldun üstünel´i madrid´e gönderdi. genç yönetici, sezon sonunda kontratı bitecek olan arjantinli kaleciyle masaya otururken, ilk görüşmenin olumlu geçtiği iddia edildi...

    futbol şube sorumlusu haldun üstünel, geçen hafta avrupa’da transfer seferine çıkmış ve genç yöneticinin ispanya’da bazı temaslarda bulunduğu öğrenilmişti. ve üstünel’in madrid’e yaptığı çıkarmanın detayları ortaya çıktı. sarı-kırmızılılar’ın, atletico madrid forması giyen arjantinli kaleci leo franco’yla masaya oturduğu öğrenildi. sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 31 yaşındaki file bekçisiyle anlaşma sağlanması durumunda, herhangi bir bonservis bedeli de ödenmeyecek..

    leo franco’yu atletico madrid’de mutsuz edense, kulübün sezon başında lyon’dan coupet’yi transfer etmiş olması. kendi standardına göre düşük bir ücretle oynayan franco’nun işte bu nedenlerden ötürü cim bom’a sıcak baktığı belirlendi. bonservisi sevilla’nın elinde bulunan ve galatasaray’da kiralık forma giyen de sanctis ise yeni sezonda ispanyol kulübünün 1 numarası olacak. yönetim, her ihtimale karşın kalli’nin hakkında olumlu rapor sunduğu avusturya'lı eldiven michael gspurning’i de alternatif olarak bekletiyor.

    ---------------------------alıntıdır----------------------------

    ukdeyi veren: asil
  • 459
    ufuk ceylan ile ilgili çok büyük beklentilerim olmasına rağmen gitsin diyemeyeceğim kaleci. bunun iki sebebi var; birincisi, ilk yarıdaki savunma faciaları sebebiyle yenen gollerde eleştirilen leo franco'nun yerinde ufuk olsaydı, şimdiye bitmişti. bu yüzden leo'nun arkasında biraz daha pişmesi lazım. ikincisi ise, leo, şu anda sözleşmesi feshedilmesi halinde, en çok can yakacak futbolcudur. yabancı kontenjanı açmak için başka kapıya lütfen...
  • 575
    kendisine müsvette denecek derecede kötü olduğunu düşünmediğim kaleci. ama benim düşünmem ne farkeder ki? siz değil misiniz sabri hakkında atıp tutup sakatlanınca "nolur dönsün ueaaa" diye zırlayan. siz değil misiniz 3-5 maç ile dünyanın en meşhur 2-3 teknik direktöründen birine korkak / plansız / ruhsuz diyen. sizsiniz. ve sizler çoğunluktasınız. ya ağzınızdan çıkanı kulağınız duymuyor ya da kendinizi galatasaray'ın çok üstünde görüyorsunuz. kimsiniz kardeşim siz galatasaray futbolcusuna müsvette diyecek? ne yapmışsınız yani bu takım için? gidip forma almak size topçulara hakaret etme hakkı mı veriyor. dönüp bu adam 2-3 maç kurtarınca nasıl sıvayacaksınız sıçtıklarınızı? el insaf diyorum. başka da birşey demiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın