*

resim
Hakan Çalhanoğlu
Takım:Inter
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.78
Uyruk:Türkiye
  • 3401
    gelir mi gelmez mi bilmiyorum. inter kolay bırakacakmış gibi görünmüyor. hakan'ı isterim, ama belli koşullarda.

    bir kere kabul etmemiz gereken bir konu var, hakan 6 numara. ama derin oyun kurucu. lemina da 6 numara, ama defansif orta saha*. ikisinin öne çıkan özellikleri bambaşka. şimdi bizim ihtiyacımız ne? derin oyun kurucu mu? yoksa orta sahadaki kırılganlığın önüne geçecek, defansın önünü emanet edeceğimiz size'da; yerden ve havadan geçit vermeyen bir süpürücü mü? benim nezdimde ikinci seçenek.

    hakan kesinlikle büyük bir fırsat. lakin bir yatırım da gerekiyor, bedava gelmeyecek. eğer ki hakan gelirse muhakkak düşük maliyetli fizikli bir 6 numara ve hakan - torreira - 10 numara denkleminde dayanıklı, git gelli, presi olan bir 8-10 numara getirmek şart. hakan'ın olduğu senaryoda klasik 10 numara artık olmaz. yunus hiç olmaz.
  • 3403
    dünyanın en iyi 2-3 registasından biri. uyruğundan dolayı selçuk inan muamelesi görüyor ama hakan doğru yapıda 4-5 sene daha rahat oynar gibi, bu alman alt yapısından yetişti. inter zaten gelecek sezon bitecek olan sözleşmesinin üzerine 2-3 yıl daha eklemek istiyor. heralde bizimkilerin inter yönetiminden transfer konusunu daha iyi bileceğini düşünmüyorsunuzdur.
    kendisi ihtiyacımız olan oyuncu tipi midir? aslında evet ama oyun tarzımız ve torreira varken onun yanında alan kapatan ve süpürücü bir 6 en ideali gibi duruyor, bir diğer seçenekte b2b bir isim. sonuç olarak ne teknik ekip ne de yönetim transfer yapmaktan bir haberler o yüzden hakan gelirse de şükredip geçmek lazım. diğer türlü zaten bunların alabileceği oyuncu kalmadı, koopmeiners-ederson gibi isimlere maaşla beraber 60-70 milyonluk paket yapacaklar diğer türlü. hakan’ın paketi yarı fiyatına olur tahmini.
  • 3404
    galatasaray'ın kanayan yaralarına pek bir merhem olacağını düşünmediğim, ancak miskin yönetimimizin bağlayabileceği tek futbolcu olduğu için soğumuş yemek gibi ısıtılıp ısıtılıp önümüze konan futbolcu.

    biraz kariyeri, biraz tavanı, biraz da yerli futbolcu olmasının verdiği yakınlıkla çok yükseliyor kamuoyu ama ne doğru düzgün yararlanabileceğimize, ne de pişman etmeyecek bir maliyete gelebileceğine inanmıyorum. çok değil 6 ay önce olanların, galatasaray biraz ciddiye binince fenerbahçe'yi de bir şekilde işin içine dahil etmelerin falan unutulmuş olması da cabası.

    hepsi bir kenara; ilk 11'i çok kaliteli olup bir sıkıntı anında sahaya gözü kapalı sürecek 14. adamı olmayan bir takımın yana yakıla aradığı şeylerden herhangi biri, zaten yeterince pornografik maliyetli bir takım iken bir de hakan çalhanoğlu'na gitmek değil...
  • 3405
    sürekli aynı şeyleri konuşuyoruz. hakan'a kimse hayır demez ancak oyunumuz ile uzaktan yakında alakası yok.
    ya üçlüye döneceğiz ki okan buruk taktik anlayışında esneklik göstermiyor ya da yine yumuşak kalacağız.
    bize topun olduğu yer pozisyon. lig için de öyle avrupa için de öyle.
    bizim tempolu ve genç oyunculara ihtiyacımız var. hiç kimse mi geleceği düşünmez? 30 milyon 32 yaşındaki adama verebilecek ne yaptık biz? finansı nerden sağladık?
    kimiz biz ya?
    süper yeşil arabistan fc mi?
    bize çivi gibi dinamik, genç, uyruğu önemsiz adamlarda lazım.
    sonraki satışından para kazandırabilecek potansiyelde adamlar olmalı takımda.
    hakan'ı alsan da almasan da dediğim standartlarda adam almak zorunluluk.
    burada taktik teknik sabaha kadar konuşuruz, açarız istatistikleri şu mu bu mu deriz. ancak yüzümüze realizm tokadı çarpar.
    2 gün sonra torreira-hakan-yunus orta sahası x bir takıma karşı yumuşak kaldığında kimse ağlamasın ama.
  • 3406
    sara ve ilkay kadar ofansif oyuna katkısı olacaktır. üstüne defansif katkı olarak bu isimlerin fersah fersah önündedir. sene başı ilkay vs hakan tercihinde ilkay'ı tercih etmiştim. ilkay, çok da iyi başlamıştı ancak devamı gelmedi. yine de kalitesi ve potansiyeli belli. hakan'ın da yıllardır en üst düzey liglerde ve turnuvalardaki istikrarı düşünülünce başarılı olmaması için hiçbir sebep yok.
  • 3407
    hakan çalhanoğlu profili ve yetenekleri ile gayet verimli olabilecek bir futbolcu. ancak buraların iklimi, şartları öyle durumda ki hakan ne kadar dayanabilir, kendini gösterebilir emin olamıyorum. her futbolcu için bu şekilde düşünüyorum. keskin sirke küpüne zarar misali, çok hızlı reaksiyonda bulunduğumuz ve yargılamalar yaptığımız için (kısaca fevri bir millet olduğumuz için) olası bir düşüş bölümünde kendisini tamamen dibe de çekebiliriz. sadece taraftar bazında söylemiyorum, kulüp bazında da futbolcularımıza sahip çıkma ve destek olma konusunda eksiklerimiz olduğunu düşünüyorum. yeterince profesyonel ve akılcı hareket ediyor muyuz emin değilim. kriz yönetimlerimiz ne kadar başarılı emin değilim. o yüzden kağıt üstünde çok iyi ama realitede belirsiz diyorum. mesela fm'de alınca gayet sırtlıyor takımı.
  • 3408
    6 hafta yok deniliyor kendisi icin https://x.com/...508010338898338?s=20
    donusu mart başında dersek;
    bu sure zarfinda oynayamayacağı mac sayisi 11. içerisinde onemli olanlar tabikide a. madrid/m. city/ (kalırsak) 2 ucl play off maclari. lig maçları cok kritik rakiplerle degil.

    oynayacağı mac sayisi ise 10 (+ olarak "devam edimesi durumunda" grup aşaması sonrası ziraat turkiye kupası maçları ve şampiyonlar ligi maçları var). bu 10 mac içerisinde kritik olanlar 3 derbi (ikisi deplasman),samsun/göztepe deplasmanları ve muhtemel ziraat turkiye ve s.ligi maclari.

    mumkunse bu durumu (sakatlık) lehimize kullanıp dusuk bonservis ile alalım. ihtiyacımız kesinlikle olacak kendisine.
  • 3411
    https://x.com/.../1778438460019273764

    spiker sormuş: do you ever see yourself playing for galatasaray?
    hakan: i have to be honest actually not.

    bu sekilde cevap veren bir adamin galatasaray'da isi yok! hadisin başka kapiya. her transfer donemi yem diye onumuze atilan futbolcu. ben hayvan degilim sahsen. yem yemiyorum.

    edit: ekleme.

    ben bizim taraftari anlamiyorum. kendisine kufreden guendouzi'ye yukselir, hakan galatasaray ile ilgili soruya hayir der. ama balik hafızalilar gelsin etsin der. adam pr icin bizi kullaniyor anlamiyor musunuz? kafaniz mi guzel arkadasim sizin? hakikaten anlamiyorum ya.
  • 3413
    ihtiyacımız olan orta saha profili kendisidir. avrupa'da kendi seviyemiz ve altındaki takımlara doğrudan maç verme nedeni de bir regista eksikliğidir.

    hakan orta saha kurgusunda yer almasıyla hem derinden oyun kuracak hem duran toplardaki etkinliğimizi arttıracak hem de bunları yaparken temposuz da değil. bekleri singo ve jacobs olan takımın orta sahasına bir de lemina profili eklemek büyük takım gibi oynamayı mümkün kılmıyor.
  • 3414
    dursun özbek yönetiminin kendini dışında bir orta saha transfer edebilme ihtimali %49,

    kendisinden daha iyi bir orta saha transfer etme ihtimali ise kabaca %5 falandır.

    herkesin kendince doğruları var, hayalleri var. anlıyorum da. ancak gerçekler dursun özbekle abdullah kavukcu. yok öyle 20 yaşında adam, scout işi falan. keşke olsa diyorsunuz, istiyorunuz ama yok. şu an gelinen noktada basına düşen orta sahalar arasında hakan gayet tepelerde. 1 değilse de 2 numaradır.
  • 3415
    örnek alınması gereken bütün takımlar orta sahasını net bir profil çizerek gençleştiriyor. biz ise lemina'nın genci ve güçlüsünü arıyoruz diyip, tam tersi bir profilde 32 yaşında futbolcu almaya çalışıyoruz.

    hakan gelirse katkı verecektir ancak en geç 2027 yazında yerine 11'e girebilecek oyuncu bakmamız gereken yüksek maaşlı bir oyuncuya dönüşeceğini öngörmek çok zor değil.
  • 3416
    bazı elit orta sahalar vardır, birçok rolde oynayabilir. örneğin jude bellingam ve leon goretzka. bu oyuncular hem geniş alanı hem dar alanı iyi seviyede oynayabilir. ancak bazı elit orta sahalar da vardır ki etrafını kurgulamanız gerekir: örneğin andre pirlo, tcouameni gibi. bunlar sahada sadece belli seviye işleri elit mükemmel seviyede yaparlar. bu nedenle etraflarının kendilerine göre kurgulanması gerekir.

    hakan çalhanoğlu belli şeyleri elit seviyede yapabilen bir oyuncu. savunmaya en yakın orta saha olmasına rağmen kuvvetli ve akan kapatabilen bir oyuncu değil, çabuk değil, hızlı ve dinamik de değil. ama mükemmel bir oyun kurucu duran top ustası şutör ve pasör. kendisinin kariyerinde bugün ve ilerleyen dönemde maksimum verimi almak için üçlü orta saha oynamak gerekiyor. hakan regista olmadan önce elit bir oyuncu değildi, ancak regista rolünde dünyanın en iyi ortasahalarından biri oldu. özellikle de yaşı düşünülünce artık zaten mesafede oynayabilecek bir oyuncu da değil.
    yaşıyla alakalı olarak şunu söyleyebilirim ki etrafındaki oyuncular doğru seçilirse 6-7 sene daha oynayabilir, oyun tarzı buna müsait. bu rolü modric 40 yaşında oynuyor, zamanında pirlo da 4 yaşına kadar oynamıştı. çünkü regista rolü dar alanda oynanan bir rol, rakip kaleye kadar koşmana gerek yok. ancak orta sahadaki ikili mücadelelerle diğer 2 oyuncunun ilgilenmesi gerekir, tıpkı pirlo'nun derine gelip vidal ve pogbanın fizikleriyle fark yarattıkları dönemdeki gibi.

    sorun şu ki galatasarayda hakanı taşıyacak fizikli orta saha yok. modern futbolda hakanın yanına torreira sara yunus falan koysan rakiplerin uzun toplarını karşılayamazsın, orta saha defansif olarak zayıf kalır. torreira her ne kadar birebirde mükemmel olsa da alan kapatamıyor çünkü boyu 167cm. belki şu denilenilir: "barella da kısa". lakin interde arkada 3 tane kule gibi stoper var, uzun toplarla onlar ilgileniyor, gerektiğinde orta sahaya da destek veriyorlar.

    sonuç şu ki hakan çalhanoğlu dünyanın en iyi orta sahalarından biri ama etrafını doğru kurgulayamazsanız performans ortaya koyamaz. yanına fizik olarak güçlü, yapılı ve dinamik oyuncu gerekir.

    edit: ne kadar iyi bir pasör olarak görüldüğüyle ilgili bir veri vermek gerekirse, football manager 2026 datasında dünyanın en iyi pasörleri 19/20 puanla messi kevin de bruyne ve hakan çalhanoğlu.
  • 3417
    inter 24-25'te mallığına serie a'yı kaybetmiş ve ucl'de de finale çıkmış takım.

    hakan da bu takımın en önemli birkaç oyuncusundan biri. elit bir orta saha, inter'in oyununun da en önemli çarkı.

    adamlar serie a'da lider, ucl'de hedefleri varken transfer döneminin kapanmasına kısa süre kala en önemli orta saha oyuncusunu sana neden versin??

    genoa mı veya sassuolo mu bu takım ki? öyle 10-15 milyon euro için oyuncusunu ve belli hedeflerini feda edecek.

    hakan olayı bu kış olmaz.
  • 3418
    maalesef ilkay gibi amiyane tabiriyle "geberiğe çeyrek kala" alınabilecek bir oyuncu, bizim aklımızda son 2 yılda inter'in oyununa yaptığı katkı ile var ama biz oyuncuların geleceklerini transfer ediyoruz şanlı geçmişlerini değil.
    en son falcao'da böyleydi, ama o süreçte allah'ın günü ekranlarda falcao'nun uçup kaçarken, havada parendeli, voleli vuruşlarını, uçan kafa gollerini izledik, ve bize "geberik" halinin geldiğini unuttuk, ha öyle gelip de katkı verenler olmadı mı, oldu elbet (bkz: mertens) ancak felsefe olarak bu kulübün böyle oyunculara gitme lüksü yok, bizim birileri keşfetmeden potansiyelli oyuncuları bulmamız lazım (ancak mevcut planlama kalitemiz ve iş bilmez idarecilerimiz ile bu hayal ötesi bir durum), oyuncunun ederi 15-20'lik olduktan sonra avrupa'nın 5 büyük ligi yerine seni seçmesi için osimhen gibi doğuştan galatasaraylı olması lazım...
App Store'dan indirin Google Play'den alın