resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 7891
    ben istediği isimlerin alındığını düşünmüyorum. angelino ve icardi dışında.

    her hocanın belirli bir a planı ve o a planına uyan oyuncu tercihleri vardır. bunun dışına finansal fair play gibi mali engeller çıkmadıkça aksi transfer hamleleri yönetimler tarafından yapılırsa bana göre doğru olmaz. yönetimler işin finansal yönüyle, hukuksal yönüyle vesaire ilgilenmelidir.

    bunu söylememin nedeni “ya o kadar kaliteli isim aldı artık iş ona kaldı çok iyi olmalıyız” algısı. hiçbir hocanın finansal fair play durumları dışında bunu yapma yükümlülüğü yoktur.

    fatih terim ffp varken elindeki malzeme ile en iyisini çıkarmaya çalıştı. finansal fair play bitince ise açık açık basın toplantılarında “ben morutan’ı istiyorum o da bizi istiyor” diyebildi. diğer yandan mostafa mohammed’i de istediğini belirtmişti. bu arada morutandan önce istediği oyuncunun ghezzal olduğu konuşuluyordu ki gençleştirme politakası değişikliği sonrası morutan’ı istedi. çok farklı oyuncular değil profil olarak yani belirli bir oyuncu tipi üzerinden ilerlendiği gayet açık.

    fatih terim kimi alırsanız alın belirli bir malzeme ortaya çıkarabilecek tecrübede bir hoca ama onun bile böyle bir zorunluluğu yok. mesela morutan yerine yönetim gidip o oyun kurucu kanat yerine atletik birini alsaydı ben hocaya ya bak daha iyisi alındı yap bir şeyler deme zorunluluğunu kendimde görmezdim. eğer dediysem bile geçmişte öyle bir şey haksızımdır. en basitinden kendiniz bile menajerlik oyunu oynasanız belirli bir oyuncu profiline göre tercih yapıyorsunuz ve ana planınıza göre hamleler yapıyorsunuz.

    bu sene bu kadro planlaması üzerinden başarılı olursa ben okan buruk başarısıdır diyeceğim. kaliteli oyuncuları idare etme ve oyun planına adapte etme yönünden büyük bir iş başarmış olacak çünkü. kendi tanımına uyan 8/10 olan oyuncu szymanski suyun karşı tarafında double double yapmak üzere. dünya üzerinde 8-10 oynayan tek oyuncu kendisi değil tabikide. başka profillere gidilebilirdi örneğin breivik.

    mertens’in bugün ıslıklanmasının nedeni de tam olarak bu zaten. szymanski, breivik veya x bir oyuncu almadığın için yerine joker yedek olması gereken 37 yaşındaki mertens oynuyor. 20 eylül kopenhag maçında asistlik paslar atmasına rağmen bitirici vuruşlar gelmeyince eleştiriliyor.

    dönüp bakıyorsunuz 8 numara isteğiniz karşılıksız. 6-8 oynayabilen bir oyuncu lazımken o bölgeye 8-10 oynayan ve hazır olmaya çok uzak ndombele geliyor. yerine oynayan kerem demirbay ıslıklanıyor. 6-8 diyorum çünkü torreira’nın yedeği yok şuan. torreira’yı yedekleyen oyuncu aynı zamanda sacha boey’i de yedekliyor.

    kanat konusuna gelecek olursakta yine ziyech’in kendi tercihi olduğunu düşünmüyorum. ayrıca şunu belirtmekte de fayda görüyorum tete yaz boyunca kendi özel hocasıyla çalışma yapmasa ve hazır gelmese belkide bugün kerem ve bay ile çıkacaktık maçların çoğunluğuna. bu ikili ne kadar üretken olurdu orası ayrı konu ama şuna eminim kerem bugün 1 ıslıklanıyorsa tete ve ziyech’in aynı anda hazır olmadığı durumda 10 ıslıklanacaktı. barış alper içinde keremdeki durumun bir benzerini yaşayacaktık.

    sonuç olarak yanlış ve kendi oyun planına çokta yakın olmayan bir kadro planlaması üzerinden başarılı olursa benim gözümde değeri artacaktır. başarısız olması durumunda ise ben eksiyi kendisine yazmayacağım..
App Store'dan indirin Google Play'den alın