resim
Elias Jelert Kristensen
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Bek
Yaş:21
Boy:1.78
Uyruk:Danimarka
  • 1653
    25 ocak 2025 galatasaray konyaspor maçı'nda sağbekte oynayan sallai ikinci yarı oyundan düşmeye başlamışken, takım olarak maçın başından sonuna kadar geriden topla çıkmakta zorlanıyorken bile anca maçın sonunda oyuna alınan oyuncu.

    tamam 2-3 pozisyonda fizik mizik bir şeyler dedik ama kaan ortasahada oynuyorken jelert kendi mevkisinde biraz daha fazla süre alabilseydi bari. en azından topla enine-dikine mesafe kat edebiliyor jelert.
  • 1654
    daha uzun süreler almayı hak eden oyuncumuz. çocukta kumaş var, biraz hacim kazanıp ayağını yere sağlam bassa hem sağda hem solda gayet idare edecek rotasyon oyuncusu olur. oyunu biliyor, zeki, al ver yapıyor, top sürüyor ve cesur. az biraz düzenli oynayınca pür telaş hareketleri de biter. belki asla bu seviyede as oyuncu olamaz ve evet bonservisine de gereksiz fazla para verdik ama yatırım yaptığımız adamı çöpe atacak halimiz yok, üç beş dakikadan daha fazla güvenmeliyiz.
  • 1655
    nagatomo da kısaydı, çelimsizdi. ama yere dengeli basardı taş gibi de performans gösterdi. jelert çabukluk olarak (hız demiyorum çabukluk) ligin en iyi oyuncularından biri. ortadaki toplara hep ilk hamleyi kendisi yapıyor rakipten önce. bu da rakibe çok kart aldırma ihtimalini doğruyuyo. wesley sneijder gibi, barış alper gibi kişisel antrenör tutup hedef koyup kafaya takması lazım. ondan sonra olur bu çocuktan.
  • 1656
    okan hoca kendisini bek gibi görmüyor ki bence de haklı. 8 ocak 2025 galatasaray başakşehir maçında yediğimiz iki gol de kendisinin çıkıp alamadığı hava topu üzerinden geldi. değil ama çok iyi bir savunmacı bile olsa dörtlü savunma oynarken bu durum zafiyet yaratıyor.

    25 ocak 2025 galatasaray konyaspor maçının sonlarında yalnızca 1 farkla önde olduğumuz ve oyun daha çok hava topuna döneceği için okan hocanın dörtlü oynadığımız anlarda almaması mantıklıydı, zaten nelsson ile savunmayı üçleyerek oyuna dahil etti jelert'i de.

    üçlü savunmaya dönmediğimiz sürece jelert'i mevcut düzende ancak açıkta kullanabiliriz. çabukluğu osimhen'e atılan uzun toplar sonrası baskıda filan işe yarayabilir, aslında pozisyona da girebiliyor ama önde barış'ı mı yunus'u mu kesecek, ahmed kutucu geldi bir de üstüne.
  • 1657
    21 yaşında olan, potansiyel açısından defansif değil ama ofansif çok şey vaat eden bek oyuncumuz. bize bir net sağ bek lazım. hedefe kitlenmek için gelişimini tamamlamış, sabit defans katkısı alabileceğimiz biri. jelert defansif olarak bizi karşılamıyor. ancak oyun aklı, tekniği, mücadeleciliği, topu geri kazanma zamanlaması bizim için önemli. çok kötü tranfer denemez kendisi için. ne isteyip ne aldığımıza bağlı.
  • 1658
    neye göre hücumda potansiyeli çok yüksek anlamadığın oyuncu.

    muz ortaları mı var? hayır.
    topu ayağına çok mu iyi yapıştırıyor? hayır.
    ince paslar mı atabiliyor? hayır.
    dar alanda bilekleri hareketleri mi var? hayır.
    saha ve oyun görüşü çok mu iyi? hayır.
    şutları mı etkili? hayır.

    9 milyon euro verdik diye kazıklandığımızı kabul etmiyoruz. onun yerine potansiyeli olduğuna inanmak istiyoruz.

    kendisi tüy sıklet, hücumda ortalama savunmada berbat bir oyuncudur. 6-7-8 herhangi bir teklif varsa direkt satılabilir. kendisi ayrıldıktan birkaç yıl sonra “bi ara jelert vardı buna da 9 milyon saymıştık, danimarkalı linnes” tespitleri yapılır.
  • 1660
    21 yaşındaki adam için bundan olmaz demek bence çok özgüvenli bir davranış.
    bunu söyleyebilmek için futbolun her kademesinde baya bir vakit geçirmek lazım, ki bence bu bile yeterli değil.
    futbol tarihi “bundan olmaz” denilen nice futbolcuların olduğunu, “çok iyi futbolcu olacak” denilen isimlerin olmadığını gördü.
    misal son transferimiz ahmet kutucu.
    çok büyük umutlar vardı kendisiyle ilgili ama o beklentiyi karşılayamadı.
    sonrasında birinci lig vs derken galatasaray’a transfer oldu.
    barış alper yılmaz 2000 doğumlu.
    yani yunus akgün, ozan kabak ile aynı yaşta.
    çok övdüğümüz 2000 jenerasyonu milli takımında bırakın süre almayı, kadroya bile seçilmemiş.
    o kadronun değerli oyuncusu recep gül alt liglerde sürünürken, barış’ı west ham istiyor.
    sürekli bu tarz örnekleri veriyorum çünkü her futbolcunun başlığında aynı keskin ifadeler kullanılıyor.
    sonra o entryler siliniyor, yapmayın:)

    youssouf ndayishimiye başlığında olduğu gibi.
  • 1661
    9 milyon euro vererek oyuncu geliştirip gelecek yıllara hazırlamamız gerektiği konusundaki futbolcu kişisi. galatasaray bu kadar parayı gerçek manada altyapıya harcasın, yapılandırmaya gider ve 100 jelert çıkartır, makul olalım. jelert bu topraklarda tutmamıştır, söylendiği gibi paralar teklif ediliyorsa satmayan yarın bu bedeli cebinden ödemelidir. ne gördünüz de beklentiniz var?
  • 1662
    artik instagram pop culture doneminde yasiyoruz. yani populer neyse onu takip et, hizla tuket ve hemen bir digerine gec. o nedenle artik iliskiler de sohbetler de yuzeysel, futbolcularla ilgili yapilan analizler de yarinki mac icin daha otesi icin degil. tabii ki 10 milyon euro verilen bir futbolcudan taraftar yarin katki yapmasini bekler ama kazin ayagi her zaman oyle olmuyor iste.

    bana gore kaliteli futbolcuda bulunmasi gereken bir cok ozelligi barindiriyor. bir kere seri, top kontrolu iyi ve en onemlisi cesaretli. hatta cesareti bazen basina is aciyor aslinda olmamasi gereken bir pozisyona belki bir katkim olur diye daliyor, gidiyor geliyor zorluyor sonra bir zor pozisyonla ismi vitaminsize cikiyor( eliascigim bak kaan abin hic elestiriliyor mu? hic gitmeyeceksin gelmeyeceksin oldugun yere mih gibi cakilacaksin, hic elestirilmezsin). ayrica onemli bir gosterge bir futbolcu oyundan cikinca takim olumsuz yonde etkileniyor mu? molde macinda bu cok net oldu, hatta sol kanatlarinda oyuna sonradan giren adini hatirlamadigim vatandas bir tik yetenekli olsa mac 3-1 falan bitebilirdi.

    diger yandan bu seviye icin fizigini gelistirmesi sart. boyu sacha boey ile ayni ama kilosu 8kg eksik. kilo almak vermeye gore her zaman daha kolaydir, saglikli sekilde en az 4-5 kg almasi gerekiyor, buna odaklanmali. ama ben kesinlikle gelecek vaat etmedigini dusunmuyorum. umarim galatasaray’a katki saglar.
  • 1663
    şu sözlükte dahi kendisine en çok güvenen yazarlar, hatta bırakın sözlüğü bizzat babası jelert'i alıp zorlu bir rakibe karşı veya ne bileyim bir anadolu takımı deplasmanında 11 yazmaz. güvenemez yani. bakar karşı takımdaki kanat oyuncularına, daha önceki çaresizliğine ve vazgeçer. o yüzden okan buruk hocayı bu konuda eleştirmek bence normal değil. yine kötü performans sergileyen bir takımda; oynayanların eleştirildiği, oynamayanların gereğinden fazla kıymete bindiği bir senaryoyla karşı karşıyayız. (günay, berkan, nelsson, jelert vs)

    ha, ne yapılır? rakibe ve maçın zorluğuna, skorun gidişatına göre 15-20 dk kullanarak durumuna bakılabilir. hoca bunu tercih etmediği için eleştirilebilir. ancak böyle zorlu bir sezonda* ve terörize edilmiş futbol ortamında da, 15 dk oynayacak ve kendisini yavaş yavaş hazırlayacak diye kimse 1 mevkiden düşüp, 1 kontenjanını oraya harcamaz.
  • 1664
    performansı karşısındaki oyuncuya bağlı olan sağ bek oyuncumuz. tabi ki galatasaray’da forma giyen bir oyuncunun performansını rakip belirlememeli. ancak da karşısına uzun boylu ve fizikli santrafor konulup uzun oynanınca davinson da kolombiyalı chedjou’ya dönüyor.

    futbolda en kolay gelişecel şey fizik olduğu için bekleyip görmek lazım. pas vizyonu hızı ve topsuz oyun bilgisi mevcut ve bunlar bizim bir oyuncuya katamayacağımız değerler. fakat fizik katabiliriz.
  • 1665
    https://www.footballfancast.com/...e-coleman-and-young/
    taraftarımız kendisini pek beğenmiyor ama everton cephesinde 7.1m pound verip alma konusu ciddi şekilde düşünülür durumdaymış. yunus’u da aynı kulüp kadrosuna almak istiyormuş. yunus’taki düşüş sebebi bu olabilir bu arada. aman sakatlanmayayım ocak transfer sürecinde falan diye düşünüyor olabilir.
  • 1667
    bence kendisi önünde çalımcı kanada direnebildiği için fazla hypelanmış bir oyuncu. city, bayern maçları deniyor bu takımların sol açıkları rakip bek oyuncuların içinden geçmeyi planlayan kadife bilekli çalımcı oyuncular onlara karşı performans vermiş olabilir ama böyle takım sayısı çok sınırlı. genelde çoğu kanat oyuncusu fizikle oynuyor ve kanat forvet olarak cezasahasını tamamlıyorlar. acur'un soldan yatırıp kaldıran maximin'ine de belki üstünlük sağlar ama kalan 17 takımın kanatları davar fizikli oyunculardan oluşuyor. fiziğini ezecek her kanat oyuncusunda çok zor duruma düşüyor. en son deniz turuç bile ezdi kendisini. bir de yunus'da gördüğümüz özgüven meselesi de futbolcuda önemli şu an bize katkı veremeyecek derhal bir kiralık-satılık hamlesi ayarlanmalı kendisine. arda turan'a hediye edebiliriz.
  • 1672
    oyun felsefemize ayak uyduramamış, fc kophenag gibi özellikle şampiyonlar ligi maçlarında derinde bekleyen, taktik disipline sıkı sıkıya bağlı, hatalarının kendisini iyi tanıyan oyuncularla rahatlıkla kapatılabileceği bir takımda başarılı olmuş bek oyuncumuz. ben her şeye rağmen kendisine dair ümit besliyorum. 4 lü savunmada, önde basan bir takım tecrübesi ilk defa oldu. dolayısıyla geniş alanı savunmada da büyük zorluk çekiyor.

    bu adam kophenag da benim kanımca şu yönlerden başarılı oldu ya da başarılı göründü:

    +kopenhag, özellikle avrupa maçlarında ve danimarka ligi’nde çoğu zaman daha kontrollü ve kompakt bir savunma anlayışı benimsiyor. yani bloklar arası mesafe dar tutuluyor, stoper bek koordinasyonu daha sıkı şekilde uygulanıyor.

    +bu sayede elias, bek pozisyonunda derinde beklemiş bir takımın parçası olarak hataya daha az açık bir sistemde oynadı. rakibin sayko hücumcuları ile eşleşmek ceza alanını savunmada kalmaktan ziyade, stoperler ve orta saha tarafından sürekli desteklenen bir düzen içindeydi. ayrıca orda burdaki kadar büyük bir baskı da yoktu şu an bu adam kabul etsekte verilen bonservisin yükü altında sakız gibi eziliyor.

    +ayrıca orda hata yapsa bile alt yapıdan gelen bir oyuncu olduğu ve başarı gösterdiği için seviliyordu. kulübün kültüründen gelen bir çocuktu.

    +manchester city gibi takımlara karşı rakibi karşılayarak savunmak üzerine kurulu planlar yaptı. elias bu planda rolünü net olarak biliyordu: öncelikle savunma, sonra mümkünse hücum desteği. ama ilk işi taktik disipline bağlı bir savunmaydı.

    +ayrıca bu çocuğun orda dil ve iletişim problemi yoktu, taktiksel alışkanlık ve ezberler oturmuştu. biz bir gün 352 oynuyor ertesi gün 4 lü oynuyoruz sürekli bir esnek oyun planımız var. elias orda bizden esnekliği çok daha düşük bir sistemde olduğu için hangi pozisyonda ne yapacağı, kimin hangi bölgede basacağı, geriye kim kademeye gireceği gibi konuları ezberlediği için daha rahattı.

    bize gelince:

    -bizim sistemimiz tamamen rakip takıma baskı kurmaya odaklı. bu, beklerin (elias dahil) hücumda daha fazla sorumluluk alması ve savunma hattının öne çıkması demektir.

    -elias gibi pozisyon alma ve geriye dönüş zamanlaması”konusunda henüz yeterli tecrübeye sahip olmayan bir bek, arkada bırakılan boşluklarda ciddi risklerle karşı karşıya kalıyor. bunu defalarca da yaşadığımız için kimimiz bu çocuğu "galatasaray tarihindeki en kötü bek" ilan edecek duruma dahi geldik. bu bence inanılmaz ağır ve saçma bir laf.

    -bizim gibi baskı oyunu oynayan takmlarda bekler yalnızca savunma değil, hücumda da aktif rol oynamalı. gol pozisyonu üretme, orta açma, kanat bindirmesi gibi görevler de elias’tan beklendiği için savunma konsantrasyonu düşebiliyor.

    -dolayısıyla çocuk sıkı sıkıya taktik disipline bağlı bir takımdan bir anda çift yönlü bir bek olması istenen bir sisteme sahip takıma geldiği için resmen sudan çıkmış balığa döndü.

    -ayrıca bizde ciddi bir iletişim problemi de yaşadığını düşünüyorum. ilk defa evinden ayrıldı ve kendi kültüründen olmayan bir çok oyuncu ile ilk defa iletişim kurarak oynamaya çalışıyor.

    - bu takımda büyük baskı var ! her hata büyük yankı uyandırır; taraftarın beklentisi çok yüksektir. elias hata yaptıkça özgüven kaybına uğradı ve bu durum ilerki maçlarda da hata yapma ihtimalini tetikledi. kophenag da bu tarz bir ortam içersinde asla değildi.

    peki elias hangi rollerde başarılı olabilir ?

    -elias’ın fiziksel özellikleri (hızı, çevikliği) ve hücuma çıkma potansiyeli, kanat bek rolü için bence şu an için çok daha uygun.

    -böyle olunca 3 5 2 sisteminde 3 stoperi arkasında hissetmesi, ceza sahası içindeki kritik markaj yükünü azaltır burda rakibin canavar forvetleri kendisinden daha fizikli kanat oyuncuları ile saçma sapan eşleşmeler yaşama ihtimali de düşer.

    4 lü savunmada başarılı olma ihtimali:

    bu çocuk şu an 21 yaşında ve gelişime son derece açık. düzenli antrenman, taktiksel çalışma ve takım arkadaşlarıyla uyum sağlama sürecinde defansif pozisyon alma, adam takibi, kademe gibi konularda kendini geliştirmemek için hiç bir engel yok ama burda da kritik eşik sabır. şu an o bizde var mı peki? asla yok ! ilk hata yapışında sözlüktü sol tarafta elias jelert 87 gibi bir başlığı göreceğimden net eminim.

    özetle bizde ‘zayıf halka’ olmasının bence en temel sebebi, tek başına elias’ın yeteneklerini veya kalitesi değil; takımın oyun stilinin, defansif kurgusunun ve bekten istenen rollerin elias’ın mevcut profiliyle tam örtüşmemesi.burda da bizim gibi acil başarı bekleyen takım için bu profil neden seçildi ? nasıl bir transfer stratejisidir bu sorusu gündeme geliyor. bu nasıl bir transfer aklıdır acaba ?

    eğer mevcut 4 lü oyun felsefemizde bir değişiklik yapmazsak ki bu bence imkansıza yakın(önde baskı oyunu) elias'ı kiralayıp en azından baskı sürecinden kurtararak gelişimini sağlamak daha yerinde bir karar olacaktır. şu şartlar altında bizim kophenag tarzı oynamamız mümkün değil çünkü. hani kophenag a kiralamanın da oyununa katkı sağlayacağını düşünmüyorum.farklı bir ligde bizle benzer oyun planına sahip baskının bizim kadar olmadığı bir kulübe kiralanması kendisine çok şey katar.

    özetle kısa vadede kendisinden yararlanacağımız en net sistemin 3 5 2 olacağını düşünüyorum. mevcut şartlarda ve oyun felsefesinde 4 lü savunmada erken dönemde kendisinden fayda beklemek şu an için de mümkün görünmüyor.
  • 1674
    30 ocak 2025 ajax galatasaray maçında kaan ayhan'ın yaptığı bekliği de yapamayacaksa bir an önce kendisine yol verilmesi gerekir. çünkü kaan ayhan sahada rakiplerine refaket etmekten ve aldığı topu geri davinson'a vermekten başka bir şey yapmıyor. bunun daha kötüsü aldığı topu davinson'a da verememek demektir, herhalde jelert bu kadar da beceriksiz değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın

Güvenlik hatası! (Ref)