resim
Bartuğ Elmaz
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Ön Libero
Yaş:22
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 364
    her zamanki gibi sözlesme yenilemiyor diye yaygarasi yapilan galatasaray'ın altyapıdan cikmis oyuncusu. bir bilgi geceyim, her sozlesmesinin son senesine gelmis futbolcuyla sozlesme yenileme gorusmesi yapilmaz. bu olay cok nadir olur. genel olarak sozlesme suresinin bitmesine birkac hafta kala gorusmelere başlanır. galatasaray'in altyapi oyuncularina uyguladigi teamul budur. sozlesme bitimi haziran 2022'dir.

    sozlesme uzatmiyor diyenlerin baska argumanlarina itibar etmeyiniz.
  • 60
    bir yandan bu yokluk dönemine denk geldiği için çok şanslı bir yandan da pandemi dönemine denk geldiği için çok şanssız olan genç futbolcumuz. normal şartlarda şuan a takım ile 1 aydır kamp yapıyor olması lazımdı ki alt yapıdan gelen oyuncuların kondisyonlarını fizik güçlerini a takım seviyesine çıkartabilmesi açısından bu kamplar oldukça önemli. ancak kendisinin mart ayından beri futbol oynamayarak geldiği kampa ağabeyleri temmuz'un ortasında maça çıkmış bir şekilde gelecek. umarım bu açığı kapatabilir. 12 ağustosta başlayan kamp geçen sene a takım kadrosunda olmayıp mart ayından beri bireysel antreman yapan bir çok genç oyuncumuz için handikap olacak.
  • 185
    kendisi tam bir jean michael seri tipi oyuncudur. uzun ve kısa pasları yüksek başarı ortalaması ile oynar, stoperlerden sırtı dönük top alıp yüzünü kaleye dönebilir, duran top kullanır fakat fizik olarak güçsüzdür omuz omuza mücadele sevmez ve başarısızdır, pozisyon almada sıkıntıları vardır.

    hücuma çıkarken yapacağı bir pas hatası ile kontra atak yersek yada hücumda boşta bir oyuncuyu görmezse taraftar tarafından çöp ilan edilecek ve sosyal medya hesaplarına küfür yağacak lise 3 öğrencisi.

    bizim futbol ortamımızda sabır ve hoşgörü yok. her topçudan 30 yaşındaki adamların olgunluğu bekleniyor. eksiklerine rağmen sahaya sürülmesi ciddi risk. oyuncunun futbola küstürülmesi ciddi bir olasılık anca ozan kabak gibi çelik mantaliteye sahip isimler bu şansı kullanabilir.

    kopardığımız maçların son dakikalarında süresini arttırarak şans bulması gerekiyor.
  • 319
    yaşananları ve koşulları tam olarak bilmediğim için üzerine çok da fazla yorum yapamayacağım, henüz sözleşme yenilemediği söylenen ama potansiyeli olan alt yapı oyuncumuz. kulübümüzün mali açıdan düze çıkması, bu tür potansiyel oyuncuların belli maçlarda vitrin yapmasıyla olur, teknik ekibimizin bu durumu bizden çok daha iyi bilmesi gerekir.
  • 326
    elimizden kayıp gitmekte olan genç yetenek. sözleşme yenilemeyip giderse birkaç sene sonra ah vah içerisinde izleriz kendisini. taylan'la kıyaslanmayacak kadar potansiyelli bir oyuncu. oyun görüşü a klas seviyede. diğer yazar arkadaşlarımızda bahsetmiş topsuz oyun zayıf yönü. bir de sorumluluk almaktan kaçınıyor bazen. daha fazla sorumluluk almalı takım çıkamadığı zaman. ceyhun müderrisoğlu isimli vasat hocanın hiçbir faydası olmadı şu çocuğa aksine zararı oldu. sene boyunca tekniği ve oyun görüşü bayağı problemli olan metehan baltacı'ya oyun kurdurmaya çalıştı. umarım bartuğ ile fatih hoca konuşup ikna eder. yarınlarımızı kurtaracak potansiyelde bir oyuncu.
  • 374
    bu çocuk taylan'dan daha 6 numara futbolcu. türkiye u19 liginin de en değerli oyuncusuydu. bu çocuğu neden biraz kullanmadık, nerede fatih terim cesareti? ki hocanın istediği pas oyununa yatkın oyun görüşü iyi olan bir futbolcu bartuğ.
    sözleşme imzalamıyor masalını kimse anlatmasın, bu oyuncular tamamen oynamadıkları için sözleşme imzalamıyor ki oynamıyorlar. üstüne düşülse taylan'dan çok daha üst seviye bir 6 numara kazanmış olurduk.
  • 848
    ayakta dursa devrenin biteceği pozisyonda fred'e topu güçlü ayağına alıp rahat şut imkanı veren çakal. her korneri, duran topu alakasız yerlere atıp heba ettiği yetmemiş gibi savunmada da kıyağını yaptı fenerbahçe'sine.

    tamam lan tamam, altyapımızdan çıkmana rağmen en fenerli sensin diyecekler. geleceğin mert hakan'ı seni.

    (bkz: 22 nisan 2024 sivasspor fenerbahçe maçı)
  • 100
    öncelikle kendisi sonra da takım hazır olduğu an formayı alacak genç yeteneğimiz.

    fatih hoca bu tür gençler için formayı vermez, oyuncu o formayı kendisi alır. 16 yaşında derbi avrupa maçı demeden emre belözoğlu'nu, ozan kabak'ı, onyekuru'yu ve daha nicelerini sahaya süren adam elbet bu çocuğu da sürecektir. fatih hoca neden yeni bir kahraman çıkarmak istemesin? neden daha iyi olacaksak oynatmasın? bazen takım çok iyi olur genç olsun ya da alt liglerden gelen olsun çarka eklerseniz. bazen de futbolcu hem fizik olarak hem yetenek olarak bağırır ben oynarım diye o zaman koyarsınız 11'e. geçen yıl zorla da olsa emin bayram pandemi sonrası fırsat buldu. şimdi kendisiyle konuşulsa eminim o maçlardan önceki özgüvenini kaybettiğini söyler. hoca bu ortamda gençleri riske atamam derken takımın kötü olmasından bahsediyordu. kötü bir ekip genç futbocuyu idare edemiyor. yukarıda saydığım bazı isimlerden kimisi ben buradayım dediği için kimisi de takım çok iyi olduğundan sırıtmayacağı için formayı kapmıştı.

    öncelikle bartuğ veya diğer kardeşlerimiz formayı zorlayacak sonra hocaya neden oynatmıyor diyeceğiz. hoca sever bu tür hareketleri, bu konularda asla pısırık olmamıştır. doğru zaman gelince elbet değerlendirir.
  • 401
    ciddi meziyetleri olan futbolcu. bir kere zayıf ayağı yok gibi bir şey, ağırlıklı olarak sağ ayağını kullansa da sol ayağı tahta değil, gidip soluyla topu çatala vurabiliyor mesela. saha görüşü çok iyi, oyunu açmayı biliyor. yerden, havadan uzun toplarda başarılı. hareketli ve duran toplara çok iyi vurabiliyor, ciddi bir şut yeteneği var. frikik, kornerlerde takımı için ekstra işler yapma potansiyeline sahip.

    gelelim zayıf yönlerine. güçlü bir futbolcu değil ancak bu geliştirilebilir bir durum. çünkü fizik yapısına bakılırsa kütle kazanabilecek gibi duruyor. biraz daha hacim kazanıp, ikili mücadelelerde daha iyi olmalı. defansif aksiyonlarını yetersiz buluyorum. top kapma, pas arası gibi defansif konularda zayıf. top sürmesi de kötü, öyle topla ilerleyebilecek adam eksiltecek birisi değil.

    tarz olarak aslında seri'yle benzerlik gösteriyor. orta sahanın merkezinde, topu yönlendiren isim konumunda. as takımda kendisi tipinde bir orta saha olmamasına rağmen hiç süre alamaması, kulübede bile oturamamasını imza krizine bağlamak istiyorum. bu oyuncunun yaşı geldi de geçiyor. süre verilmeyecekse kiralanmalı ki oyuncunun gelişimi sekteye uğramasın.
  • 106
    defansif yeteneklerinin yetersizliği fazla kafaya takılmaması gerektiğini düşündüğüm altyapı futbolcumuz. günümüzde kalabalık orta sahalarda pis işleri yapacak futbolcular çok rahat bulunur arkadaşlar. önemli olan bartuğ'un oyun görüşüne sahip futbolcular kazanabilmek, pirlo gibi adamlardan doksan dakika tackle bekleyemezsiniz. ki oynadıkça ve fiziği oturmaya başlayınca defansif özellikleri de gelişecektir.
  • 660
    kızılmaması gerektiğini düşündüğüm oyuncu. bundan sonra ne yaptığı önemli değil, asıl önemli olan galatasaray'ın önem verdiği oyuncular için kendisi üzerinden dersler alması.

    - oynatılmayan ve 19 yaşına gelmiş bir oyuncu kendisi yerine stoper ve sol bek tercih ediliyorsa gitmeyi düşünebilir. bu doğal bir şeydir. bu oyuncuya kontrat imzalasaydın oynatırdık da diyemezsin çünkü ima dışında oynatacağına dair somut bir adım atmamışsın. herkesin oynatacağını düşündüğü maçta bile başka mevkiden futbolcu devşirmişsin.

    - gelecek vadeden genç oyuncuların kenarda otururken sözleşmesinin bitmesine 6 ay kalmış yaşlı oyuncuları tercih etmek bu kulübe yapılmış bir ihanettir. galatasaray'ın geleceği olan bu oyuncular yerine babel'i tercih edersen hiçbir oyuncu senin vereceğin sözlere inanmaz.

    - bu oyunculara oynatma garantili kiralama ya da oynatma durumunda sözleşmesinin uzaması gibi kontratlar önerilebilir. galatasaray kimseye taviz vermez gibi durumlar gerçekci değil ve bu çocukların gözlerinde düşmanca bir imaj oluşturabilir. kontratı uzat bakarız artık geçmişte kalmış bir kafa yapısı. ayrıca türkiye kupasında bile oynatmayacağın oyuncunun zaten sözleşmesini uzatma, koleksiyon mu yapıyorsun?

    - galatasaray risk almıyor, daha doğrusu alamıyor çünkü kötü yönetiliyor. as oyuncuların makine gibi işlediği bir kadroda arada bir birkaç genç oyuncu oynatmak hiçbir teknik direktör için risk olmaz. ancak sen kadro mühendisliğini yapamamışsan bir oyuncu çıktığında bile direk yeniliyorsan teknik direktör de böyle saçma sapan devşirme işlerine girişir.

    - altyapıdan çıkan oyunculara yapılan en büyük eleştiri bu oyuncuların fiziksel olarak çok zayıf oldukları. o zaman yıllardır senin altyapında olan oyuncuların fiziklerine de yatırım yapsana. özel diyetisyenle gelecek gördüğün çocukları geliştirsene. bayern münih'i örnek al, madem bu oyunculara önem veriyorsun gittiklerinde resmi hesaptan trip atıyorsun ilgilen bu çocuklarla.

    kısacası gitmiş olanın arkasından sövmenin bir anlamı yok, yapılması gereken bu çocuğun neden oynatılmadığının nedenleri üzerine odaklanmak hem altyapı oyuncularının kalitesini artırmak hem de gelecekte böyle olayların önüne geçmektir.
  • 482
    takım hep 2-1'i korurken veya son dakika gollerini ararken genç oyunculara sorumluluk yüklemek ve strese sokmamak için sahaya atılmamasını anlarım lakin senelerdir maçın bitimine biraz zaman kala rahat bi skor alamamızın bi diğer sıkıntısı bartuğ gibi oyunculara gerekli süre ve fırsatı verememek olarak geri dönüşü oldu. hangi maçta heyecanını yenecek, nasıl 10-20 dakika şans bulacak ki bu oyuncular. bu ufak şanslar gelmeyince ne kamuoyu ne de teknik ekip yetenekleri konusunda ikn olamıyo maalesef.
  • 188
    eğer bir kanat oyuncusu olsaydı pek tabi oynatılabilirdi. ama galatasaray a takımında defans önü oyun kurucu pozisyonunda ilk 11 başlaması için daha çok tecrübe kazanması gerekiyor. siz nasıl söylüyor deepplaymaker. yani bir nevi takımın beyni.
    böyle değerlendirmek gerekir. yoksa 17 18 yaşında avrupa'da da türkiyede de çıkıp takır takır top oynayan çocuklar var. ama bu pozisyonda ben pek örneğini hatırlamıyorum.
    edit: emre tosunu aklıma geldi ama o suat ve okanla beraber 8 numara oynuyordu galiba.
    edit: buarada olur da oynarsa zaten yazın 150 milyon euro koyun malum siteye dursun.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın