resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:82
Uyruk:Türkiye
  • 9590
    fatih terim'i takımdan gönderdiğinde, evinde real madrid'e 6-1 yenilmiş bir takım vardı. çeyrek final görmüş takım bir önceki sezondaydı. lige nispeten kötü bir başlangıç yapıp, 5 maçta 2 galibiyet 3 beraberlik ile 9 puanla başlamıştık. 5 maçta yalnızca 7 gol atabilmiştik. asıl olay ise fatih terim'in kötü başlangıç yapması değil, aklının galatasaray'da olmamasıydı. demirören ile gizlice buluşup anlaşmalar, aynı anda milli takımı çalıştırabilirim emrivakisi. galatasaray'ı 2.plana atmış olduğu gün gibi açık olan fatih terim'i tüm bu olayların sonrasında göndermiş, demirören'le fatih terim'in imza töreninde de ünal aysal'ın "bence" haklı olduğu ortaya çıkmıştı.

    son 10 senede avrupa'da oynadığımız en iyi futbol, ünal aysal dönemindeki mancini yönetiminde evimizde oynadığımız kopenhag maçının ilk 45 dakikasındaydı. yine chelsea maçlarına kadar takım gayet iyi gitmişti, ligde de gayet tatminkar bir futbol ile 5-6 gollü galibiyetlerimiz olmuştu. sonrasında takım aniden dağılmıştı. yalnız bu dönemde bir istisna olmuş, ligden kopan galatasaray, sneijder önderliğinde, ilk defa ligi bırakmamış, son 4 haftada 4 galibiyet alarak (bu maçlar arasında deplasmanda trabzonspor'u 4-1 yenmişliği var) ve 2.olarak fenerbahçe'nin ceza alması nedeniyle bir sonraki sezon şampiyonlar ligine doğrudan gitmeye hak kazanmıştı.

    ünal aysal dönemi ve fatih terim yönetiminde avrupa'da oynadığımız tüm maçlar yine bir kargaşa şeklinde geçmişti (kazandığımız maçlar bile). burak yılmaz'ın ekstra katkısının o sene gruptan çıkılmasında çok büyük etkisi vardı, hatırladığım kadarıyla fatih terim'in teknik direktörlük kariyeri boyunca ilk ve tek şampiyonlar ligi gruplarından üst tura çıkışıydı.

    mancini döneminde devre arasında yapılan yanlış transferlerle gidişi hızlanmıştır. prandelli dönemindeki kötü başlangıç da tuz biber olmuştur. yönetim açısından da birçok hata yapmıştır. fatih terim'i göndermek ise bunlardan biri değildir. aksine sistem kuracak bir teknik direktörle anlaşmak yerine isim yapmış kişilere yönelmesi hatadır.
    en büyük skandal ise hajroviç olayıdır, sırf bu bile gitmesine sebep olmalıydı. ama galatasaray'da nedense bu tür olaylar (ribery'nin gidişi) başarıyı-başarısızlığı belirlemede daha düşük seviyede kalıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın