• 76
    40 gun kalan dönem. bu döneme kadar,

    fenerbahçe (deplasman)
    samsunspor (ev)
    monaco (deplasman)
    antalyaspor (deplasman)
    kasımpaşa (ev)

    maçlarımız var. bu süreçte, bu oyunla lige havlu ihtimalimiz epey yüksek. monaca deplasmanına yine bu oyunla beraberlik dahi yazamıyorum. dolayısıyla ara transfer dönemine kadar iş işten geçmiş olacak. bazı şeylerin önemi kalmayacak. sözlükte yazılan önerilen isimleri görünce şaşırıyorum. o gelsin, bu gitsin, şöyle olsun, böyle olsun. iyi güzel de, bizim bir iddiamız kalacak mı, ona bakmak lazım önce.
  • 77
    hocanın dar kadro isteğini anlıyorum. ama dar kadronun kaliteli isimlerle kurulu olması lazım ki rotasyonda takım ciddi güç kaybetmesin. bu sebeple geleceklerden önce berkan, kaan, yusuf, ahmet gibi isimlerden bir katkı beklemektense onların yerine dinamik isimler alınmalı. onyedika, salih özcan, lookman gibi isimler gündeme gelmiş. lookman dışındaki isimlere katılıyorum. ayrıca osimhen klasında olması mümkün değil ama onun yokluğunda yapabildiği iyi şeyleri belli miktarda da olsa yapabilecek bir santrafor almalıyız. ayrıca defans hattına da abdülkerim'i rahatlatacak bir sol stoper alternatifi almalıyız. benim listem şu şekilde;

    gidecekler:
    1-kaan
    2-berkan
    3-yusuf
    4-ahmet

    gelecekler:
    1-sol stoper
    2-onyedika tarzı bir orta saha
    3-salih özcan
    4-santrafor da oynayabilen kanat.
  • 78
    hiç kimsenin gitmeyeceği/gönderilmeyeceği dönem. hoca oynatacağı oyuncuyu satmaz, yusuf ve ahmed de gitmez. yabancı oyuncular zaten kalır.

    dönem başlar 1 ay geçer yok şu gelecek yok bu gelecek diye muhabirler verir gazı verir gazı sonra transfer döneminin bitmesine 1 hafta kala 2 tane çok pahalı adam gelir. biri kanat diğeri 10 numara. ne 6 alınır, ne 8 alınır ne de stoper

    3 ay sonra görüşürüz. ailecek dediydi dersiniz.
  • 79
    bu takıma 18 adet ilk 11 kalitesinde adam lazım ve bu adamlar (burası çok önemli) ne kadar kaliteli olursa olsun lemina / jakops (hatta singo) gibi sakatlığa yatkın, 5-6 maç üst üste çıkartamayan adamlar olmamalı.

    eğer lig ve avrupayı birlikte götürmek istiyorsak, eğer kasım - aralık - ocak aylarını sorunsuz atlatmak istiyorsak bu şart.

    evet mayıslar bizim ama, avrupa'da başarı, kasımlar aralıklar'da bizimden geçiyor.
    bu hemen ilk transfer dönemi olmaz elbette ama, büyük galatasaray bu adımlar ile gelecek.
    fiziksel olarak kuvvetli, vasat üzeri kalitede, savaşçı kadro (örnk. sallai, torreira,)
    3-4 ad. yıldız futbolcu (örnk. sane, osimhen)
    2-3 genç scout transferi.

    formül bence bu.
  • 80
    banko 11 oynayabilecek bir santrafor,
    banko 11 oynayabilecek bir 6-8 numara, (2 adet)
    banko 11 oynayabilecek bir sol stoper,
    banko 11 oynayabilecek sağ bek (2 adet)
    banko 11 oynayabilecek kanat

    bu eksiklikler icin acilen calismalarin yapilmasi gereken donem.

    kimse santrafor yazmamis, malum icardi tam manasiyla katki veremiyor biraz daha zamana ihtiyaci var. 90 dakika degil de 2. yari oyuna girerek taktik varyasyona katki sunmasi daha iyi zira o sekilde daha verimli oldugunu da biliyoruz.

    osimhen zaten, maasallah milli maclarda uzatmalarda depar atmamasi gerektigini bilmeyecek kadar cahil. adam 2 milli takim arasinda 2 kere sakat döndü. biz o kadar parayi milli takimda oynasin diye veriyorsak isimiz iş. hadi ilk sakatlanmada darbeye bagliydi ona hicbir sey demiyorum. ama arkadas bi temkinli mi olsan acaba? bizim maclarda azicik agri hissetsen cikmasini biliyorsun ama degil mi?

    o yuzden 1 adet banko 11 oynayabilecek santrafor şart. yoksa sampiyonluk falan gider benden demesi.

    6-8 numada konusunda zaten herkes hem fikir. kaan ayhan, berkan kutlu zaten bu adamlar en ihtiyac olduklari zamanda ne hikmetse vucuda bagli sakatlik yasadi. ben onlarin yerinde olsam ben de sakatlanirdim.

    sol stoper konusunda, abdulkerim'e bir sey olsa yerine koyacak adamimiz yok. onun kadar olmasa da, şoyle yoklugunda idare edebilecek kalibrede birisi sart.

    2 adet sag bek devre arasinda bulunur mu? zor. ama singo zaten bek degil. sallai de bek degil. acikcasi bizim zaten sag bekimiz yok. singo zaten hatalı kosuyor. adam ziplaya ziplaya kosuyor. haliyle her adimda vucuda gereksiz yük biniyor. bu sekilde bele ve bacaklara haddinden fazla yuk binerse zaten sakatlanirsin. hani futbolcu 5 kilo fazlasi olur, mac icerisinde zorlayinca sakatlanir. hah durum o işte. her yere temasta kafadan 10-15 kg fazladan yük biniyor. boyle devam ederse daha cok sakatlanir.

    kanat konusunda zaten yine hemen hemen herkes hem fikir. bir sey demeye gerek yok.

    gerçekler acı. ben bu sene cok umutluydum, ama en ufak zorlu virajda bizi yalniz birakacak, hele hele vucuda bagli sakatliklarla yalniz birakacak adamlari, babam olsa istemiyorum. yazik, o kadar para veriyoruz.
  • 83
    dursun özbek yönetiminden ümitli olmadığım için boşuna kendimi ve sizi yormayacağım dönem. yazmak da okumak da beyhude. tek bir ekleme yapılırsa yapılır o da ocak sonunda olur. şu anda yönetim muhtemel ki, hangi arsalarda , hangi taşınmazlarda neler yapılabilir, spor salonu inşaatı için hangi firmaları fonlayalım pardon çalışalım derdindedir. canım futbolun başında okan var o halleder yaa!
  • 84
    yeni doğan ihtiyaçların değil yaz transfer döneminde eksik bıraktıklarımızın giderildiği dönem olacak.

    orta sahaya torreira’nın yanına mertens ikamesi (brahim diaz örneğin) ve hakan çalhanoğlu eklemeleri şart. “hayır meraktan soruyorum, sara var lemina var ilkay var bir de kaan ile berkan var kim oynayacak: mertens’in ikamesi ile hakan oynayacak.”

    sağ bek rotasyonunu genişletmek gerekli. sallai bek değil (ayrıca kanat da değil ama başka konu).

    stoperde arda gerekli güveni vermiyorsa ozan kabak altyapı kontenjanını da doldurabileceğinden geri döndürülebilir.

    sol kanat forvette ve forvette oynayabilecek biri lazım ama devre arası kalitelisini bulmak oldukça zor. buraya bence birini alacağız ve yazın çıkmaya çalışacağız, morata gibi. o yüzden sene sonu direkt kolo muani denenebilir.

    son olarak, jacobs’un değiştirilmesi de devre arasında pek mümkün olamayacağından yaza bırakılabilir.
  • 86
    hakan çalhanoğlu, rotasyon için salih özcan, scout transferi hızlı forvet, tekniği, şutu ve sürati olan elit bir kanat oyuncusu, sol stoper mevkisini almak için mücadele edecek kaliteli bir stoper. mümkünse çürük sol bek bölgesine bir takviye. yabancı sınırı olması durumunda bir tane de iki yönlü orta saha oyuncusu. berkan, kutucu, yusuf ile vedalaşma süreci. hızlı hareket etmemiz gereken süreçtir.
  • 87
    okan hoca'nın takımın başına geçmesini milat alarak konuşursak o kadar çok karavana attık ki transferde herhalde 3-4 karavanaya karşılık 1 tane tutan oyuncu filan denk geliyor mudur bilemem? bunların bi' kısmı hiç olmayacağı ilk günden belliyken bi' kısmı bize uymadı. burada sadece scout ya da oyuncu araştırma ölçme, değerlendirme ekibinin transfer edilmek istenen oyuncunun istatistiklerine, kimi verilerine bakarak karar verilmesi bizi yanıltan şeylerden biri kanımca.

    son zamanlarda epey gündemde olan şeylerden biri olan futbol aklı bence burada devreye girebilir. short list'e eklenen kimi oyuncuların verleri göz alıcı olabilir ama o oyuncuyu canlı izlemek ve takımın kimyasına, oyun anlayışına uygun olup olmadığını algılayabilmek bence çok önemli bi' meziyet. almanya'da ya da italya'da sık sık denk gelirim bazı büyük takımlar ufak ya da orta halli takımlardan belki de çok da göze batmayan ama orada yıllardan beri oynayan bazen de yaş olarak genç sayılmayacak hatta ''yaşlı'' sayılabilecek oyuncuları bulur ve çat diye takıma koyarlar ve o oyuncu çatır çutur oynamaya başlar. o oyuncu belki o oyuncu bireysel olarak çok kaliteli değildir ama hem takımın kimyasına hem de oyun anlayışına cuk oturur. çünkü takımın eksiği bellidir ve eksiği giderecek oyuncuyu alırsan işler düzelir. bence bizde bu feraset yok. bizde diyelim kreatif kanat eksikliği var o an kim olabilir, sane . paramız da var hemen gidip alalım mantıkı ile hareket ediliyor. ''abi, adam sane yapar illa ki bi' şeyler'' ama görüldüğü gibi yapamıyor. durum bu olunca benim devre arası transferden de fazlaca bi' umudum kalmıyor. çünkü bence biz, takımda nelerin ters gittiğini bu terslikleri düze çevirecek oyuncuların ne tip de olduğunun teşhisini bile yapamayacak noktayız. orta saha alalım? ama hangi tip orta saha? benim sahada oyunumu daha kuvvetli hale getirecek birini alalım ama bunun teşhisini yapacak kabiliyette kimse yok ki tedavi edilelim?
  • 88
    osimhen olmadığında oyun sistemimizin bozulmamasını sağlayacak bir forvet almamız gereken dönem. çünkü osimhen yerine icardi oynadığında bizim oyun sistemi değişmek zorunda kalıyor. osimhen'in daha ucuz ve sistem değiştirtmeyen direkt yedeği olmalı. elektronik eşyalarda markalı ürünün bozulan parçasının orijinalinin görevini yapan bir de imitasyon versiyonları olur ya daha ucuza, o şekil. mesela ligimizden örnek verirsek marius mouandilmadji ama afrikalı olmayan versiyonu tabii. yoksa osimhen'in direkt yedeği de afrikalı olursa milli maç dönemleri 2 katına çıkar huzursuzluğumuz. o dönemi diken üstünde değil çivi yatağındaymışız gibi geçiririz.

    yazdıklarımın aynısı lemina için de geçerli.
  • 90
    hayır getirmesini pek sanmadığın transfer dönemi.

    buruk ve kavukcu tarafından harcanacak milyon euroları düşündükçe hayıflanıyorum. kim bilir kimlere gereksiz bonservisler, yüklü maaşlar verecekler.

    kim bilir ne saçma tercihlerde bulunacaklar. listede her topçu birbiriyle alakasız olur yine. bu ikiliden iyi kadro mühendisliği çıkması imkansıza yakın. müthiş paralar harcıyorlar ve kadro hala transfere ihtiyaç duyuyor.
  • 92
    resmi transfer dönemi 5 ocak’ta başlıyor galiba. 5 ocak 2026 galatasaray trabzonspor maçımız da o gün oynanacak.
    yeni transferleri 4-5 gün önce istanbul’a getirip, takımla antrenmana sokmalıyız.
    aynı gün lisansını çıkartıp kadroya almalıyız.
    singo, jakobs, lemina ve osimhen kadroda olmayacak.
    özellikle lemina yerine bir oyuncuyu kesinlikle kadroya katmalıyız.
    bide sol stoper alabilirsek aynı zamanda sol beki de yedeklemiş olur.
    gerçi bunların hiç biri olmayacak ve muhtemelen transferler son güne kalacak:)
  • 93
    yıldız değil, asker ihtiyacımız olan dönemdir. eğer avrupa'da başarılı olduğumuz, ligi domine ettiğimiz futbolu oynamaya devam etmek istiyoruz, elmayı elmayla, armutu armutla yedeklememiz gerekmekte.

    şu an elimizdeki armut'a bir şey olduğunda yerine şeftali koyuyoruz.

    çok güzel anlattım be. ihtiyaçlara gelecek olursak:

    - pres yapabilecek genç forvet
    - lemina/torreira yedekleyecek dinamik bir orta saha
    - mertens/yunus vari takıma akıl katacak bir başka orta saha
  • 98
    gönderilecekler:
    icardi bonservisi verilerek yollar ayrılmalı,
    arda ünyay 1. ligde oynama garantisiyle kiralık verilmeli,
    yusuf demir, mümkünse düşük bir bonservis bedeliyle gönderilmeli,

    eklemeler:
    1 genç yabancı orta saha (fransa 2. liginden mümkünse)
    1 olgun stoper (abdülkerim ile davinsonu aratmayacak düzeye yakın olsa bile iş görür)
    1 genç forvet (osimhen tarzı pres gücü yüksek).

    artık bu takımda atletizmi olmayan, koşmayan, yeteri kadar mücadele etmeyen, canını dişine takmayan oyuncu görmek istemiyorum!

    okan hocanın oyun şablonunda pres ve devamlılık sağlayan koşu gücü çok önemli. hantal adama kadroda yer yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın