resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Sol Kanat
Yaş:27
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 5826
    24 yaşındasınız, sürekli sorgulanıyorsunuz ve üstünüze geliniyor.
    böyle bir süreçte maçta 2 gol 1 assist yapıyorsunuz, maç sonu, maçın oyuncusu olarak seyirciye gidip üçlüyü çektirmek ve taraftarın sevgisini alma ve (yeni nesil için önemli olduğundan) orada müthiş pozlar çıkarma şansınız var.

    ama yok üçlü için yeni transfer olmuş takım arkadaşınızı * öne atıyorsunuz ki bir an önce aidiyet hissetsin.
    (bkz: 16 eylül 2023 galatasaray samsunspor maçı)

    3.ligden gelip 1sene sonra nasıl galatasaray ve milli takımın as oyuncusu oldu, nasıl bir mentaliteye sahip ve teknik kadro/yönetim neden kendisine kaptanlık verdi dün bir kez daha gösterdi.

    hikayesiyle olduğu kadar sahada ortaya koyduğuyla bende çoktan iz bırakmış, şahsi düşünceme göre de galatasaray efsanelerinden olma yolunda koşar adım gitmekte olan oyuncumuz.
  • 5827
    çocukluğunda kendisini kocaeli-istanbul arası getirip götüren babasını gururlandırmaya devam eden futbolcumuz.

    takıma dünya yıldızları gelmiş sahada olan var kenarda oturan var. ama anons 'aktürkoooğluu'...

    evladım icardi'ye asist yapacak gol atınca mertens ile şakalaşacak falan çok huzurlu uyurum. huzurun gururun dozu da artıyor valla maşallah diyelim.
  • 5830
    hagi ve kendisinin galatasaray istatistiklerini karşılaştırdığımızda kendisi yüzde 60-65 hagi etmektedir. bu oyuncunun daha 24 yaşında olduğunu unutmamak lazım. adam hem atıyor hem attırıyor. arda turan bile bu denli etkili oynayamadı bizim takımda.

    ayrı bir konu da, kerem ile galatasaray’ın kimyası harika tuttu. kerem avrupa transferi yaparsa nedense oralarda yapamazmış gibime geliyor. kültür, aidiyet, karakter özellikleri ile acayip yerel bir adam kerem. gittiği zaman futboldan ziyade futbol dışı yıpranacaktır. ne demek istediğimi türkiye’de yetişip az buçuk mahalle kültürünü tatmış, şimdi yurt dışında yaşayan sözlük yazarları ve okurları daha iyi anlayacaktır.
  • 5833
    fbjk medyası kendisini neden hedef tahtasına koyduğu bir kez daha anlaşılmıştır sanırım.
    (bkz: 16 eylul 2023 galatasaray samsunspor maci)

    bu çocuk ülkenin en iyi yerli topçusu. satmak istesen fb bjk koşa koşa kapımıza gelir.

    toplumun büyük bir bölümünün müslüman olduğu bir ülkede maçtan önce dua ediyor diye saldırıldı bu çocuğa ya.
    gerçekten şaka gibi, ama maalesef şaka değil.
  • 5834
    galatasaray’ımızın 3. kaptanı. şu adama artık hakkını verelim, eleştirmeyelim geyiği de sıktı. adam 2 senedir takımı sırtında taşıdı çoğu maç. yani bu takımın vazgeçilmez oyuncularından biri. hakkını verme durumunu geçtik bu çocuk oldu. kötü oynadığında eleştiri olabilir de tribünde her şeye ha hu diyen saçma sapan bir kitle var. keza sosyal medyada yine aynı. zamanında eleştirdik elbette ama 23-24 sezonuyla birlikte oynadığı oyun, eklediği özellikleriyle birlikte bu takımın vazgeçilmezidir. arkasına kerem’e uygun bir bek alınsa daha iyi olurdu ama bilemezdik tabii ki bazı şeyleri. özetle kerem’e helal olsun. 3. ligden gelip 2 senede çıktığı seviye bambaşka bir hikaye. umarım kariyeri yükselerek devam eder de belgesele konu olur kariyeri.
  • 5835
    2 sezondur 20’nin üzerinde gol katkısı veriyor bir kanat oyucusu olarak. çift haneli gol ve asist üretiyor. bu sezon henüz 10 maçta 9 gole etki etti bile. ve bunu 1 milyon euro bile etmeyen maaşı ile yapıyor.

    yabancılarla arası iyi, normalde türk oyuncularda olmayan bir durum bu. mertens ve icardi gibi dünya futbolunun tanıdığı isimler kendisini çok seviyor. kerem de onlardan bir şeyler kapma peşinde. öğrenmeye, gelişime açık.

    eksikleri var mı? var tabii ki. mesela istikrarlı bir çizgisi yok, bazen performansı dibe vurabiliyor. bunu sezonun geneline yayıp, bazen basit şeylerin zor şeyler denemekten daha faydalı olduğunu öğrenince geçmiş kerem’den daha iyi olacağına eminim.

    internette dini inancı, siyasi görüşü hakkında dönen saçmalıklara gülüp geçsin. sahada iyi olduğu sürece galatasaray taraftarının kanatları altında olacak.
  • 5836
    ideolojik olarak bir insanın din, dil, ırk, renk, kültürunün önemli olmadığını ve salt emeğin yüceliğini savunurum. ancak galatasaray tribünleri, beni yerli topçu milliyetçisi yaptılar. kerem, abdülkerim ya da barış alper müspet bir şey yapınca çok daha fazla seviniyorum. yabancı bir oyuncu, spektaküler bir hareket yapıp topu ezse dahi alkış alırken, sorumluluk alarak şut çeken yahut dikine oynayan yerli oyuncuya anında ha hu oluyor. berkan gibi bir asset bu yüzden elimizden kaçtı. bereket versin, kerem performansıyla karşılık veriyor. ama biliyorum ki bazıları tarafından "cl kadrolarında" yer almayacak ismi hala daha. çünkü bizim toprağımızdan çıkmış ve türlü zorluklara rağmen, burada galatasaray futbolcusu olmuş isimlerin bir anlamı yok çoğu insan için. ki biz biliyoruz, burada bir şey olmak çok daha zor. umarım tribün olarak toplu bir dönüşüm yaşarız her anlamda, ancak bu da çok ütopik maalesef.
  • 5839
    iki sene evvel deplasmanda barcelona ile oynanan maçtan sonra ilk 5teki ispanyol takimlarina 30.000.000, fransız takimlarına 40.000.000 bonservis ile satılması gerekirken, repütasyonu çok kötu olan türk pasaportu nedeniyle bunların yarısı kadar bile teklif gelmeyen futbolcu.

    ben galatasaray başkanı olsam bugun sozlesme yeniler ve 1 milyar euro serbest kalır maddesi koyarım.

    aaa uuuu denilen avrupalı kanatlar kendisinin yancısı olamaz.
  • 5840
    futbolu daha basit ve doğru şekilde oynamaya alışırsa türk futbolunun thomas müller'i olabilir. doğal bir skor yeteneği var ve fazla inisiyatif almadığı maçlarda bile goller ve asistler bulabiliyor. zaten, sıkıntı yaşarsa daha çok sürekli sorumluluk almayı çabaladığı ve hata yaptıkça daha da zorladığı maçlarda yaşıyor. (berkan kutlu'da da benzer bir problem vardı bana göre)

    iyi oynadığında gerçekten çok üst seviye bir performans veriyor ama kötü oynadığında da gerçekten çok düşük bir performans veriyor. bu dengeyi ayarlayabildiği an arda turan'ın gördüğü seviyelere yakın noktalara çıkması mümkün olabilir, çünkü bir sezonu tamamladığında çok iyi istatistikler yakalayabilme potansiyeli var.
  • 5841
    insanlar surat ifadesine neden bu kadar takılıyor anlamıyorum. bana kalırsa eğer sirkte çalışmıyorsan veya palyaço falan değilsen etrafa gülücük saçmana falan gerek yok.
    oyuncuda olması gereken birinci özellik galatasaray ve insani etik değerlerine sahip olmalı. kerem birinin anasına mı sövmüş, ahlaksızlık mı yapmış, yüz kızartıcı suç mu işlemiş, yok. ikincisi ve bence ilki kadar önemli; bu insan bu iş için kalifiye olmalı. galatasaray'ın tarihinde kaç tane kanat oyuncusu bu istatistikleri yapmış acaba. sadece istatistik de değil. adam fenerbahçe'ye attı, beşiktaş'a attı, başakşehir'e attı. hem de öyle averaj golleri falan değil. çoğunda maça damga vurdu. heralde keremin arkasında bu özellikleri taşıyan ' everybody loves hugo (oldlar bilir-lost)' karakterinde bir arkadaşımız var da haberimiz yok. tipini beğenmiyorum, çok tripli duruyor. lan madem öyle neden icardisi, mertensi, barış alperi bu adamla gülüyor şakalaşıyor. anlamıyorum gerçekten. bu çocuk bildiğin hazine. saçma sapan kuralların hüküm sürdüğü türk futbounda, türk bir süperstar var elinde, el birliğiyle itibarsızlaştırmaya çalışıyoruz. yani diğer takım taraftarlarını gerçekten anlıyorum da bizim taraftarımızın, eleştirmesini demiyorum kimse boş yere alınmasın eksikleri tabi ki var, itibarsızlaştırmaya çalışmasını anlayamıyorum. performansı böyle devam ederse değil wilfried bütün friedler gelse formayı kendisinden alamaz.
  • 5842
    bu adama da kariyerinde mobing yapıldı, eleştirildi hatta muhtemel ilk 11'lere yazılmadığı da oldu. hiç küstüm oynamıyorum bırakın beni gideyim demedi. aksine hırslı ve yarışmacı yapısıyla oynadı başardı ve performanısıyla susturdu eleştirenleri.
    bu arada son maçta bence gösterdi ki mertens'in yerine geçmesi gereken kişidir. ilerleyen haftalarda solda zaha ortada kerem sağda ziyech'le oynamalıyız.
  • 5843
    bir insanda en nefret ettiğim özelliklerden biri sabit fikirlilik. insanın, fikrini değiştirmemekle övünmesi, bunun için çaba sarfetmesi bana inanılmaz geliyor. burada hepimiz saçmalıyoruz. bir tarafımızdan uydurduğumuz tahminler, kehanetler elimizde patlıyor, gayet normal bu. bununla eğlenebilmeli, saçmaladığımızı kabul edebilmeli, “abi zamanında neler yazmışım ya, ne öküzmüşüm” deyip gülüp geçebilmeliyiz.

    kerem aktürkoğlu özelinde beni delirten şey, bir grup yazarın/taraftarın bunu demeyi asla ve asla gururuna yediremememesi. arkadaşlar tamam artık gerçekten yeter. tamam, zamanında adama kin kusmuş, kendisinden bir halt olmayacağını düşünmüş olabilirsiniz, hiç sorun yok. ben de yaptım, icardi’yi istemedim, seferovic yeter dedim filan. onlarcasını sayarım ki şurada yapmıştım zaten (bkz: #3627330). normaldir, olur. ama 2 sene geçti artık. bu adam ligin içinden geçti, ters düz etti, katladı bıraktı. daha ne yapacak sizin onayınızı almak için? sizler “ben yanıldım” dememek için radikalleştikçe, hata eşeledikçe takım zarar görüyor, bunu fark etmiyor musunuz gerçekten?

    vallahi de billahi de şiştim ben artık.
  • 5844
    kendisi hakkında ne kadar övgü dolu sözler söylesem az. hep takdir ettim hala da büyük bir hayranlık besliyorum kendisine. benim gözümde ne olursa olsun galatasaray takımında 3-4 sezon daha geçirmesi gereken bir oyuncu.

    icardi, mertens ve torreira gibi dünya yıldızları ile kurduğu bağın bir benzerini türkiye liglerinde aktif oynayan en iyi türk futbolcu olarak genç futbolcularla kurup onlara futbolu anlamalarını sağlayan tecrübeli futbolcu olması galatasaray da gösterdiği bütün misyonlardan daha üst bir misyon olacaktır. nasıl ki kerem, icardi ve mertens ile birlikte kurdukları ortaklıklarla "ceza sahasına nasıl top atılır?", "forvetin yarattığı boşluklara nasıl sızılır?", "akan oyunda hücum yönlendirilmesi nasıl yapılır?" gibi başlıklarda ülke seviyesinde arşa çıktıysa etrafındaki genç oyunculara da bunu aktarabilir. hiçbir şey öğretmese bile asla pes etmemeyi ve takım arkadaşları ile etkili iletişim konusunda gençlere rol model olsun yeter. bizim eskiden beri genç oyuncu yetiştirme konusunda abilik dediğimiz yol göstericilik rolünü bir eziyet etme rolüne çevirdiğimiz aşikar. kerem geçmişten gelen yaşanmışlıklar ile bu olayı asla yaşatmayacak ve gençlere olumlu etki etmesi olası bir kişi. değerlendirmemiz lazım.

    işin özü saha içerisinde daha iyi futbolcu da alabiliriz ama daha nitelikli bir karakter zor buluruz. ben kerem aktürkoğlu kaptanlığında bir galatasaray izleyip desteklemek istiyorum.
  • 5846
    türkiye sınırları içerisinde mağdur isen her türlü makama gelebilirsin. bir tanesi mağduriyetten 20 yıldır başımızda. kerem de mağdur ilan edilmiş bir oyuncu. önce kariyerinde başakşehir ile yaşadıkları, bu sene de bizdeki haliyle.

    ama ben bu sene kendisine haksızlık yapıldığını düşünmüyorum, çok kötü başladı ve haliyle eleştirilerden nasibini aldı, son 2 maçta da toparladı. takımımıza bu sene katılmış olsa eleştirileri anlamsız bulabilirdim ama yıllardır oynuyor. herkesin de dediği gibi ya 0/10 performans veriyor ya da 10/10. hep zoru deniyor, sonuç verirse maçın oyuncusu vermezse en kötüsü oluyor. 16 eylül 2023 galatasaray samsunspor maçında yaptığı tek vuruşlar gol olmasa eleştirilecekti, gol oldu eleştirilmedi.
  • 5849
    bugün kendisine saldıran fenerlilerle beşiktaşlıların kadrosundaki türk futbolcuların hepsini verin kerem ile takas edelim desen hayır diyecek çıkar mı hiç sanmıyorum. o yüzden 2 gol 1 asistle oynadığı samsunspor'un* ambleminde ulu önder atatürk'ün olmasını dahi abuk subuk yorumlarla saldırı malzemesi yapmaya çalışacak kadar ufalıyorlar.

    kerem galatasaray taraftarı için pamuklara sarılacak adamdır. ıcardi kadar değerlidir. bakın icardi - kerem uyumu bu takım için hayati. kerem'de en sevdiğim özellik her çalıştığından bir şeyler öğrenmesi. fatih hoca, okan hoca hatta torrent'den bile bir şeyler öğrenen kerem icardi geldikten sonra aşk adamından da çok fazla şey öğrendi. keza icardi de kerem ile uyumundan fazlasıyla memnun.

    dolayısıyla keremsiz 11'ler falan mantıksız. kerem bu takımın en önemli dişlilerinden. icardi'ye saldırılsa koruyacağımız gibi kerem'i de korumamız lazım. iyi maçı olur, kötü maçı olur. ama kerem bizim kıymetliyimizdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın