resim
Erden Timur
Görev:Asbaşkan
Takım:-
Yaş:44
Uyruk:Türkiye
  • 3126
    asalım mı bir de?

    kurduğu takım eksikleri olsa da gayet iyi performans göstermiştir. gruptan çıkma şansını son ana kadar sürdürmüş, bayern'e sahayı dar etmiş, manu'dan 4 puan almıştır. ki şanssızlıklar ve hakem müdahalesi olmasa gruptan da çıkmıştık ayrıca.

    ya da şöyle söyleyelim: kurduğu takım şampiyonlar ligi grubunda sadece ve sadece bayern münih'ten puan alamamıştır. o da hakem desteğiyle. kim olduğunu ne olduğunu okan hoca vaktiyle dile getirmişti zaten.

    bugünün taraftar profili bu, yapacak bir şey yok. herkes herkese bir şeyler yazdırma derdinde. ama bugün yazdığını yarın geriye dönüp okuyan yok. ilk maçta bir gol fazla atılsa ya da bir gol az yense tam tersine dönecek bu yazmaların da bence hiçbir hükmü yok.

    geçmişteki şampiyon kulüpler kupası yarı finali de, şampiyonlar ligi çeyrek finalleri de, uefa kupası zaferi de bu kafayla gelmedi. deneye yanıla, düşe kalka, ucu ucuna kaçırıp ders çıkara çıkara, mücadeleyi hiç bırakmadan geldi.

    erden timur'un hataları oldu, olacak. tutmayan hesapları oldu, olacak. deus ex machina değil adam. ama bu mantaliteyle devam ederse çok iyi başarılar da elde edecek. ben kendisinden razıyım.
  • 3134
    bu akşam suçlanacak en son kişidir.
    öyle veya böyle iyi transferler yaptı. bu transferlerden sonra da top futbolcular ve teknik heyettedir. teknik heyet iyi bir oyun planı oturtmamışsa veya ne bileyim futbolcu koşmuyorsa suç erden timur da değildir. erden timur ne koşturur, ne de taktik-sistem belirler.
    alır, satar ve ekonomik anlamda nice katkılar verir.
    bu kadar basit.
  • 3135
    transferleri yalnızca takım ihtiyacına göre değil, bir yatırım olarak da yapan yöneticimiz.

    fırsat gelince para kazanabileceği oyuncuları da alıyor ki gelecek seneye satıp kullanabilelim o parayı.
    bu sezon başında para yok diye şampiyonlar ligini bekledi adam. limit yok alamıyorsun.

    bu sene nelsson, zaniolo gibi gelir kaynaklarımız olacak. çok daha rahat transfer yapacaktır.

    eleştirilecek son adamdır. manchester united bile eleniyor, her takım kötü maç oynar. sahada bu adam oynamıyor sonuçta.
  • 3137
    futboldan, transferden sorumlu yöneticimiz. transfer döneminde yoğunluktan bitap düşüp hastanelik olmuştu. peki kötü transferler, tutmayan oyuncular, bozulan takım oyunundan kimi sorumlu tutacağız, eleştireceğiz? kendisini eleştirmek "defolsun gitsin" demek değildir. şunda bir anlaşalım. fatih terim varken anlaşamadık. bari kendisinde anlaşalım. icardi'nin bonservis işini temmuz ortasında çözdükten sonra yapılan hamleler çok doğru değildi. ve sonuç olarak bu da bize şampiyonlar liginde gruptan çıkma şansını son maçta * kaybetme olarak döndü. ki elemelerde molde'ye elenmememiz bile barajlardan seken topların mucizesiyle oldu. bu noktadan sonra 2024 kış transfer döneminde alacağı ve göndereceği oyuncularda 2023 yazındaki hatalarına düşmemeli. kolay gelsin.
  • 3138
    transfer konusunda 2023 yaz döneminden gerekli dersleri çıkarabilmesi durumunda sadece galatasaray'ın değil avrupa futbolunun efsane yöneticileri arasında yer bulabilecek kişi.

    transfer çalımı olsun, ali koç'a ali cabbar denen tuhaf şarkıyı paylaşayım diye inat etmek, tete'nin adı fenerbahçe ile anıldıktan sonra hemen imzayı attırmak falan uğraşılacak işler değil. rakibin zaten bu yöntemi yıllardır izlemekten bıkmadığı için acınacak duruma geldi performans olarak. sen kendi planını çiz ve istediğin adamı al. rakibin kağıt üzerinde bir süper yıldız alacak diye onun peşinden takım oyununu ve oyun kimliğini tamamen değiştirecek iki isme gitmek çok yanlış bir hamle oldu.

