resim
Efe Akman
Takım:FC Andorra
Mevki:Ön Libero
Yaş:19
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 376
    bunu beğenmeyen bunları da beğenmedi:
    (bkz: nuri şahin)
    (bkz: hakan çalhanoğlu)

    8 ocak 2025 galatasaray başakşehir maçında ilk yarıda özellikle çok beğendim. crespo'ya nefes aldırmadı. yanında oynayan berkan'dan da kerem demirbay'dan da çok daha aklı başında ve doğru oynadı. teknik kapasitesi gayet yüksek bir oyuncu, yaratıcılığını da benzer seviyeye getirmeli.

    topu ayağına aldığında rakip için kendi başına hiçbir tehlike yaratmayacağı anlaşılıyor. bu da oyununu yavan ve tahmin edilebilir kılıyor. sorumluluk almalı, gerekirse hata yapmalı. 18 yaşında bir çocuğa göre çok az deniyor ve çok az hata yapıyor.
  • 377
    türkiye u17'nin kaptanıydı. 18 yaşına girdi, şimdi türkiye u19 kaptanı. çünkü en iyisi..

    bugün baya baya 18 yaşında, tekrar ediyorum 18 yaşındaki bir alt yapı oyuncusu süper lig'in en dişli takımlarından birine karşı 11 başladı ve gram sırıtmadı. hayır yanında da uçan kaçan, eksiklerini kapatacak atlet biri falan da yok. partneri demirbayken kemen-crespo-berat 3'lüsüne karşı çıkıp 2. yarıda da devam edebilecek kadar güven verdi hocasına.

    şuan ispanya u19'da oynayan oyuncuların %80'i oynadıkları takımın as kadrosunda bile değiller. çünkü dünyanın en büyük futbol ülkesinin en iyi genç oyuncularının fiziği de 18'inde sahaya çıkmak için yeterli olmuyor. fiziğin yetse, oyun bilgin yetemeyebiliyor. barcelona'nın hayvani alt yapı sistemi yüzünden tüm avrupada 18 lik topçular cirit atılıyo falan sanılıyor ama yok öyle bir şey.

    bu sefer de berkan'ın ''3 metre yanına pas veremiyor diye'' linçlendiği bir maçta, en fazla 3 metre yanına pas veriyor diye linçlenmeye çalışıldı ki artık akıl alır boyutta değil. bu arada baya baya isabetli uzun topları da var. o da 2. yarı barış ve yunus girince uzun top atabileceği bir ortam oluştu diye.

    yani bu kin, nefret, oldurmama isteği nereden geliyor gerçekten merak ediyorum artık.

    arda turan her seferinde efe'den çok etkilendiğinden bahsederdi, gerçekten söylendiği kadar var. 18 yaşındaki bir çocuğun hayatını zehir etmeye çalışan şu korkunç taraftar kitlesine rağmen çıkıp çatır çatır oynayabiliyor.

    24'ündeki kerem ve barış bile 2 tepki gelince eli ayağına dolaşıyorken hem de.

    (bkz: 8 ocak 2025 galatasaray başakşehir maçı)
  • 378
    her genç oyuncuya wonderkid muamelesi yapma hastalığı yüzünden 3-5 metreye pas vermesi ışık(!) veren oyuncu. bu hikayeyi çok dinledik. atalay babacanlar abdussamed karnucular ve niceleri geldi geçti. geçin bu potansiyel muhabbetlerini. futbol potansiyellerle oynanmıyor.

    ön libero olacak sertlikten de ve fizikten de uzak. babası özel beslenme ve fitness antrenörleri tutar da fiziğine yatırım yaparsa bir ihtimal. onun dışında akıbeti arda güler ile kıyaslanan abisi hamza akman’dan farksız olur.

    babası orta sahaydı diye çocukları da orta saha olmak zorunda değil. sağ beki de bir değerlendirsin. çünkü bu fizikle ve oyun stili ile ön libero zor.
  • 379
    biz de pozisyonu olmayan futbolcu okan buruk devam ettiği sürece de olmayacak. sürekli top almak için stoperlerin arasına girmeye kalktı. bizim zaten stoperlerimiz oyunu kuruyor bize orta alanda stoperin atacağı hat kıran pas için boşa kaçan oyuncu lazım. derhal oyununu evirmesi gerekiyor. sürekli sara'yı izlesin yanından ayrılmasın. bir de uzaktan şut çalışsın.
    (bkz: 8 ocak 2025 galatasaray başakşehir maçı)
  • 381
    süre aldıkça daha fazla kendisini gösterecektir. dönüşleri falan çok kaliteli.

    dün de bence crespo'yu iyi bozdu bir çok pozisyonda.

    özgüven kazanıp daha dikine oynamayı da mental olarak becerebilirse süreleri artacaktır. efe profilindeki oyuncular bence çok değerli avrupa futbolunda, inanılmaz fizik kalitesine de gerek yok, dengesi iyi olduğu sürece sorun olmayacaktır.
  • 382
    torpil spekülasyonlarından rahatsızlık duyuyorum fakat galatasaray’ın bir kupa maçına 11 çıkacak tek genç oyuncusu olacak kadar yetenekli değil bence. metehan’ı yaşı ve kiralık dönemleri nedeniyle bu kategoriden ayrı tutuyorum. efe galatasaray’ın rotasyon 11ine dahil olacak ne ortaya koydu şu zamana kadar? okan hoca formayı bir hiyerarşiye göre dağıtıyor, kendisini örneğin eyüp aydın’ın önüne geçiren nedir? o geçen sene umut verdiği maçlar çıkarmıştı en azından. ya da gökdeniz? veya orta sahada berkan’ı değerlendirip sol beki altyapıdan oynatmak? tabi bu oyuncularla hoca her gün antremanda biz değiliz ama örneğin forvette bekte kanatta vs. ihtiyaç bariz olmasına karşın altyapıdan kimse oynamıyorken efe neden süre buluyor? bir maça yedek kadro+efe şeklinde çıkmayı ben sadece efe’nin mevcut yeteneğiyle ve potansiyeliyle açıklayamıyorum. nedeninden bağımsız olarak şu an için bunu hak etmediğini düşünüyorum.
  • 384
    altyapıdan çıkan diğer oyuncularımızın aksine süper lig seviyesinde forma giyebilecek fiziksel kapasiteye sahip genç oyuncumuz. bu demek değildir ki galatasaray seviyesi için yeterli bir futbolcu. birçok eksiği bulunan, en başta bence bu seviyede sahada neyi nasıl yapması gerektiğini bilmemektedir. nasıl ki yeni transfer olan oyuncular için bir takıma alışma süreci varsa altyapıdan çıkan genç oyuncular için de seviyeye alışma süreci olur. bu alışma sürecini süper lig bünyesinde bir takımda geçirirse kendisinden ileride faydalanabileceğimizi düşünmekteyim. adana demirspor orta sahasında süre alabilir, 1. ligde her takımda 11 oyuncusu olabilir. ayhan akman en başta kendini sonrada oğlunu kiralık olarak gidip pişmeye ikna etsin lütfen. kendileri için faydalı olacaktır.
  • 387
    8 ocak 2025 galatasaray başakşehir maçında gayet iyi bir oynamış olan oyuncumuz. her pozisyonda doğru pası verdi. top ayagindayken gayet özgüvenli bir duruşu vardı, taraftarı da bazı oyuncularımız gibi strese soktuğunu düşünmüyorum top kendisindeyken. bence önemli bir özelliği var ve bu işimize yarayabilir; rakibe pire gibi yapışıyor ve genelde ayaktayken topa yaptığı müdahaleler etkili. rakibe ön alanda baskï ile oynadığımızı göz önüne olunca bu özelliğin bizim için çok faydalı olduğunu görüyoruz.
  • 388
    18 yaşında büyük bir kulübün 6 numarasında oynamak kolay iş değil, özellikle bizim ülkemizde. oynadıkça kendini geliştirecek, özgüveni artacak, büyüyecek. belki 5 sene sonra ilk onbirin vazgeçilmezi olacak, bunu bilemeyiz.

    çok gösterişli bir stili olmadığı için ve hata yapmadan garanti oynamaya çalıştığı için çok göze batmıyor olabilir. ama bazen sırıtmamak bile bir meziyettir genç futbolcular için. oyun zekasının iyi olduğunu düşünüyorum efe’nin. olgunlaştıkça başka bir futbolcuya dönüşebilir. köstek olmaktansa destek olmak gerekir.
  • 389
    (bkz: efe akman/#3697977)

    denilene göre ingiltere u17 milli takım hocası büyük bir ayhan akman hayranıymış üstteki sözleri de babasının ayhan akman olduğunu öğrenince sevgisine yenik düşüp söylemiş. yoksa biliyorsunuz... neyi mi? her şeyi valla. koskoca galatasaray kulübü, oyuncuyu izleyen kişiler, tüm futbol camiası efe'yi mutlu etmek gibi çok gizli bir amaca hizmet ediyor.
  • 390
    kendisini ve yusuf demir'i net bir şekilde değerlendirebilmemiz için ana kadromuz ve işleyen bir düzen içinde görmemiz gerekiyor bana kalırsa. çünkü yetenekli oyuncular yedek ağırlıklı kadrolar içinde bazen gerçek performansını sergileyemiyor.

    mesela, yunus akgün geçen sezonun* hazırlık döneminde de şans buluyordu ama takım olarak tam kadro ve hazır olmadığımız için pek parlak bir performans sergileyememişti. en iyi performansını en azından icardi'nin gelişiyle daha az eksik kadromuz ile molde deplasmanında* göstermişti ama öncesinde zaten leicester ile anlaşmıştı.

    leicester ve maresca tedrisatı sayesinde bu sezonki* seviyesine geldiğini düşünenler var ve en azından fiziksel güçlenme açısından kesin faydası olmuştur ama molde maçındaki yunus'un performansı bu sezonki performansından çok da farklı değildi. bu sezon daha iyi bir takım ve oyuncular ile oynayınca çok iyi tamamlayıcı hatta yıldız bir oyuncu oldu.

    efe'de gerçekten arda turan'ın ve roma'nın gördüğü gibi bir potansiyel var mı bilemem ama yedek ağırlıklı bir kadroda veya torreira ve sara yerine kerem demirbay ve berkan kutlu'nun yanında oynatılarak gerçek seviyesini göremeyebiliriz.
  • 391
    bugün takımımızın en önemli oyuncularından birisi yunus akgün. 18 yaşındaki yunus akgün u-19 ligine korkunç fazla geliyordu. ancak a takım ile maça çıktığında öyle böyle sırıtmıyordu. en ortalama altı lig topçusu bile yunus'u eziyor mahallenin abisi edasıyla ensesine vurup topu alıyordu ki o zamanlar da söylüyorduk bu yunus çok yetenekli ama fiziken mutlaka gelişmesi lazım. yoksa olmaz diye. o yunus çok çalışıp düzenli de oynayınca tam bir makineye dönüştü. peki ben bunu niye yazdım? arkadaşlar 8 ocak 2025 galatasaray başakşehir maçı crespo, kemen, berat'ın olduğu orta sahadaki mücadelesini izlediğim 18 yaşındaki efe akman, kesinlikle ama kesinlikle 18 yaşındaki yunus akgün'ün çeyreği kadar bile sırıtmadı a takım formasıyla. yani şu çocuğu babası ayhan akman diye saçma sapan şekilde vurmaktan vazgeçin. 4 sene önce büyük topçu olacak zannettiğiniz bartuğ'dan kat kat potansiyelli bu çocuk. zamanında oynayan ve fiziği nedneiyle aşırı sırıtan oyuncumuza sahip çıktık. bugün daha az sırıtana babası eski topçumuz diye torpil iması yapıyoruz. hiç hoş değil.
  • 392
    düzenli oynamayan hiçbir oyuncu için olumlu ve olumsuz eleştiriler yerinde olmayabilir.

    elimizde efe, eyüp, yusuf, ali, metehan, gökdeniz, berat, berk, yalın ve çağrı hakan gibi gelecekte iyi oyuncu olabilecek potansiyelde gençler var.

    hiçbiri de kulübede oturarak gelişmez. sahaya attık mı prime messi performansı bekleyemeyiz. yapmamız gereken ise onların düzenli oynayacağı projeler yaratmak. oynaya oynaya gelişecekler. kendileri de fiziksel ve mental anlamda çaba göstermeliler aynı zamanda.

    kulübe rotasyonu ise gelişimini tamamlamış, fiziği oturmuş, sahaya attın mı ezilmeyecek oyunculardan oluşmalı.
  • 393
    kendisine torpilli demek her şeyden önce okan buruk'a hakaret.

    sözlükte bir ara böyle bir kontrol yapmak lazım kim ne yazmış diye. çocuk kötü futbolcu olabilir. abisi mesela kötüymüş umutlandık ve sonrası yok. benim de efe'den bir yol olmaz demişliğim var ama o kadar.

    efe idare eder oynuyor oynayınca. daha da olgunlaşır herhalde ya da hiç gelişmez. bu kendisiyle alakalı.

    torpilli diyerek insanların hakkına girilmemeli. okan buruk'a bunu diyecek çapı yok kimsenin.

    edit: şimdi kendisine torpilli iması yapanlara veya direkt torpilli diyenlere baktım da hiç sekmiyor gerçekten.
  • 395
    rakip futbolcuyu çektiği halde dahi faul yapacak kadar bozamayan, son bir şans olur mu acaba dediğimiz saniyelerde mahalle abisine top kaptırır gibi top kaptıran oyuncu. yetenekliymiş. baran aksaka gibi. 2.-3. ligde ne yetenekler var bir görseniz keşke.

    18-19 yaşında delikanlılar tavuk taşlığı lapa pilav yiyerek zımba gibi fizik yapıyor. bizim jelert, yusuf ve efe de ülker’den çubuk kraker sponsorluğu almış gibi.

    (bkz: 30 ocak 2025 ajax galatasaray maçı)
  • 399
    yaşına ve tecrübesine göre gayet iyi oynuyor, benim gözümde rotasyonda kerem demirbay isimli oyuncudan da daha önde.
    ama bazı büyük resimciler efe akman, ajax maçında 2 dakika oynasın diye babası ayhan akman ve okan buruk bir olup orta saha transferi yapmıyor sanıyorlar. vebalini de çocuğa yüklüyorlar.
    yazık valla, dünya üzerinde babası futbolcu olan tek insan kendisi herhalde. sara da babadan torpilli, ne bileyim lilian thuram'ın da 2 oğlu fransa milli takımında torpilden oynuyor falan. dimi ya at ifitirayı, salla boşa nasıl olsa çıkıp da kimse hesap sormuyor.

    aradaki fark ne biliyor musunuz? ajax maçından önce gazeteciler farioli'ye altyapıdaki oyuncuların durumunu, a takıma yakın oyuncuların olup olmadığını, süre alıp almayacağını soruyor. bizde ise potansiyeli ülke sınırları dışında da bilinen 18 yaşındaki bir oyuncu süre aldı diye torpilli muamelesi görüyor.
    sonra laf yaparsınız ajax nasıl çıkartıyor diye, valla bu galatasaray akademisi, toksik taraftarına rağmen çok bile topçu çıkartıyor.
  • 400
    şimdiki hali kerem demirbay isimli arkadaştan daha iyi.

    ayhan akman'ın oğlu olduğu için galatasaray'da oynadığını düşünenlere allahtan akıl fikir diliyorum.

    roma'da zaniolo transferinde satın alım önceliğini ayhan akman'ın oğlu olduğu için koymuştur muhtemelen.

    belki diğer arkadaşlarına göre daha ayrıcalıklı bir şekilde futbola başlamış olabilir ama bu seviyelerde torpili sayesinde geldiğini düşünenlere istanbul'da güzel köprülerim var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın