resim
Arda Güler
Takım:Real Madrid
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:20
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 1304
    türkiye'de dokunmanın yasak olduğu bir sistemde futbol oynamış oyuncudur. çok güzel pr çalışması ile real'e kitlediklerini düşünüyorum. yeteneksiz mi? asla değil. ama futbol sadece yetenek değil. şu sözlükte bile profesyonel futbolcudan daha yetenekli insalar çıkabilir. ama profesyonel olanlar sporcu. 90 dakika koşuyor temas alıyor falan. arda turan götünü dayadımı bir allah'ın kulu top alamazdı ayağından.
  • 1307
    saha içinde yaptığı her hareket sosyal medya tarafından abartılan, yeteneği olsa da kendisinden ve şakşakçılarından iğreneceğim bir noktaya doğru gidiyor bu iş.

    https://twitter.com/.../1743732592287838451

    --- alıntı ---
    tribün dergi:

    arda güler, arandina x real madrid maçında 01:12'de ilk kez topla buluştu.

    haydi çocuk!

    --- alıntı ---

    futbolcunun görevi topa dokunmak, saniyesine kadar topa dokunduğu anı atıp böyle paylaşımlar yapılıyor, direkten dönen top için 90'a gidiyordu ah be çocuk deniliyor, çektiği şut için kaleci olmasa goldü deniyor, bu ne arkadaş? gol kaçırdı diye, topa dokundu diye, topu direğe vurdu diye saçma sapan övülecekse işimiz var. 7 ay sonra ilk defa topa dokundu çocuk sahada, topa dokunması bile övülüyor. 4. lig takımına karşı sahada, rakibin değeri kırklarelispor kadar yok gören de karşıdaki takım manchester city sanar. rezil bir pr çalışması yapılıyor kendisi için, zaten kendini yere atması, hakemlere ve rakiplere karşı rezil tutumu yüzünden sevmiyordum artık iğreneceğiz.
  • 1308
    şu anda twitter, ekşi sözlük ve birçok mecrada en konuşulan isimdir.
    neden?
    çünkü ispanya 4. lig takımlarından birine karşı ilk 11 başlamış* ve pas vermiş, topu direkten dönmüş falan...
    yok bayrakları asın, yok türkiye'nin gururu diye de sürekli övülüyor.

    juventus forması giyen kenan yıldız, serie a'da her maç 1'er, 2'şer gol atarken üç maymunu oynarlar ama arda güler 4. lig takımına karşı pas verince ouvvvvv!

    fenerbahçe medyası böyle güçlü işte.

    edit: https://twitter.com/.../1743732494992544027
    https://gss.gs/GIV.png
    olm bu ne ya insan harbiden utanıyor.
  • 1310
    fener forması giydi diye mi bu kadar yeriliyor anlamış değilim. derbide kendisini yere atması dışında bir falsosunu da görmedim. bizde onun ağa babası oynadı kaç sene. (bkz: burak yılmaz)

    yetenekli, türk topraklarından çıkma bir futbolcu. real madrid forması giymek herkese nasip olmaz, bu çocuk 18 yaşında başardı bunu. madrid’de kalıcı olur olmaz ama üst düzey futbolda kalacağı kesin arda’nın.
  • 1311
    bizden gitti diye ozan muhammed kabak'ın hata yapmasını bekleyenlerle fenerbahçe'den gitti diye şu çocuğun başarısızlığını isteyenler aynı zihniyet. her türlü düşmanlığı anlarım da şu gençlere yapılanı anlamıyorum. bir terbiyesizliği olur o zaman ayrı. en başta sallayanlardan olurum.

    yolu açık olsun. milli takımımız yıldızlar topluluğuymuş gibi dünya çapında çıkan az sayıdaki yeteneklere de köstek olmaya gerek yok.

    azılı bir fener düşmanı olarak fenerin tüm yalvarmalarına rağmen gitmesi ekstra hoşuma gitti. akıllı çocukmuş. kurtardı kendini o toksik ortamdan.
  • 1312
    kendisi ülkemiz için fazla iyi futbolcudur, fenerbahçe'de kalmaması bizim için çok iyi olmuştur. kısa süre içinde real kadrosunda da kalıcı olarak yerini alacağını görmek istememeyi dalga geçtiğimiz fenerbahçeli karakterler gibi davranmaya benzetiyorum. gerek yok böyle şeylere.
    ayrıca kendisinin fenerbahçe ile ilişkisi geçirdiği süre daha fazla olmasına rağmen bir ribery-galatasaray niteliğinde bile değil benim gözümde.

    hayat kısa, keyfini çıkararak izlemeye bakmak en doğrusu diye düşünüyorum.
  • 1313
    türkiye gibi dünya futbolunda yetiştirici ekolden olmayan bir ülkeden dünyanın tepesine giden oyuncu. vinicius junior, rodrygo ve endrick gibi reşit olmayan oyunculara yüksek meblağlarla yatırım yapan, marcelo'yu ise 20 yaş altında transfer etmiş bir kulüptür real madrid. arda'nın da potansiyeline yatırım yaptılar.

    can yılmaz uzun ve kenan yıldız gibi oyuncular milli takımın önemli oyuncuları olacak fakat unutulmamalı ki arda, ankara'dan kadıköy aktarmalı dünyanın tepesine gitti. almanya ya da hollanda altyapı eğitim sisteminden geçmedi. türkiye olarak biz brezilya, portekiz gibi top 5 kulübe oyuncu gönderen, yetiştirici bir ülke değiliz. bu sebeplerle kendisini izlemek ve sahada görmek, en kötü ihtimalle kendisi gibi erken yaşta real'e gidip sociedad aktarmalı arsenal'de tutunan martin ödegaard gibi olmasını istemek arda'yı balon, bizi de fanatik veya kör yapmaz beyler.
  • 1314
    karaktersiz futbolcudur, bunu da kendini atıp penaltı aldığından değil rakip oyuncuya yalan penaltıyı penaltı gibi anlatmasından gördüm. yeteneği de beni ilgilendirmiyor açıkcası. ilk çıktığında çok iyi futbolcu yazdığımda bana tepki gösteren arkadaşlara şimdi hak veriyorum. başarılı olmasını veya olmamasını dilemiyorum. milli takımda oynayacağı maçlar dışında gerçekten beni ilgilendirmiyor.
  • 1316
    arda turan galatasaray'dan atletico'ya transfer olduğunda spor kanalları tarafından neredeyse tuvalete gittiğinin bile haberi yapılıyordu. bütün ülke kariyerini yakından takip etmişti. iyi hatırlamak lazım.

    şimdi kendisine gösterilen ilgiye yapılan haberlere yaygara koparmak tuhaf ama toplumumuz sosyal zehirlenme geçirdiği için normal geliyor. benim galatasaraylılığım ve türklüğüm beni potansiyeli yüksek bir türk futbolcu olan arda güler'i kariyerinde desteklemeye itiyor. bu yazdığım muhtemelen anlaşılmayacak ama; fenerbahçelileşmemek gerek.

    başarılarının devamını dilediğim yıldız adayı real madrid oyuncusu.
  • 1317
    hakkındaki kamuoyunda at izinin it izine karıştığı futbolcu.

    işin ucunda beleşten avrupa gezmesi var diye futbol hastası olan muhabir ablalarımız, söylendiği gibi tıklanma ve reklam gelirinden değil doğrudan birilerinin mamasından yolunu bulan sosyal medya hesapları ve fenerbahçe medyası osuruk atsa "vay be çocuğun osuruğu bile farklı" derecesinde övüyor.

    spor medyasının duayen isimleri romantik romantik güzellemeler yapıyor, çok büyük iş başardığından bahsediyor. antrenman topçusu yerine "gelişime açık yetenek" falan diyor. halbuki kazara bu çocuğun kurtarıcı diye oynadığı ve kaybedilen ilk milli takım maçında elde kılıç en önde saldıracak olan onlar.

    fenerbahçe camiası da vasat takımlarında bile başkan emriyle oynatılıp sözleşmesindeki süre maddesi doldurulup real madrid söğüşlemek vasıtasıyla bu sezon transfer yapabilmelerini sağladığı için güzellemelere destek oluyor. kabul etmek lazım ki ertuğrul taşkıran'dan sonra bayağı uzmanlaştılar bu işlerde.

    bizim sıradan çinko karbon galatasaray taraftarı da iyi topçu mudur kötü topçu mudur, övülmeli mi övülmemeli mi diye birbirini yiyip duruyor.

    allah sabır ve şans versin hepimize. bu kafayla biraz zor işimiz...
  • 1318
    fenerbahçe taraftarının görmemişliğine kurban giden futbolcu. bu görmemişlik inanılmaz bir antipati yaratıyor.
    bir çırpıda avrupa’nın üst düzey takımlarında oynamış 8-10 galatasaraylı futbolcu sayabiliriz. birçoğu da ya altyapımızdan çıkmıştır ya da uzun yıllar bizde oynayıp gitmiştir.

    ancak garibim fenerbahçeliler kendilerinde bir sene oynamış kim min jae’ye bile dileniyorlar. çok patetik.
  • 1320
    tugay kerimoğlu, nihat kahveci, tuncay şanlı ve arda turan'da ne hissettiysem aynısını hissettiğim türk yetenek. bugün arda güler tabi ki gündemde olacak. kaç oyuncu real madrid'e gidiyor ülkemizde yetişip? arda turan barça transferini yaptığı yıl anlamsız bir şekilde basketbol allstar maçında basket oynayarak süre aldı bu ülkede. gayet bütün medya üzerine titredi. kıymetlimissss modunda gezdik 1 yıl. o gün arda turan için yapılan pozitif ayrımcılık ve şiddetli destek bugün de arda güler için yapılacak çok doğal bu. avrupada bizi temsil eden oyuncularla derdi olanları, renk yarıştıranları ve sırf kendi takımında oynamadı diye antipatiyle yaklaşanları anlamak mümkün değil. ülkece bir psikiyatri bakısına ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.
    not: dün sırf kendisi için real madrid'in skko ötesi bir takımla yaptığı maçı açıp izledim. burak yılmaz lille ile ligin son maçında şampiyonluk kovalarken de izlemiştim, arda turan atletico ile tarih yazarken de. bu çocukların hangi takımı tuttuğunun ne önemi var ki? hepsi bizim. hepsini desteklemeli ve hepsiyle gururlanmalıyız.
  • 1321
    arda ile ilgili bir çılgınlık hali var ortada. kendisine destek vermeyenlere hakarete varan yorumlar yapılıyor. arda güler kim? neden destek vermek zorundayız? bizim desteğimiz hayatını ne anlamda etkileyecek?

    isteyen destek verir isteyen vermez olay bu kadar basit. destek vermeme tarafındayım ben. destek vermek gibi bir zorunluluğum yok. dünkü maçta topa dokunduğu ile ilgili haberleri görünce de kahkaha attım.*

    https://twitter.com/.../1743732494992544027

    spor medyası hep fenerbahçe şakşakçısı olmuştu ama ali koç değişik bir etki yarattı medyada. öyle böyle değil hem de. arda da bundan nasibini alıyor ve bir süper kahraman gibi lanse ediliyor. buna ortak olmak gibi bir zorunluluğum yok. sırf birileri ardayı istemiyor diye gelip burda istemeyen kişilere hakaret edenlerin topluca bir tedaviye ihtiyacı var.
  • 1322
    benim için ölçüt fenerbahçe formasıdır. bir futbolcu fenerbahçe formasını çıkarmışsa, artık antipatik olmaz. en önemli ölçütüm budur. emre belözoglu bile 33 yaşında a. madrid yaptığında “yav fena çocuk değilmiş aslında” falan demiştim. volkan demirel futbolu bırakıp yorumculuk yapmaya başladığında “objektif adammış lan” falan diyordum.

    arda güler de artık fenerbahçe formasını giymediği için sorun yok. kendisine sonsuz başarılar dilerim. bi de çok yetenekli allah var. real madrid için yetenek tek ölçüt olmasa bile umarım oralarda kalıcı olur. tekrar fener’e dönerse ilk derbide sulu derbideki gibi pet şişeyi kafasına atarım zaten ):
  • 1324
    arda turan onun yaşındayken kadıköy'de galiz küfürler yedi, rakip oyuncuların kışkırtan hareketlerine maruz kaldı. oyuncunun kafasını karıştırmak için malum camia yüksek bir sözleşme önerdi. hatta fazla seks yaptığından dolayı sık sakatlandığına dair haberler bile çıkarıldı. oyuncu galatasaray'dan gittiyse bu faktörlerin de büyük önemi var.

    arda güler'in ise kalması için seferberlik ilan edildi adeta. yaptığı sahtekarlık bile halının altına süpürüldü. çok efendi, sportmen, yerli ve milli, ülkemizin evladı etiketleri havalarda uçuştu. ister kabul edin ister etmeyin; ancak aynı arda güler bizim altyapımızdan çıksaydı hakkında yapılan haberler, gösterilen tutum, çıkarılacak dedikodular çok farklı olacaktı.

    bakın yusuf demir örneğine. biri 18 yaşında ise diğeri de 19 yaşında. çocuk isviçre'de olmasına rağmen ihtar çekti, parasını alamadı gibi iddialar ile suyu bulandırıyor malum yerden destekli basın ve medya.

    demem o ki, onun yaşında ondan fazlasını yapabilmiş olan isim, bizim yeteneğimiz olunca kimseler ülkenin değeri, sahip çıkalım demedi. benim de tavrım bu doğrultuda şekilleniyor. başarılı olup olmaması da beni ilgilendirmiyor. kenan yıldız'a bakınca ortada somut bir ışık sunan yıldız adayımızı görmekten mutlu oluyorum, bu da bana yetiyor.

    ama real'de oynayan kaç yıldızımız oldu deniyor. tamam katılıyorum. ancak barca'ya transfer olan senin yetiştirdiğin yıldız olduğunda basın, medya, sosyal medya üzerinden thy transferi diyip dalgaya alan bu ülke. o yüzden benim veya benzer düşünen insanların sorunu arda güler değil, ait olduğu camia veya genel olarak ülkedeki futbol ortamı ve bunların bize yaşattıklarıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın