resim
Dries Mertens
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:38
Boy:1.69
Uyruk:Belçika
  • 1901
    sözleşmesinin uzatılması doğru karar olan futbolcumuz. mertens 36 yaşında olmasına rağmen bence üst düzey katkı verdi. şampiyonluğun kilit isimlerinden biri. oynadığımız futbol için oldukça önemli. 90 dakika katkı verebilecek durumda değil ama maç başına 60 dakikaları rahatlıkla oynayabilir. napoli'nin bile sene başında tutmaya çalıştığı bir isimdi. hatta bugün bizden ayrılsa yarın gidip yine napoli'ye imza atabilir ve maç başı yarım saat süre alarak iyi katkılar verebilir.

    tüm bunların yanında takım olmamız konusunda da katkısı çok yüksek. böyle karakterli futbolcular takımda bulunmalı. yaşına da çok takılmamak lazım. futbolu bırakma yaşı gün geçtikçe ilerliyor. luka modric 37 yaşında real madrid'de bir sezonda 50 maçta maç başına 60 dakika süre alıyor, beş büyük ligde +35 yaşında olup ciddi süreler alan futbolcu örnekleri daha da artırılabilir.

    yerine bir isim alınır mı onu zaman gösterecek. nicolo zaniolo'ya 15m € yatırım yaptığımız yerde zaniolo kadromuzda olduğu sürece bence 10 numara bölgesine transfer yapılmamalı. tarz olarak farklılar, ancak bizde oyunumuzu buna göre evrimleştirebiliriz.

    arkadaşlar üzerinden zaman geçtiği, kötü zamana denk geldiği, tam hazır olmadığından dolayı da ilk 11'de ciddi süreler alamadığı için bize herhangi bir transfermiş gibi geliyor da, abi nicolo zaniolo süper lig tarihinin en sükseli transferidir büyük ihtimalle. yabana atmamak lazım. kafasını tam olarak vermiş, kamp görmüş bir zaniolo tam sezon oynaması durumunda tek kalemde 35m € cash getirebilecek bir isim.

    takımdan ayrılması durumunda da yerine elbet birileri düşünülmüştür. hala bazı takımların ilgisi olduğu iddia ediliyor, ben tam bir sezon oynamadan ayrılacağını düşünmüyorum, zaten bize geldiği durumdan üstüne bir şey koymadıkça da en fazla aldığımız bonservisle gelirler, bu da anlamsız bir hamle olur. azıcık kıpırdandığı anda 25-30m €'ları bulacak bonservisi. net katkı verirse zaten 35m € çıkış maddesiyle gider.

    23-24 sezonunda hücum hattımızın çok değişeceğini zannetmiyorum. mertens yerine zaniolo girer sadece. mertens de sonradan girerek ciddi katkılar verebilir. hatta 22-23 sezonunda verdiğinden daha fazla skor katkısı verebilir.

    -------- icardi---------
    kerem-zaniolo-rashica

    çok yüksek ihtimalle hücum hattımız bu şekilde olacak. arkaya torreira'nın yananı box-to-box bir isim koyduğumuzda takım hazır. savunma hattımız muhtemelen abdülkerim hariç komple değişecek. bunun da hazırlıkları yapılmıştır. ucl ön elemelerine büyük oranda tamamlanmış kadro ile çıkarız.
  • 1902
    35 yaşındaki bir insanın vücudunun rejenerasyon süresiyle 25-30 yaşındaki bir vücudunki aynı olamaz. mertens de bu dur kalk sezonunda tüm yaşlı futbolcular gibi zorlandı. hem de pres takımında…

    ayrıca 10 numara pozisyonunda çok uzun süredir ilk sezonu, daha öncesinde var mı bilmiyorum ama bu detayın göz ardı edildiği kanaatindeyim…

    seneye en az onun kadar iyi bir futbolcu ve kendisiyle avrupa + lig’de başarılı olmaya çalışacağız.

    ben başarılı olacağına inanıyorum.

    sözleşmesi 2024 yaz sezonuna kadar uzatılmış olan 10 numaramız…
  • 1903
    galatasarayımızın 10 numarası. sözleşmesi isteğe bağlı değil zorunlu olarak uzadı. sözleşmesinde belirli sayıda maç oynarsa 1 sene uzar maddesi vardı ve devreye girdi. bu sene fiziksel olarak bayağı düşmüştü seneye daha da düşecek. yedek kulübesi için çok pahalı bir oyuncu olacak ama olsun artık yapacak bir şey yok. pozitifliği, aidiyeti ile artı yazar en kötü. hayırlı olsun.
  • 1904
    yorgun ama güleç savaşçı.

    geldiğinde, "gizli forvet mi oynasa", "on numara mı denesek" diye düşünürken, 36 yaşındaki adamı sene boyunca, 6 numara gibi oynattıktan ve verim aldıktan sonra, güçten düşmüş olmasına şaşırmak biraz enteresan. özellikle ligin ilk yarısında sağ bekin falan açığını kapattığı zaman yürü be oğlum çekiyorduk. ya ne olacağıdı?

    olumsuz sözleri mata'ya yönlendirebilirsiniz; destek de veririm şahsen. bir noktada daha iyi performans bekliyordum açıkçası ben de. ama bu adam, verebileceğini verdi bence. ve bunu hissettirdi. "bu kadar" dedi. seneye rotasyonda 'abilik' yapar en kötü. yapılmayan şey değil.
  • 1906
    sözleşme uzatılmasını ve taraftarın da bunu “yedekten gelsin” şeklinde geçiştirmesini anlamadığım oyuncu. bu sene bir oyun aklı kattığına, takımın şampiyonluğa gitmesinde büyük rolü olduğuna ben de katılıyorum. fakat 36 yaşındaki bir adamdan bu seneki kilit rolünü seneye de beklemek ne kadar saçma ise 3,8 milyon euro kazanan adamı yedek oturtmak o kadar saçma. böyle bir şans, imkan var mıydı bilmiyorum tabi ama vardıysa eğer bence teşekkür edilip yollar ayrılmalıydı. tabii yeri aynı kaliteyle doldurulmak şartıyla.
  • 1907
    filmi geri saralım ve 2022-23 sezonunda mertens'in sakatlık problemi sebebiyle kaçırdığı maçları hatırlayalım... galatasaray'ın sezon başından beri ortaya koyduğu hücum akışkanlığı ve baskısı bir anda yok olmuştu. herkes gol asist sayısı düşük olsa da mertens'in galatasaray'ın ofansif yönüne ne kadar büyük etkisi olduğunu konuşuyordu...
    soru şu: bu sezon şampiyon olacak galatasaray'dan mertens'i çıkarsak yine de şampiyon olabilir miydik?

    bu adam sezonun %90'ını iyi geçirdi beyler.
    bırakalım %10'unu da vasat, hatta kötü oynasın.
    napoli'deki son sezonunda oyuna sonradan giriyordu. bırakalım galatasaray'daki muhtemelen son sezonuna da aynı role bürünsün.
    son 30 dakika girsin, hücuma çeşitlilik katsın ve karakter koysun.
    bu adam bitik değil. sadece üzerine çok yük bindirdik.
    önümüzdeki yıl yedekten de girse bu takımın yine önemli parçalarından biri olacaktır.
  • 1908
    ben kendisinden bu sezon itibariyle daha fazla gol ve asist bekliyordum. özellikle son haftalarda çokça da eleştirdim. ancak yüksek mücadele gücü ve uzun dönem süren iyi oyunumuzun önemli bir parçası da olması sebebiyle düşük skor katkısı kabul edilebilir bir durum oldu.

    kendisinden beklentim 30 mayıs 2023 ankaragücü galatasaray maçında ceza yayı civarından zımba gibi şutla mı yoksa tilki gibi karambolde mi başarır bilmem ama bir şekilde golünü atıp deplasmanda maçı kazandıran isimlerden biri olması. bu tarz maçlarda gol atanlar uzun yıllar unutulmaz. zamanında radu niculescu vardı sadece yarım sezon oynadı. ancak şampiyonlar liginde liverpool, ligde samsun'da son dakika golü ve şampiyonluk maçında kocaelispor deplasmanında şampiyonluğun imzası olarak tanımlayabileceğimiz golü sebebiyle hala iyi hatırlarız.

    sen napoli tarihinin en golcü futbolcusunun. 6 gol 3 asist nedir dries. top ayağına gelince klasına yakışır şekilde zımbala. gol ve asistlerinle çıkar bizi oradan. şampiyonluk maçına damganı vur. bu potansiyel kendisinde mevcut.
  • 1912
    kontratının uzatılması doğru karar olan futbolcumuz. bu sezon istatiksel olarak beklenenin altında katkı vermiş olsa da her şey istatistik değil. o yaşıyla yaptığı pres, takıma verdiği özgüven bile tüm futbolcular adına çok önemli. seneye sürekli ilk 11 olmaması gerekir artık fakat kadroda bulunması bizim için yine değerli olacaktır.
  • 1913
    https://twitter.com/.../1646953622939348995

    bildiğim kadarıyla sözleşmesi bu sezon oynadığı 25. maç sonrasında zaten otomatik olarak uzamış olan belçikalı oyun aklı. sanıyorum ki bu durumdan bağımsız olarak bilinçli bir kontrat aksiyonu alındığı yönünde yanlış bir algı var. belki otomatik uzama olayı olmasa bile okan hoca takımda tutardı ayrı mesela ama şu an için durum bu.

    bana kalırsa bu tip kariyerli, oyun disiplini olan karakter sahibi isimlerin takımda olması şart. antrenmanda, soyunma odasında pozitif atmosfer yaratır simge isimler, iyidir. maaş kısmı tartışılabilir, katılırım da ama yedek olarak düşünülse dahi mata'nın bu sezonki halinden çok daha diri ve etkili olacağına eminim.
  • 1916
    gelecek sezon avrupa'da olacağız. ön eleme maçları, türkiye kupası vs. da dahil çok sayıda maç yapacağız. yeni oyuncular gelecek ama takıma ne zaman dahil olacaklar? ligi çok erken açacağız. bu açıdan mertens'in takımda kalması bence olumlu bir gelişme.
    rotasyon oyuncusuna kemiksiz 2.9 milyon euro verme lüksümüz yok kabul ediyorum fakat ligi 13. sırada bitiren her açıdan bitik galatasaray'a mertens gibi adamları getirmek için "25 maçta forma giyerse sözleşmesi 1 sezon uzar" maddesini de mecburen sözleşmeye eklemek zorunda kalıyorsunuz.
    bizim oyuncumuzdur, şampiyonluk yarışında önemli katkılar verdi. bu formayı giydiği sürece desteklemek gerekir.
  • 1918
    muay thai sanatını icra eden taylandlı dövüşçüler asla geri adım atmadan rakiplerinin üstüne üstüne yürür. mertens'in de böyle bir karakteri var. 36 yaşında, bir sonraki pozisyonda şut çekmeye dribbling yapmaya gücünün kalmayacağını ve bu yüzden tepki göreceğini, belki sakatlanacağını bilse de doğru olduğunu düşündüğü şeyi, hiç geri adım atmadan, var gücüyle uyguluyor.

    mertens bu takımın belki en golcüsü değil, yıldızı da değil. kaptanı veya efsanesi de değil.

    ama batman'de bir söz geçer, "ben gotham'ın ihtiyacı olan neyse oyum." diye

    işte galatasaray'ın sahada ve saha dışında neye ihtiyacı varsa, mertens de odur.
  • 1920
    bu sezonun* son haftalarında her ne kadar formsuz olsa da, sonuçta maradona'yla birlikte napoli takımının efsaneleri arasındadır. düşünsenize, tam 7 yıl napoli forması giyen maradona'dan bile daha çok gol attı. ve bu futbolcu şu anda galatasaray takımında! nereden bakarsan bak muhteşem bir şey.

    evet formsuz, evet güçsüz kalıyor ama mücadeleden asla taviz vermiyor. bu tür özel oyuncuların en önemli özelliği de budur zaten. hem mücadeleyi elden bırakmıyorlar, hem de en kritik anda klasını ortaya koyuyorlar. işte mertens'in klasını ortaya koyacağı bir diğer maç da 30 mayıs 2023 ankaragücü galatasaray maçı olacak.

    sacha boey veya rashica'nın mertens'e asist yaptığını görebiliyorum. mertens'in sağ çaprazdan uzak köşeye yerden yaptığı plase vuruşu görebiliyorum. mertens'in dilini çıkardığını görebiliyorum...
App Store'dan indirin Google Play'den alın