resim
Elias Jelert Kristensen
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Bek
Yaş:21
Boy:1.78
Uyruk:Danimarka
  • 1093
    28 eylül 2024 galatasaray kasımpaşa maçı sonrası çok eleştirilen futbolcu. eleştiriler de haklı. iyi oynamıyor. ancak çöp muamelesi çekilmesine anlam veremiyorum. çocuk bariz bir şekilde uyum sorunu yaşıyor. kopenhag zamanından açın sadece bir tane maçını izleyin, bizdeki ürkekliğinden eser bulamazsınız. tam tersine eleman normalde baya özgüvenli, baskı altındayken çalım atan, topu dikine ileri taşıyan tipte bir bek. bu da bizim oyunumuza epey uygun.

    ikili mücadelelerdeki başarısızlığı da bence aynı sebepten, danimarka'dan 20 yaşında türkiye'ye geliyorsunuz, 70 nabızdan 120'ye çıkmak gibi bir şey. orada herkes rahat, burada herkes duyguları en uçlarda yaşıyor. bambaşka bir futbol iklimi var. eski takımında belki bir tane bile yıldız denebilecek oyuncu yokken birden icardi, osimhen, mertens gibi isimlerle takım arkadaşı oluyorsunuz. fizik konusu ise tamamen şehir efsanesi, danimarka liginden çıkma, 20 yaşından önce 11-12 tane şampiyonlar ligi maçı olan bir oyuncunun türkiye liginde fiziği zayıf diye oynayamayacağı fikri bana mantıklı gelmiyor. ironik bir şekilde, avrupa'da kuzeyli bir takımla eşleştiğimiz zaman "aabi çok fizikliler, çok koşuyorlar yaa" diye car car konuşmayı biliyoruz. ama bizden 7-8 km fazla koşup bizi saf dışı eden takımın bekini alınca fiziksiz çöp oluyor. bu yaştaki bir oyuncu 1-2 senede bu kadar geriye gitmez. demem o ki bu arkadaşa zaman tanımak, ısrar etmek lazım. fiziği zaten atletik performans ekibimizin kontrolünde daha da gelişecektir.

    kasımpaşa maçında çorba gibi bir rotasyon, çorba gibi bir taktikle kim iyi oynadı ki bu arkadaş kötüydü. plansızlık her oyuncuyu kötü gösterir, kaldı ki bu arkadaş plana alışmış. bizim de ana planımız var en azından. as kadroyla, as oyuncularımız ve ana planımızla birkaç maç görmek gerekir. bence yeteneğini gösterecek yakında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın