resim
Cenk Ergün
Görev:Futbol Direktörü
Takım:-
Yaş:51
Uyruk:Türkiye
  • 502
    beğenip beğenmemek herkesin şahsi fikri elbette ama şu da unutulmasın ki kendisi iki sezon yürüye yürüye şampiyon olan bir takım inşa etmiştir. evet para harcamıştır ve kulübü yüklü kontratlara sokmuştur ama başarı da gelmiştir. ali koç 3 sezonda 60 transfer yaptı bırakın şampiyonluğu, kupa bile yok ortada. bence 2017 yazında çok iyi, ligin üstünde kalitesi olan bir takım kurmuştur cenk ergün.

    (bkz: sofiane feghouli)
    (bkz: younes belhanda)
    (bkz: bafetimbi gomis)
    (bkz: badou ndiaye)
    (bkz: fernando reges)
  • 503
    valla bana da bir oyuncuya imza parası hariç yıllık 3.5 milyon, 2.5 milyon euro gibi paralar verme imtiyazı verilse; hiç dil bilmeyen halimle google translate yaparak, beden diliyle filan bir sürü oyuncu getiririm takıma.

    maicon gibi bir bombaya 8 milyon euro, younes belhanda’nın sözleşme bitimine bir yıl kalmışken 8 milyon euro, osmanlıspor’a ndiaye için 9 milyon euro gibi bonservislere hiç girmiyorum bile.

    gelen futbolcular şampiyon yaptı evet ama o bütçeye gerçekten çok daha iyi topçular gelebilirdi. ya da bu kadar yüksek bonservis ve yılllık ücretler verilmeseydi transfer ettiği oyunculardan beklenti düşerdi, daha iyi performans verirlerdi.

    başarı kıstasını doğru koymak lazım.
  • 505
    nedense kendisine karşı aşırı bir nefret var bu sözlükte anlamadığım şekilde.
    evet o dönem transferlerde yüksek meblağlar harcatmış, yüksek kontratlar vermiş olabilir.
    ama 6 milyon verip benzia'da gelebilirdi, yıllık 4.2 verip sağ beke wan der wiel'de gelebilirdi, 5 milyon verip forvete negredo'da gelebilirdi.
    sorun para harcamaksa belli zamanlarda her kulüp yaptı ama çoğu tepe taklak oldu.
    kimseye yıllık 3.5 milyon verince iyi oynama garantisi alamıyorsun.

    ben kendi adıma, o dönem kadronun kökten yenilenmesinde tudor ile birlikte nokta atışı yapmalarından ötürü kutluyorum, işin maddi kısmı keşke daha az olsaydı ama falcao'ya yıllık 7 milyon kendisi verseydi, hakkında neler konuşulurdu çok merak ediyorum.
  • 506
    abdurrahim albayrak’tan daha iyi bir transfer süreci yöneteceği kesin olan tersten sihirbaz.

    burada kritik nokta başkanın kendisine al 30 milyon doya doya harca dememesi olacak. dursun özbek kendisine ne kadar olursa bas parayı getir dediği için bu adam da muhtemelen pazarlık aşamasını çok kısa tutarak( burada sezonu erken açacak olmamızın da etkisi olabilir) hızlıca 8-9 milyonları dağıtarak transferleri bitirdi.

    kendisine bütçe sınırı koyup, fatih terim’in istediği liste düzgün bir şekilde verilirse senelerdir süre gelen transfer başarısızlıkları bir nebze azalabilir.

    tabi ki gönül ister haldun üstünel veya farklı bir sihirbaz çıksın fakat eldeki şu an bu ve kullanabiliyorsak usülüne uygun şekilde kullanmalıyız.
  • 508
    yaptığı transferlere sadece ödenen bonservis ve maaşlar olarak bakmanın eksik kalacağı eski yönetici. her anlaşmada futbolcusu alınan kulüplere "şu kadar maça çıkarsa x milyon euro, bu kadar kupa alırsa y milyon euro" gibi saçma sapan bonuslar da verilmiştir. benim gözümde serves'i imzalayan osmanlı diplomasisi neyse bu sözleşmeleri yapan cenk ergün de odur.
  • 509
    bir şekilde sözlüğün nefretini kazanmış, o nedenle ara sıra haksız eleştiri yağmuruna tutulan eski yönetici. tudor ile birlikte 4 yıl üst üste şampiyon olacak bir kadro kurmuşlardı. maalesef fatih hoca ve ekibi kadroyu zamanla geliştirip başarı potansiyelini realize etmeyi beceremedi. sadece abdullah avcı ile yarışılan ilk iki sene zar zor şampiyonluk alabildiler. o dönem alınan her oyuncu ciddi katkı verdi ve unutmayalım ki gidenlerden de ciddi gelir elde edildi. ndiaye için 7-8 milyon avro verildi ama 18 milyon avro da kazanıldı. aynı şekilde fernando ve gomis, kendileri için verilen bonservisten fazlasına, toplamda 10 milyon avro civarı bir para karşılığında gittiler. maicon bile yarı parasını çıkardı, daha fazlası olmaması bu yönetimin beceriksizliği. uzun lafın kısası, görevde olduğu dönem başarılıydı, ffp döneminde de görevde olsa, o dönem koşullarında yine başarılı olurdu diye düşünüyorum.

    edit: fernando ve gomis için bonservis verilmiş, benim aklımda yanlış kalmış, düzelttim. uyarılar için teşekkürler.
  • 510
    jason denayer gibi 1995 doğumlu,, galatasaray forması giydiği için uyum sorunu yaşamayacak, bizim için havaalanında sabahlayacak kadar burayı isteyen, hem stoper hem de savunmada bekleri de yedekleyebilen, tarz olarak da hızlı ve atletik özellikleri ve tekniği ile ön plana çıkan, bizim gibi savunmayı önde kuran takımlar için biçilmiş kaftan bir oyuncuyu almak yerine,

    maicon gibi 1988 doğumlu son derece ağı bir stoperi 8 m euro'ya alan menajer.

    jason deneyer'in profili ve şu anki değeri,

    https://www.transfermarkt.com.tr/...rofil/spieler/277114

    bu da maicon'un profili ve değeri,

    https://www.transfermarkt.com.tr/...profil/spieler/84695

    ortamlarda şampiyon kadro kurdum dersin amk kim bilecek?

    feghouli'ye 3,85 m euro garanti para, belhanda'ya bonuslarla 10 m euro bonservis ve yıllık 4 m euroya yakın maaş verdikten sonra herkes getiririr.

    hepsini geçtim bonservisi elinde olmayan gomis için 2.5 m euro bonservis verip, sonra bir de 6 m euro imza ücreti vermek ve bunun da tamamını ilk yıl ödeyip, oyuncunun şampiyon olduktan sonra zam istemesine sebep olmak hangi aklın ürünü acaba?

    gomis'in imza ücretini kaldığı her yıl için şu kadar m euro diye imzalamak çok mu zordu?

    belki de oyuncu o dönem bu yüzden gitmeyecek ve biz 2018-2019 şampiyonlar ligi sezonu grubundan çıkacaktık. sinan gümüş'lerle, bitik eren derdiyok'larla falan oynadık o kolay grubu.

    onlar da yetmezmiş gibi gomis'in boşluğunu doldurmak için bonservis+maaş 30-40 m euro gömdük.

    hele ki galatasaray sayesinde sağladığı network'ü, galatasaray üzerinden sağladığı primi ve diğer kazançlarını düşününce...

    ne diyeyim yazıklar olsun.
  • 511
    iyisiyle kötüsüyle 2 senelik şampiyon takımı kurmuştur. fazla paralar harcanmıştır doğru ancak harcanın paranın hem oyuncu satışıyla hem de şampiyonluk ve şampiyonlar ligi gelirleriyle geri dönüşü olmuştur. yani ffp dolayısıyla yangın yapılması gereken kişi ne cenk ergün ne de dursun özbek'tir. o isim belli ünal aysal. kaldı ki ne yapmasını bekliyordunuz onu anlamadım. 2 senedir şampiyon olamayan bir takım var ve kadronun yenilenmesi gerekiyordu bu da gerçekleşti. söylenildiği gibi genç oyuncular alınabilirdi ancak bu sefer de şampiyonluk şansımız riske girebilirdi. neden bilmiyorum ama kendisine yıllardır kötü gözle bakılıyor. ben kendisine teşekkür ederim. 17-18'deki kadronun kurulmasından sneijder'in gönderilmesine kadar büyük emeği var kulüpte.
  • 512
    eşref hamamcıoğlu seçildiği taktirde yeniden sportif direktörlük görevimizi yönetecek kişi. aslında transfer yapma, oyuncu seçme konusunda kesinlikle kötü olduğunu düşünmüyorum eğer parayı harcarken geçen seferden farklı olarak bu sefer daha tutumlu davranırsa fazla eleştiri alacağını sanmam. fatih terim ile çalışabilir mi? valla fatih hoca bu adamla çalışmayı kabul eder ve olumlu bir tutum sergilerse mustafa cengiz-abdürrahim ortaklı transfer dönemlerinden çok daha fazla rahat eder. iş bitiricilik konusunda çok daha iyidir. son olarak eşref hamamcıoğlu gibi küçülmekten, alt yapıdan yana tavır alan bir başkan adayının cenk ergün gibi para saçma ile özdeşleşmiş birisiyle çalışmak istemeside beni şaşırtmıyor değil...

    edit: cenk kardeşim evinde oturmaya dewamke...
  • 517
    kendisi eşref hamacıoğlu'nun seçilmesi halinde galatasaray futbol takımının sportif direktörü olacaktı, geçmişte yaptığı yüksek kontratlı anlaşmalar kendisi üzerine yıkılıyor ama tek suçlu kendisi değil.

    neyse benim asıl bahsetmek istediğim, mevcut yönetim bir kulüp sözcüsü atanacağını belirtti, kendisi kabul eder mi bilmem ama bence bu göreve çok uygun bir isim, o dönem transfer döneminde olsun hem maç sonrası demeçleri olsun iletişim konusunda çok çok iyidi, kendisinin kabul edeceğini düşünmüyorum ama bence düşünülebilir.

    kendisinin o dönem ki yaptığı bazı açıklamalara örnek vermek gerekirse:

    https://www.youtube.com/watch?v=QNPM9FYmGF8

    https://www.youtube.com/watch?v=ARdmpN-QAoE

    https://www.youtube.com/watch?v=LAZIc6_qRDs
  • 521
    https://pbs.twimg.com/...=png&name=medium

    tamam, hem başkan'ın onayı olmadan kuş uçamaz, hem de kariyerli oyuncuları almak bedel ister de bu ne abicim!
    sevr'den hallice, bir kulübün anahtarı eksik.
    bir de hamamcıoğlu'nun kafasındaydı yanılmıyorsam seçilirse kendisinin tekrar görev alması.
    bir daha yanından bile geçmemek gerek böyle kontratların, ha gelmiyor mu beyler, o zaman yolun açık olsun de geç!
  • 522
    son derece iyi andığım bir zamanların sportif direktörü. yaptığı transferler gerek sportif başarıya katkı gerekse satış anlamında başarılıdır. aldığı oyuncuların çoğu iyi paralara satılmıştır. itin bir trarafına soktuğumuz belhanda bile 10 milyonluk teklifler aldı. istenseydi satılırdı. bu ligde şampiyon olacaksan sahada fark yaratacak, direkt 11 oyuncularıyla olursun. kaliteli oyuncularla olursun. ucuz diye ne idüğü belirsiz vasat taponları toplayıp rotasyon fetişizmi yaparak değil. soruyorum mariano mu pahalı yoksa şener + linnes + omar + yedlin mi. şimdi anlıyoruz ki hoca yedlin'den de memnun değil ve sağ bek istiyor. bu
    hesaba alınması planlanan sağ bekin maliyetini de ekleyin. luyindama gibi takoza, diagne gibi kazmaya, falcao gibi kronik sakata, emre akbaba gibi casper kılıklı tiplere kamyon yüküyle para döküp sezon sonu avcunu yalayacaksak bin defa cenk ergün'ü tercih ederim.
  • 523
    ffp olmadığı zaman, elde riva'nın sıcak parası olduğu zaman futbolcuların "önüne ne koyarsa imzala" diye konuştuğu bir eski sportif direktör, yeni menajer.

    futbolcu olsam kendisi gibi kişilerle muhatap olmak isterdim sonuçta önüme en az 3 milyon euro koyardı.
    sonuçta uefa'dan ceza mı alacağız, 3 sene sonra maaş ödemekte zorlanacak mıyız hesap soran yok.
    sayesinde şampiyon olmak için riva'yı satmamız gerektiğini öğrendik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın