resim
Ahmet Yıldırım
Görev:Teknik Direktör
Takım:52 Orduspor FK
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 13
    sol ayağı muazzamdı. insanlar hakan balta'yı forma numarasından ve tipinden ümit davala'ya, soğukkanlılığından ergün penbe'ye benzete dursun, ben hakan balta'yı oyun olarak hep ahmet yıldırım'a benzetmişimdir.

    ikisinin de sarı-kırmızılı formayla ortak özellikleri çok. çünkü ikisi de galatasaray'da farklı mevkiilerde görev yapmışlardır.

    ahmet yıldırım sol bek ve ön liberoda, hakan balta ise sol bek ve stoperde oynamıştır. ama ahmet yıldırım beşiktaş'ta uzun süre stoper olarak da görev yapmıştır. hakan balta ise bize geldiği ilk sezon sol açık ve ön liberoda da oynamıştır. neyse konudan uzaklaştım.

    kendisi 1999 yazında dağılan istanbulspor'dan taıkm arkadaşı saffet akyüz gibi bonservisiyle birlikte galatasaray'a geldi. mehmet yozgatlı onlardan farklı olarak kiralık alınmıştı. bonus olarak adanaspor'dan emrah eren de bonservisiyle transfer edildi.

    bu dörtlüden 1999-2000 sezonunda galatasaray'da başarılı olan tek isim ahmet yıldırım idi. zaten uefa kupası alındıktan sonra bir tek ahmet yıldırım galatasaray'da devam edebildi. fenerbahçe'den ve istanbulspor'dan takım arkadaşı emre aşık da 2000 yazında kendisiyle galatasaray'da buluştu.

    ayhan akman'a karşılık beşiktaş'a verilirken, altyapıdan mehmet aksu da beşiktaş'a gönderilmiş ve bir altyapı manyağı olan ben bu duruma sinirlenmiştim. artık yaşım geçti, benim yerime bayrağı devralanlar ne yazık ki uğur uçar fenomenini oluşturdular.
App Store'dan indirin Google Play'den alın