    illa bunları alacaksan ikisini birden alıp gelmenin, üzerine bir de daha büyük soru işareti olan ziyech'i getirmenin cezası avucunun içine kadar gelen fırsatı tepip 400 milyon tl'nin üzerinde parayı kaybetmek oldu.

    dilerim bir daha transferde sosyal medyada göz boyamayı değil takımın gerçek ihtiyacına yönelmeyi akıl eder. davinson hariç iyi sonuç vermeyen transfer hamlelerini önümüzdeki ay 2-3 değişimle sezonu idare eder hale getirip sonrasında hatalardan ders çıkararak 2024 yazında takıma gerçekten katkı verecek doğru isimler alması dileğiyle.

    hamle olarak yanlış olsa da aynı sezonda icardi'yi tutup üzerine zaha, ziyech, tete, davinson gibi isimleri getirebilen adamın oyuncu ikna etmekle ilgili bir sorunu olacağını sanmıyorum.
  • 3140
    transferde artık nokta atışı yapması gereken başarılı yöneticimiz. saha dışını geçtim, sadece saha içine baktığımızda bile başarılı çünkü bir önceki sezonu 13. tamamlayan takımı baştan ayağa değiştirerek önce dominant bir şampiyonluk alınmasını sağladı sonra da avrupa'da özlediğimiz futbolu bize izleten takımın mimarı oldu.

    şampiyonlar ligi'nde çok talihsiz bir fikstür ve evet, transfer hataları dolayısıyla potansiyelimizin altında kaldık. artık transfer çalımıdır, fırsat tranferidir, bunları görmek şahsen istemiyorum. belalı çocuk transferine de doyduğumuzu düşünüyorum. sol bek ve orta saha konuları çözülecek, net isimlerle hem de. erden timur hatalarından ders alacaktır. mevcut durumda başarısız ilan etmek ağır olur, ama hatalarını da dillendirmeliyiz.
  • 3141
    sıra bu adama da mı geldi? yabancı bir oyuncu sadece ülkedeki sahaların, zeminlerin halini bile 10 dakika incelese başka hangi seçenek varsa o seçeneği seçer. böyle bir ortamda kendisi belki de son 10-15 yılın en iyi kadrosunu kurmuş (tabiki eksikler var ama uefanin finansal olarak koyduğu bir engel de var) hala acımasızca, önü -arkası düşünülmeden eleştiriliyor.
    (bkz: 12 aralık 2023 kopenhag galatasaray maçı)
  • 3144
    transferde hata yapmamıştır. uymamız gereken transfer limiti olduğunu defalarca anlatmıştır kendisi. yaptığı transferlerde kimse burada o dönem kendisini eleştirmedi. çünkü o dönemde oldukça iyi oyunculardı. futbol böyle bir şey. istediğiniz kadar doğru hamle yapın, olmayınca olmuyor. şikeci kuşlar kendisinden nefret ettiğine göre, kendisine daha fazla destek çıkmalıyız. türkiye'nin en zengin adamını maymun etmiştir kendisi. adam akıl sağlığını yitirdi. şimdi kendisini daha yüksek sesle desteklemeliyiz.
  • 3145
    galatasaray'ın lig tarihinin en iyi başlangıcını yaptığı, herkesin korktuğu bayern maçlarında hakem yüzünden puan alamadığı, genel hatlarıyla gurur duyulan bir avrupa macerasına devam ettiği 2023 2024 sezonunda kendisini şu an için eleştirmek net olarak ayıptır. sonuna dek desteklediğim ve bizlere tekrar gururla izlediğimiz galatasaray futbol takımını armağan eden yönetimimizin önemli isimlerindendir.
  • 3146
    iyiye iyi kötüye kötü demeliyiz. kendisi son derece başarız ve fantazi dolu bir transfer dönemi geçirmiştir. her fırsatta her yerde yazılması lazım; takımın en çok ihtiyacı olan bölgeye transfer yapmamıştır. sağ kanat yedeğine üç küsür milyon yıllık ücret verip orta sahanda sadece torreira ile işleri götüremezsin. kendisini gerçekten çok severim ama yanlış maalesef kendisinin yönettiği transfer sezonundan başlıyor.
  • 3149
    mevzu nasıl kendisine geldi 99. kez anlatalım. geçen seneki güçlü oyun ve şampiyonlukta aslan payını hocaya değil kendisine verdi. takımın ihtiyaçlarına göre değil kendi belirlediği ihtiyaçlara göre bir dünya transfer yaptı. bu noktada teknik ekip ve scout ekibi ile uyumlu çalışmak yerine menajerlere güvendi. günün sonunda onun üzerinde transferden sadece davinson sanchez takıma uyum sağladı. o da en güçlü olduğumuz bölgeye transfer edilmişti. * günün sonunda geçen seneki uyum tamamen bozuldu. geçen seneki güçlü oyun geliştirileceğine yeniden oyun inşa edilmesi gerekti. şimdi de çeşitli başlıklarda neden sistem takımı değiliz diye ağlıyor millet.

    bu arada limit falan hikaye. zaha, ziyech, tete gibi oyunculara verdiğimiz astronomik maaşlar limitten düşmüyor mu mesela? hadi onu geçtim nelsson'u astronomik rakamlara satma fantezisine girmeden daha makul rakamlara da satabilirdik. şu an nelsson'a 10-12 milyon euro veren çıksa öpüp başımıza koyarız. zaniolo'dan para gelene kadar herhangi bir kanat oyuncusu transfer etmesek de olurdu mesela.

    geçen sene kurduğu kadroyu da galatasaray'ın imkanları ile kurmuştur bu arada. burak elmas'ın çok çok kötü bir yönetici olması onu iyi yapmıyor. kaldı ki geçen sene de bir ara işi gereksiz şova dökmüştü ve açıkçası o kadroyu okan buruk yerine başkasına versen bu uyumu sağlayamazdı bence.

    bunu çok önceden de söyledim. erden timur potansiyeli çok yüksek bir yönetici ancak futbolu bilen adamlarla çalışmamaya devam ederse efsane olacakken galatasaray'ın ali koç'u olur ki bizde bu profili fener'de olduğu gibi tutunamaz. kendisine ve galatasaray'a da en büyük zararı amansız savunucuları, kurşun askerleri veriyor maalesef. bu kurşun askerlere yüzlerce kez anlatsak da anlamıyorlar maalesef. umarım yine işler sarpa sarmadan bu hatalardan dönülür.
  • 3150
    2023-24 sezonunda transfer komitesinin başında olduğu takım şampiyonlar liginde kendi bütçesinin 5 te 1 i bir takımı 2 maçta yenemediği ve aynı takımı son maçta yendiği takdirde gruptan çıkmasına rağmen bu takıma yenildiği için yine yeniden çarmıha gerilen yönetici. evet hocalık da yapması gerekiyordu haklısınız. ne yapmış geçen sezon işleyen makineyi bozmuş. bunu da sadece üst düzey yeteneklere sahip(!) yaşı 27 olmuş düşüşe geçmiş bir adama 6 milyon bonservis vermediğinden yapmış. yerini de bonservissiz 1 i potansiyelli 1 tane de üst düzey adamla doldurmasına rağmen. onun haricinde de takıma üst düzey denebilecek takviyeler yapmış. yani şampiyon takımı da bozmamış. bu arada geçen sezon şampiyon olan ve işleyen makinenin son 10 maçının genelini yine o sezon aldığı için eleştirilen 1 futbolcu kurtarmışken. ve bu sezon transferleri hemen hemen sezon öncesine yetiştirmiş iken. ve o transferlerin skor katkısı ile bugün şampiyonlar liginde iddiamızı son maça kadar taşımışken. fıkra burada bitiyor diyeceğim ama işte bitmiyor. çünkü birileri ısrarla gerçek harici ne varsa konuşup duruyor. bugün şampiyonlar liginde turu geçsek muhtemelen kendisini kimse de övmeyecekti. okan hoca imkansızlıklar içinde çıkardı olacaktı. ama kaderin cilvesi odur ki aynı gruptaki 5 te 1 bütçemizdeki takıma elendik. herhalde bu topraklarda yöneticilik böyle bir şey. yaptıklarınla anılmak bir yana dursun, elinde olmayan sonuçlarda bile ihale üstüne kalacak ve tüm yaptıkların bir çırpıda silinip gidecek. yerinde olsam sezon ortasında üstüme düşen, görevim olan, yapılması gereken son işleri de yapar bırakırım. sonra da ne halleri varsa görsünler. çünkü bu insanlar için ne yaparsan yap ağzınla da kuş tutsan yaranamazsın. bu adam da bunun en büyük örneklerinden biridir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın