resim
Elias Jelert Kristensen
Takım:Southampton
Mevki:Sağ Bek
Yaş:22
Boy:1.78
Uyruk:Danimarka
  • 329
    sezon biterken bu takımda komutan çok biraz da asker lazım diyorduk işte alın size asker. yönetim eğrisini doğrusuna denk getirdi bence başarısızlıkları iyi bir şeye vesile oldu. doue yerine kendisini tercih ettim en baştan beri. sahaya fizik gücü koyacak adam lazım. kuzeyli olarak o işi yapabilirse zaten maliyetine filan kimse bakmaz yok başaramazsa da yapacak bir şey yok çok zarar etmeyiz kendisinden.
  • 331
    https://www.youtube.com/...U0EwsprKQ&t=326s

    skills videoları ölçü değildir ancak şu video bize pek çok şeyi anlatıyor jelert hakkında. bir defa ayakları çok çabuk, dar alan becerisi var. önde baskı yediğimizde jelert kesinlikle bir opsiyon olacaktır.

    ikincisi biraz çelimsiz gözükse de yere çok sağlam basıyor. hücumu kesinlikle savunmasına göre daha iyi ama savunmada da defo yaratacak bir oyuncu gibime gelmedi.

    boey'in en kötü özelliği sayısız hücum bindirmesi yapmasına rağmen hiç doğru pası bulamamasıydı. jelert'in hem daha temiz bir ayağı var hem de oyun görüşü iyi. ceza sahasına bomba sallamıyor, bakarak adamın ayağına top atıyor. mertens'e çok gol attıracaktır.

    en güzel tarafı ise hala gelişime açık bir oyuncu olması, tepe noktasına daha ulaşmamış olması. umarım bizde gelişim göstererek uzun yıllar formamızı terletir ve boey gibi güzel rakamlara transfer yapar.
  • 333
    bizim için uygun profil bir oyuncu. başarılı olur olmaz ona bir şey diyemem ama kendi liginde sürekli şampiyonluğa oynayan ve bu tarz bir oyun yapısını benimseyen bir futbolcu olması bizim için büyük avantaj. böyle futbolcular kazanma baskısının ne olduğunu iyi bilir. sürekli hücum oynamanın ne olduğunu artılarını eksilerini de bilir. misal boey bize ilk geldiğinde bu kafada bir oyuncu değildi. hatta eleştirilmesinin de bence yeğane sebebi buydu. böyle bir oyun mentalitesini bilmiyordu çünkü. jelert kazanmayı biliyor, rakibe baskı nasıl kurulur biliyor, bu baskıyla birlikte takımın geride açıklar vereceğini, bir bek olarak ne yapması gerektiğini de biliyor. bütün mesela bunları iyi düzeyde uygulayabiliyor mu? kopenhag'da aldığı sürelere bakarsak bu konuda da fena olmadığını söyleyebiliriz. hızını ve çabukluğunu yitirmeden biraz daha kalıplı bir bek haline gelirse boey tadında bir oyuncu olabilir. şimdilik iki dezavantajı var, birincisi verilen bonservis ikincisi de boyu. bence de bu adam asla 178cm değil ve genel olarak kısa boylu bek oyuncularından hazetmiyorum. bütün bu güzellemelere rağmen ben yönetici olsam bu oyuncuya bu paraları vermem. yalnız şunu belirtiyim değeri 4-5 milyondur niye 9 verildi vs demiyorum, belki de gerçekten de değeri 9 milyon eurodur ama yine de vermezdim bu parayı.
  • 334
    açıkçası pahalıya transfer ettiğimiz futbolcudur.

    kendisinin profilinde bir oyuncunun 4-5-6 milyon bandında bir bedele kopenhag’dan çıkması lazımdı. biz taksitle ödeme yaptığımız için resmen üste fark ödemişiz. genç ve potansiyelli oyuncu transferine her zaman sıcağımdır ama savunmacı alıyorsam ya güçlü ya hızlı olmalı. ikisi birden olursa maaş ve bonserviste yukarı çıkmak şart. davinson’da ikisi de var. o yüzden pahalı. daha doğrusu ederini veriyoruz adama.

    jelert’e dair soru işaretim, ben güçsüz savunmacı sevmiyorum. biraz cüsseli olmalı ve alanını kaplayabilmeli. bu çocuğun bu eksiğini kapatacak “çabukluğu” var. hızından çok etkilenmedim çünkü köhn bence bu çocuktan daha hızlı açık alanda. bu çocuk çok seri ve ayakları çabuk. lakin aşırı sistem oyuncusu hissiyatı veriyor bana. ben galatasaray’da sistem oyuncusu istemem çünkü iş göremezler. kaotik yapıda ekmeği taştan çıkaran adamlar isterim. güçlü veya hızlı olacaksın. iki parametreden birinde takımı yukarı çekeceksin. jelert’de etkilendim diyeceğim yegane nokta topla mesafe kat etme yeteneği. bunun haricinde bu çocuk bizi nerede yukarı taşır emin değilim. 9+bonusa daha iyisini bulur muyduk, bu soruyu sormadan edemiyorum.
  • 336
    maalesef tutmayacak ve aşırı pahalı transfer. umarım yanılırım.

    5 adet 90 dakika maçını izledim. birçok eksiği ile karşılaştım. youtuber arkadaşlar ''doku bile yanından vurup gidememiş'' demişler ancak ben prag'lı birmansevic'i bile şampiyonlar ligi ön elemesinde yanından vurup gidip gol atarken gördüm.

    bir kere kopenhag arkadaşın eksiklerini inanılmaz kapatacak şekilde top oynamış. jelert çok küçük bir futbolcu ve rakipler onun bölgesine sürekli uzun oynuyorlar. ancak jelert hiç kafaya çıkmıyor çünkü kopenhag hocası buna göre bir plan yapmış ve her uzuna başka uzun bir arkadaşı koşturmuş. jelert olduğu bölgeye uzun top gelirken oradan çekiliyor, arkaya sarkıyor, genelde stoper arkadaşı gelip kafaya çıkıyor, bazen de önündeki kanat. ama kopenhag defans yaparken elinden geldiğince jelert'i hava topu mücadelesine sokmuyor çünkü kazanma ihtimali neredeyse yok.

    bunun yanında seti savunurken doğal olarak kopenhag böyle bir rol değişikliğine gidemiyor ve ters kanattan gelen ortalarda jelert çok zayıf. genelde havadan kesin vurduruyor, ve maalesef yerden toplarda da çok dikkatli ve kesici değil. kısacası jelert seti savunurken baya zayıf.

    serseri toplarda tecrübesizliği sebebiyle biraz dağınık. kocaman alanda rakibi veya alanı savunmak zorunda kalırken heyecanlanıyor. bir korner dönüşünde veya kontra yerken rakip futbolcuya omzu vurup topu muslera'ya geri gönderme şansı yok mesela. en iyi ihtimal topu taca atmaya çalışıyor. güçsüz bir futbolcu, ikili mücadeleye girmekten elinden geldiğince kaçınıyor. 5 maç izledim kimseyle dövüştüğünü görmedim. kendisine yapılan faulleri gösteremiyor, rakibe faul yaparken çok gösteriyor.

    hızlı ama uçak denecek bir hızı yok. top kontrolleri fena değil çok iyi de denmez. driblingi iyi. ortaları kötü değil ama ahım şahım da değil. sağ bekten kavisli uzunları güzel atıyor (bizde mertens veya icardi'nin bazı arkadaşların half space dedikleri bölgeye koşularını görüp atabilir.) topla ilişkisi iyi sayılacak düzeyde. en güzel özelliği ise rakibe birebirde hırçın davranıyor, yapışkan bir tip. kimseyi ikili mücadelede ezemiyor ama sürekli rahatsız ediyor.

    kısaca ve özetle bu çocuk 21 yaşında. ancak fiziği belli. çok gelişme ihtimali çok düşük. 3-4 milyon euro'ya transfer edilip yıllar boyu bizde hem sağ hem sol beki yedekleyebilir, kimseyi de üzmez. ancak o kadar çok eksiği var ki bizim sağ beki al forma senin diyerek teslim edebileceğimiz bir isim kesinlikle değil. 9 milyon euro kendisi için inanılmaz pahalı olmuş. bizim 1 sezon boyu sağ bekte jelert izleyip memnun kalma ihtimalimiz kocaman bir 0. bundan çok çok eminim. umarım yanılırım, nelsson'da yanıldım, inanılmaz mutluyum, inşallah jelert de beni mutlu eder, ancak nur topu gibi linnes'imiz oldu gibi gözüküyor.
  • 337
    galatasaray'ın yeni sağ beki.

    açıkçası bu transfer beni heyecanlandırmadı desem yalan olur. şu ana kadar birçok maçını izledim ve her maçta beğendiğimi söyleyebilirim. aslında buraya maçları ve dakikaları yazarak analiz yapacaktım fakat geçmişte yaptığım 1-2 analiz videosunun sosyal medyada bazı sayfaların dakikası dakikasına kendi görüşleriymiş gibi yayınlamalarını gördükten sonra sadece 1 maç üzerinden analiz yapmak istedim. böylece genel bir portre çıkarmaya çalışacağım.

    8 ağustos 2023 kopenhag-sparta prag maçı: https://www.youtube.com/watch?v=0_OHUYQxKN0

    entry'nin analiz kısmını okumadan direkt dakika isteyenler için(linke tıkladığınızda direkt o dakikaya gider. sözlük uygulamasından '+' yaparsanız açılmaz):

    15:08: https://youtu.be/...3FHaJoG4eH&t=908
    22:07: https://youtu.be/...3S8CG1FqY&t=1327
    24:10: https://youtu.be/...8lTV0iaWD&t=1450
    36:04: https://youtu.be/...pkxTTiS2k&t=2163
    44:56: https://youtu.be/...o5G4V4hj7&t=2697
    54:20: https://youtu.be/...cXw1HqY-c&t=3261
    1:03:11 hata: https://youtu.be/...s0aM2Gn5i&t=3790
    1:26:23: https://youtu.be/...Dn-AHZ1hz&t=5183
    1:32:57: https://youtu.be/...MwLU_IlCZ&t=5577

    şimdi öncelikle gördüğünüz üzere adam inanılmaz derecede enerjik biri. kanadına ne zaman bakarsanız sürekli bindirdiğini görürsünüz. aynı şekilde kontra yedikleri pozisyonlarda da geriye çok hızlı koşuyor. hiçbir zaman eli belinde veya hafif tempoyla koştuğunu görmedim. hataları oluyor mu, tabi ki de oluyor mesela yerleşik defansta, arkasına fazla adam kaçırıyor. izlediğim hemen hemen her maçta gördüm. tabi fazla kaçırmıyor ama yine de topa odaklandığı için adamını unutması eksi yazar. bundan bağımsız en büyük artısı da yukarıda dediğim gibi sürekli bindirmesi.

    aynı maçtan bir tane görselle açıklayayım hemen:
    https://gss.gs/vlx.png burada maçın 33:44. dakikasında kritik bir top çıkarıyor.
    https://gss.gs/Etq.png 33:56. dakikasında ise sağda bomboş top bekliyor. el younoussi ağır ve bencil davranmasa skora katkı da yapabilirdi. o derece bindirme delisi adam.

    bunlar dışında farklı bir maçtan ekstra bir bonus ekleyeyim: https://youtu.be/...xuyPul9j9&t=1931 (32:11).
    iyi pres yapar ve arkası dönük rakibine iyi yapışır.
    https://youtu.be/...S3hLy8AQt&t=3688 farklı bir maçtan daha örnek vereyim. burada da prese katılmış ve geriye çok hızlı dönmüş.

    eksi yönlerine tekrar dönersem, hücuma çıktıklarında tehlikeli yerlerde top buluştuğunda bile garanti oynuyor çünkü ayağı pek iyi değil. mesela sağ kenarda ceza sahasına yakın topla buluştuğunda orta yapmak veya aralara oynamak yerine daima sol çaprazında veya gerisinde bekleyen arkadaşına pas verir. araya pas vermeye çalıştığında ise ayağı iyi olmadığından kaptırır vs.
    ayrıca sürekli bindirmesine rağmen skor katkısının yok denecek kadar az olduğu da bir diğer can sıkıcı nokta
    örnek link: https://youtu.be/...l-PCe1rBG&t=4171

    bu örneklerini verdiğim linkler, izlediğim birçok maçta gördüğüm ama tek maçla anlattığım linkler. yani atıyorum yukarıdaki linkten herhangi biri, izlediğim maçların %80'inde yaptığı hareketlerdir. bunu da dediğim sebeplerden dolayı birkaç maçla açıkladım.

    her neyse,
    eğer hücumunu geliştirirse, ki daha 21 yaşında, enerjisiyle birlikte çok özel şeyler çıkabilir ortaya. herkes ferdi ile kıyaslıyor ve kısmen haklılık payı var. ferdi fener'e geldikten birkaç yıl sonra bek pozisyonuna evrildi. adam eğitimini kanat olarak yaptığı için dribbling ve top taşıma konusunda öndeydi. yavaş yavaş kendini de geliştirince iyi şeyler ortaya çıktı. tabi buna rağmen skora katkısı pek yok. enerjisi ve bindirmeleriyle rakipleri yoruyor.
    işte jelert de böyle biri. en az ferdi kadar rakipleri yorar ama onun kadar iyi top süremez veya ikiye birler yapamaz. bunu yavaş yavaş geliştirirse bonuslar hariç 9'a aldığımız adamı, bonuslar hariç en az 20'ye satarız. hatta 20'ye satmaya çalışan yönetim için yangın yaparız. inşallah da öyle olur.*

    edit: @avukatbey uyardı: ikili mücadelelere hiç değinmedim. o konuda gerçekten eksiklikleri var. pek güçlü olmadığı için ikili mücadelelerin birçoğunu kaybediyor. ikili mücadeleye girdiği anda dengesi de kayboluyor. bu da işte güçsüz olmasına ve akabinde de ikili mücadeleleri kaybetmesine sebebiyet veriyor. antrenmanlarda barış'tan darbe yiye yiye öğrenir inşallah bu ikili mücadele kazanmayı.
  • 338
    23-24 sezonunu 1 asistle bitirmiş oyuncu. ama asist beklentisi 4,76. asist sayısı gayet 7 falan da olabilirdi. kopenhag kendi ülkesinde her zaman şampiyonluğa oynayan bir takım. bu çocuk da kazanma mantalitesini, büyük takım bekinin gereklerini herkesten daha önce öğrenme yetisine sahip olacak. tıpkı nelsson gibi, kazanmak ruhuna işleyecektir. hücumu süper demiyoruz ama klasik anlatılan şey, oyuncu düz oyuncu. neden abi, çünkü danimarkalı. bunlardan zaten yetenek çıkmıyor, hep disiplin hep sistem işi. ezbere yorumlar. top sürebilen, defanstan tekniği ve hızıyla topla çıkabilen oyuncu nasıl düz oluyor, ben anlamıyorum. öte yandan 21 yaşında oyuncu için mükemmellik portresi çizmeye de gerek yok. ama şurası kesin, galatasaray boey'i bile paf takımda çürütüp satacak iken ilahi kaderin neticesinde 35 milyon euro'ya sattı. tabi okan buruk sayesinde. aldığımız boey ile verdiğimiz boey arasında dağlar kadar fark vardı. jelert de 21 yaşındaki haliyle bile çok iyi bir oyuncu. en önemlisi okan buruk'un bekinde olması gereken özellikleri taşıyor. ama oyuncu bu gördüğünüzden de ibaret olmayacak, emin olun.
  • 341
    doğru profile yüksek bonservis ödedik. jelert'i kötülemek istemiyorum fakat galatasaray menfaatleri için bonservisin yüksek olduğunu vurgulamamız lazım. bu sezon böyle hesapsız 3-4 transfer daha yaparsak gelecek sezonlarda feda demeye başlarız.

    jelert büyük kulüplerin dikkatini çeken bir isim değil. gelişimi devam ediyor ve önünde uzun bir yol var. başta 6 milyon eder demiştim ama analizlere bakınca iyice emin oldum taş çatlasın 3-4 milyon euro'luk bir profil.

    tek tesellim pres seven enerjik bir futbolcu olması. bu özellikler okan buruk'un oyun mentalitesine uygun. sol bekte de oynayabilmesi futbolcuyu yatırım yapılabilir kılıyor.

    umarım çok daha fazlasını verir ve yanıltır.

    iyi transfer için yüksek bonservis şart değil. bedavaya alınan kerem aktürkoğlu, 2 milyon verilen barış alper, 1 milyon verilen sacha boey örnekleri çok taze.

    bu arada avukatbey ve sensariylakirmizi6 yazarlara değerli analizleri için teşekkürler.
  • 343
    sözlükte ve sosyal medyada farklı analizleri izleyip, okuyunca, hava topu, top hakimiyeti ve pozisyon alma/adam takibi konularında eksik olduğunu, tek artısının ileri geri koşmak olduğunu anlıyorum. ön alan presinde takım boyunu kısaltmak için tabii çok gerekli bu ancak bana danimarkalı sabri sarıoğlu alıyormuşuz gibi geldi tüm analizler sonucunda. yani boey uzaktan gelen topları bile tekte önüne alırdı. ama daha ötesi teknik kapasite (pas, orta, top kontrolü) anlamda çok bir şey vadetmediğini görüyoruz. her yorumcu kendini geliştirirse şöyle olur böyle olur diye yorum yapıyor. kendisi sahada her kuzeyli gibi kendisine uygun oynayan bir takımda çok faydalı olabilir ancak sadece bir oyuncunun temposu için 9+2 milyon euro para vermişiz gibi görünüyor. bir iki sene sonra martin linnes veya bir önceki sezon leo debois içim ne düşündüysek benzeri placak gibi. bir iki maç sol bek oynayacak ve biz bu adamın asıl mevkisi sol bekmiş yorumu yapacağız. bir kaç maç adam kaçırıp gol yedirince de göndermeye yer arayacağız. hakkında yapılan tüm analizler içimi kararttı, birnde bu transferdeki menajer komisyonlarını da öğrensek iyi olurdu.
  • 344
    1.78 m bek için ortalama bir boy. ince yapılı olduğu için daha kısa duruyor sahada.

    profil itibariyle güzel transfer oldu. en az 4-5 maçını izleyince oyun tarzı hakkında fikirler tamamen netleşir.

    son 15 yılda şampiyonlar ligini kazanan takımların bazı sağ beklerine bakalım.

    dani alves - barca
    daniel carvajal - madrid
    philipp lahm - bayern
    joshua kimmich - bayern

    özellikle alves, carvajal ve lahm çok kısa futbolcular. carvajal'in 6 tane cl kupası var.

    bizim ligde 180 üstü uzun bekler çok iş yapıyor fakat fizik olarak jelert tipi beklerinde çok farklı artıları var.

    edit: football manager'de boyu 170 olan futbolcu. philipp lahm transfer etmişiz.
  • 346
    boyu ile ilgili internetten değişen bilgilere rastlanan oyuncu. premier lig sayfasına göre boyu 1.70 cm olan oyuncu:

    https://www.premierleague.com/...lias-Jelert/overview

    https://gss.gs/qY7.png

    edit: bazı başka sitelerde de boyu 1.70 olarak girilmiş. yakında taraftar elinde mezurayla antrenman sahasına iner. swh.

    https://onefootball.com/.../elias-jelert-459972
    https://fminside.net/...7161401-elias-jelert
  • 348
    peşin verseydik 6-7 milyon euro olacak bonservis taksitle olunca 9 milyon euro olmuş ki çok daha mantıklı bence. fiyatının pahalı olduğunu ise kesinlikle düşünmüyorum. nelson gibi sıçrama yapmak için de bize gelmedi. oynamaya geldi bu çocuk belli ki. çok büyük bir gelişme göstermezse ki ben bizden çok daha büyük bir kulübe gidecek kadar gelişebileceğini düşünmüyorum o zaman bundan 3 sene sonra en güvenilen futbolcularımızdan biri olacak tüm taraftarlar nezdinde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın