• 11
    (bkz: çanakkale dardanelspor/#4118799)

    dün çanakkale dardanelspor, bu gün edirnespor'dan kötü haber geldi. manisaspor da süper amatör kümede mücadele ediyor. bu kulüplerin ortak özellikleri şehirlerindeki sanayi kuruluşları ve büyük tüccarlar tarafından sponsorluklarla desteklenmeleriydi. ak parti iktidarı döneminde para yanlış ellere geçti maalesef. sanayicisi tüccarı can çekişirken parayı illegal faaliyetlerden, fesat karıştırılan ihalelerden kazanan yeni bir zengin grubu türedi. onlar da böyle köklü takımlara sponsor olmak yerine tepki çekmeyecekleri taraftarsız takımlara falan sponsor oluyorlar.
  • 12
    trakya’nın köklü kulübü.

    resmi kuruluşu 1966 diye gösterilmektedir. son şu anki halini 2 başka amatör kulüple birleştiği için, bu yıl (1966) almıştır. oysa ki birleşmeden önce gene edirnespor adıyla 50’li yıllarda bölgesel liglerde mücadele etmiştir. o zamanlar takımın iskeletini edirne lisesi öğrencileri oluştururmuş.

    aklımda kaldığı kadarıyla, edirne şehri, 19. yüzyılın 2. yarısında bütün avrupa’nın en kalabalık ilk 25 kenti arasında imiş. okuduğumda inanamamıştım. şu an bildiğimiz birçok büyük avrupa kentinden daha kalabalık ve önemli imiş. türkiye cumhuriyetinin sınırı, dibindeki meriç nehri ile çizilince, balkanlarla münasebeti sekteye uğramış; önemini kaybedip güdük ve sapa kalmıştır. aydın ve sol tandanslı bir kent olduğu için de yıllardır sağ iktidarlar tarafından ihmal edilmiştir.

    bu durum tabii ki şehrin takımını da etkilemektedir.
  • 13
    logosu ve renklerine bakılınca sanki kurulurken galatasaray örnek alınmış gibi gelen spor kulübü. bu yüzden fm'ye alt liglerde başladığım zamanlarda bana hep sempatik gelmişlerdir ve zorluk çıkardıkları da olmuştur. şu an oynadığım kariyerde üçüncü ligdeyken sezonu namağlup bitirmeme engel olmuşlardı, üstelik şampiyonluğumu ilan etmişken. yine de tanımadan bilmeden sevdiğim bir kulüp oldular.

    üst liglerde adsız sansız müteahhit takımlarındansa edirne gibi şehir takımlarını görmek isterim.
  • 14
    170 bin nüfuslu bir şehrin takımıdır. kendisine benzeyen tüm takımların da kurtuluşu aslında bellidir, bu reçeteye uyan ve şehirde karşılığı olan takımlar en azından süper lig'i zorlar, uymayanlar ise yok olur gider.

    bu tarz takımların ihtiyacı olan son şey devasa şehir stadyumları. bu takımlar kutu gibi 5000- 7500 kişilik stadyumlara ihtiyaç duyuyor öncelikle. o stadyum kutu gibi olacak. zemini mükemmel olacak. bakımı mümkün değilse suni çim olacak.

    futbolla ilgili gençlere başlarında duracak tecrübeli isimlerle birlikte gözlem ve analiz departmanlarında şans verilecek. seviye yükseldikçe yerel taramaları bölge taramaları, bölge taramalarını ülke taramaları, ülke taramalarını balkan/türki cumhuriyetler taramaları takip edecek.

    şehrin büyük aileleri, sanayicileri, tüccarları sponsor olacak. devasa paralara ihtiyaç yok. denk bütçe çıkmalı ancak.

    herkes berbat iş yaptığı için vasat iş yapan sivrilir. ortalama üstü iş yapan öyle hızlı kendini süper lig'de bulur ki inanamazsınız.

    yeter ki şehir takımlarını euro düzenleyeceğiz, en bir olimpik olacağız, dünya kupası yapacağız diye dev stadyumlara, rezil zeminlere, bomboş tribünlere itmeyin, hortumlamaya çalışmayın, dandik fikirlerinizle aşağı çekmeyin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın

Güvenlik hatası! (Ref)