resim
Barış Alper Yılmaz
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 9227
    bugün kırmızı karta rağmen şanslıydı, takım kazandı.

    (bkz: 4 eylül 2025 gürcistan türkiye maçı)

    lakin; mesela bu kırmızı kartı ilk şampiyonlar ligi maçımızda* 2-0 öndeyken falan görse, maç da 2-2 bitseydi sonuçları nasıl olurdu?

    varsayımlar üzerinden konuşmayı sevmem ama barış'ın kafası bazı şeyleri algılamıyor gibi. birinin hatırlatması lazım.
  • 9228
    ben olsam, menajeriyle yollarini ayirip, camiadan özür dilemeden ne ligde ne de şampiyonlar ligi’nde oynatırım. hatta özür dilese bile mevcut kontratına göre daha düşük bir ücretle sözleşme yenileme teklif ederim; çıkış maddesini de 60 milyon € koyarım. madem iyi performans gösterdiğinde daha yüksek maaş talep ediyor, düşük performans sergilediğinde de maaş indirimi yapsin. bizim temmuz ayında 3 yıllık kontrat verdiğimiz oyuncu; ne kulübünde ne de milli takımda yedek kalıp oyuna girer girmez 5 dakikada kırmızı kart gören biri değildi sonuçta.
  • 9232
    özür dilemesi ve tuncay maldan denilen ne idüğü belirsiz arkadaşı göndermesi gerekiyor. sonra taraftar ilk iç saha maçında kendisini bağrına basacaktır. bundan şüphesi olmasın. oyununa kafasını verip hatalarından ders çıkarırsa yaptığı gençlik hatası olarak kayıtlara geçer şampiyon olup gidecekse gider. şu an ilgiye, sevgiye ihtiyacı var. içine düştüğü durumu hak etti ve gördüğümüz kadarıyla buradan çıkabilecek olgunluğa sahip değil. bu sekilde devam ederse biz de o da türk futbolu da kaybeder. ama el itini baş üstünde tutarken biz de aslanimizi yedirmeyiz. ortalığı mikser gibi karıştıran iki camiayı birbirine düşünüp ahlaksızlık, şerefsizlik yapan kerem hayatina misler gibi devam ederken barış'i kazanmak gerek.
  • 9233
    tamamen fiziği ve maç ritmi ile oynuyor bir düşsün nordin amrabat'tan beter olur demiştik. (bkz: #4273868)
    galatasaray ile uğraşanın çoluğu çocuğu olmaz. önce kurşun döktürsün sonra tuncay maldan'ı kovsun daha sonra samimi özür dilesin. zam falan da anca bu yılın sonunda performans gösterirse alır. tam ve bütüncül bir af için fener deplasman galibiyeti hediye etmesi lazım ya da şampiyonlar liginde kesin bir performans.
  • 9234
    ah oğlum ah.
    sezona fırtına gibi başlamışsın
    kariyerinin en iyi başlangıcını yapmışsın,
    ingiltereden geçen sezon teklif gelmiş
    adamların ilgisi üzerinde.
    ucl de garanti ilk onbirsin.
    yapacağın tek şey,
    kendini daha fazla göstermekti.
    gerisi zaten senin tercihine göre gelişirdi.
    2 haftada kariyerini bitirme noktasına getirdin.

    neom kim amk şehri bile yok.
    şehir yok takım var.
    2 tane at hırsızı menajerin senin üzerinden para kazanmaya odaklandığını, senin kariyerinin
    gram umurlarında olmadığını görmüyor musun?
    bu kadar kör olamazsın arkadaş.
  • 9235
    barış’a istediği kadar kızmak taraftarın hakkıdır, bu çocuğun azmini ve gelişimini hepimiz beraber seyrettik, barış bu süreci kötü yönetmiştir onda hemfikiriz ancak bu takımın 11 ine ilk yazılan futbolcumuz ve en az kazanan futbolcumuzda barıştı. futbolcu olduğundan şüpheli cuesta bile barıştan fazla kazandı bu takımda. herkes kabul etsin barış’ın maaş ve sözleşme konusu berbat yönetilmiştir. sallai’ye 2.5 m euro ödediğimiz takımda bu çocuklar ikinci sınıf insan muamelesi görmüştür. kızacağınız kişi barış değil bu saçma sapan maaş politikasını yürüten yönetimdir.
  • 9236
    aidiyetini ispat etmemiş hiçbir profesyonel futbolcu için üzülmeye, dertlenmeye değmeyeceğini bizlere göstermiş futbolcu. ne ettiyse kendi kendine etti, kendi düşen de ağlamaz.

    para kazanmasın ya da aldığı para çok demiyoruz. her şeyin bir yolu yordamı var ve burası galatasaray. bu kadar sevildiğin, seni sen yapmış bir camiaya sadece para için yapmadığını bırakmadın. sonuçlarına da oturup çok sevdiğin menajerinle katlan.

    galatasarayımızın maaşlı elemanı.
  • 9237
    kızılacak ilk kişi kendisidir. üç hafta önce sözleşme uzatırken de maaşları biliyordu. o zamana kadar sesi soluğu çıkmadı. ama birden 10 milyonu görünce biti kanlandı. çiğlik yaptı, at hırsızı tipli birine kariyerini emanet etti, siyah ekran paylaştı, idmana çıkmadı, surat astı, transfer sezonu biterken takımı çok zor durumda bıraktı, huzuru bozdu, okan hocayı çok üzdü, taraftarın tüm tepkisine rağmen bir adım bile atmadı.

    menajerinin oyunu, kötü yönlendiriyor falan deniyor, saçmalık. çocuk değil, koca adam, kandırılmasın. diyelim ki başta işin buralara geleceğini düşünemedi. şimdi gördü, neden hala aynı yolda...
  • 9238
    barış konusuna şimdiye kadar yorum yapmadım. açıkcası düşünmek dahi istemiyorum. benim için okan hoca ne derse o bu konuda.

    ama şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. son 2 maçta takımını yalnız bırakmıştır. milli maçta oyuna gidip 2 dk sonra kart görerek milli takımı yalnız bırakmıştır. antremanlara çıkmamıştır.

    siyah ekran vs. bunlar biraz boş işler. fakat iki maçta takımını yalnız bırakması, antremanlara çıkmaması, milli maçta takımı yalnız bırakması nasıl affedilir bilmiyorum.
  • 9240
    altı üstü timing hatasıyla şanssız bir kırmızı yedi, ne kadar galatasaray'lı varsa fbjk kardeşlerle bir olup adama futbol tarihindeki ilk kırmızıyı yemiş gibi saldırıyor, ahah.

    yani bu kadar anonim hesapların kölesi olan, havada uçan algıdan kendi oyuncusuna kinlenen başka bir taraftar grubu daha yok.

    hayır bahsi geçen topçu da her yıl galatasaray'la 50 maça çıkan, 4 yıldır tek bir kırmızı kart görmemiş oyuncumuz(türk hakemler koruyo üehühü). şurda bile yana yana ''ya bizi cl'de böyle yakarsa?'' diye kafa patlatılıyor olması akıl tutulması. sanırsın dün transfer oldu da kapalı kutu falan..

    galatasaray futbolcusu.
  • 9242
    ligin ilk 2 haftasının en iyi oyuncusu 2 hafta oynamadı, milli maçta yedek soyundu ve bu doğru karardı. burasını bir düşünsün derim. ben ne yapıyorum. kulüp de düşünsün. barış alper krizi nereye doğru gidiyor. ben söyleyeyim. kötü kararların bedeli, kaderin tokadıdır. sanırım buraya doğru gidiyoruz. her iki taraf için de. galatasaray da barış alper de.

    barış ve etrafındaki çakalların sırf galatasaray ucuza bırakmıyor diye yaptığı çiğlikler sportif olarak kerem aktürkoğlu sürecinden de berbat kararlar içeriyor olabilir. çünkü kerem sonuç olarak kendi transfer sürecinde fener'i eleyen golü attı, yani maça çıktı. burada benfica'nın durumu idare ediş tarzı bizi çok aşan bir şey tabi. önce nice eşleşmesinin son 5 dakikasında kerem'i oyuna alıp olası transferde kendilerine karşı oynamasının önüne geçtiler. sonra da bu duruma kızan ali koç'un teklif düşürmesinden sonra masadan kalktılar. bir de oyuncuyu çıkarıp maçlarda oynattılar. kerem oynamam, etmem bile diyemedi. şimdi hiç kimse kusura bakmasın. kerem'in transfer olacağı kulübe karşı oynatan bir kulüp var. ötekisi de 1 hafta boyunca dandik lig maçı için barış alper'i antrenman sahasına bile çıkaramazken ondan sonraki 1 hafta boyunca da maç kadrosuna bile oyuncuyu dahil edemiyor. bu süre zarfında herhangi bir disiplin işlemi de uygulanmıyor. menajeri canlı yayınlara çıkıyor, tesislerde bağıra çağıra kulübü tehdit ediyor ama yine bir şey yok. benfica kerem'in ipini kestiği gibi lukebakio ve sudakov'u aynı gün bitiriyor. çünkü hazırlığı var. biz ise hiçbir b planı olmadan barış alper insafa gelsin, fikrini değiştirsin diye adamdan işaret bekliyoruz. oyuncu tarafı da bu şımarıklığa devam edebiliyor. kerem öyle ya da böyle çok yüksek maaşla istanbul'a dönebilmek için bu hainliği yaparken barış alper olmayan şehrin takımı için bu işlere kalkışıyor. her şey şüpheli bu arada. gerçekten teklif var mı yok mu, kerem gibi fener için hülle yapılacağı iddiası, okan buruk'un itidalli açıklamasına rağmen tek bir iyi niyet göstergesi hareketin varlığı... hiçbir şey yok. bugün barış yedek kaldı. hırs yaptı ve kırmızı kart yedi. ispanya ile her türlü vitrin olabileceği bir maçı da kaçırmış olacak. düşünsün bakalım, biz ona bıraktık zaten her şeyi.
  • 9243
    takımda kalması durumunda kendisine karşı pozitif olunamıyorsa bile negatif olunmamalı. duygusallığı bir kenara bırakıp biraz da pragmatik düşünmek gerekir; sahada olduğunda takım için ne kadar faydalı olduğunu biliyoruz. o halde kalması durumunda bunu elimizin tersiyle itemeyiz. kaldı ki üzerinde galatasaray forması olduğu sürece oyuncuyu mental olarak yıpratmanın oyuncuya olduğu kadar galatasaray’a da zararı var. yaptığı cahilliğin ve vefasızlığın bedelini galatasaray’a da ödetmekten kaçınmak gerektiğini düşünüyorum.

    öte yandan, bunun rakip takım* tarafından menajerler vasıtasıyla yapılan bir operasyon olduğu kanısındayım. maksatları; üç kuruşa koparabilirlerse oyuncuyu alıp götürmek ve sonra fenerbahçe’ye transfer etmek. yok, eğer koparamazlarsa da galatasaray’ın faydalanamaması için oyuncuyu yıpratmak.

    barış’ın bu olaya alet olması hepimizi üzdü ve kendisine çok kızdık; bunda da haklıyız. ama işin aslını göz ardı edersek biz de buna alet olmuş oluruz. çünkü asıl tepki gösterilmesi gereken kişiler perde arkasında kurguladıkları oyunu izliyor ve şu ana kadar her şey istedikleri gibi ilerliyor. barış’ın hatası, vefasızlığı ve kırdığı güven unutulmaz; ama bu öfkenin kulübe zarar verecek bir linçe dönüşmesine izin veremeyiz. oyuncu, kontratı devam ettiği sürece galatasaray’ın değeridir ve o değeri kendi elimizle çürütmek bize hiçbir şey kazandırmaz.

    galatasaray, krizleri akıl ve soğukkanlılıkla aşmış bir kulüptür. bugün de yapılması gereken, duygusal reflekslerden ziyade kulübün çıkarlarını öncelemek ve rakiplerin ekmeğine yağ sürmemektir çünkü aslolan galatasaray'dır!
  • 9244
    bi karar vermesi gerekiyor artık, işin sonu ıslıklanmaya gidiyor. süreçte herkesi kırdı, taraftar olarak beni kırdı, bizi kırdı, bence takım arkadaşlarını kırdı, en önemlisi her zaman yanında olan, laf söyletmeyen okan hocasını kırdı. çıkıp 'bu yaşanan tatsız süreçte kırdığım insanlardan, 'ailem'den anlayış bekliyorum, kusura bakmasınlar, ama artık buradayım, solo il gala.' tarzı gündeme uygun bi metin paylaşmak çok mu zor?

    o 2 lafı bir araya getiremeyen maldan ayrılmak çok mu zor? tamam abindir filan bilmem ne, en azından abi bi süre beraber çalışmayalım, gelecekte devam ederiz de. ayrıca sen artık transfer masasına 35-40 milyon koyabilen bi adamsın. abin bile olsa ne işin var bu amatörlerle. çalış profesyonel bi menajerlik ekibi ile. derdin para olsa bile seni mister nobody'lerin olduğu neom'a değil, al nassr'a filan götürürler cr7 ile takım arkadaşı olursun.
  • 9246
    kendisine bir kuruş zam yapan yönetim anında istifa etmelidir. galatasaray formasına saygısı olmayan babam olsa tanımam. hem zam alacaksın hem yeni sözleşme yapacaksın sonra da koskoca camiaya rest çekip siyah ekranlar ve maça çıkmama durumları. gönlümüzdeki yeri yerle yeksan olmuş futbolcudur. çıkıp samimi bir özür bile dilememiştir. çalıştığı temsilci süreci berbat yönetmiştir. galatasaray herkesten büyüktür unutmaması gereken isimdir.
  • 9248
    - kisa sure once parayi "degersiz" bulan bir cok roportaji var
    - avrupa'dan bir cok kulube rahatlikla iyi kontratlarla gidebilecek kadar iyi bir performansi var
    - sampiyonlar liginde ve ligde takimin degisilmezi ve taraftarin sevgilisi,
    - sezon sonunda dunya kupasi var
    - yoldan cikmasina surekli engel olan ve iyi bir yonlendirici gorunen bir babasi var.

    bu cocuk birden ne idugu belirsiz "neom fc" icin, turk spor tarihinde gorulmemis bir trip atarak galatasaray'a menejeri vasitasiyla "atarlanmistir".

    bilmiyorum ama bu hikayede tutarsizliklar, kotu kokular var...

    gercek su ki, kotu yola dusmustur. buradan cikabilecek kendisidir. galatasaray kendisine bir el uzatmistir, ancak ona tutunup kendini disari cekmek de baris'in elindedir.
  • 9249
    4 eylül 2025 gürcistan türkiye maçında yediği kırmızıyı ilk oyuna gireceği galatasaray maçında yese ne olurdu? maçı satmaktan, gitmek için sabote etmeye bir çok muhabbetle suçlanacaktı. ortalık alev alırdı ki tamamen pozisyon gereği şanssız bir kırmızı kart. yani şu süreç yaşanmasa da o kartı yerdi. arkadan çeken var, boğuşuyor, oyuna yeni girmiş, topa ayak sokmaya çalışıyor vs.

    işte barış bir süre bu tarz bir gölgeyle oynamak zorunda kalacak taraftar nezninde. yalnız bunun belli ki ne yönetim, ne sosyal medya fenomenleri ne de barış’ın menajeri farkında. o kırmızı galatasaray’da yense bugün sakin sakin “sahip çıkalım” yazan hesaplar bile sıcağı sıcağına saldırıya geçmişti maç bitmeden.

    şu şartlarda kimsenin sahip falan çıkmayacağı futbolcu. kendinizi kandırmayın. “taraftar sahip çıksın” diye kampanyalar düzenlenen hangi futbolcuya şu ana kadar maç başlayınca sahip çıkıldığını gördünüz? bu işler duygu ve his işleri. kitle psikolojisi var tribünde. ya çıkıp özür dileyip, menajeri yollayıp, yedekten girmeye başlayarak sessiz sessiz topunu oynayacak ya da tepki görecek. temennni ya da istek değil; realite bu.

    kredisi kalmamış ve taraftarın sahip mahip çıkmayacağı topçu. kendimizi kandırmayalım. yapılan her eylemin ve tercihin bir sonucu var. barış da bu sonucu yaşıyor. üzücü; ama hayatın gerçeği bu.
  • 9250
    dün twitter vb. sosyal ortamlara başlatılan algı dikkate alınırsa kendisi kesin olarak takımda kaldı ve bir şekilde oynatılması planlanıyor. bir anda hata yapmış olabilir, barış galatasaray futbolcusu, barışı kazanmak lazım vb. yönlendirmeler çıkmaya başladı her yerden. ua zaten talimatı almış öncülük onlarda.

    tabi ki önceliğimiz barışı kazanmak olmalı bu konuda herkes hemfikir. fakat sorun şu ki barışın böyle bir çabası var gibi gözükmüyor. yani barıştan özür, menajeri ile yolları ayırması gibi bir hamle gelmeden, yönetimin maaş artırma çabalarını bitirmeden yapılan tüm algılar boşa gider kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın. fener taraftarı yok karşınızda algı ile yönetebileceğiniz. taraftar gerçekten barışın pişman olduğuna inanır ve bu samimiyeti barışta görürse, ancak o zaman barışa bir şans daha verir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın