resim
Gabriel Davi Gomes Sara
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:26
Boy:1.77
Uyruk:Brezilya
  • 2406
    performansı avrupa liginde devam ederken farklı, elendikten sonra farklı seyreden futbolcu. burayı vitrin olarak gördüğü çok belli. uel oyuncu reytinglerinde kendisi 2. sırada. ilk sırada ise neredeyse her maç asisti olan mertens var;

    https://gss.gs/WJs.png

    sezonun 2 kırılma maçı kadıköy deplasmanında oynadığımız maçlardı. bu maçlarda sara takımın tartışmasız en iyilerindendi. kendisi maalesef biraz maç seçen tarzda bir oyuncu. vitrine çıktığında muhteşem oynuyor. keza ajax deplasmanında muhteşem oynamıştı. sezonun geneline baktığımızda ise, takımın oyununu yukarıya çeken 2-3 adamdan biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. bu sezon transfer dönemlerinde kenarlarda ve beklerde asker oyunculara yöneldiğimiz için sara gibi beyin yerine başka profil oyuncu alsak halimiz harap olabilirdi. 18 milyon euro kendisi için oldukça normal paradır.
  • 2408
    alex de souza'nın fb kariyerinde formsuz olduğu, sahada yürüdüğü dönemler de fazlaca vardı. o dönemlerde ise gerek kornerler, gerek frikikler ile oyuna etki ederdi. sara da bizim için öyle. şampiyon olmak için duran topları iyi kullanmak her zaman önemli faktördür... evet, şu an fizik olarak iyi değil. yaz kampında sara ile özel ilgilenmek gerek bence.
  • 2409
    takımda en fazla pas yapması gereken adamı ordan çıkarıp öne prese yolluyoruz. bı akşam çoğu zaman osimhenin bile önünde stopere basıyordu. hiç bu oyunun oyuncusu değil bana göre. adamıj olayı 1. bölgeden 2. bölgeye top taşımak. kısa pslarla rakibi geriye yaslamak yapabilirse de defans arkasına top kaldırmak. şu an oynadığı oyun bunların hiç birini yapmasını istemiyor ondan. rakip savunmayı çıkarma önde top çal rakip defans bloğunun önünde top al hızlı top çıkar ayağından. geçen yıl bayern maçlarında kerem’in oynadığı gibi oynamaya çalışıyor. üstelik bunların tamamını sakat sakat yapıyor.
    size şu şekilde örnek vereyim. bu akşam maçkolik 6.8 puan vermiş sara’ya. tam 21 kez pas denemiş 12 isabetli pası olmuş.
    16 aralık 2024 galatasaray trabzonspor maçında da 6.8 puan almış. orada 52 pas denemiş 42 isabeti var. ne demek istediğim anlaşılmıştır herhalde. bu adam pasla maça ağırlığını koyuyordu. adamın en önemli silahını elinden aldık. iyi niyetle bişeyler yapmaya çalışıyor şu an. iyi mi yapıyor bence kötü yapıyor. ama soru şu. nasıl iyi yapsın ki?
    (bkz: 27 nisan 2025 eyüpspor galatasaray maçı)
  • 2410
    sakatlık sonrası kendini bulana kadar regista rolünde geriden oyun kurdurmayı denesek daha çok verim alırdık gibime geliyor, çünkü sara'nın derdi fiziksel. hantallaştı, ciddi güç kaybetti; zaten çok seri bir oyuncu değildi. bunlar umarım yaz kampı yedikten sonra düzelecek şeyler, ama keşke lemina ve torreira varken sara'yı sakatlık öncesi gibi ön alan presine koşturmak yerine iki pres canavarımızı bu işte kullanıp sara'ya derinde daha rahat top aldırsaydık diyorum. barış ve osimhen'in gol sayıları eminim daha yüksek olurdu, hem de sara'nın fiziği bu kadar göze batmazdı.
  • 2411
    6-8 oynarken neden bu adam bu kadar geride, neden savunma yaptırıyoruz norwich’te daha ileride oynuyor denilerek savunulan adamdı.

    şimdide niye ileride oynatıyoruz denilerek savunulmaya başlanmış. arkasına canavar gibi iki tane orta saha kondu adam yine oynayamıyor. torreira, lemina geldikten sonra skor yapmaya başladı, sara’da hala tık yok. berkanı, keremi eleştiriyoruz hakaret ediyoruz kusura bakmayın berkan bile girdiğinde bir ara pası atıyor önündeki oyuncuyu pozisyona sokabiliyor. sara, gol atmıyor, asist yapmıyor daha da ötesi önünde osimhen gibi bir adam oynuyor bir tane osimhene ara pası attığını görmedim.

    franky konusunda da aynı sorun yaşanıyor. kanat bekmiş oymuş buymuş, sallai kariyeri boyunca ofansif mevkilerde oynamış bir oyuncu olmasına rağmen bek pozisyonunda franky’den daha iyi oynuyor. demek ki burada başka bir sorun var.
  • 2412
    ilk geldiğinde topu alıp verdiğinde yer değiştirir, arkadaşlarına topu nereye istediğini işaret eder, oraya doğru hareket ederdi.

    ve inanın bana hemen hiçbir zaman kimse onu ırgalamadı, o istediği pası vermedi. yüzde verecek olsam o toplar yüzde 1 oranında verilmiştir. diğer yandan gösterdiği koşuları hiç değerlendirmedik.

    gariptir. artık bunların neredeyse hiçbirini yapmıyor. o alıp vermeler kayboldu, topu istemiyor eskisi gibi. topu istediği yeri göstermiyor bir zamanlar olduğu gibi.

    elbette her zaman atmanız gerekmez. ama bu bana çok absürt geliyordu. eyüp maçını izlerken hayretle farkına vardım. sanırıl vazgeçti artık bundan.

    bu arada tor ve lemina ile oynarken bu yaptıklarına daha çok ihtiyacı vardı. 10 numara pozisyonunda ama bir on numara gibi oynamıyor. kendini daha sekiz gibi konumlamak daha mantıklı sanki. ya da kendini daha çok kanatlara atabilse keşke. özellikle sağ kanada. orta da hatlar arasında çok kayboluyor sanki.

    onun haricinde bence iyi oynuyor beşiktaş maçından beridir.
  • 2413
    kendisinin etkisinin düşmesini yeni oyun sistemimize bağlıyorum. oyun artık orta saha oyuncularının defanstan topu al, sağa sola deplase ol, dribling üstü pas bağlantısı ol, direkt hızlı oynadan ziyade;

    kendisi için orta alanda garanti kısa pas, topa bas, sıfır riziko, topu kanatlara çık ve ceza alanına koşu yap şekline döndü. burada da sara daha garantiyi oynayan oyuncuya dönüştü. bu oyuna alıştıkça daha etkili oynayacağını düşünüyorum. her ne kadar etkisiz gözükse de, gol olan iki kornerde de, osimhene topu kesip pozisyona sokan kendisi. osimhen’in insan üstü hava topu kabiliyetini de es geçmemek lazım tabiki.

    çok usta bir duran top kullanıcısı, bu da okan hoca tarafından onu vazgeçilmez kılıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın