• 495
    ne ihtiyaçların ne beklentilerin karşılanmayacağı ortada. transfer döneminin üstünden haftalar geçmiş hep daha önce çıkan isimler. ne plan var ne program. menajerlerin kucağında gezin. birkaç seneye batacak kulüp belli. şampiyonlar ligi geliri var diye idare ediliyor birkaç senedir. onu sat bunu sat taraftarı iyice sağ. yazıklar olsun ya diyecek başka bir şey yok. 3 senedir şampiyon oluyorsun ama ne yönetime ne hocasına güvenemiyorsun. çünkü herkes günü kurtarma peşinde, kimsenin derdi galatasaray değil.
  • 180
    hiçbir umudumum olmadığı dönem. bazı şeyleri yaşayarak tecrübe ettik ve etmeye devam ediyoruz. hala daha bu yönetim ve transfer komitesinden umudu olan varsa tamamen hayata toz pembe bakıyordur.
    herkes sayıyor, şu kadar eksik var bu kadar almalıyız diye.
    senaryo belli. atarlar bir salah yalanı ki ne ihtiyacımız var diye bakılmaz. fransa, italya gibi ülkelerin alt sıra takımlarının yedeklerinden 2 tane çözerler. 6 ay kulübede oturturlar ve sonra şut.
    eğer ki çok ciddi bir çalışma olsa daha transfer sezonun ilk 10 gününde 2 adam indirmiş belki de fırsta kolluyor olmaları gerekir.
    bize düşen fırsatlar genelde şu şekilde;
    cuesta
    frankowski
    aurier
    köhn
    vinicius
    strateji belli. ver menajere yetkiyi başka takıma kaçışını izle.
    hiçbir beklentim olmayan transfer dönemi.
  • 70
    okan buruk’a bırakılmaması gerekiyor artık transferin. ilkay gelmeden 12 kişi mi oynayacağız diyordu hoca. bugün yedekte ahmed kutucu ve yusuf demir olacak. geçen senede avrupada çok iyi başlayıp gruptan bile çıkamamıştık. 20 gün sonra bir de afrika kupası var. oynayacak adam kalmayacak. rezalet bir kadro planlaması yapıldı yine. bizim düşmanımız yine kendimiziz başkası değil.
  • 60
    lemina’nın sakatlığa yatkınlığı mevcutken alanyaspordaki maestro denenebilir.

    avrupa için sol stoper, kanat ve adam akıllı bir 10 numara gerekli.

    lig içinde yine rotasyona girecek ve singo’yu stopere kaydırmaya yarayacak sağ bek, maestro yeterli olur.

    ahmed, yusuf, sara, kaan, berkan gibi oyunculardan ne kadar erken çıkarsak o kadar iyi. içlerinde özellikle ahmed ve yusuf kesin gitmeli.
  • 143
    devre arasında kimse iyi verim aldığı önemli oyuncusunu bırakmak istemez, bırakırsa da pahalıya bırakır. dolayısıyla mario lemina ve alvaro morata gibi net katkı verecek bedavaya yakın fiyatlı adamlar bulmak gerekir. ancak sezonun 2. yarısında fikstür, ilk yarısı kadar yoğun olmayacak.* bu yüzden eldeki kadro derinliği sezonun ikinci yarısında daha yeterli bir hale gelecektir. galatasaray'ın yapması gereken, 2 veya 3 transfer ile 2026 ocak dönemini kapatmak olmalıdır. yeni gelen oyuncunun avrupa'da sadece 2 maç, ligde de sadece 15 maç oynayacağı unutulmamalı. paramız yaz transfer dönemine saklanmalıdır.
  • 64
    kesinlikle okan hocanın insiyatifine bırakılmadan en az 3-4 oyuncu alınması gereken dönem. defans orta saha ve forvet olmak üzere bu 3 ana mevkiye de takviye yapmak gerek. yedek kulübesi bitik durumda. 3 kulvarda mücadele devam ediyor. bir de afrika kupası vs. derken 2 tane 11'imiz olsa yeri diyebiliriz. yönetim umarım okan hocaya söz hakkı dahi vermeden takır takır alır koyar futbolcuları. öbür türlü arkadaşlar 12 kişi ile mi sahaya çıkacağız tarzı bir cevap alabilirler çünkü.
  • 216
    büyük hüsrana uğrayacağımız dönem gibi duruyor. ihtiyaçlar net. hatta konuşulan bazı isimlerin şampiyonlar ligi ile işi bile yok ama başkanı gözaltına alınan takım şampiyonlar ligi oynayan takımın orta sahasını sezon resmen başlamadan indiriyor. çok mu orta sahaya ihtiyaçları var ? sayısal olarak yok şampiyonluk için 50 kişilik bile kadro kurabilirler. biz sezonun geri kalanında sakatlık yaşarsak çok istemediğimiz şekilde bitebilir sezon. okan buruk hocama bu yetkiyi vermemeliyiz, zoraki almalıyız bazı bölgelere.
  • 65
    2025-2026 yaz transfer döneminde gerekli hamleler yapılmadığı için ara transfere en az 5 eksik pozisyonla giriyoruz.

    stoper, sağ bek, en az 2 orta saha, kanat ve forvet gibi 6 tane transfere ihtiyacımız var. normalde kağıt üstünde sağ bek ihtiyacımız yoktu ama 30 milyon euro verdiğimiz wilfried singo'nun 2'dir 1 ay üzeri sakatlık yaşaması, sakatlığının muhtemel dönüş tarihinde afrika uluslar kupası olması bizi buna mecbur kılıyor. aynı zamanda yusuf demir ve ahmed kutucu gibi takımda kuru kalabalık yapan kişilerin de gönderilmesi şart. şampiyonlar ligi kadrosuna yazamayacaksak bile transfer yapılması gerek. gidip genç oyuncu mu alırlar, kiralık birisini mi alırlar bilmem. galatasaray futbol takımının eksikleri iyi bir şekilde kapatılsın yeter.
  • 478
    uçak falanla olmuyor. kamyonla fransa lig 2’ye gidip, “tanesi 5 milyon örodan bir bek, bir stoper, 2 orta saha, bir kanat, bir forvet, 6 taneniz atlayın bakalım arkaya gencolar” dememiz gereken dönem. bizim için şu an daha yapılabilir ve karlı bir iş yok. bunların 3 tanesi tutsa oldukça başarılı bir dönem geçirmiş oluruz. diğer her senaryo bize eksi yazacak. net.
  • 112
    ahmed kutucu ve yusuf demir'den kesin olarak çıkıp rotasyonu genişletmeliyiz.
    çoğu kişi sol stoper dese de bence öncelik osimhen'in arkasına icardi'nin önüne güçlü, mücadeleci, sprinter ve osi tarzı genç de olsa bir forvet ve kanat yedeği.

    kanat en eksik olduğumuz bölge nitekim sallai ve yunus olmadığında tamamen barış ve sane'ye kalıyoruz. neyse ki barış fizik olarak güçlü ve sakatlanmayan bir oyuncu da onun varlığı her zaman garanti gibi.
  • 408
    erden timur sonrası plansızlık, transfer listemizin çarşaf çarşaf her yerde dolaşması, güvensizlik ve en önemlisi davul zurna ile x yere gidiyoruz çığırtkanlığı.
    galatasaray senin pr yapacağın ya da servetine servet katman için kapıları açtıracağın yer, alan olmamalı.
    galatasaray'dan almamalısın. vermelisin. ne yazık ki kulüp inanılmaz kötü yönetiliyor. ve bu kötü gidişat sene sonu bizi üzecektir.
  • 497
    çok güzel bir söz var ya hani aptallık aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemektir diye. bu yönetim her transfer döneminde böyleydi zaten, şimdi neden farklı olsun ki. biz neden farklı bir şey bekledik ki sanki. bunlar 1.5 sene kaleci arayıp da son günler yakınken uğurcan'a astronomik bonservis veren insanlar. uğurcan'ı çok seviyorum ve bence de doğru bir isim muslera sonrası ama alsana abi daha transfer sezonu açılır açılmaz. o zaman alsan belki 20 milyon bandına alacaktın mesela. bunlar böyle iş bilmez tipler işte.
  • 300
    bizim için 6 ve 8 numara haberleri çıkan transfer dönemi.

    bu sene maçları izlediğim kadarıyla yorumlayayım:

    sistemimizde merkezde 3 isim oynuyor.

    sadeleştirilmiş mantıkla, merkezde hücum yönü ağır basan sara, ilkay, yunus var.
    savunma yönü ağır basan torreira, lemina, kaan var.

    isimlerden ziyade monaco ve union maçları göz önüne alındığında ugarte tipi yok edici 6 numarada puan veya puanlar almamızı sağlayabilirdi, frattesi tipi bir 8 numarada çok şey değiştirebilirdi.

    6 numara veya 8 numara transferi yapılır, bilmiyorum ama alınacak isim 26’lı yaşları geçmemiş temposu üst seviye bir isim olması ilk kriter olmalı.

    torreira tempo olarak prime döneminde değil, oyun bilgisiyle iyi işler çılartıyor.

    ilkay, kariyerinin son dönemlerinde.

    lemina, 30+ yaş, fiziği üst seviye ama tempo sorunu var.

    sara yaşlı değil ama oyun tarzı itibariyle hızlı bir futbolcu değil.

    kaan, en son 3-4 sezon önce tempo yapmıştır.

    özetle merkezde yunus harici temposuyla ön plana çıkan isim yok.

    sadece bir örnek verirsem, benim istediğim tarz tyler adams gibi savunma yönü çok iyi rakiple geniş alanda da temaslı oynayan isimler.
  • 262
    bizim transferi yöneten ekibin transfer konusunda sosyal medyadaki ortalama taraftardan pek iyi bir planı olmadığını hesaba katarak, kulüp gerçekleri ve okan buruk faktörünü de düşünerek; kiralık ama olabildiğince isimli futbolculara gitmemiz gerekebilir. kulübünde oynamayan ama hayata da küsmemiş, özellikle dünya kupası öncesi form kazanmak isteyen oyunculara gidebiliriz. böylelikle maliyet düşük olur, oyuncu oynama arzusu yüksek olur. bence a planı mevcutta bu olmalı.

    ama olacak olan sanki griezmann ve salah haberleriyle gündemi meşgul edip son gün cuesta gibi bir menajer kazığı yemek gibi duruyor. hayır taraftar salah'a ölüp bitmiyor, hatta sane ne olacak diye mantıklı bir soru soruluyor. ama maksat taraftarı oyalamak olduğundan ve 28 ocak gibi tarihler zikredildiğinden iyi niyetli düşünemiyoruz.

    galatasaray'ın 23 yaş altı 2 transfer hakkı bomboş duruyor. isimsiz futbolcu bile olur, al denemeye başla. hangisi tutarsa artık onla seneye de devam edersiniz. aslında olması gereken çoktan belli de adamlar onyedika diyor, salah diyor. illa sıkacaklar birisine 25 milyon euro. onu da barış, sallai satmadan başaramazlar. çünkü yazın çok harcadılar. çık bakalım işin içinden. plan yok, vizyon yok, para yok. sadece yalan var.
  • 309
    olması gerekenler:
    1-23 yaş altı genç orta saha: profili tartışma konusu. hoca da net değil anladığım kadarıyla. ama derinlik şart o bölgeye. yoksa patlarız. bu ismin forma garantisi olmasın, ışık versin, seneye de kadromuzda tutalım yeter. torreira>ilkay>lemina>sara>transfer hiyerarşi bu şekilde olabilir. düşük beklenti, düşük bonservis ama faydalı olsun. berkan zaten yok, kaan ha var ha yok. bu ikisinin yerini gelecek vaat eden tek adamla doldurmak akıllıca olur.
    2- 23 yaş altı kanat oyuncusu: net barış alper yedeği olacak. onun da forma garantisi olmasın. elimizde 3 nitelikli kanat oyuncusu var ve bunlardan biri 10 numara oldu bile. ne sane'nin ne barış'ın yedeği var anlaşılan. bu adamlar dinlenemiyor. kutucu ise, hem kanatlarda hem santrforda kadroda üçüncü alternatif olur, takıma genişlik katar.

    olmaması gerekenler:
    1- stoperi yaza düşünürüz. abdülkerim'den formayı almak şu aşamada riskli, takımı bozabilir. lemina da stoper oynayabiliyorken 3 oyuncuyla orada devam edebiliriz. sallai'nin 11 olduğu düzlemde singo'yu da sayarsak zaten 4 eder, yeterli.
    2- en korktuğum biraz keyfe biraz popülizme 23 yaş üstü bir isme 30 milyon euro sıkmak olur. guaye, frattesi söylentileri tansiyonumu fırlatıyor. ortalama üstü bilinçli taraftarın gündemdeki bu isimlere karşı olduğunu düşünüyorum. galatasaray'ın parasını boşa harcamayın. yaza saklayın enerjinizi ey iş bilmez yönetim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın