resim
Augustine Azuka Okocha
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:On Numara
Yaş:50
Boy:-
Uyruk:Nijerya
  • 14
    1996-97 ve 1997-98 sezonlarında fenerbahçe formasını giydi. şanssızlığı (bkz: gheorghe hagi) ile aynı zamanda türkiye'ye ayak basmasıydı. neticede (bkz: haim revivo) fener'e bir şampiyonluk kazandırdıysa, bu (bkz: jay jay okocha) temiz iki şampiyonluk getirirdi.

    şanssızlığı hagi dedim ama bir şeyi açıklayayım. hagi şu an galatasaray'a gelsin, gene aynı etkiyi yaratır. ama okocha gibilerine günümüz futbolunda ne yazık ki yer kalmadı. hatta okocha'ya o stiliyle paris saint germain bile tahammül edemedi ve o da bolton'da defansif yönünü geliştirerek tugay kerimoğlu-blackburn hesabı yeniden doğdu.

    tabii şu var ki okocha o zamanlar türkiye'de oynanan futbolda büyük işler yaptı. en azından fenerbahçe'ye 2 senede ligde 4 galatasaray zaferi elde ettirdi. o 4 maçın 3'ünü fener kazandı, diğerinde de berabere kalarak kazanmış kadar oldu. ve okocha ne yazık ki o 4 derbide de gol attı. hatta iki tane jeneriklik goller...

    evet burası bizim sözlüğümüz ve biraz üzülücez ama hatırlatalım. neticede iyi gün taraftarı değiliz:

    1) 96-97 galatasaray-fenerbahçe: 4-0 yenildik. okocha frikikten attı. daha doğrusu (bkz: hayrettin demirbaş) içeri aldı. diğer goller saffet ve iki tane boliç. hagi sakattı. tugay berbattı.

    2) 96-97 fenerbahçe-galatasaray: 3-2 yenildik. okocha fener'i 1-0 öne geçiren golü çok net gelişine abanarak attı. o maç kaledeki (bkz: mehmet duymazer)'in boliç'ten yediği bir gol var ki, eminim ki hayrettin kariyeri boyunca öyle kötü gol yemedi. tabii skoru 2-1 fener lehine getiren penaltı, sadece kadıköy sınırlarında çalınabilen bir penaltıydı. skoru 3-2'ye getiren arif'in frikiğinde de filipescu'nun net faulü vardı o ayrı.

    3) 97-98 fenerbahçe-galatasaray maçı: 3-1 yenildik. okocha allah var iğne deliğinden geçirdi. fener'in penaltısı, yine uydurma bir penaltıydı. zaten saffet de canlı yayında bunu itiraf etmişti. kral'ın fener'e gol kaçırmasına alışmıştık ama ekstra olarak o maç ilie'nin bir şutunu çizgiden çıkarmasına baya isyan etmiştik. ayrıca terim'in o gün doğumgünüydü. kalede de (bkz: volkan kilimci) vardı.

    4) 97-98 galatasaray-fenerbahçe. 2-2 bitti. saat kaç diyemedik ama sonraki seneler yeterince dedik. okocha'nın frikiğini sami yen'de bu kez genç (bkz: mehmet bölükbaşı) içeri aldı. aziz yıldırım da fenerbahçe'nin yeni başkanı oldu.

    bu arada 1997'de ankara'da oynanan cumhurbaşkanlığı kupası maçında okocha gol atamadı. kral üçledi, 3-0 kazandık. 1997 yazında da tsyd'de fener'i 4-2 yendiğimizde golü yoktu diye hatırlıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın