• 3333
    --- alıntı ---

    kulübümüz, sezon başından bugüne kadarki gelişmeler ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmeler sonucunda;

    - futbol a takımımız teknik heyetinden turgay altay, murat öztürk ve alper aşçı ile yollarını ayırma kararı almıştır.

    - aynı zamanda, futbol a takımımız oyuncularından volkan demirel, aatif chahechouhe ve nabil dirar’ın da süresiz olarak kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir.

    gereken hallerde kulübümüzün yeniden yapılanma hedefleri doğrultusunda benzer inisiyatif ve tasarrufların sürebileceğini ve lüzum halinde alınan kararlar ile ilgili kamuoyunun gerekli ölçü ve şekilde aydınlatılacağını önemle bildiririz.

    fenerbahçe spor kulübü

    --- alıntı ---

    şeklinde bir açıklama yapılmış taraftarın gazını almak için yapılmış bir açıklama olmuş daha çok. volkan demirel'in sözleşmesini niye uzattınız ki madem?
  • 5533
    3 kaleci, 7 stoper, 4 bek, 11 orta saha, 7 kanat, 5 santrafor ile toplam 37 oyuncuya sahip takım. bunların çoğunluğu yeni transfer ve mevcut sözleşmelerinden çıkmak gerçekten zor. üstelik verilen ücretler de epey fazla, tff limitlerinin 1.5-2 katına yakın bütçelerinin olduğunu tahmin ediyorum. bunlara ek olarak gönderilen teknik direktörlerin ücretleri ve usulsüz sözleşmesi feshedilen oyuncuların tazminatları da var. ayrıca hala transferlere ihtiyaçları var. ali koç'un verdiği para konuşuluyor camiada ama giden para kimsenin umurunda değil. aziz yıldırım döneminde fenerbahçeli arkadaşlarımla ne kadar tartıştığımı ve ali koç geldikten sonra aziz yıldırım'ı nasıl ihanetle suçladıklarını iyi hatırlıyorum. aynısı ali koç için de olacak ama yaşananlardan ders çıkartmamış insanlar bunları yaşamayı hak ediyor.
  • 544
    şaka maka onca karışıklığa rağmen lige yine gayet düzgün bir kadroyla başlayacak takımdır. transfere ihtiyaçları dahi olmadığını söyleyebilirim, her mevkide gayet iyi adamlara sahipler. yobo işi yattı, yerine serdar kesimal geldi, bir de ekstradan alınan emenike satıldı o kadar. diğer tüm transferler ile kadroları biraz daha derinleşti. kayıp hemen hemen yok gibi. şu dakikadan sonra transfer yapamazlar ki yapmasalar da olur...

    tek zayıf noktaları sol bek yedeklerinin caner erkin oluşu. oraya da muhtemelen uğur boral devşirilir deyip işin içinden çıkayım.
  • 6682
    11 haziran 2023 fenerbahçe istanbul başakşehir maçı kupa seramonisi ile türkiye futbol federasyonu sportif ekipman talimatı madde 4-a/b, madde 5-1, madde 16-1, türkiye futbol federasyonu türkiye kupası müsabakalar talimatı madde 7-6, türkiye futbol federasyonu futbol müsabaka talimatı madde 12-2 ihlalleri nedeniyle futbol disiplin talimatının 4-1 ve 46-1 maddesi gereğince ceza alması gereken kulüp.

    futbol müsabaka talimatının 24. maddesinin 1. fıkrası tff tarafından daha önceden tescil edilmiş müsabaka forması ile sahaya çıkmamanın cezasını net olarak tayin ediyor. ilk seferde hükmen mağlubiyet ve -3 puan, ikinci kez tekrarı halinde ise hükmen mağlubiyet ve bir alt lige düşürme.
  • 8671
    (bkz: 20 aralık 2024 eyüpspor fenerbahçe maçı)

    fenerbahçe'nin kazanması için her şey yapıldı.

    (bkz: gol jokeri)

    önceden penaltı ve kırmızı kart oluyordu bu sene artırdılar. iptal edilmesi gereken gol geçerli sayıldı.

    (bkz: hakem ittirmesi)

    emre kargın bırakın ittirmeyi feneri çekiciye bağlayıp son gaz pedala asıldı ama yine de beceremediler.

    (bkz: 90+ fener atana kadar)

    2. yarı nasıl bir oyun durması olmuşsa max 4-5 dk uzatılması gereken maç 7 dk verildi. kaza bela atılma veya var incelemesi olsa 10-11 dakikayı görmemiz muhtemeldi. emre kargın baktı fenerin bi halt becereceği yok tam 90+7 de bitirdi maçı. biraz umut vaadetseler 100. dakikayı görebilirdik. emre mor'da tehlikeli oluyordu. dimyattaki 3 puana giderken eldeki 1 puandan olmak istemedi.

    (bkz: rakip oyuncuları sindirme)

    iptal edilmesi gereken golde 2 sarı ve 1 kırmızı kart çıktı. öncesinde 2 sarı daha. ilk yarı bitmeden 4 sarı 1 kırmızı kart gören eyüpspor iken fenerbahçe'ye verilmesi gereken 2 kırmızı kart verilmedi.

    kendileri lig 2. si ve lig 4. sü ile oynadılar. (ne kadar şanslı olduğumuzun farkında olalım. çok çok iyi bir takımımız var). iki takım da leş gibi futbol oynadı. feneri durdurmak için biraz dirençli olmak yetiyor. normal şartlar olsa içerdeki antep fk ve başakşehir maçlarından çıkamazlardı. trabzon'u da şansa bala yendiler. pazar günü 8 olacak olan fark kayseri maçı oynanmadan minimum 9 puan önde olmamız gerekiyordu.

    (bkz: şampiyonluk alametleri)

    -trabzon maçında atılan son dakika golü ve bugün fenerbahçe'nin puan kaybetmesi. önceki haftanın kapanışı ile bu haftanın açılışı.
  • 1122
    (bkz: loser)

    heveslerinin her daim kursaklarında kalmasıyla meşhur takım. fenerlilerin görüp görebileceği en büyük travmaları aziz yıldırım zamanında yaşadı. demek ki allah daha büyük bir travma yaşatmak istiyor bunlara. mayıs ayında 3 kupayı da kaybettiğini düşünsene mesela bir taraftar olarak... fena. inşallah bunu yaşayacaklardır.

    eledikleri bütün takımlar akhisar'dan hallice. fakat buna rağmen hep hakem müdahelesiyle elediler. her maç kırmızı kart veya penaltı hatta bazen ikisi bir arada. böyle olunca da geldikleri nokta zerre önem arzetmiyor. oynadıkları tüm takımlar kendisinden çok daha güçsüz ekipler. sadece meireles+krasic+mehmet topuz çeyrek finale kadar oynadıkları tüm takımlardan daha pahalı. lazio'da ise hernanes, ledesma gibi nispeten değerli adamlar var fakat takımın geri kalanı leş.
  • 2408
    savunma hattı çok sert ve futbolu bilen oyunculardan kurulu takım. savunma derken buna mehmet topal ve josef'i de katıyorum ki stoperlerine yakın oynuyor bu ikili 6 kişilik bir duvar örüyorlar rakibe. stoperler kjaer ve alves ikisi de uzun ve fizikli oyuncular. caner ve gökhan zaten sertler. özellikle yerliler uzun zamandır birlikte oynadığı için birbirlerini de çok iyi tanıyor ve açıkları kapatıyorlar. fener'in yıllardır evinde derbi kaybetmemesinin nedeni bu sert ve kompakt savunmasıdır. kaliteli ayaklarıyla da bir şekilde gole gidiyorlar zaten.

    bu kompakt oyunu ilk daum oturttu ayrıca bunlara. zaten o zamandan beri şekil değiştirdikleri oldu, iyi ve kötü sezonları oldu ama içerde kritik maçlarda hep aynı oyunu oynuyorlar.
  • 3847
    ileri 4lüsünün 3ü skorer olan takım.
    bir de merkezde oynayan kruse muriqi ikilisi de servis yapabilen oyuncular.
    tek soru işareti, belki de en iyi cv ye sahip olan moses.
    moses yerine sinan gümüş dahi oynasa ölümcül bir skor potansiyeli oluştururdu.

    hoş, moses'a iş düşmeden diğer üçlü de skor yükünü çekebilir tabi ama rodri gomisli istatistiğine ulaşır mı soru işareti.

    orta sahada, bana kalırsa tabi, emre jailson(ozan belki) ikilisinin çıkabildiği her maç fbliler için bayram olur.
    bol gollü, baskılı maçlar izletir bu kadro.
    ama emre 15 maçı görürse öpüp başına koymalı. tolgay, satılmazsa zjajc emre'nin verebileceklerini veremez.

    ama iş geriye geldiğinde ise geçen yıldan da geriye gitmiş durumdalar.

    şener'in eksikliğini hiçbir şekilde hissetmezler ama skrtel'i mumla ararlar şu rotasyonda.
    bir lider özellikli sol stoper almaları lazım kesinlikle.

    hak transfer serdar/puyol isla/dirar gibi bir 4lü oluşturabilirlerse burası lige yetebilir. kolarov buraya cuk oturur aslında neden almadılar hala şaşırıyorum.
    kale ise altay'a emanet olacakmış. altay'i izlemedim. ama harun'dan katbekat iyi durumda olduğunu zannetmiyorum. en fazla bir tık üste çeker ama yeterli olur mu bilemem.

    kağıt üstünde doğru işler yapıyor gibiler. eljif, zjajc jailson hatta belki ozan satılır, bir tane adam akıllı 8 bir tane iyi seviye 6 alırlarsa kadro eli yüzü düzgün hale gelir.

    en büyük avantajları, skora potansiyeli. banega tipi skor üreten bir 8 numara alırlarsa gol atmada hiçbir sorun yaşamazlar. klasik ersun yanal takımı, kanatları çizgiye çekip baskılı ve yüksek tempolu bir oyun oynar ve bu kadro bunu vaadediyor.

    tabi hala yapmaları gereken bir iki iş var.
    bu sezonun sürprizi fenerbahçe olabilir. ilk 3te kendine yer bulabilirler. hatta yusuf giderse trabzon'la ikincilik için bile yarisabilirler.
  • 10249
    adamlara ligin son virajında 5'te 5 yaparsan şampiyonsun motivasyonunu verdin. fener şöyle kötüydü şöyle bitikti laflarının artık geçerliliği kalmadı. 12 yıl şampiyon olmamış takım son 5 haftaya hepsini kazanırsa şampiyon olma şansı verirsen psikolojik üstünlüğü böyle kaybedersin.
    fenerbahçe birçok kez ligden kopma aşamasına geldi ama maalesef hepsinde hayata döndürdük.
  • 674
    alper potuk'u aldığı ve gomis'i de transfer edeceği yönünde haberler çıkan ekip. çok da büyük paralardan söz ediliyor. iyi de arkadaş, bu sezon başında fenerbahçe değil miydi "yarağı yedik, bari adamların sözleşmesi otomatikman fesih olmadan biz satalım" diye tüm pahalı yabancılarını elden çıkaran? adamlar net bir şekilde küme düşme hazırlığı yaptı, biri kiralık olmak üzere çok düşük maliyetli iki yabancı alabildiler sadece...

    bu kadar yüksek maliyetli iki, hatta daha fazla transfer yaparlarsa ortada çok büyük bir piçlik var demektir. kesin içeriden haber aldılar bu şike mevzusu ile ilgili de kafaları rahat olduğundan ona buna para harcayabiliyorlar eskisi gibi...

    eğer fenerbahçe küme düşecekse ki öyle olması gerekiyor, transfer falan yapamazlar, bir bok alamazlar rahat olun... nereye alıyorsun arkadaş bugün milyon eurolar sayacaksın yarın adam bedavaya başka takıma gidecek? tamamı tıraş bunların...

    ama buna rağmen alıyorlar ise sular iyice bulanmış demektir. transfer falan siktir et, şike davası üzerinden düşünmek gerek meseleyi... fenerbahçe küme düşerse alper potuk falan hep serbest kalır, 5 milyon euro da çöpe gitmiş olur. zor durumdaki bir kulüp için çok büyük bir meblağ. bunlar çok önemli meseleler arkadaşlar dikkatinizi çekiyorum!

    komplo teorim doğru ise şimdiden devrim veya bu lanet olası ülkeden kaçma planları yapmaya başlasak fena olmaz...
  • 6811
    mhk ve tahkim arkasında olmadığı sürecek kurmuş olduğu kelle paça çorbası kıvamındaki kadrosu ile şampiyonluk kovalayamayacak takımdır. kent'i aldılar zaha istiyorlar, batshuayi varken dzeko getirdiler pardon dünyaca ünlü forvet dzeko. üstüne szymanski alıp arkasına ya da önüne tadiç'i aldılar. stopere 2 adam aldılar ancak kapalı kutu ikisi de bana göre. bakıyorum sağ bek yok sol bek yok kaleci alacağız diyorlar yerli kuralı varken nasıl yapacaklar onu da bilmiyorum.
    ön libero alacağız diyorlar ancak verimsiz ismail yükseğin 11 çıkacağını söylüyorlar. bu adamın milli takıma bile seçilmesi büyük yanlış ancak işte para ve lobi böyle bir şey.
    sözün özü biz ne kadar erken sezonu açtıysak onlar da aynı şekilde açtı. aynı maç sayısına ulaşacağız sene sonunda. kurdukları takım geniş olsa bile kalite olarak 2 adam şu an sıyrılıyor içlerinden. o ikisini de mesela ben takımımda istemezdim. biri eyt'li dzeko ikincisi eyt için askerliği borçlanmak zorunda olan tadiç.
    bu sene de işleri zor. allah da daha zor eder inşallah.
  • 2195
    sezonu 28 temmuz 2015 fenerbahçe shakhtar donetsk maçı ile açan takım. o kadar hücümcuyu nasıl oynatacak, takım savunmasını nasıl yapacaklar soruları aklımı kurcalıyordu günlerdir, o yüzden dikkatle izledim maçı. top rakipteyken 4-4-1-1 şeklinde dizildiler sahaya, en uçta fernandaoyu bırakarak. nani sağ kanadı kapamaya çalıştı, diego ile souza ise dönüşümlü olarak orta 4'lünün sol 2'si oldular. mehmet topal orta 4'lünün geriye sarkık ismi olarak göze çarptı. ilginç bulduğum, top kendilerine geçtiğinde, set oyununda aldıkları dizilişti. kanatları sadece caner ve hasan aliye emanet edip, önce diego ardından naniyi merkezde topla buluşturmaya çalıştılar. 4-2-2-2 şeklinde sahaya yayıldıklarını söyleyebiliriz. diego geçtiğimiz yıla nazaran farklı bir anlayışta oynuyor. fenerin ataklarını yönlendiren, hücuma çıkarken tüm oyuncuların pas vermek için aradığı isimdi. bu bağlamda özellikle ikinci yarıda etkili oynadı. pareira'nın 80. dakikada oyundan almasını yadırgadım, diego yerine oyundan düşen naniyi çıkarmasını beklerdim, stoch'u alırken. nani demişken, ilk yarıda sanki serbest oyuncu gibi oynadı, kaleyi karşısına alıp şut ve ver-kaç arayışında idi. kalabalığın arasında pek de etkili olamadı. ikinci yarı sağ çizgide oynadı, birkaç orta dışında ikinci yarıda da etkili olduğunu söyleyemeyiz. ben genel anlamda lakayt buldum nani'yi, inşallah öyle devam eder.* hücumda istasyon görevi gören, top saklayıp dağıtan fernandaoyu çok beğendim. bizde olsa bir anda takımın çehresini değiştirebilecek bir oyuncu. burak yerine fernandao olsa çok farklı olabilirdi oyun düzenimiz. souza fenerin aradığı, seveceği bir oyuncu. ısıran, mücadele eden, çirkefliğini yapan, topla da arası kötü olmayan bir oyuncu. tek maçla değerlendirmek olmaz ama, 8 milyon euro'luk topçu gibi görünmedi bana. fener her iki yarıda da defansı önde kurdu. şaktar'ın hızlı hücumcularının isteyeceği bir durumdu bu, keza pozisyon da buldular. ancak futbol şansı yanımızda değildi ilk yarıda. genel olarak fenerin defans hattının uyumsuz olduğu aşikar, bu sebeple zaman zaman ofsayt çizgisini bozup pozisyon verdiler. kjaer imza attığında çok üzülmüştüm, belki danimarkalı oluşunun ve temiz yüzünün de etkisi vardı bunda. ancak şu maçta gördüğüm, kendisini chedjouya tercih etmem. hava toplarına hakim bir futbolcu, ama topu genelde rakibe indirdi, kafa topuna çıktığı rakipleri kendisinden kısa olmasına rağmen. fenerbahçe'de volkan şampiyonlar ligi rüyasının 30 dakikada bitmesini engelleyen isimdi.

    her ne kadar bu maçta pek etkili olamasalar da, skoru değiştirebilecek çok oyuncusu var fenerin, ikinci maç işimiz kolay değil. umarım rövanş maçında işler istediğimiz gibi gider, taison'un golüyle tur atlayıp şaktar* sokaklarını bayram yerine çeviririz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın