resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 22
    hiçbir maçta ilk 11'i kurmaması gereken teknik direktör.*

    ikinci galatasaray dönemini tam hatırlayamıyorum, bünyemden mümkün oldukça çabuk uzaklaştırmaya çalıştığım anılar var. ancak son 2 senede milli takımdaki performansını gördükten sonra şu değerlendirmeyi yaptım kendi kendime.
    "fatih terim neredeyse her maça yanlış kadroyu çıkarıp, maç içindeki değişiklerle doğruyu buluyor."
    özellikle euro 2008'de bunu açık bir şekilde gördük. 11 ekim 2008 turkiye bosna hersek maci'nda da batuhan karadeniz'in sakatlanmasıyla aynı şey oldu.
    mantıksız kadro seçimlerini büyük egosuna bağlıyorum ama bu kadar da mantıksız olunmaz.

    galatasaray'ın başına gelecekse, kadroyu başkaları kurmalı, hadi o olmuyor ise kesinlikle ve kesinlikle transferleri fatih terim'e yaptırtmamalı! çünkü kendisinin ne kaliteli futbolcudan, ne de hangi futbolcunun hangi mevkide oynayabileceğinden haberi olduğunu sanmıyorum. aklıma birçok örnek geliyor, hangi birini versem diye düşünüyorum. euro 2008'deki çek cumhuriyeti maçındaki 25 dk hamit'in önünde oynayan sabri'yi son 20 dk'da geriye çekmeyi düşünebilmesi mi**! yoksa mevlüt erdinç gibi her halinden kontra atak futbolcusu, geniş alan topçusu olduğu belli olan bir oyuncuyu karambol topçusu olarak kullanmaya çalışması mı*! gökhan zan mı!? hangi birisinden bahsedelim!

    sonuç olarak; hırslandırmasına, motivasyon yeteneğine lafım yok. ancak ne zaman italya'ya gitti, döndüğünde fatih terim kendisi gibi değildi. ben de yeni fatih terim'e göre konuşuyorum. bir gün kendinden büyük birileri olduğunu da hatırlamalı, hatırladığı gün insanlar da hak ettiği saygıyı kendisine iade edecektir. yoksa ego sorunları mantıksız kadrolara, devamlı kavgalara sebep vermeye devam edecek. her zaman 70 milyonun duası arkasında olmayabilir!
App Store'dan indirin Google Play'den alın